Tohtorit tulivat taloon

muoti
56 kommenttia

idkuva dr martens kiiltonahka

Reilun vuoden haaveilun jälkeen voin vihdoin saapastella kiiltävissä tohtoreissani ympäri maita ja mantuja! Minulla on kova luotto siihen, että nämä kengät kestävät käytössäni monia vuosia, toisin kuin monet muut syys- tai talvikengiksi hankitut saapikkaat. Mietiskelin ensin mustia Dr Martenseneja kukkakuosilla, mutta jossain vaiheessa tajusin, etteivät ne olisi kuitenkaan niin klassiset ja helppokäyttöiset mitä toivon. Kiiltonahka taasen on ihan mun juttu ja musta oli värinä selvä alusta asti. Löysin nämä reilulla satasella Urban Outfittersiltä, siellä oli jossain vaiheessa kaikki tuotteet -15%. Jos siis haaveilette tohtoreista, suosittelen tarkkailemaan alennuksia.

Jännittävää kyllä, minun ja tohtoreiden suhteeseen ei kuulunut sitä pelottavaa sisäänajovaihetta, josta olen kuullut useilta eri tahoilta. Martensenit kuulemma hiertävät ja runnovat jalat, mutta minua ne eivät ole teloneet laisinkaan! Ehkä se johtuu siitä, että kengänkokoni on 35 ja nämä ovat kokoa 36. Suosittelen siis ottamaan puoli numeroa isommat kengät, koska nämä koon liian isot pysyvät hyvin jalassa ja niihin mahtuu talvella villasukka. Eivätkä tosiaan hierrä!

Huh huh, olen kyllä aivan superihastunut. Tohtorit tulivat jäädäkseen. ;-) Pitkästä aikaa YES/NO -kategoriaan tägäämistä: kyllä vai ei, sytyttääkö Martensenit?

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Yes, oh yes! Just kuljin viikon Lontoossa ja himoitsin lähes joka toisen vastaantulijan jaloissa komeilleita Martenseja. Nykybudjettiin ihanuudet eivät ihan vielä istu, mutta vielä joskus haen juuri nuo samaiset kiiltävänmustat versiot hellään ja rakastavaan kotiin.

 2. Mä rakastan Martenseja! Ostin tammikuussa Lontoosta karvavuoriset (malli oli Serena muistaakseni) ja ne on mun lempparit. Kohta saan jo kaivaa ne esiin, JEE! Tilasin myös viikonloppuna perusmartensit testiin. Toivottavasti ne sopii!

  1. UU, kuulostaa hyvältä, varmaan superit talvikengät! Aattelin kanssa mennä talvellakin noilla, villasukat jalkaan :-)

  1. HÖH! säästösuunnitelma!! minäkin pihistelin ja pohdin aika kauan, mutta hitto vie, ovat ne sen arvoiset! kaikki talvikengät on muutenkin yli satasen että ei auta:-(

 3. I want too! :) Oisko mitenkää mahollista, että linkkaisit noi tähä?

 4. Periaatteessa yesyesyes, mutta omaan jalkaan noi tuntuu niin isoilta tai ’massiivisilta’, höh! Tai sitten vika on omassa päässä :D

  1. Mäkin mietin noin kauan, ja hetken siinä vaiheessakin kun sain nuo omat jalkaani! :- D nyt ei tunnu enää yhtään siltä, eli näköjään joko totuin nopeesti tai sitten se ”massiivisuus” oli vain ero entisiin maihareihin jotka on tosi kaposet. :-) Ja onhan mulla tietysti pieni jalkakin, joten kenkä ei oo kovin suur!

 5. Jep! Mutta tuleeko sunkin tohtoreista tuo kitisevä, nitisevä ääni, kuten kiiltonahkaisista yleensäkin? Se ei oo kiva ääni hiljaisilla käytävillä;) Mulla tuli ja teippasin sisäläpän reunat, niin johan jupinat loppuivat. Talvimartensit odottavat myös käyttöön pääsyä, ovat kuin unelmat jalassa!

 6. martensit on parhaista parhaimmat kengät <3 ite löysin omani 15 eurolla kirpparilta!! :-)

 7. äääh mäkin haluan tuollaiset! Oon jo monta kertaa hipelöinyt maihareita, mutta toistaiseki jäänyt ostamatta :S

 8. Joskus taannoin vielä hiukan kammoksuin Martenseja, mutta nyt oon jo ruvennut haaveilemaan niistä! Tahtoo tahtoo 8)

 9. yeeees! ostin viime syksynä kahdet martensit ja oon haaveillu myös kolmannesta parista, valkosista joissa on punasia kukkasia! :o~ kuola valuu ku ajattelenki niitä!! yhyy… :-D (mullakaan ei oo ollu sitä inhottavaa sisäänajovaihetta, onneksi.)

  ja mullaki on tommonen kiiltonahkainen pari, mutta en tiiä oliko se hyvä sijotus; nimittäin yhden talven ja kevään noilla oon nyt tassutellu ja pinta on kulunu jostain kohdista rumaksi. :I eNpä sitten tiiä kävelenkö jotenki omituisesti vai onko toi yleistä noissa kiiltonahkasissa popoissa!? :-D

  1. Uu lalaa! :-D Kuulostaa niin hyvältä, oi että.

   ÄÄks, äläs maalaile piruja!:-D Kiiltonahkaiset kyllä kuluu eri tavalla mitä pintanahkaiset, muta ehkä on tosiaan hyvä tietää tuo etukäteen ja miettiä miten paljon käytän näitä talvella esim :-)

 10. voi kyllä ooh kelpuuttaisin! oon kuolannu ite niitä kukkakuvioisia mutta tänä syksynä panostuskengiksi tilauksene lähti uggit (vaikka mielipiteitä jakaakin!) ja säästölinjalla ostin 30e H&M maiharit, ajaa hyvin asiansa :) pitäskö innoittuneena tilata ne kiiltonahkaisina :P samettipintaiset viininpunaisetkin on mageet mut ei ihan mun juttu :s liikaa viininpunasta jo :–DD

  http://meanwhileintre.blogspot.fi/

  1. Oohlalaa, vaikken itse juuri pidä uggeista, niin joillekin ne sopii! tavallaan niistäkin on tullut klassikot :-) mä kaipaan vielä viininpunaista neuletakkia, sit saa kans riittää!:–D

 11. No kun. Mää oon ajatellu, että tarvisin maiharit, mutta sitte oon ajatellu, että onkohan Dr. Martensit liian ronskit ulkomuodoltaan – käviskö ne esim. hameen kanssa? Varmaan kävis. Ja jos ne tosiaan kestäis ja lämmittäis pakkasilla. Missähän ne tehdään? Toivottavasti ei jossain kaukana Aasiassa kamalissa oloissa. Sitten oisivat hintansa väärtikin. :)

  Nuo sun on superhienot!

  1. Ei minusta! Minusta nuo tuovat loistavan vastapainon tyttömäisille hameille, mutta moni pitää noita kyllä vähän raskaina. Suosittelen kokeilemaan jossain liikkeessä!:-)

   Ja voi kumpa. Noiden tuotanto siirtyi joskus briteistä thaikkuihin ja kiinaan, mun omat on näköjään made in thailand…

 12. Mustakin kiiltonahka on ihanaa! Mulle tulee vähän siitä sellanen vanhan ajan fiilis (en tiedä miksi :O)… Ja sullapa on ihanan pikkuruinen jalka (oot varmaan siitä saanut kuulla, mutta onhan se nyt :D!) :)

 13. HMMMMM olikos noi sulla jalassa lauantaina?? jonkun jalassa kyllä ihailin noita rumassa mutta erinäisistä syistä (krhm bisse) johtuen en nyt muista että oliko ne sulla:-O martensit on ihanat mutta aivan helvetillisen kivuliaat, mulla ekojen rakkojen parantuminen kesti kuukauden<33333….enkä viekää oikee pysty käyttää niitä kunnolla HMPHHH -.- -.- -.-

  1. no OLI x) ja kuules minä ymmärrän kyllä, en itsekään muista ihan kaikkea hahahahazz. Mä en tajua, onko sulla sit just niin naftit kenkulit että hiertää?? :–((( -.- vitti

 14. Palasin just tänää viikon lomalta Hollannista ja etsin koko viikon ittelleni Martenseja niitä löytämättä. Kuitenkin viimisellä shoppailureissulla satuttiin menemään yhteen vintagekauppaan josta ne vihdoin löysin ja mikä hienointa: hinta oli vaivaset 35 euroa.. Huh mikä tuuri sanon mie! So I say yes!!

 15. yes yes yeses!! must at ja kiiltonahkaiset, nappivalinta! ja hyvän vinkin bongasin, mullakin kenkulit pitää sitä kitinää ja natinaa kävellessä, teippaampa reunat jos alkaa liikaa häiritsemään :–D Ja epistä, mulla kyllä hankas ja satutti ja raastoi kantapäitä! Menin sitten saunaan kengät jalassa (tyhmin tunne ikinä) mutta se auttoi! välillä vielä käytössä hankaa toiseen jalkaan, mutta vain jos on huonot kökkö-sukat..

  1. No KYLLÄ ;—-) hahaa voi ei, sulla on siis kans vissiin just oikean kokoiset buutsit? :-( Onneks outo saunavinkki tepsi:-d mietippä sitä fiilistä jos ei ois auttanu hahah xxddd

 16. Tampereen koskikeskuksen spirit storessa noita oli myynnissä -50% eli 129.90e-> 64.95e! just mustana ja pinkkinä kiiltonahkana!

 17. Itse hankin vähän aikaa sitten mustat martinset, joiden kärjessä on brittilipun kuvio. :D Todella mukavat jalassa ja villasukatkin mahtuu sisään talvea odotellessa.

 18. Mistä saa tohrorit kukkakuosilla? muutoin kun amerikasta tilaamalla? millaiselta sivustolta osaatko sanoo?

  1. Voiei, laitoitko sä mulle samasta aiheesta mailia joululomalla? Kääks olen unohtanut vastata, sori!! En siis tiedä mistä suomalaisilta sivuilta saisi, etsin niitä kukkakuosillisia lähinnä ebaysta. Jos se on tuttu niin pidä se mielessä, mutta muuta en oikein osaa vinkata!:-( toiv löytyy!!

 19. Nyt on supervanha postaus mut tilasin ite mää just ja haluisin tietää et miten sulla on kestänyt noi käytössä? Ootko hoitanu esimerkiks lankilla tai jollain muulla? En tiiä yhtään et voiko kiiltonahkakenkiä edes lankata. Mut jos on vinkkejä hoitoon ja kokemuksia näiden vuosien ajalta niin otan ilolla vastaan! :-)

  1. Heippa! Just jossain toisessa postauksessa kysyttiin eilen että miten oo nämä suojannut ja vitsit kun en kunnolla muista oonko tehnyt näille mitään ekan suojauksen jälkeen?! Mulla on ollut kiiltonahalle tarkoitettua rasvaa ja suihketta molempia, joten en muista mitä oon just näille käyttänyt kun mulla on useammat kiiltonahkakengät. Mutta jotain jossa lukee että kiiltonahalle.

   Ovat pysyneet kyllä tosi hyvinä! Kiiltonahka on moitteettomassa kunnossa, ei tietenkään uudenveroiset mutta ei ruttuja tai kulumia, kiilto himmentynyt jonkin verran. Kenkien pohjat on kantapäiden kohdalta kuluneet ja ovat vähän tunkkaisen tuoksuisen neljän vuoden aktiivikäytön jäljiltä mutta siis muuten ehjät ja käytössä viikoittain :) hyvä ostos siis sulla!