testissä: Uudistunut Nivea Aqua Sensation -sarja & muita ihonhoitojuttuja

kauneus
28 kommenttia

Aina välillä jotkut teistä kyselevät mun ihonhoitotottumuksista ja hiustenlaitosta – jälkimmäisestä en tiedä mitään, mutta ensimmäisestä aiheesta voisin kirjoittaa vaikka kuinka monta postausta, joten aloitetaanpa vähän laajemmalla ihonhoitopostauksella :-) Jatkossa ihonhoitoa käsittelevät jutut tulevat SKIN- tagin alle.

fresh

kuvat: we♥it, fffound

Nuorempana mun iho oli suuri ärsytyksen aihe, sillä mulla oli paljon enemmän näppyjä kuin nyt, diagnoosina lievä akne. Mun suvussa monella on ollut tosi huono iho nuorena, joten minäkään en ole näpyiltä välttynyt. Nuorena hoidin ihoani apteekin reseptivoiteilla, mutten ole koskaan syönyt mitään lääkekuuria iholleni. Onneksi ihon kunto alkoi tasoittua viimeistään e-pillerien aloituksen myötä. Nyt muutamia vuosia pillereitä syöneenä iho on ollut koko ajan kohtalaisen hyvä, mutta aina, kun stressaan jostain asiasta hiemankin pidempään (esim. yo-kirjoitukset, työnhaku…), iho alkaa puskea näppyjä! Ärsyttävää. Ja sanovat tutkijat mitä sanovat, niin voi kyllä, mun ihostani kyllä näkee, jos olen herkutellut oikein epäterveellisesti!

Talvella mun iho oli aika ajoin todella pintakuiva, ja luulinkin silloin, että mun ihoni olisi kuiva. Myöhemmin ihoanalyysissä paljastui, että ihoni onkin selkeä sekaiho, joka vain talvella reagoi kylmyyteen pintakuivuudella. Ihoni on toisinaan myös melkoisen herkkä – se punottaa helposti (varsinkin jumpan, saunan ja ulkoilun jälkeen, jännityksestä nyt puhumattakaan!) ja saattaa reagoida esimerkiksi voimakkaasti hajustettuihin tuotteisiin. Kerran eräs markettikasvonaamio sai aikaan allergisen reaktion, jolloin ihoni oli täynnä punaisia, arkoja läiskiä. Sen jälkeen olenkin innolla testaillut hajusteettomia tuotteita, luonnonkosmetiikkaa sekä mineraalimeikkejä.

Pääsin hetki sitten ekaa kertaa elämässäni kosmetologille Indiedaysin ja Nivean yhteistyökampanjan myötä. Kosmetologi Erja Nalli-Taipalus teki minulle ihoanalyysin kauneushoitola Ihokeskuksessa. Ihoni on selkeä sekaiho, posket loistavassa kunnossa, t-alueella epäpuhtauksia. Kosmetologi korosti, miten tärkeää oman ihotyypin tunteminen on, jotta voisi hoitaa ihoaan parhain mahdollisin keinoin. Minä olen hoitanut ihoa väärin luultuani sen tarvitsevan kuivan ihon tuotteita, vaikka oikeasti ihoni kaipasikin kevyempiä voiteita ja huolellista puhdistusta. Sekaihon hoidossa tärkeintä on puhdistus, jottei lika pääse tukkimaan ihohuokosia entisestään. Jos mulla on jokin juttu on selkärangassa, niin kasvojenpesu! Sitä en jätä ikinä tekemättä, koska ei ole mitään kamalampaa kuin likainen tunne iholla, erityisesti kasvoissa. Mun iholleni tärkeintä on aamu- ja iltapesu, meikinpoiston viimeistely kasvovedellä, sekä oikeanlainen kosteutus. Talven ja alkukevään ajan olen käyttänyt liian tuhteja voiteita, joten oli ilahduttavaa saada Nivealta uusia tuotteita testiin. Uudistuneesta Aqua Sensation -sarjasta löytyi minulle sopiva kosteusvoide, silmänympärysgeeli sekä puhdistusaine.

nivea2

Nivean Aqua Sensation Invigorating Moiturizer normaalille ja sekaiholle on sopivan kevyt meikin alle, mutta kosteuttaa ihoa hyvin. Tämä muuten tuoksuu samalta, mitä mun lempparikasvonaamio, joka on Nivean sekin. Ehkäpä näissä on samoja ainesosia, ei ihme, että tykkään! ;-) Kun Aqua Sensation -sarja uudistui, tuotteisiin lisättiin Hydra IQ -ainesosa, joka tekee voiteista entistä kosteuttavampia. Sarjasta löytyy päivä- ja yövoide myös kuivalle iholle! Erja sanoi, että voin käyttää noita kuivan ihon tuotteita sekaiholleni joskus hyvin harvoin, ihoni ollessa oikein kuiva. Silloin iho saa ekstrakosteutusta, mutta parin kerran käyttö ei vielä saa aikaan haittavaikutuksia, joita pitkäaikainen käyttö voisi saada aikaan. Ihoni onkin ollut paljon freesimpi nyt, kun olen siirtynyt kevyempiin tuotteisiin.

nivea

Silmänympärysvoiteita en ole aiemmin käyttänytkään, koska jotenkin miellän ne yli kolmekymppisten meikkipusseihin. Erja kertoi, että silmänympärysvoiteiden käyttö kannattaa aloittaa viimeistään siinä vaiheessa, kun alkaa käyttää enemmän silmämeikkiä, sillä ihosta näkee myöhemmin, jos sitä ei ole hoidettu hyvin. Itsehän tuskin käytän muuta kuin ripsiväriä, joskus aniharvoin rajaan silmäni myös, joten luulen, etten vielä aloita silmänympärysvoiteiden säännöllistä käyttöä. Testasin tuota kuitenkin yhtenä aamuna, kun mulla oli kaameat silmäpussit mahallaan nukkumisen takia, ja kappas, tuo laski selvästi turvotusta :-) Hyvä hätävara siis, vaikkei vielä jokapäiväiseen käyttöön pääsekään.

Ihoanalyysin jälkeen aloitettiin varsinaiset kasvohoidot entsyymikuorinnalla, joka ei oikeastaan tuntunut iholla miltään – ei nipistellyt tai kirvellyt. Jos oikein ymmärsin, kuorinta aktivoitui lämmöstä ja oli rakeettomuutensa ansiosta hellävarainen, joten se sopi hyvin mun helposti reagoivalle ihollekin. Entsyymikuorinnan jälkeen ihohuokoset avattiin hetkeksi alkoholipitoisella nesteellä, jotta iho ottaisi tehoaineet paremmin vastaan. Sitten iholleni tehtiin mikrohionta – herkät alueet hiottiin kerran, t-alue kahdesti. Mikrohionnan ja kasvohieronnan jälkeen kasvoille laitettiin tehohoito, joka sai vaikuttaa rentouttavan niska- ja hartiahieronnan ajan, joka tehtiin osittain kuumia kiviä käyttäen – ah, miten rentouttavaa! Lopuksi iholle laitettiin hoitovoide ja sain vielä pienen ehostuksenkin. Olen aina pohtinut, että joutuuko kosmetologilta poistumaan naama punaisena heloittaen, mutta siitä ei onneksi ollut huolta! Iho kyllä punoitti tavallista(kin) enemmän, mutta ei kovin kauaa, ja meikki kyllä teki tehtävänsä punaisuutta tasoittaen.

tkkt

Sain kosmetologilta pari oikein hyvää vinkkiä, joita aion hyödyntää jatkossa:
♥ Kosteuttavan naamion voi jättää vaikuttamaan iholle yön yli
♥ Sekaiholle voi käyttää normaalin tai herkän ihon kasvovettä, sillä ne eivät usein sisällä alkoholia, mutta puhdistavat meikinrippeet tehokkaasti
♥ Mineraalimeikit sopivat erittäin hyvin sekaiholle – kuivaa ihoa mineraalimeikit saattavat joskus ”korostaa” väärällä tapaa
♥ Jos iho on oikein kuiva, voi käyttää ”tehohoitona” kuivan ihon tuotteita

Ensimmäinen kosmetologikäyntini olisi siis varsin miellyttävä ja ajattelinkin etsiä täältä Tampereelta jonkin kivan kosmetologin, jonka luona voisin käydä puhdistuttamassa ihoani pari kertaa vuodessa. Erja suositteli, että iho olisi hyvä syväpuhdistaa kosmetologin luona vähintään 2-4 kertaa vuodessa, sillä se kirkastaa ihoa kummasti ja hoidon jälkeen hoitavat tuotteet imeytyvät paremmin ihoon. Ihoni onkin ollut hoidon jälkeen normaalia paremmassa kunnossa, olen voinut käyttää ohuempaa meikkipohjaa eikä iho ole kuivunut, vaikka olenkin ottanut kevyemmät kosteusvoiteet käyttöön. Osaisiko joku tamperelainen lukija suositella jotain kivaa ja asiantuntevaa kosmetologia Tampereelta?

Lisää ihonhoitovinkkejä voitte lukea Nivean kampanjasivuilta! Samalta sivulta löytyy myös Nivean kilpailu, josta voitte voittaa samoja tuotteita testiin, joita myös minä olen päässyt testaamaan. Ajattelin kirjoitella ihonhoidosta jatkossakin, mikäli aihe yhtään kiinnostaa teitä. :-) Haluaisinkin kuulla, millaisia kokemuksia teillä on kosmetologikäynneistä – oletteko yllättyneet ihoanalyysistä, saaneet hyviä ihonhoitovinkkejä, kokeneet kauhunhetkiä tai jotain muuta? :- D Tai onko siellä semmoisia, jotka eivät ole käyneet kosmetologilla kertaakaan? Oma käyntini oli oikein miellyttävä, mutta kaikkihan tietävät, miten Samanthalle kävi kasvojenkuorinnassa… haha, toivottavasti kukaan teistä ei ole joutunut kokemaan samanlaista kohtaloa.

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Olen täysin addiktoitunut tuohon suosittelemaasi Nivean kasvonaamioon, ja koska viimeksikin osasit niin ihanaa tuotetta suositella, taidan luottaa sinuun tälläkin kertaa ja hankkia tuota kosteusvoidetta talven rasittamien kasvojen hemmottelua varten. :))

  1. Hei hienoa, kivaa että vinkistäni on ollut apua!:–) Tuo uusi kasvorasva on kyllä noussut lemppareihin sen Garnierin rasvan tilalle, tuo on paljon kevyempi mutta todella kosteuttava. Testaa ihmeessä, eiköhän sekin sovi sulle, jos oot naamiostakin tykännyt, toivotaan !;–)

 2. Kiitos tästä postauksesta, oli tosi mukava lukea! Ja sain vielä hyödyllistä tietoa omankin ihon hoitoon :)

  P.S Ihana toi viimenen kuva, oot kaunis.

  1. Kiitos, kiva että tykkäsit! Välillä on kiva tehdä tämmöisiä pidempiäkin postauksia ainaisten kuulumisten sijaan :- ) Hih, kiitos!

 3. Itsellänikin on pintakuivaiho, josta kärsin talvisin. Suosittelen lämpimästi käyttämään silloin oliiviöljyä iholla edes kerran viikossa. Samalla voi kuoria ihoa hellästi sokerilla. Toimii! Itselläni ainakin paremmin kuin mikään rasva. :-)

  1. VOi että, hyvä että tuli puheeksi, sillä noin minäkin teen!:-) Toivottavasti joku muukin sai tuosta hyvän vinkin!;-)

 4. Mua houkuttais mennä kosmetologille kasvojen puhdistukseen, mutta ainoan kerran kun olen käynyt, tulos oli lähes Samanthamainen. Mun kasvot oli punaset monta päivää ja lopuksi niistä lähti vielä päälimmäinen nahkakerros kuoriutumaan. Ja sen piti olla ihan peruspuhdistus. Se oli kuitenkin liian raju toimenpide mun kasvoille. Voi siis olla, etten uskalla ikinä enää moiseen…

  1. Ohhoh, kurjuus! Sun pitää mennä eri kosmetologille, joka on alansa osaaja ja kertoa edellisestä kosmetologikäynnistäsi, jotta hän osaa valita sulle hellävaraiset hoidot.

 5. Ihan kuin olisit kuvaillut mun ihoa! :D Mulla oli ennen iho tosi hyvässä kunnossa, mutta lukiossa alkoi alamäki… Mun iho reagoi kamalan herkästi stressiin (YO-kirjoitusten aikaan oli pakko ottaa aknelääkkeet käyttöön), rasvaiseen ruokaan ja jopa meikkivoiteisiin! Tämän takia mullekin ihon puhdistus on kaiken A ja O. En yksinkertaisesti pystyisi nukahtamaan meikit naamalla :D

  1. Voi vitsi, muistankin sun kirjoittaneen noista iho-ongelmista!:–S mun iho on varsinainen stressi-iho, kamalaa kun tämä välillä rupeaa räjähtämään… Meikkiin mun iho ei ole mun mielestä juurikaan reagoinut, tosin käytänkin lähes päivittäin kevyttä meikkiä, joten se ei juuri koe suuria muutoksia tms. Aina tiettyyn aikaan kuukaudesta iho tykkää räjähtää=)

 6. Enpä ole koskaan kunnollisella kosmetologilla käynyt.. Toiveena olis kyllä päästä ennen lakkiaisia hoidattamaan iho kuntoon. Vähän kyllä pelottaa, että ensin iho rupeaa kukkimaan ihan viimestä päivää. Sellasiakin tarinoita oon kuullu nimittäin.

  Ootko ollu näppyaikanas kuinka kärsivällinen mustapäitten ja finnien kanssa? Toisin sanoen, puristelitko niitä koskaan äitin kielloista huolimatta? Ite olin/oon vähän kärsimätön, mutta onneks pelotteluista huolimatta poskiin on jääny vaan muutama pieni arpi.

  1. Jep, olen kuullut samaa, mutta mulle ei ainakaan käynyt noin, vaikka ihotyypin puolesta se olisi ollut hyvin mahdollista!

   haha, olen kaamean kärsimätön, kun sille päälle satun…. Mulle ei ole jäänyt kovinkaan suuria arpia puristelusta huolimatta, mutta nenään jäi kerran niin iso arpi, kun puristin mustapäätä, että se näkyi valehtelematta vuoden!!!!!!!!!! sen jälkeen olen pitänyt näppini erossa nenästä…. hyi, se oli kamala kokemus, ja täysin omaa syytä :-D Käytän täsmähoitotuotteita, jotka onneks vähentää puristelutarvetta.

 7. Joo lisää iho postauksia, tää oli hyvä! Mutjoo, mä oon käyny kosmetologilla ja huomennaki on käynti, usein on tullu käytyä koska poikaystän äiti on kosmetologi, joten ilmaiseksi pääsen. Mullaki on sekaiho ja sen oon aina tienny, eli ei tullu yllärinä, että ku kosmetologi joskus kerto sen :-)En vois kuvitellakaan päivääkään, etten hoitas mun ihoa yhtään :D kai mä oon neuroottinen tän suhteen, näppyjä mulla ei ikinä oo, juon tosi paljon vettä päivässä, syön vitamiineja, kuorin kolme kertaan viikossa kasvot ja muuten puhistan kasvot joka päivä erilaisilla tuotteilla. :–>

  1. Jee, kiva juttu!:-)

   Ja hei, vähänkö kivaa että saat käydä tutulla kosmetologilla ja vieläpä tuollaisin eduin!;-) Huh, mitenköhän mä saisin mun ihoni näpyttömäksi……. plääh :-D oon aina pikkuisen kade niille, joilla on näpytön iho! Se helpottaa niin kovasti :- D

 8. ihana postaus ku jotenki samaistuin niin suhun:D tai ku mullaki on sekaiho ja posket silleen ihan ok-kunnos mut t-alue rasvoittuva ja huono ja punertava. on mun iho vieläkin huono muttei niin huono kuin muutama vuos sitten. mäki oon nyt käyny kosmetologilla ihonpuhdistuksessa ja se tekee ihosta paremman. ja oon saanu sielt hyvii vinkkei ja sain mulle sopivat ihonpuhdistustuotteet jotka on parantanu ihoa ja puhdistaa meikin ja lian paljon tehokkaammin kasvoilta.

  hyvä että oot saanu oikeita tuotteita ym:)

  1. jee, kivaa, tai no………….ei niin kivaa, siis ihon kannalta :-D mutta toivottavasti oli vähän hyötyä jos joskus tarviit jotain uusia tuotteita tms!

 9. Heei, täytyykin etsiä käsiini moiset rasvat! Kuulostaa hyvältä! :)
  MUtta kaipailisin nyt vinkkejä, ohjetta miten teet tuon söpön kampauksen viimeisessä kuvassa? Onko jotain erikoisia kikkoja :)

  1. Jee, nuo kyllä ovat toimineet, ainaskin minulla!:-)
   Haha, kuule, noiden hiusten salaisuus on se, että kun hiukset ovat märät, kieputan ponnarin nutturaksi niin, että kaikki hiukset ovat kierteellä. Klipsulla pidän kiinni ja pöyhin, sitten kun lähden ulos (ja kun hiukset ovat kuivahtaneet), laitan klipsun tilalle ponnarin tai pinnejä. Ja tuolla kampauksella olen jo nukkunut yön yli, siksi se on tuommoinen räjähtänyt ja kuohkea :-Dheh

 10. oi ootpa kaunis!

  -eve

  ps. kirje tuli perjantaina, alotin eilen vastaamaan!:-)

 11. Tiedätkö mitään hyviä punoittavan ihon tuotteita? Itse olen kokeillut cliniquen redness solutions protective basea, mutta musta tuntuu että se saa kasvoni vain tuplasti punaisemmaksi hetken levityksen jälkeen…

  1. ai :o mun mielestä tuo tuote oli ihan ok, kun se on ollut mulla testikokoisena. Mutta niin, mitkään voiteet eivät ole koskaan toimineet yhtä hyvin kuin mineraalipohja, joka on vihertävä ja poistaa siten punaisuutta. Ootko koskaan testannut mineraalimeikkejä? :- ) ehkäpä ne olis ratkaisu noin niinku yleisestikin?

 12. En ole koskaan käynyt minkäänlaisissa analyyseissä koska pelkään (turhaan, ehkäpä) että hoidot ovat liian rankkoja iholleni. Mulla on ihan älyttömän kuiva ja herkkä iho joka punoittaa helposti joten pelkään että kasvohoidosta lähtiessäni naama olisi samanlainen kuin samanthalla :D Tää oli kyllä tosi hyvä juttu, että tällaista vaan enemmänkin kiitos :) Sulla on tosi kaunis ja heleä iho ja olen jopa hiukan kateellinen kaikille bloggaajille jotka käyttävät mineraalimeikkejä, koska itselläni mineraalimeikit saavat aikaan jotain aivan kauheaa. Juuri kuten sanoit, mineraalimeikit korostavat ihoa väärällä tavalla. Meikkivoidetta en edes voi käyttää sillä se jää kaikkiin kuivan ihon uurteisiin ja nostaa kuivien kohtien ”ihotikut” pystyyn. olen kateellinen sun ihanan kuulaasta ihosta! <3 Pidä siitä hyvä huoli :)

  1. Uskoisin, että sinunkin ihollesi löytyy kyllä sopivat hoidot – ainakin tuolla ihokeskuksessa ollaan erikoistuttu herkän ihon hoitoon. :-)

   Jep, niinä talvipäivinä, kun mulla oli kuivempaakin kuivempi iho, mineraalimeikki näytti kamalalta! Se oli kurjaa, mutta onneksi on olemassa hyviä meikkivoiteitakin :-) Huh, ihoni ei ole kyllä aina yhtä kuulas, tai niitä pieniä virheitä ei taida kuvista nähdä,mutta koetan kyllä pitää siitä hyvää huolta!

 13. Moi Ida :-)

  Suosittelen lämpimästi Tampereelta diplomikosmetologi Taina Sulkasta! Oon käynyt siellä koko Tampereella asumiseni ajan (olenkohan viitisen kertaa ehtinyt käydä) ja oon TOSI tyytyväinen! Hinnat on tosi kilpailukykyiset ja Taina tosiaankin tietää, mitä tekee.

  Tässä hänen nettisivut: http://www.sininenhuone.fi/

  Oon omassa blogissakin jonkin verran siitä höpissyt :-) Tsemppiä ihon kanssa, mulla ihan täysin samat ongelmat kuin sulla!

 14. Tampereen paras kosmetologi on ehdottomasti Kaisu! http://www.kaisunkauneuspiste.com/ Ihana ja ammattitaitonsa osaava, hinnat kohtuullisia, ajan saa suhkot nopeasti, joka seitsemännestä käynnistä -20e jajajajajaj Kaisu on ihana <3 Suosittelen lämpimästi! :)

  Ihana postaus ihanalta tytöltä! Päivän sana: ihanaa! :D