Ranteessa, korvan takana ja kaulalla

kauneus
18 kommenttia

Siitä  on jo hetki aikaa, kun olen viimeksi höpötellyt suosikkutuoksuistani kanssanne. Valitsen tuoksun päivittäin fiiliksen mukaan, mutta en lähde kotoa ilman minkään tuoksun suihkimista. Nyt tuoksuvalikoimani on mielettömän hyvä, sillä mulla on useampi tuoksu valittavana, eikä mikään tuoksuista kulu heti loppuun, kun voin käyttää näitä ristiin ja säästellä suosikkeja.

idan lempituoksut

lemppari hajuvedet dg, ck one shock, victorias secret bodyspray, viktorrolf, lacoste, marc jacobs, see by chloe

Calvin Klein – one, shock (saatu blogin kautta), Marc Jacobs – Daisy Eau So Fresh (saatu blogin kautta), See by Chloé – See by Chloé (saatu blogin kautta),

D&G – 3 L’Impératrice, Viktor&Rolf – Flowerbomb, Lacoste – Pour Femme, Victoria’s Secret – Sunset Flower Fragrance mist

Mulla ei ole koskaan ollut vaikeuksia löytää suosikkejani hajuvesiosastoilta ja musta tuntuu että mulle on kehittynyt aika selkeät tuoksumieltymykset. Monissa suosikkituoksuissani on nimittäin myskiä, kieloa, santelipuuta tai patchoulia – mitä tuo viimeinen muuten on suomeksi? Suurin osa noista tuoksuista onkin kukkaisia tai hedelmäisiä tuoksuja, osa kevyen mausteisin vivahtein. Sellaiset todella voimakkaat ja mausteiset tuoksut eivät yleisesti ottaen miellytä omaa nenääni.

Sydän-kuvion saivat kuvassa kaverikseen ne kaikkista mieluisimmat tuoksut. Tuo D&G:n tuoksun ostin muuttaessani ekaan ikiomaan kämppääni, ekaan kotiin jossa asuin yksin. Se oli jotenkin merkittävältä tuntuva hetki, halusin juhlistaa uutta alkua uudella tuoksulla. Ja tämä oli kyllä täydellinen valinta. Kirpsakan raikkaasta tuoksusta tulee mieleen Hämeenpuisto, syksy, omenat, kutkuttava tunne mahanpohjassa ja maiharit.

Marc Jacobsin kesätuoksu Daisy Eau so Fresh:n sain yhteistyön tiimoilta ja olen tykännyt siitä ihan hulluna! Täydellisen kevyt kesätuoksu, mutta tässäkin on sitä jotain. Marc Jacobsin övereistä puteleista tämä on yksi minun mielestäni näteimpiä, hih. Pakkaus on tuoksuissa supertärkeä juttu myöskin! Kaunis puteli on esillä ja tuoksu tuntuu paljon ylellisemmältä, jos pakettikin on hieno. Ymmärrän kyllä maksavani yksityiskohdista ja kauniista muotoilusta paljon ekstraa, mutta se ei haittaa. Joku julkkistuoksu (mitä näitä nyt on, Justin Bieberistä Beyonceen ja Katy Perryyn) voi varmasti olla ihan jees, mutta ne putelit pilaavat kaiken! Halvannäköiset muovihöksötykset eivät ainakaan paranna tuoksua. (Toisaaltahan joku saattaa olla samaa mieltä Marc Jacobsinkin puteleista, hah!)

Victoria’s Secretin tuoksut ja vartalosuihkeet ovat saavuttaneet melkoisen kulttiaseman. Putelit ovat olleet mielestäni nättejä ja tyttömäisiä, vaikka jotkut väriyhdistelmät ovatkin makuuni övereitä. Yllätyin niin positiivisesti tästä hienostuneesta Sunset Flower -tuoksusta, tää on täydellinen mun tuoksukokoelmaan! Voisi olettaa että tämmöinen vartalotuoksu haihtuu nopeasti iholta, mutta aika hyvin tämä kestää iholla. Ja toisaalta se ei ole liian tunkkainen helteisenä kesäpäivänäkään. Ja arvaatteko, tämä on Lacosten tuoksun lisäksi ainoa tuoksu, jotka olen saanut lahjaksi! Rakkaalta Maj:lta nimittäin. Nappiinhan se osui, mutta onhan rouvalla itselläänkin aika hyvä maku, Maj:ltakin löytyy D&G:n tuoksu numero 3. ;-)

Yllättävää että nuo lahjaksi saamani tuoksut ovat molemmat ihan täydellisiä! Ei uskoisi, kun tietää miten tarkka olen tämmöisten juttujen suhteen. Ehkä mun mieltymykset tunnistaa helposti tai jotain? Vaikka tuoksuvalikoimani on nyt melkoisen kattava ja riittää vielä pitkään minun käytössäni, tahdon uteliaana tietää pari juttua. Onko siellä tyyppejä, joilta löytyy samoja tuoksuja mitä multa? Jos on, niin mitä muita tuoksuja teillä  on samojen lemppareiden lisäksi? Näin voisin saada jotain uutta nuuhkuteltavaa, kun seuraavan kerran kuljen hajuvesiosaston läpi. Uusia tuoksuja ei nimittäin osteta heräteostoksina, vaan niihin pitää ensin syntyä intohimoinen tämän tuoksun minä haluan -suhde.

Lisää luettavaa

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mulla on toi CK:n OneShock Escadan Island Kissin lisäksi :) Oon ihan in lööv tohon tuoksuun, just mun olonen vaikka en mikään mekkoprinsessa olekaan, suosin vain kaikkea mukavaa ylläni. Tuo tuo juuri sopivat annoksen sitä naisellisuutta asuun kuin asuun :)

  1. Ohoo! Mä oon aina inhonnut Escadan tuoksuja, mutta hitto vie, pitää kai antaa niille mahdollisuus jos noissa tuoksuissa on jotain samaa? ;—-) hihii tämä on avartavaa, just tämmöisiä vinkkejä kaipaan!

 2. Tuoksufriikkinä piti tulla heti kurkkaamaan, mitä täällä puhutaan. :) Itsellä taas kielo on usein se, joka saattaa olla pieni ei tuoksuissa, ainakaan se ei saa olla kovin hallitseva. Mutta kukkaisista ja hieman hedelmäisistä tuoksuista täälläkin pidetään. :)

  1. Hih, kivaa että tulit kurkkailemaan! :-) ja uskon, kielohan on aika voimakas tuoksu, joten se varmasti jakaa mielipiteitä. Hih :- )

 3. Mun lemppareita on ne John Gallianon rakkauskirje-hajuvedet. En muista ollenkaan nimeä, mutta niitä on useampi :-D tosi tyttömäisiä ja kevyitä tuoksuja. Toki myös kaunis ulkonäky viehättää ;-)

  Mulla on tosi vahva taipumus yhdistellä tuoksuja tiettyihin ihmisiin, tilanteisiin ja paikkoihin, joten hajuvesiäkin on kertynyt mm. ensimmäisen poikaystävän ja valmistumisen kunniaksi… :-) Ennen halusin käyttää ainoastaan yhtä tuoksua, mut nyt tykkään käyttää hajuvesiä fiilispohjalta. Joku Miss Dior Cherie saattais olla aika tujua esimerkiksi kouluun, mut juhliin se on just passeli!

 4. Mä käyn usein haistelemassa tuoksuosastoilla uusia hajuvesiä ja etsimässä jotain uutta himoittavaa :D Joskus pari vuotta sitten himoitsin Miss Dior Cherietä ja sitten pitkän ajan tuoksuttelun jälkeen ostinkin sen itselleni :) Tänä kesänä taas löysin pitkästä aikaa uuden tuoksuhimotuksen, raikkaan merellinen Armanin Acqua di Gioia! Nyt olenkin aina Sokoksella tai Stokkalla käydessäni käynyt suihkaisemassa sitä ranteeseen, ja sitten päivän ajan haistelen sitä ja ihastelen. Se alkaa nyt olla minulla jo pakkomielteenä ja siitä on alkanut tulla ihan minun tuoksuni :) Tykkään siis juuri tällä tavalla kypsytellä ajatusta uudesta tuoksusta ja testailla sitä pitkään, joten tiedän, että se on varmasti omani. Nyt vain pitäisi uskaltaa käydä se tuoksu ostamassa (ellei poikaystävä ostaisi sitä minulle vihjailujeni perusteella..) :D

 5. Ostin tänään toisen pullon Marc Jacobsin Daisy Eau So Freshiä, kun edellinen loppui jo alkukeväästä. Harkitsin tuota Sunshine-versiotakin, mutta tuo normaali on mun mielestä niin oma tuoksu kun voi olla. Muita tuoksuja mulla ei valitettavasti edes ole :–( Mutta ottaisin ehdottomasti Daisy Eau So Fresh Sunshinenkin jos vaan joku sen mulle lahjoittaisi !

 6. Tuo D&G:n kolmonen on mun lemppari! se on mun vakkarituoksu, jota oon käyttäny nyt pari vuotta enemmän tai vähemmän säännöllisesti :-)

  1. no se on kyllä aivan ihana, ah! :-D vaikka yleensä vaihtelen tuoksuja ja haluan testata uusia, niin tuon haluisin uuden, mun oma on nimittäin aivan loppu!

 7. Mulla on kans Calvin kleinin one shock, se on ihana. Nuuskuttelin sitä Sokkarilla iät ja ajat ennenkuin lopulta ostin. Uusin tuoksuni on Escadan Cherry in the air ja rakastan sitä, vaikka yleensä Escadat ei suosikkeja olekaan. Tuoksujen ostaminen on kyllä jonkinlainen prosessi täälläkin, ei siinä ihan parissa viikossa ostopäätöstä tehdä :D

  1. Oon niin samaa mieltä! Tuoksuihin pitää oikein kiintyä ennen kuin sellaisen voi ostaa. Olisi myös aika tylsää jos joku 70€ tuoksu ei olisikaan yhtä kiva kuin ensinuuhkaisulla, ja huomaisi sen vasta ostettuaan tuotteen……