Rakas ruokapäiväkirja

lifestyle, ruoka
36 kommenttia

aamupalalla

Tänään söin aamupalaksi maustamatonta maitorahkaa banaanin, hedelmämyslin ja pähkinöiden kera. Olen tehnyt maitorahkavertailua ja minusta parhaiten pärjäävät Valion pehmeä maitorahka (se mintunvihreässä pyöreässä rasiassa oleva) sekä Rainbow:n rasvaton maitorahka, ovat aikalailla samaa hintaluokkaakin. Ostin eilen ison rasian rucolaa, joten sitä pitää nyt hyödyntää vähän kaikessa –   aamulla hapankorppujen päällä, saas nähdä mitä keksin lounaaksi!

pinaattikeittoa

Eilen söin lounaaksi pinaattikeittoa ja kananmunan. Olen unohtanut miten edullista ja hyvää pinaattikeitto onkaan – Pirkan paketti on sopivan pieni ja maksaa lähikaupassa euron! Ironista että vieressä on tuo Taltuta kiire -kirja jota käytän lähdeteoksena yhteen esseeseen, söin nimittäin lounaan kauhealla kiireellä kahden tentin välissä kotona käydessäni talousmatikan luentomateriaaleja samalla kerraten…..

kylmäsavulohta

Ja toissapäiväinen välipala – kylmäsavulohta ja jyväleipää! Mä en ole koskaan välittänyt raa’asta kalasta, vaikka kalaruoat ovat muuten lemppareitani, mutta nyt jokin on muuttunut! Alkuun aloin tykätä kylmäsavulohesta esimerkiksi tuorejuuston seassa, mutta nyt se menee jo tuollaisenaankin leivän päällä, ai että. Ehkä mä alan kohta yhtä kreisiksi mitä äiti ja Emma ja dippailen tavallista lohta soijakastikkeeseen haha :- D Tosin äidin mukaan tässä ei ole kyse siitä, että olisin seonnut, vaan pikemminkin siitä, että olen vihdoin tullut järkiini. Luultavasti.

Nyt palaan koulutöiden pariin. Vielä kun jaksan maanantaihin asti ahkeroida niin sitten saa taas hetken hengähtää palautettavien töiden ja tentteihin lukemisen osalta. Vikassa kuvassa oleva Monkin uudistunut lehti on todellakin vain rekvisiittaa, surkeaa, etten ole edes ehtinyt selailemaan sitä vielä…..

Edit//

Huhh, sain muuten vastailtua parin vikan postauksen kommentteihinkin viimein, nyt takas työoikeuden pariin >>>

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ihanan näköstä toi jyväleipä & kala, voisin itekin kokeilla.. :)

 2. yhyyy mullekki pitäis tulla (ja on tuliki viime vuoden syksy numeroon vitoseen asti) monki-lehti mut eipä oo näkyny :( milloin sait ton ? ja hyi järkytyin tosta raa’asta kalasta, ite en voi syödä ees kala-susheja ku se on musta niin ällöttävää :-D ainoo missä syön kylmäsavulohta kylmänä on jos tekee uuniperunoihin sellasta täytettä ! ja pakko kans sanoo et pinaattikeitto on niiin hyvää <3 syön sitä aina ku oon sairaalalla töissä koska se on niin helppo ja täyttävä (varsinki kananmunan kanssa) :p

  1. Ooh mutta hei baby, Monki-lehtihän on muuttunut kokonaan! Heillä ei ollut varaa toimittaa ja painattaa lehteä ilmaiseksi niin monelle tilaajalle että koko konsepti uudistettiin- käsittääkseni lehteä voi lukea nykyisen nettiversiona ja tämä uusi iso Monki-lehti tuli mulle pr-firman toimesta, ei siis siten miten edelliset lehdet ovat tulleet.

   Voi ei:-D I FEEL U koska mäkin oon aatellut aiemmin noin!!!! Ja juuuuuurikin noin mäkin aiemmin siedin kylmäsavulohta joten siitä se lähtee, ehkä vielä joku pv?;-))

   1. haaa no hyvä toi monki-lehti (ei oikeesti) ettei oo jostain muusta syystä jääny tulematta :-D mut siis höh, paperilehdet on jotenki vaa niin fiilis ja totaki oli ihana selailla aina :( ja mä niin toivon että en ala tykkäämään raa’asta kalasta (tai no ehkä sushissa ois ihan hyvä jos vois sitä syödä), koska ajatus siitä on niin ällöttävä :-D

    se metallinhohtonen paita ah ihana !!! siks siitä otinki kuvan :) mut hinta oli muistaakseni lähempänä 80 puntaa ku sitä mitä mun tilin saldo ois venyny joten paita jäi kauppaan…. :(

    ps äsken ku tulin tähä blogii sun bloggerin profiilin kautta ni huomasin että seuraat bloggerin kautta sitä ”mun vanhaa” blogia eli sitä vanhaa osotetta ja se näkyy siel profiilissa :-D aattelin vaan että voisit ehkä käydä painamassa ”älä lue” nappia sieltä jostain :p

    1. pps äiti oli ostanu rucolaa eli arvaa söinkö paahdettua ruisleipää eilen juusto+rucola+tomaatti päällysteillä :-D

     1. No äläpä! Mun tarvii itsekin selvittää että mistä tuota lehteä saa jatkossa….. :-D

      VOI EI, ei oo ällöö!!! Simpukat on….. mut okei kyllä mä ymmärrän, ajattelin samoin joku kaks kk sitte vielä, hah.

      HÖH olipa se kallis sitten, noooo, onneks vastaavanlaisia löytyy nyt muualtakin.

      Ja hei hyvä ku sanoit :-D koskakohan viimeks olen sitäkin tajunnut päivittää……………..

 3. Oooh, pinaattikeitto on niin herkkua! :D Koitin joskus tehdä sitä itse siskon kanssa, mutta tuloksena oli noh, ruohokeittoa. Siis kirjaimellisesti kuumaa vettä, jossa lillui pinaattia. Ihan kuin joku lasten hiekkalaatikkokeitos, johon olisi käytetty sadevettä ja kouraistu ruohonleikkurista ”pinaattia”! Joko meitä oli kaksi erittäin surkeaa kokkia keittiössä tai sitten reseptissä oli jotain mätää… :D

  1. NO älä, se on!! :-D Ja voi ei, unohtuiko soseuttaminen tms……. teillä oli selvästi surkee ohje!!!! :-D

 4. Siis voi kääk, että näitä siun blogipäivityksiä lukiessa tulee näläkä! Eikä jääkaapissa ole tietenkään muuta syötävää kuin miehelle evääksi ostettuja valmisruokia ja koirille ostettua maksalaatikkoa. Voi nam :/ Pitäisköhän tästä lähteä kauppaan?

  Ja niin, hapankorput on kyllä parhautta.

 5. Mä oon kans aina ennen inhonnu kaikkee raakaa kalaa, mut kylmäsavuloheen oon kans jotenki tykästyny lately! Ja vitsi toi sun aamupalahapankorppus näyttää hyvältä :) Ihania kuvia!!!

  1. Oioii, samoja mieltymyksiä siis! Mäkin, graavikin olin ihan jees kun eilen popsin koulussa ruisleivän ja kananmunan kanssa :-) JEE kiitos!!

 6. ai että on hyvän näkösiä ruokia! kateellisuus iski! ja kylmäsavulohi tosissaan _on hyvää! ja vielä siirtolapuutarhalautanen, katsoin just tänään että olisipa sellainen mukava omistaa ja sillä somistaa kattausta! (vitsi oon runollinen.)

 7. Henriikka kirjotteli pari päivää sitte, että alkaa aina himoita juttuja sun blogin takia. Noh, oon täysin samaa mieltä: mie oon onnistunu kehittämään pakkomielteen niin vaaleanpunasista kuulokkeista ku noista oiva-kuosisista astioista. Ja viime viikolla ostin sinisen pilkkumekon :D Mutta kiitos hurjasti tästä blogista, edelleen suosikki vielä monen vuoden (ja puukkohupparityttöjen) jälkeen!

  1. Hahaa, luin sen ja minua nauratti, ihana Henriikka!:- D ja ihana sinä! Hassua miten paljon tuommoiset asiat vaikuttaa. Sinullekin tiedoksi että niillä vaaleanpunaisilla kuulokkeilla ei ole kovin paljoa hintaa, alle kolmekymppiä. Ja Oiva on ymmärtäkseni tuo malli ja räsymatto ja siirtolapuutarha noita kuoseja, mutta kummiskin! Hhaha ihanaa, onpa kiva tietää että siellä on joku joka on seurannut jorinoitani kauan!:- D

  1. UUU vai että satellite stories -tyyppien blogi, kiintoisaa!!!>:-) kiitos linkkauksesta ja kehusta, jeee!

  1. Pitääpä testaa joo! Ostan useimmiten tuota suomalaista Valioo, Rainbow on muistaakseni Saksasta ja otan sitä vaan jos tuota ei oo saatavilla. Eikös Ehrmanit ole kans ulkomailta?

 8. kraavilohi ruisleivän päällä on parasta! :D Onks kraavi ja kylmäsavulohella muuten jotain eroa? :D

 9. Oli oikein pakko tulla tsekkaamaan, ja täältähän löytyi heti ensimmäitteenä kuppitarjotin :-) Ja hmmn, jaetaankohan me yhteiset makunystyrät, niin samanlaisia ruokia näköjään popsitaan :-D

 10. Mä komppaan sun äitiäs tossa et oot vihdoin tullu järkiis >:D
  Mut mullekkin tuli nälkä ku katoin tätä postausta :c