Mikä kamera sulla on?

lifestyle
17 kommenttia

Otsikko on yksi yleisimpiä kysymyksiä, mitä saan kommenttiboksiin, joten ajattelin että pääsen helpoimmalla jos teen aiheesta postauksen. ;-)

Olympus pen lite e pl-5

Multa löytyy ikivanha Canon eos400d joka on jo tosi hidas ja raihnainen kaikkien niiden kymmenien (satojen…?) tuhansien otettujen kuvien ansiosta. Sitä en käytä hirveästi, vaikka mulla siihen onkin se ihan toimiva 50mm f 1.8 objektiivi. Viime syksystä lähtien olen kuvaillut enimmäkseen Olympuksen PEN lite e pl-5:lla, joka näkyy kuvassa. Se on näppärän kokoinen ja näköinen ”mikrojärkkäri”. Pieneen kokoon mahtuu järkkärin laatu, mutta koko varmistaa sen, että kameraa tulee kannettua mukana. Ja vitsit se on nätti! Tuo hihna kruunaa kokonaisuuden – pienillä jutuilla on paljon väliä. Teknisistä ominaisuuksista ja muusta voitte lukea Olympuksen sivuilta.

Sain oman Olympukseni yhteistyön seurauksena. Voin vilpittömästi suositella tätä kaikille järkkärin omistajille kakkoskameraksi ja kelle tahansa reissu- ja kaupunkikuvailuun. Mikrojärkkärin paras puoli on ehdottomasti se, että se kulkee mukana, mutta sillä saa tuhat kerta parempia kuvia mitä millään pokkarilla tai puhelimen kameralla. Tässä on myös videointimahdollisuus, jota ei esimerkiksi mun järkkärivanhuksesta löydy.

Tämä kamera on myös melkoinen bloggaajan valinta, sillä tässä on kääntyvä näyttö :-D Naamakuvien & videoiden ottaminen on siis uskomattoman helppoa, hahah. Tähän Olympukseen on saatavilla sellainen muistikortti (FlashAir) joka mahdollistaa kuvien langattoman siirron esimerkiksi älypuhelimeen! Näin ollen voi bloggailla nopeasti ilman että tarvitsee turvautua nihkeisiin instagram-kuviin. Sovellus, jonka avulla siirto onnistuu, on ilmainen.

Sain tähän juuri uuden objektiivin erään kamppiksen etukäteispalkkiona, nimittäin potretti- ja yleiskuvaukseen soveltuvan 45mm f 1.8. Taitaa Canon jäädä tämän jälkeen todella vähäiselle käytölle…. En oo vielä ehtinyt tuota objektiivia testailla, mutta en malta odottaa, se on varmaan ihan super. Siitä lisää sitten myöhemmin ;-)

 

Edit//

Sain Olympukselta vielä vähän tarkennusta asiaan:

”Mikrojärjestelmäkamera on samalla tavalla järjestelmäkamera kuin ”perinteinen” peilietsinjärkkäri (ulkonäkö ja koko on se mihin peruskuvaaja kiinnittää huomiota), siitä on vaan poistettu optinen peilietsin ja tarkennussensori – ja sitä kautta kamera on fyysisesti pienempi. Muutoin kuvakenno ja prosessori on täsmälleen samankokoiset ja -tehoiset kuin perinteisessä järkkärissä. Esim. E-PL5:n kuvanlaatu hämärässä ylittää helposti usean perinteisen järkkärin laadun.”

 

Ja pakko hehkuttaa, että testailin eilen illalla tuota 45mm putkea. HUH HHU miten hyvä! Käsittämättömän valovoimainen, sain tosi tarkkoja kuvia vaikka huoneeseen tuli valoa lähinnä tietokoneen näytöstä ja makkarista kajasti vähän valoa. Pakko ottaa kunnollisia testikuvia, jotta uskotte. Ai että mä olen innoissani :- D Täydellistä!

 

Löytyykö joltain teistä tämä bloggaajien keskuudessa suureen arvoon noussut kamera?

* translation: ”What camera do you have” is one of the most popular questions in my blog. So here it is, my dear Olympus PEN lite e pl-5!

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. eipä löydy peniä ei, sen sijaan olen enemmän kuin onnellinen ison ja painavan ja ihanan canon 40d:n kanssa, jonka ostin syksyllä :) eihän sitä missään rymybileissä tule pidettyä mukana kun haluan sitä suojella kaikelta pahalta, mutta voi kaikkia muita ihania ominaisuuksia jotka pesee mun ikivanhan nikonin kyllä satanolla! niin että vinkvink, jos joskus päätät myydä tuon canonisi pois nii täällä ois ainakin innokas objektiivin ostaja!

  1. No joo, kyllä tuollainenkin kamera kelpais ;-) Tuo ei tosiaan ole mitään rymybile-matskua edes kokonsa puolesta, ha!

   En usko että tuota kameraa kantsii myydä, sen arvo olis varmaan 50€ XD jos joskus tahdon panostaa enemmän valokuvaamiseen tämän arkikuvailun ohella, ostan kunnollisen kymppisarjan rungon varmaan minäkin tms. Mutta tällaiseen kuvailuun tämä Olympus on täydellinen :-) Mutta siis tuolla valovoimaisuudella oleva 50mm objektiivi maksaa n. 100€, eli ei paha, suosittelen!

 2. oih, oon niin kauan haaveillut, että tuollaisen hankkisi toiseksi kameraksi, sääli vaan kuin sen hinnalla saisi vaikka kaksi järkkäriä, eikä oikein opiskelijabudjetista irtoa moista summaa kameraan heittää kun tuo toinenkin on kuitenkin vielä ihan kelpo…. Mut aahh, ois se vaan niin kiva, kun ois kevyt kamera, ehkä vielä jonain päivänä!

  1. Joooo, jos tarkoitat jotain noita canonin 1000-sarjalaisia, jotka kuluu parissa vuodessa loppuun D: tiedän kavereiden kokemuksesta, että ne eivät kovin kauaa kestä nopeina.

   mutta kameroita kantsii toki etsiä käytettynäkin! Mulle tää on aivan täydellinen valinta, kulkee niin helposti mukana eikä jotenkin oo sellaista pelkoa mitä järkkärin kanssa – se oli niin iso että sitä oli helpompi kolhia ja kaikkea! :–D

  2. Joooo, jos tarkoitat jotain noita canonin 1000-sarjalaisia, jotka kuluu parissa vuodessa loppuun D: tiedän kavereiden kokemuksesta, että ne eivät kovin kauaa kestä nopeina.

   mutta kameroita kantsii toki etsiä käytettynäkin! Mulle tää on aivan täydellinen valinta, kulkee niin helposti mukana eikä jotenkin oo sellaista pelkoa mitä järkkärin kanssa – se oli niin iso että sitä oli helpompi kolhia ja kaikkea! :–D

 3. Canonin 600D löytyy ja siinäkin tuo kääntyvä näyttö on ollut kovalla käytöllä ;-)
  Minijärkkäriä olen tässä himoinnut jo jonkin aikaa juurikin reissukameraksi kun tuota ”järkälettä” ei viitsisi aina retuuttaa mukana mutta laadukkaita kuvia silti haluasin lomallakin ottaa… seuraava matka kyllä mennään vielä järkkäri/pokkari kombolla.

  1. No uskon!:-D noissa 100-sarjan canoneissakin on tapahtunut kehitystä sitten 400d:n…. Tämä ois kyllä ihan mieletön reissukameraksi. Tällä saa tosi laadukasta videota ja hitsi mä olen innoissani tosta uudesta putkesta, se on ihan täydellinen:-D ai että.

  1. Ei sahaa, on nopsa! Tässä on kätevä kosketusnäyttö, josta voi valkkaa esim. alueen, johon haluaa tarkentaa. Superhyvä ominaisuus etenkin silloin, kun ei ehdi ja jaksa manuaalisesti tarkentaa. :- ) Mutta ei sahaile,edes pimeässä, toisin kuin tuo mun Canon-vanhus…

 4. Tuo on ihan hyvä kamera sain helmikuussa tuota kameraa testattua :) Itse kuvaan Nikonin -järkkärillä josta en yhtään tykkää :(

 5. Jaa olen juuri pähkäilemässä ostanko canon powershot d20 vai olympus tg 2 kumpi olis parempi? Ovat molemmat kovaan käyttöön.

  Tuo olympuksen lite järkkarikin mietityttää ja sonylta sellasta hybridiä. Mutta kun kuvaan pakkasella ja pitäs mahtua mukaan!
  Saa nähä mihin tässä päätyy tg2 d20 kumpi parempi no d20 kyllä olis halvalla saatavilla

 6. Pakko kommentoida tohon ” bloggaajien keskuudessa suureen arvoon noussut kamera” -kohtaan. Mietiskelen täällä, että olisko tuo noussut niin suureen suosioon ellei Olympus olisi jaellut niitä ilmaiseksi ties kuinka monelle bloggaajalle? Kaikki bloggaajat joilla tuo kamera on hehkuttaa sitä kovasti, ja itekin oon miettinyt, että toi vois olla tosi kiva, mutta kuinka moni bloggaaja olisi oikeasti sijoittanut omia rahojaan tuohon? Kaikenlaisen hehkutuksen painoarvo on ainakin mulle paljon suurempi, jos joku on hankkinut jonkun tuotteen omilla rahoillaan. Tietysti tää on vähän kakspiippuista: jos bloggaajat eivät saisi tuotteita ilmaiseksi, jäisivät ne heiltä varmaan usein kokeilematta, ja sitten hyviä käyttökokemuksia ei voisi jakaa lukijoille. Kaikkihan aina kirjoittaa siitä, miten mainitsevat blogissaan vaan mielestään oikeasti hyviä tuotteita, mutta silti suhtaudun vähän skpetisesti aina kaikkiin arvosteluihin lahjoitetuista tuotteista, koska vaikka tuote olisi hyvä, on omien rahojen käyttämiseen siihen aina kuitenkin jonkinlainen kynnys, ainakin näin opiskelijoilla. Siksi tykkäsinkin esim edellisestä postauksestasi liittyen Armas Maitokauppaan – kun kerran olet itse kustantanut useamman lounaan siellä ja vaivaudut vielä kirjoittamaan siitä, niin sen täytyy olla kokeilemisen arvoinen :).

  1. Kata, ymmärrän tosi hyvin sun ajattelun! Mutta toivoisin, että just siks olis helppo uskoa että kirjoitan vaan näistä mistä _oikeasti_ tykkään ja innostun, koska kirjoitan myös niistä, joissa käyn omalla ajalla ja omilla rahoillani :-) Jos koko blogin sisältö olisi yhteistyötä, alkaisi varmasti epäilyttää mielipiteiden aitous. Jos ei tiedä blogiskenestä paljoa, tai tunne bloggaajia jotka saavat päivittäin yhteistyöehdotuksia, on varmaan helppo ajatella että bloggaajat lähtevät mukaan jokaiseen heille ehdotettuun yhteistyökuvioon. Näin ei kyllä todellakaan ole useimman bloggaajan kohdalla, i can tell :-D

   Se on kyllä totta, että en tiedä olisinko tullut ostaneeksi tätä kameraa, jos en olisi saanut sitä yhteistyön tuloksena. Olisi varmaan ollut helppo pitäytyä samassa sarjassa johon olen ”köyhänä opiskelija” omat rahani sijoittanut. Olen kuitenkin päässyt testailemaan tuota kameraa etukäteen muilta bloggaajilta ja myöskin Pen-sarjan vanhempi kamera, joka serkultani löytyy, on vakuuttanut minut sen toimivuudesta. En tietenkään olisi lähtenyt Olympuksen yhteistyöhön mukaan, jos en olisi uskonut, että tämä kamera voisi olla minun juttuni. Mutta niin, voi olla että blogi-hypellä on nykyisin paljon suurempi merkitys markkinoinnissa tavalliseen mainontaan verrattuna.

   Jos en ikinä kuvailisi blogiini videoita tai ottaisi kuvia tällä kameralla, olisi hehkutukseni tietysti päälle liimattua. Mutta nyt kun suurin osa blogini kuvista on otettu tällä kameralla, tuntuu huolesi vähän turhalta :-) Ainahan ostopäätöksiin vaikuttaa muiden mielipiteet ja suositukset, ei sillä. Jos en olisi kuullut tästä niin paljoa kehuja, en tietenkään olisi ollut edes yhtä kiinnostunut.

   Ymmärrän kyllä tuon kaksipiippuisuuden, mutta ainahan kaikkia tekstejä ja naik kannattaa lukea kriittisesti – myös niitä, jotka eivät ole maksettuja tai yhteistyössä tehtyjä. Kaiken takana on aina joku taka-ajatus, Armas-hehkutuksen osalta se, että tuollaiset paikat lisääntyisivät Tampereella. Olympuksen takana se, että koen tämän oikeasti tosi näppäräksi valinnaksi. Lisäksi Olympuksen tyypit ovat ihan loistavia ja supermukava oli myös Armaan rouva :-)

 7. Mulla on aika tarkalleen sama tilanne kuin sulla, vanha karvalakkimallin järkkäri, joka toimii kyllä ja valovoimaisempi objektiivikin on ostettuna. Mutta ei sitä enää tule pidettyä mukana, kun kamera on kännykässäkin. Ja yhtäkkiä sitä huomaa, että kaikki kuvat mitä on olemassa onkin kännykkäkamerakuvia. Hups. Tarvisin todellakin uuden kameran! Tää Olympus on varteenotettava vaihtoehto…

 8. Jooooo. Mä tykkään Olympus Peneistä tosi paljon! On ihanaa, kun on kamera, jota jaksaa kantaa mukana. Itse metsästin itselleni aika vanhan runkomallin (no vanha ja vanha, mutta kun noita on tullut niin tiheeseen tahtiin uusia ja vanhat mallit katoo), koska se on mun mielestä kaunein! Olympus Pen E-P1.

  Mulla on pancake ja joku ei kovin valovoimainen zoom, mutta eniten kuvaan just 45mm/1.8 :lla, koska se on valovoimaisin. Mulla kuitenkin autofocus toimii aika vaihtelevasti ja on muutenkin aika hidas. Miltä susta tuntuu, vai tarkennatko enemmän manuaalisesti?

  Se on hieman tylsää, kun ehkä juuri blogikampanjoiden myötä Penejä tuntuu olevan joka toisella, mutta ehkäpä se ei ole minulta pois ;).