Indiska Bohemian Modern + arvonta

muoti
176 kommenttia

*Yhteistyössä Indiska Tampere

Olin innoissani kun minuun otettiin yhteyttä Tampereen Indiskasta – Tampereella on nimittäin alettu todella jälkijunassa toteuttaa minkäänlaisia blogiyhteistyöjuttuja. On niin paljon siistimpää tehdä täällä paikan päällä ja nostaa esille Tampereen kivoimpia juttuja  kuin ravata jatkuvasti Helsingissä. Indiska on mulle tuttu etenkin kodinsisutuksen puolesta – mulla on muutama tyyny, tuikkukippo ja korurasia Indiskasta. Ja Indiskan isot teemukit ovat lemppareita, teesekoituksista puhumattakaan.  Tästä postauksesta tulee melkoisen kattava, joten kantsii käydä keittämässä kupillinen teetä ja syventyä tähän sen kanssa. ;-)

Käväisin viime viikolla tutustumassa Indiskan kevätvaatteisiin ja mua vähän jännitti Vaatevallankumouksen takia. Olin nimittäin päättänyt kysellä tuotteiden alkuperästä enemmänkin, jotta voisin seisoa yhteistyön takana. Onneksi mut otettiin vastaan paremmin kuin hyvin! Opin, että yksi Indiskan periaatteista on se, että jokaisen myyjän on tiedettävä tuotteiden taustoista ja koko yrityksen toiminnasta. Liikkeestä ei siis tarvitse lähteä suu ammollaan ilman vastauksia, jos haluaa tietää missä ja millaisissa oloissa tuotteet on valmistettu. 

Indiska on perheyritys, jonka on alunperin perustanut ruotsalainen Matilda vuonna 1901. Tukholmalaisessa putiikissa myytiin tuolloin kaikkea eksoottista, mitä Matilda oli tuonut reissuiltaan Intiasta. Kaikki tuotto käytettiin Intiassa ammattikoulujen rahoittamiseen, joita hän ja hänen miehensä olivat sinne perustaneet. Ajat ovat toki muuttuneet ja yritys on ehditty myydä pariin otteeseen Matildan jälkeen, mutta omistus on yhä Ruotsissa. Tästä Indiska siis sai alkunsa.

Matildan tarina voisi jäädä vain kauniiksi kertomukseksi, mutta onneksi lähtökohtia on tajuttu kunnioittaa ja Indiska tekee yhä vastuullista työtä liiketoimintansa avulla. Indiska on mm. mukana Etelä-Intialaisen Peace Trustin toiminnassa, jonka tarkoitus on estää lapsityövoiman käyttö ja tarjota näille lapsille työn sijaan koulutus. Indiska rahoittaa järjestön kautta lasten koulutuksen, ruuan ja asumisen niille jotka sitä tarvitsevat, jotta perheiden ei tarvitsis laittaa lasta töihin. Indiska on myös perustanut Peace Trustin kanssa naisten ryhmän, jonka motto on “Työ luo itsenäisyyttä”. Indiska tarjoaa naisille mahdollisuuden tehdä postikortteja, laukkuja ja muita pieniä esineitä käyttäen Indiskan tarjoamia materiaaleja. Ajatuksena on, että naiset saavat inspiraatiota ja kokemusta niin, että jotkut heistä pystyvät kehittämään malleja ja tuotteita itse myyntiin paikallisille ja vientimarkkinoille. Indiska ostaa naisten tekemät postikortit ja muut tuotteet myyntiin.

On tärkeää olla mukana järjestötoiminnassa ja tukea köyhien alueiden kehittämistä yrityksenä, mutta minusta tärkeintä on, että lähtökohdat ovat kunnossa – eli tässä tapauksessa Indiskan tuotteiden työntekijöiden olosuhteet ja palkat. Oli siistiä, että minua varten oli valmiina tuhti infopaketti aiheesta, vaikken ollut kysynyt mitään etukäteen! Koskan aiemmin missään ei ole varauduttu samalla tavalla. :-)

Indiskalla on käytössään Code of Conduct joka käsittää mm. pakko- ja lapsityövoiman kieltämisen, työntekijän oikeuden kuulua ammattiliittoon, turvallisen työympäristön takaamisen ja vähimmäispalkan. Kaikkien Indiskan toimittajien on allekirjoitettava Code of Conduct ja sitouduttava noudattamaan sitä. Indiskalla ei ole omia tehtaita, vaan se ostaa tuotteet 130 toimittajalta Aasiasta ja Euroopasta. Indiskalla ei ole toimittajia huonomaineisessa Bangladeshissa. Indiska huolehtii sääntöjen noudattamisesta tekemällä tarkastuksia tehtaisiin säännöllisesti. Työhön on erikseen palkattu henkilö, joka kiertää tehtaita ja varmistaa että Code of Conductia noudatetaan tarkasti. Tuo samainen henkilö kiertää myös muilla kuin Indiskan tehtailla.

Asiat ovat kuulemma osittain todella monimutkaisia – mehän luemme ja katsomme juttuja joissa valitetaan pitkistä työpäivistä ja ylitöistä, mutta ilmeisesti monilla tehtailla on käytäntönä ns. ”urakkaduunit”. Jotkut tulevat maalta esim. 3 kk ajaksi tehtaalle töihin ja lähtevät sitten takaisin kotiin ansaittuaan elantoa perheelleen. Tällöin työntekijät haluaisivat mielellään tehdä ylitöitä, jotta voisivat tienata mahdollisimman paljon määrätyssä ajassa. Ylityölait saattavat kuitenkin estää tämän, sillä laeilla yritetään taata kohtuulliset työajat ja -määrät. Moni työntekijä ei tällaisessa tilanteessa tahtoisi esim. käyttää kaikkia suojavarusteita, koska ne saattavat hidastaa työntekoa. Indiska pyrkii kuitenkin jatkuvasti parantamaan työoloja tehtailla ja toimittaa jokaiseen paikkaan mm. hengityssuojaimia, kuulosuojaimia, suojalaseja ja hanskoja. Esimerkillisesti toimivat tehtaat saavat toimia esimerkkinä muille. Intiassa tehtailla työskentelee paljon lukutaidottomia ihmisiä tai sellaisia, jotka eivät puhu esimerkiksi englantia. Siksi Indiska onkin ainoana maailmassa tehnyt Code of Conductista kuvitetun version joka on isona julisteena jokaisen tehtaan seinällä – jotta työntekijät tietäisivät oikeutensa. Jo se, että he saavat kuulua työntekijöiden ammattiliittoihin auttaa monissa asioissa. Samasta aiheestahan puhuttiin MOT verentahrimat muotivaatteet -dokumentissa. Nämä ammattiliitot ajavat työntekijöiden oikeuksia paikallisella tasolla.

Indiskan tyyli, joka yhdistelee skandinaavisuutta ja intialaisuutta, välittyy aika hyvin tästä valkkaamastani asukokonaisuudesta. ”Bohemian Modern”, siinä Indiskan tyyli lyhyesti. Se kohtaa aika hyvin oman tyylinikin, sillä vaikka minimalismi kiehtoo, tykkään myös boheemimmista jutuista. 

 

dress – Indiska (gifted) / leather bag – Indiska (gifted) /
cardigan – Indiska (gifted) / hat – Topshop / shoes – Vagabond

Oh, mitäs pidätte asukokonaisuudesta? Sanoisin että aika idamainen, vaikkakin just sieltä mun tyylini boheemimmasta päästä. Ja sanoisin että Indiskan vaatevalikoimasta tämä on just sitä perinteisempää Indiskaa. Sain valkata kaksi kokonaisuutta ja toinen edustaa ehkä aavistuksen modernimpaa ja yksinkertaisempaa tyyliä. Indiskalla on tosi vähän XS-kokoa valikoimissaan, tällä hetkellä sitä ei ole ollenkaan ainakaan Tampereen myymälässä. Mietin että mitähän tästä tulee, mutta ainakin tämmöiset vaatteet, joiden ei tarvitse olla sopivia, menevät mullekin loistavasti S-kokoisina. 

Indiskassa panostetaan luonnonmateriaalien suosimiseen siksi, että hyvin huollettuna luonnonmateriaalit ovat ekologinen ja kestävä valinta. Esim. tuo mekko on viskoosia, eikä se siksi ole hiostava ja sähköinen, kuten vastaavanlainen polyesteristä tehty mekko olisi. Myös trikoinen jakku on viskoosia, saas nähdä miten kestää! Olen pari kertaa joutunut pettymään halpisviskoosiin, mutta myyjä vakuutteli että tämä säilyy hyvänä, kunhan vain pesen sen oikein. Indiskassa ei muuten koskaan haise sellaiselle ällöttävän muoviselle, voiskohan se johtua siitä että Indiskan toimittajat ovat sitoutuneet noudattamaan ruotsalaisen tekstiilin maahantuojien järjestön kemikaaliohjeistusta, jossa luetellaan kokonaan kielletyt kemikaalit ja tietyissä määrissä sallitut kemikaalit? Joissain ketjuliikkeissä haisee sellaiset myrkyt että huhhu. Tiedättekö mistä puhun? Kuulin myös vesipolitiikasta ja muista ympäristövastuuasioista, mutta taidan avata niitä teille vasta sen tokan asun yhteydessä, ettei tästä tule ihan käsittämättömän pitkää postausta!Vielä yksi kiva juttu! Indiskalaiset tahtovat ilahduttaa teitäkin ja yksi teistä voittaa itselleen Indiskasta samanlaisen asukokonaisuuden mitä mulla – voittaja pääsee siis valkkaamaan itselleen mekon tai tunikan, neuleen ja sukkikset tai legginsit. Voiton voi lunastaa mistä tahansa Suomen Indiska-myymälästä. Osallistut arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen 9.5.2014 klo 23.59 mennessä jonkin Indiska-aiheisen jutun; muisto, mielikuva, lempparituote… :-) LYCKA TILL xx 


 

Lisää luettavaa

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

The Knotty Ones

Esittelyssä vastuullinen neulebrändi: The Knotty Ones

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Voi vitsi tiiän ton hajujutun! Kävin just täällä Barcelonassa kylässä olevien kavereiden kanssa semmosissa liikkeissä missä en yleensä käy (Bershka, Shana, Stradivarius, Pimkie, New Yorker jnejne.) Niin voi yäk niissä HAISEEEE. Semmonen niin ällö kemikaali just. yh:// Mut hyvä postaus, kiva tietää liikeistä täälle tarkemmin! <3

  1. HYI ETTÄ JEEEEEEEP i kno kaikki noi liikkeet just tommosia pahimpia!!! ja joku primark, voi kauhee :D

 2. mun muisto Indiskasta on sellainen, kun sain joskus lahjaksi kauniin turkoosin koristetyynynpäällisen, missä oli kirkkaita paljetteja tai vastaavia koristeena. se oli kyllä nätti. tästä on kyllä niin kauan aikaa, etten muista mitään sen kohtalosta.. mietiskelinkin etten oo aikoihin poikennut Indiskan liikkeisiin vaikka uskoisinkin sieltä löytyvän jotain mieleistä.

  matilda oli aikamoinen hyväntekijä. hyvä sekin, että ollaan edelleenkin kaidalla tiellä.

 3. Kiva postaus, ihanaa, että työolosuhteisiin panostetaan, tää juttu nosti indiskan entistä paremmaksi ketjuksi mun silmissä :)
  Löysin joku aika sitten indiskasta kaksi aivan ihanaa tyynyä ja muutkin sisustustuotteet ovat niin hienoja! :)

 4. No se pään kokoinen teemuki! Toivoin sellaista joululahjaksi muutama vuosi sitten ja sellaisen saatuani oon kyllä nauttinut jättimäärästä teetä paljon <3

 5. ite en oo koskaan oikein päässyt indiskan vaatevalikoimaan mukaan, kauppaa kun ei kotipaikkakunnallani ollut. sen sijaan korut, laukut ja sisustuskamat ovat vallaneet meidän kodin, etenkin kun pääsee ekana penkomaan ne alehinnasta puolet pois-laarit sitten joulupyhien jälkeen. ne indiskan isot teemukit on jotain maailman eniten parasta !

 6. Aina kun pääsen Tampereelle tai muualle isompaan kaupunkiin, on päästävä käymään Indiskassa. Vaikka harvoin raaskin mitään ostaa, on ihana käydä fiilistelemässä ja ihailemassa vaatteita kuin koti-tilpehöörejäkin. Paitsi yksi hippipaidaksi nimeämäni paita päätyi vuosia sitten mukaani ja käytinkin sen ihan puhki, mutta vieläkin haikailen sen perään. Indiska on sellainen arjen pikku eksotiikka; löysin kirpputorilta joku aika sitten Indiskan neuleen pikkupilkuilla, jota olen käyttänyt viikottain. Ja tämän postauksen myötä olen vielä enemmän Indiska-fani, kun kuuli taustatietoja syvemmin!

 7. Muutama vuosi sitten ostin keskellä talvea kolmella eurolla juuri tuosta Tampereen Indiskasta sitä talvea seuraavan kevään ja kesän käytetyimmän paidan ja hameen. Maksihametta käytin vielä viime kesänäkin kunnes se jäi yhtenä elokuisena iltana pyörän pinnojen väliin.

 8. mulle tulee indiskasta heti mieleen rakas ystäväni eerika jolla on sieltä täydellisen ihana norsu-teekannu!

 9. Aaah, Indiska on mun ikilemppari! Aina pienenä jokaisella Turun reissulla kävin ihastelemassa (useampaan kertaan) ihania astioita ja erikoisia tuoksuja. Mukaan lähti kuitenkin vain niitä vetoketjullisia pikkukukkaroita. Sittemmin on tullut ostettua jonkin verran sisustustavaraa, kynttilöitä ja chai teetä joka on maailman parasta! ❤️ Oulussa vaan ei ole indiskaa niin en ole pitkään aikaan päässy hiplaamaan niitä kaikkia ihanuuksia.

 10. Kyllä Indiska on niitä liikkeitä, joissa pitää aina käydä esimerkiksi Helsingissä käydessä. Varsinkin teinihippiaikoina se oli aivan ehdoton lempparikauppa. Nyt myöhemmin tulee vaatteiden sijaan käytettyä enemmän rahaa Indiskan sisustustavaroihin, mutta kyllä ne vaatteetkin edelleen miellyttävä.

 11. Itselläni ei ole indiskan vaatteista kokemusta, mutta näköjään siellähän on ihania vaatteitakin! Muistona on, että kerran lapsena sain syntymäpäivälahjaksi sukulaiselta indiskan ihanan punaisen kaulakorun ja siihen mätsäävän rannekorun. Ovat vieläkin tallessa! :)

 12. Täällä käpykylässä asuessa ei Indiskaa ole sadankilometrin säteellä lähelläkään, joten ainakun ”big cityyn” pääsee on Indiska sellainen eksoottinen ”pakko päästä”-paikka. Itse en ole sieltä vielä mitään ostaa, mutta muistan kuinka pienenä ihailin kummini hienoja värikkäitä Indiskan sisustustyynyjä ja kynttilänjalkoja!

 13. Apua, ihana tuo mekko!! Minkä hintainen se oli? :–) Tuli juuri sopivasti tää postaus, ku jostain syystä pari päivää sitte indiska pomppas jostain mun mieleen ja aloin tutkimaan heidän valikoimia. Pari kertaa oon siellä käynyt ihastelemassa tuotteita, mutta jostain syystä unohan aina koko paikan olemassaolon! Kauheeta, mutta täytyy kyllä mennä taas käymään, etenki ehkä metsästämään tuota mekkoa :3

 14. Ehdottomasti se the indiska muisto on suuuret teekupit. Mä oon saanu sellasia poikaystävältä. Ne on vaan niin kauniita ja parhaita. Vuorostani mäkin olen niitä poikkikselle ostanut aamulahvimukeiksi :—)

 15. Indiska on itselle aika uusi tuttavuus, sillä tutustuin putiikkiin vasta muutama vuosi sitten Helsingissä. Olikin mukava lukea hieman yrityksen taustasta ja tuosta eettisestä puolesta, tähän mennessä tiesin vain että kyseessä on ruostalainen yritys. Yksi muisto kauppaan kuitenkin liittyy: näin talven mittaan kaupan rekissä oranssin takin, jota en ehtiny kokeilla ja kun seuraavan kerran lähdin varta vasten takkia katsastamaan, olikin malli jo loppunut. Harmin paikka, jäi kaivelemaan pitkäksi aikaa.:D

 16. Oon ostanu Indiskasta jonkun verran vaatteita, ja ihan lemppari on sellanen kukkamekko, ihanan kesäinen ja värikäs :)

 17. oiii! mun ihanin ja rakkain kokemukseni indiskasta on joka kerta kun astun kauppaan vierailulle – sitä ihailun, ihanien tuoksujen ja värikylläisyyden määrää!
  ihan huippumielenkiintosta kuulla noista indiskan toimintaperiaatteista! lähtökohtasesti en ikinä osta vaatteita uutena eettisten ja kulutuskriittisten ajatusten vuoksi, ja välillä se kirpaisee kyllä pahasti esim. just indiskassa visiteeratessa. mutta ehkä tän tiedon myötä voiskin kerran kolmeen vuoteen yhden superihanan mekon sieltä ostaakin vailla tunnontuskia. eli kiitos kiinnostavasta postauksesta! :-)

 18. Indiskasta oon pääasiassa ostanu teetä, kun matkalaukkuun kotiin viemisiksi ei paljoa yleensä mahdu. Kiinnosts Indiskaa kohtaan heräsi nyt kyllä aivan eri tavalla. Luulin ketjusta jotain aivan muuta. :)

 19. Mun lämpimin Indiska-muistoni on sieltä hankittu riikinkukkokuvioinen mekko, joka miulloli päälläni ensimmäisillä treffeillä nykyisen mieheni kanssa :> Tuo mekko on edelleen mielestäni kaunein omistavani vaate ja tuun vaalimaan sitä varmaan ikuisesti.

 20. voi mikä nostalgia tuli kun aloin miettiä indiska-muistoa!! :-D indiska oli nimittäin joskus ala-asteella ehdottomasti THE kauppa mulle ja mun kavereille! ostettiin toisillemme kaikiks lahjoiks sieltä esim. tuikkukuppeja, koruja yms. ja tärkeintä oli et kaikilla piti olla niitä samoja juttuja mut erivärisinä hehz :-D

  mutta ihana kuulla, että indiskalla on arvot ihan oikeesti kohdallaan eikä se maanläheinen fiilis oo vaan hyvin luotua illuusiota, jolla peitetään jotain kamaluuksia.
  pitääpä nykyään alkaa käydä useemminkin siellä, kun siellähän on oikeesti kivoja vaatteita!! jotenkin aina unohdan koko kaupan olevan ees olemassa, hups…

 21. Hei kiva tietää että Indiskan vaatteet kestää vähän syvempääkin tarkastelua – sen verran kun niitä löytyy omastakin kaapista! Välillä hintataso tuntuu hassun korkealta, mutta eettisyydestähän sitten vähän enemmän maksaakin mukisematta.

 22. Ite oon ostanut Indiskasta ainoastaan kodinsisustusjuttuja ja muutaman huivin, vaatteet on jääneet (ainakin toistaiseksi vielä) kokeilematta. Yksi kynttilätuikku on ollut ihan lemppari kunnes kömpelönä menin ja hajotin sen! Tunnearvosta kertoo ehkä jotain kuitenkin se, että tuikku on edelleen koristamassa ikkunalautaa, rikkinäinen puoli piilossa :’D

  Turun Indiskasta ainakin saa aina hyvää palvelua. Pitäisikin käydä taas joku päivä piipahtamassa siellä :)

 23. Hyvä Indiska ja hyvä teksti liikkeestä!! Hienoa kuulla yritksen taustoista näin. Onkin jotenkin ihan jäänyt kyseisen liike unholaan vaikka aikoinaan Vaasassa asuessani tuli käytyä tiuhaankin. Täytyypä seuraavalla Tampereen visitillä mennä käymään, jos tekis vaikka jotain löytöjä. :) ja hei, kiva mekko!

 24. Voi vitsi mikä arvonta! Mun vaatemaku on myös tosi skandinaavinen ja boheemi! Indiskasta löytää aina vaikka mitä kivaa. Mun lempimekot on sieltä, samoin muutamat tyynyt ja lempimuki myös :) Aivan ihana.

 25. Rakastan Indiskan astioita ja sisustuskamoja yli kaiken! Myös noi laukut on aivan mahtavia! Ostin joskus Ruotsista Indiskasta kauniin riikinkukkosormuksen, joka on vieläkin mahtavassa kunnossa, eikä siitä lähde väriä, kuten esim. Ginan sormuksista…

 26. Voi indiska! Muistan kun joskus nuorempana löysin sieltä ihan supermageet kuviolliset legginsit ja minä fiksuna tyttönä ostin ne ilman sovitusta! Kotona sitten huomasin että ovat vähän kinkkanat plus liian lyhyet! Harmitti niin vietävästi, mutta onneks legginsit saivat hyvän uuden kodin kun lahjoitin ne mun ystävälle!

 27. Mahtavaa kuulla tällästä syvällisempää tietoa yhteistyön takaa! Mun ensimmäinen ostis indiskasta on ehkä vuodelta 2007: valkoinen, aika perus mut silti erikainen huivi. Oon käyttäny sitä talvella ja kesällä, kaulassa ja päässä, Suomessa ja matkustaessa. Välillä pessy sen käsen hellävaraisesti ja sit taas kietonut vaikkapa kurkkukipuisen kaulan ympärille. Nyt valitettavasti 7 vuotta vanha huivi vois tarvita uuden tilalle. Jos ensin malttaisin luopua tuosta vanhasta :) ja niin kuin sanoit: indiskan teemukit on parhaita! Sain yhden ystäviltäni synttärilahjaksi viime vuonna ja en osaa juoda kahvia tai teetä enää mistään muusta kupista! Jotenkin tollainen iso muki pysäyttää hetkeksi arjen keskellä, jos tajuut mitä tarkoitan :)

 28. Onpa kiva että Tampereellakin on herätty yhteistyöhön mukaan :) Mä haluaisin mennä sovittamaan sitä sinistä yksinkertaista mekkoa joka oli sun kuvissa, se oli ihanan simppeli mutta tyylikäs. Tarvis ehkä käydä Hämeenkadulla… :)

 29. Ainakin jokin aika sitten Indiskassa oli myynnissä vielä sellasia aivan ihania ja isoja tee- whatevermukeja. Ihania värejä ja kerranki kupeilla tarpeeksi kokoa. Pitäis käydä kattoon vieläkö niitä on myynnissä. KIva asu Ida!

 30. Mä oon vieraillut tässä kaupassa muistaakseni vain kerran ja silloinkin taisin olla 8-9v. Ois kyllä tosi kiva päästä valkkaan asukokonaisuus! :)

 31. Teemukit ja buddhat! Keräilen enemmän ja vähemmän buddhia ja indskasta on muutama tarttunut mukaan kokoelmaan :)

 32. Mulla itsellä on ollut vähän turhan kapeakatseinen mielikuva Indiskan vaate/asustetarjonnasta mut nyt nähtyäni ton erään nahkarepun taidankin poiketa piakoin liikkeeseen katsomaan sitä :–)

 33. Kuolaan Indiskassa aina kaikkia ihania kodin turhakkeita. Siellä on usein myynnissä värikkäitä karttapalloja, joita joka kerta ihailen, mutta jätän ostamatta.

 34. Hei tää oli ihan superhyvä kirjoitus! Käyn välillä hypistelemässä Indiskan juttuja, mutta nykyään kun mua kiinnostaa just tuotteen eettisyys ja ekologisuus, niin oon jättänyt ostamatta. Liian pelottavaa kysyä myyjältä tuotteen alkuperästä?? Huoh, nyt harmittaa mutta kiitos että teit sen mun puolesta :D! Sun blogi on muutenkin auttanut mua, kun oon muuttanut Tampereelle ja ollut aika pihalla et mitä kaikkea Tampere tarjoaa ekotouhuista ja eettisistä valinnoista kiinnostuneelle :) Kiitos! Ja toi asu on aivan ihana!

 35. Sillon ku Indiska oli vielä Jyväskylässä nii siellä tuli paljonkin käytyä. Vaatteita mä olen lähinnä ostanu vaikka sisustustuotteetkin on kivoja. Indiska on myös siitä hyvä paikka että vaikka aina ei olis rahaa ostaa mitään nii siellä on vaan kiva käydä katselemassa kaikkea.

 36. Hassu asia mikä tulee ekana mieleen on Ruisrock-reissu muutaman (7?) vuoden takaa kun umpi väsyneinä kierreltiin Hansassa hakemassa kenkiä. Poikettiin kuitenkin Indiskassa ja näin suuren suuren mukin, ensimmäinen ajatus oli jäätelö, mukista syötynä ei sormet palele! Lemppari muki edelleen ahkerassa käytössä niin jäätelön kuin smoothien/jogurtin tai sopan syömisessä.

 37. mä rakastan indiskan mukeja! ihan sairaan kauniita ja vetävät tarpeeksi teetä^^

 38. Indiska <3 oon onnekas kun saan ostella tutulta myyjältä hänen poistamiaan Indiskan vaatteita. Siten saan yhdistettyä sekä lempikaupan että 2nd handin! Mutta mielelläänhän sitä kävis ihan liikkeessäkin asti ihastelemassa, jos voittais arvonnassa! :)

 39. Aina Helsingissä käydessäni kaupoilla poikkean Indiskan liikkeeseen hypistelemään sisutuselementtejä. Mukaan on tarttunut kynttilöitä, teesihtejä, teetä, koruja ja myös joitain vaatteita, kuten eräs suosikki ruutupaitani. Kaupassa vallitseva fiilis on puoleensavetävä :).

 40. Indiska kuuluu omiin suosikkeihin, niiden tyyli kohtaa omani kanssa ihan nappiin! Voisin vain tyhjentää koko kaupan :-)

 41. Oi indiskasta tykkään ja paljon!
  Sisustukseata löytyy kynttilää sun muuta:)

 42. Parhaiten Indiskasta ovat jääneet mieleen ne jättimäiset koristeelliset teekupit! Ostin sellaisen joskus ystävälleni, minulle selvisi kyllä lahjan ostamisen jälkeen ettei hän edes pitänyt teestä!:D Onneksi muki oli niin kaunis, että se voi olla vain koristeenakin.

 43. Indiskan teet tuo mulle aina vaan mieleen mun pikkuserkun, joka mut on aikoinaan liikkeeseen tutustuttanut :)

 44. vaatteet kiinnostaa kovasti, olis tosi mukava voittaa luonnomateriaalista tehtyjä asuja.

 45. hihi, näin sut indiskassa kun olit varmaan just tän yhteistyön merkeissä siellä! olin ihan innoissani, kun arvasin että kohta tulee joku arvonta tai muu kiva piristys, indiska on mun suosikkikauppa. :-)

  mun indiska muistoni liittyy siihen, kun ketju tuli mun kotikaupunkiin ollessani ehkä 10. tuolloin en tykännyt yhtään kaupan koristeellisesta tyylistä, mutta joskus ehkä 16-kesäisenä makuni oli ehkä muuttunut tai ketjun tuotteet kehittyneet, niin että indiskasta tuli kaupunkikiertelyiden vakikohde! nykyään reilu parikymppisenä tykkään indiskasta ihan älyttömästi. indiska edustaakin mulle nykyään kivojen tuotteiden lisäksi siis sitä, että oma tyyli voi vuosien mittaan muuttua ja se on ihan okei!

 46. Jättimukit, ehottomasti ja muukin keramiikka, tyynyt kaikki <3. Tuoksukynttilät… Aaah Indiska. Voisin ostaa sen kaupan tyhjäksi :D

 47. En ole kauheesti indiskasta mitään ostellut, mutta tämä postaus sai ehdottomasti minut arvostamaan kauppaa enemmän! Muutamat indiskan kupit taitaa meiltäkin löytyä ja ne on ihan lemppareita!

 48. Käyn joka kuukausi tarkistamassa onko Tampereen Indiskaan tullut uusia suosikkiteemukeja, joita voisin ostaa. Kaikki mun lempparimukit on Indiskasta ja jokapäiväisessä käytössä. Joka kerta kun olen lähtenyt Indiska-liikkeestä olen jotenkin hieman rentoutuneempi. Myyjät on kivan ystävällisiä, ja siellä kirkaat värit ja tuoksut ympäröi kaiken!

 49. heh, mulle tulee mieleen kun pienenä teki jännittäviä matkoja maamme pääkaupunkiin ja sitten siellä indiskaan niin oli ihan fiilis että elän rankkaa seikkailija elämää ja oon maailman hurjin matkustelija ! oi kultainen nuoruus <3

 50. En ole aiemmin juurikaan Indiskassa käynyt (lähinnä koska oon käsittäny sen vähän semmoseks hippivaatekaupaksi – ei siis minun tyylisekseni :D), mutta nyt alkoi kyllä kiinnostaa! Pitääpä tehdä visiitti :)

 51. Meillä on ollut kovassa käytössä indiskan matot, ne kun ei vapaana juoksentelevia pupuja kiinnosta millään tavalla-Ja se on harvinaista!
  Matot on myös kivannäköisiä,edullisia ja helppo pitää puhtaana-> Käy siis ruokapöydän alle.

 52. Pakko myöntää, etten ole koskaan Indiskan liikkeissä käynyt, mutta nyt kyllä kiinnostaisi pieni ostosreissu (: Niin ja paljon rispektiä etenkin Indiskan avustustyölle!

 53. Hei ihan mieletön postaus!!!! Mä en tiennytkään näittä juttuja Indiskasta, joten tosi mielenkiintoista kuulla! :)) Indiska oli mun ykkösmesta joskus! =)) Ja ihana asu, niin sinä! <33 pussss

 54. Ostin viime vuonna ihanan yo-mekkoni Indiskasta ja tykkään siitä yhä kovasti! :)

 55. rakastan niitä indiskan kuviollisia jättimukeja! harmi vaan, että lähin indiska on sadan kilometrin päässä :<

 56. Ah, olisipa Indiska Lahdessakin! Sieltä löytää aina parhaat mekot, sellaisia jotka oikeasti kestävät aikaa ja kulutusta (:

 57. voooooi indiska on ihana, justiin kävin ostamassa sieltä yhden suloisen sisustusjutun itselleni !

  lueskelin joskus vähän reilu vuosi sitten ruotsin yo-kirjoituksia silmällä pitäen noita Indiskan nettisivuja, justiin toimintaperiaatteista ja eettisiä asioita yms. varmaan jonkin verran meni ohikin ( koska ruotsi hehee ), mutta siinä vaiheessa ihastuin kyllä Indiskaan vieläkin enemmän mitä alunperin :- )
  ja aaaaaa minun ihan lemppari indiskajuttuja on minun norsukannu ja lehmä+norsumukit !! ainoa miinus mitä putiikilla on, on nimenomaan niiden pienien vaatekokojen puute, hmh.

  olipas nyt oikein oodi indiskalle ja olis ollut paljon lisääkin kaikkea höpöteltävää mutta jääköön nyt tähän :- D

 58. Indiskassa on tullut käytyä aina sillon tällön ja yleensä hankinnat on olleet jotain pientä kotiin, kuten just niitä ihania teekuppeja. Indiskassa on kyllä tosi kivoja laukkuja ja vaatteitakin.

 59. Indiskattomassa kyläpahasessa asuessani raahasin suurelta kirkolta (eli Hesaast) aina yhden litran vetoisen kupin mukanani ja litkin niistä teetä. Tästä ajanjaksosta on nyt noin kymmenen vuotta, ja kupit ovat edelleen ehjiä ja käytössä :)

 60. Sain kerran indiskasta lahjaksi ihanan lohikäärmesormuksen,oli itku kyllä lähellä kun se hukkui:(

 61. Indiska on yksi lempikaupoistani! Siellä on tosiaan ihania sisustusjuttuja, ja mukeja oon ostanu sieltä paljon. :) Seuraavaksi haluaisin sieltä sellaisen nätin karttapallon.

 62. ihana asu! ja kerrankin tällasen yhteistyöpostauksen jaksoi lukea alusta loppuun kokonaan, kun yleensä tuppaa kiinnostus loppumaan puolivälissä :-D

  mun muisto indiskasta on, että pienenä mun paras kaveri usein puhui siitä kaupasta, ja jos kysyin jostain tavarasta et mistä se on hankittu, usein vastaus oli indiska. mä en ikinä nuorempana käynyt siellä, oon muutaman kerran vilkaissut liikkeeseen ja on tullut jotenkin kauheen itämainen olo! kerran vaasassa shoppaillessani mielenkiinnosta pyörähdin moisessa putiikissa ja vitsit se oli menoa :-) siellä oli sellasia ihania pallotuikkukippoja eri väreissä ja eri koissa ja niiden lasi oli sellasta säröistä. hamstrasin niitä useemman syksysissä väreissä ja tein niistä kotona kunnon tuikkukollaasin. ne on mun lemppareita edelleen, ihanat oranssin ja punasen sävyt!

 63. Äääää, oon aina tykänny hirmuisesti Indiskan vaatteista ja sisustusjutuista, mut en oo ikinä asunu kaupungissa, jossa olis Indiska! :< Aina muualla kyläillessä käyn kuitenkin Indiskan liikkeissä haahuilemassa kaiken sen ihanan värikylläisyyden keskellä – ja kuitenkaan en oo koskaan raaskinut ostaa mtn itselle… Indiska on niiiin minun tyylinen!!! Tykkään just kaikista boheemeista etnovaikutteisista jutuista ja printeistä :) Ai niin ja ihan huippua tietää, et Indiska todella ajaa työntekijöidensä oikeuksia ja pyrkii tuotannossaan eettisyyteen ja ympäristöystävällisyyteen :)

 64. Hei voutsi! Mä olen kyllä suuri Indiska fani vaikken paljoa tavaraa sieltä omistakkaan. Tykkään ite kauheesti boheemista tyylistä sisustuksessa ja vaatteissa ja jos vain voisin sisustaisin melkein koko kodin Indiskalla, hihhiii! :–D Tykkäsin tästä jutusta ja toi tyyli sopii sulle tosi hyvin!

 65. uu mikä arvonta! oon yllätynyt tämän luettuani, miten vastuulliset toimintaperiaatteet yrityksellä on! oon kuvitellut jotain ihan muuta. olin jossain vaiheessa ihan hulluna kaikkeen indiskan sisustuskamaan! harmi ettei sitä löydy enää jyväskylästä :-( nyt vois hyvällä omalla tunnolla ostaa pitkästä aikaa sieltä jotain kivaa :-)

 66. Pariin vuoteen en ole paljoa vaatteita vaatekaupoista enää ostellut, vaan kirppiksiltä, mutta sitä ennen indiska oli vakiokauppani! Taisi yläasteen lopulla mulla oli aika, jolloin suurin osa vaatteistani oli indiskasta… Hahah :D Osa niistä on edelleenkin ahkerassa käytössä ja yksiä lempivaatteistani!

 67. Ostin ekan kerran Helsingissä yksin ollessani joskus 15-veenä Indiskan kukkamekon, jonka käytin ihan puhki. Se oli ihan lemppari! :)

 68. Ostin joskus nuorena Indiskan poistopöydästä puoli metriä korkean värikkään pääsiäiskanapatsaan :D Se on vieläkin äidin luona, en uskalla tuoda sitä omaan kotiini koska se on aika creepy! Osallistun siis vaatearvontaan, vaikka Indiskan sisustustavarat ja tekstiilit ovat ihania. Varsinkin ne päiväpeitot…

 69. Indiskasta tulee mieleen vain ne jättimukit – edellisen kesätyöpaikkani toimistolla oli aina tarjolla teetä Indiskan mukeista!

 70. Oon vasta nyt ihastunut indiskaan! Vaatteet ovat laatukkaita ja niissä on upeat printit.

 71. Joskus yläasteaikaan olin kesälomalla Helsingissä viikon ystäväni kanssa. Käytiin sitten Indiskassa, varmaan elämäni ensimmäistä kertaa ja tähän mennessä viimeistä myös. Muistan liikkeestä oikeastaan vain ne tuoksut ja värit! Ihana paikka! Tästä on varmaan kymmenen vuotta aikaa, mutta on niitä harvoja yksittäisiä kauppoja, jotka ovat jääneet mieleen persoonallisuudellaan ja kauneudellaan :)

 72. Annoin äitienpäivälahjaksi vuosia sitten äidille jättikahvikupin ja kyllä on mieleinen, edelleen… :)

 73. Tykkään kovasti Indiskan tyylistä! Mulla on myös Indiskasta ostettu iso teemuki, siitä ei ainakaan lopu juoma kesken :D Oli kiva kuulla Indiskan periaatteista. :)

 74. Indiskan tyynyt on ihania! Aina siellä käydessä tekisi mieli kasata tyynyistä jättikasa ja mennä siihen makaamaan. Ah.

 75. Voih, Indiskalla on ihana kokoelma astioita ja aina kun menen tädille niin jokainen kuppi ja lautanen on ihan eri paria mutta jotenkin se vaan sopii! Nyt oonkin sitte ite ruvennut keräämää samaa sekamelskaa :)

 76. Oi ihana Indiska! Mulla oli tapana ostaa aina ”Tampereen tuliaisiksi” Indiskasta niitä isoja teekupposia kotiin; erivärisinä ja -kuvioisina tietenkin, aina sen jälkeen, kun ko. liike poistui Jyväskylästä :C ! Kun oma kupposkokoelma tuntui valmiilta, olen ostanut samaisia kuppeja samanhenkiselle äidilleni – ja hyvin ovat teet maistuneet pimenevinä syksyisinä iltoina henkevien keskustelujen merkissä!

 77. Meillä ei täällä pohjoisessa ole Indiskan liikkeitä, mutta vuosia sitten mulla oli tapana käydä Gällivaressa (Ruotsissa) Indiskassa shoppailemassa. Mukaan tuli aina jotain, mutta valitettavasti liike sitten suljettiin ja nyt on joutunut elämään ilman :(

 78. Hitsi, muistan kun joskus esiteini-ikäisenä aloin digata ihan täysiä boheemia tyyliä kaikkine intialaisviboineen. Huoneessa tuoksui suitsuke ja krumeluureissa tuikkukipoissa paloi kynttilät yötä päivää. Parin kuukauden välein oli vain pakko puhua isi ympäri ja ajamaan 120 km Vaasaan minä kyydillä. Siellä kun oli lähin Indiska! Nyt on oma tyyli muuttunut aika paljonkin modernimpaan ja pelkistetympään suuntaan, mutta jostain syystä Indiskan jutut sytyttää edelleen. Ja muuten, nyt kun mainitsit ja mietit tuota Indiskan vaatteiden kestävyyttä – mulla on edelleen kaapissa ja säännölllisessä käytössä yksi mekko, jonka ostin ko. liikkeestä viisi-kuusi vuotta sitten. Mikä tekee siitä mahtavaa, on se, että se on edelleen yksi lemppareista, eikä lukuisten käyttö- ja pesukertojen jälkeenkään siinä oo mitään vikaa. Tällaiset jutut tekee mut vain niin iloiseksi!

 79. Aww ihana asu!! Katsoin heti että tuollaiselta haluaisin näyttää itsekin! :-D Jee toivottavasti voitan.. XD

 80. Muistan kun Indiska oli aika vasta tullut Suomeen (tai ainakin Espooseen) ja minä ja äiti sitä ihmeteltiin ja ilmeisesti logon kirjoitusasu oli meille liian vaativa joten luettiin että liikkeen nimi on ”Janska” :-DD vasta myöhemmin meille selvisi että asia ei ole ihan näin… Mutta edelleen voidaan sanoa että mennään Janskaan ja molemmat tietää mitä liikettä silloin tarkoitetaan!

 81. Nautin niin paljon pelkästään Indiskan liikkeessä käymisestä. Tietysti sieltä aika ajoin on tarttunut aarteita matkaan, mutta yleensä vain ihailen luontaisella visualistin silmällä niin kauniita esillelaittoja ja esteettisesti muuten vain upeaa tilaa. Täydellinen tapa kuluttaa pieni hetki vaikka bussia odotellessa. Inspiroitumiselta ei voi välttyä. Ja ne vaatteet… ah!

 82. Indiskan astiat on niin kauniita, ihanat värit ja koristelut!

 83. Indiska on ihana kauppa, vaikka käyn siellä kyllä tosi harvoin! Ostin Indiskasta vuosia sitten semmosen vaaleenruskeen värisen trikoopuseron. Ostin sen hetken mielijohteesta kun tarvitsin jonkun trikoopaidan, enkä edes erityisemmin pitänyt siitä. Myöhemmin oon kuitenkin alkanut pitämään sitä enemmän, ja nykyään se on ihan lemppari! Ihanaa kun välillä käy sellasia ylläreitä, että ostaa jonkun ei niin kivan vaatteen ja myöhemmin se osoittautuukin lemppariksi :)

 84. Yksi mun lempihuiveista on Indiskasta. Käyn Indiskassa satunnaisesti kiertelemässä erityisesti sisustusosastolla, jossa on tosi kivoja juttuja! Olen moneen kertaan katsellut niitä ihania jättimäisiä teekuppeja, mutta keittiössä on valitettavasti rajallisesti kaappitilaa…

 85. Indiska-muisto viime kesältä Tukholmasta: löysin alesta ihanat norsukorvikset, joita alan taas kesän tullen käyttää enemmän. Lisäksi sovittelin maksimekkoja ja vieläkin kaduttaa etten napannut sitä yhtä mukaan. Ehkä se oli hieman iso, kaipaisin kyllä vähän pienempiä kokoja Indiskaan. Olen juuri kytännyt tuota laukkua mikä sinulla on tässä postauksessa, taidan mennä lauantaina katsastamaan livenä..

 86. Pienenä mun kesän kohokohta oli ku pääsin Jyväskylään viikoksi tädin luo. Muistan vieläkii elävästi sen kesän ku Indiska oli rantautunu sinne ja kuinka rakastuin siihen kauppaan heti ensi silmäyksellä. Nyt en oo taas pitkään aikaan siellä käynnyt (eikä Jkl:ssä sitä enää ookkaa), mutta tän postauksen luettua tekee taas mieli palata näihin muistoihin ja tähän kauppaan!

 87. Tällä viikolla ostin Indiskasta uuden huivin, joka oli puuvilla-pellava-sekoitetta. En välttämättä ois löytänyt muista ketjuliikkeistä niin kivaa huivia!

 88. hihi ihana Indiska! Se kauppa on jäänyt jotenkin aina mulla vähän taka-alalle, täytyy ruveta käymään siellä useammin. Oonkin aina miettinyt, että mistä se tietynllainen haju/tuoksu siellä kaupassa tulee, hah. Ja superhyvältä näyttää sulla tuo mekko! jee!!!

 89. Onpa kiva yhteistyö! Indiska kuuluu Tampereella lemppariliikkeisiini – sieltä löytyy kivoja koruja ja erikoisempia kuoseja sekä kodin tekstiileissä, että vaatteissakin. Jei.

 90. Intian reissullani kävin eräässä Indiskan tavarantoimittajalla ja ihan asialliselta näytti, varsinkin verrattuna yleisiin työoloihin Intiassa.

 91. Neljä vuotta sitten ostimme yhdessä ystäväni kanssa samanlaiset, ruskeat neulotut tuubihuivit, koska molemmat ihastuimme huiviin ikihyviksi. Se sai kaverihuivin tittelin ja ajaa asiansa vieläkin hyvin!

 92. Ahh ne ihanat jätti mukit! Ne vaan on parasta. Tykkään myös indiskan koru valikoimasta sillä ne on erilaisia muihin ketjuihin verraten ja tosi hienoja!

 93. Iik, mikä arvonta! Tykkään Indiskasta tosi paljon itsekin, mutta erityisesti jäänyt mieleen se, miten olen voinut ilahduttaa opululaista kaveriani Indiskan tuotteilla. Oulussa kun ei ko. liikettä ole ja hän on ihan pöpinä Indiskan juttuihin ^_^

 94. siis eikä, tää oli ihan huippu postaus! mulle tuli semmonen fiilis, et haluun täst lähtien ostaa about kaikki mun vaatteet indiskasta, haha! :D oon tosin ostanu sieltä aikasemmin lähinnä just niitä mukeja yms juttuja ja aina vaan lahjaks, enkä omaks, höh.. pitääki alkaa käymään indiskassa useemmin! myöskää sen takii ei oo tullu hetkeen käytyä, koska lähimmät taitaa olla kampissa ja forumissa, joista en kummastakaan oikeen tykkää.. :D pitää nyt siis karaistua! ja alkaa tarkkailemaan muiden kauppojen hajuja, haha :D

 95. Ensimmäinen Indiska-muistoni on Tukholman risteilyltä varmaan kymmenen vuoden takaa. Kävimme perheeni kanssa Tukholman Indiskassa ja äitini osti vaalean vihreän samettisen jalkarahin. Rahi on kotikotonani vieläkin, kuluneena mutta yhä käyttökelpoisena. :)

 96. Joulualet on parhautta! Löysin kerran joulalen aikaan Indiskasta ihan pilkkahinnalla kauan himoitsemani punaisen samettityynyn, tuossa se sängynpäällystäni yhäkin koristaa :)

 97. Mulla on todella positiiviset mielikuvat Indiskasta jo lapsuudesta – kävimme aina kaupungissa käydessämme äidin kanssa Indiskassa, joka pienen tytön silmissä avautui edessä satumaisena ihmemaana täynnä upeita ja erilaisia vaatteita, asusteita ja koriste-esineitä. :) Nykyäänkin piipahdan liikkeessä aina sellaisen vastaan tullessa ja haaveenani olisi joskus tulevaisuudessa oman talon omistaessani sisustaa yksi huone Indiskan tuotteilla…

 98. Muistan kun kävin Indiskassa ekan kerran jonkin luokkaretken yhteydessä ja ihastuin kertaheitolla! Aiemmin on tullut ostettua lähinnä sisustustavaraa, mutta tuo esittelemäsi asu on kyllä niin mun tyylinen, että täytynee tutustua lähiaikoina myös vaatepuoleen pitkästä aikaa.
  [email protected]

 99. Indiskasta mulla on yksi superihana toppi, joka on pysynyt kuosissaan jo vuosia, kovasta käytöstä huolimatta :)

 100. Oli tosiaan kiva lukea Indiskasta vähän enemmän. Minua ovat aina viehättäneet etenkin Indiskan sisustustavara. Nyt kommentteja luettuani iski ihan älytön teekuppihimo. Perusongelma monissa mukeissa on just se liian pieni koko, joten tämä teekuppiasia pitää kyllä mennä tarkistamaan jostakin liikkeestä. Tämän postauksen vaatteetkin tosin näyttävät hyviltä ja houkuttelevat tsekkailemaan myös muodin aikaisempaa tarkemmin.

 101. Indiskan vaatepuoleen en oo kans niin perehtynyt, vaan mulla on sieltä tuikkukuppeja. Kaikki se sisustuskimmellys viehättää kovasti *__*

 102. Minulle tulee Indiskaa ajatellessa aina vähän surullinen mieli: haluaisin ostaa vaatteita kyseisestä liikkeestä, mutta a) liikkeen tuoksut saavat hieman hajuherkän ihmisen voimaan pahoin b) kokoja ei tosiaan löydy (olen myös XS) eikä istuvuuskaan ole minulle yleensä sopiva, ja koska syy a, niin liikkeessä ei jaksaisi pitkään sovitella vaatteita :( Mutta siitä huolimatta tulee aina silloin tällöin piipahdettua katsomassa, jos etsinnässä oleva vaate löytyisi tuolta :)

 103. Osallistun arvontaan, vaikka tässä kaupungissa ei enään olekkaan indiskaa. Tykkään hirveesti indiskan tuotteista ni olis tosi kiva saada se monen vuoden jälkeen takaisin tänne! Saa nähä tuleeko koskaan ennen kuin itse vaihdan kaupunkia:)

 104. Ostan tosi harvoin indiskasta mitään (taloudellisista systä) mutta rakastan indiskan liikkeessä hengailua ja vaatteiden katselua ja sovitelua, se fiilis mikä aina tulee kun edes astuu kyseiseen kauppaan on taivaallinen<3 olisi ehkä parasta ikinä saada se taivaallisuus kokonaaisuudessa pälle puettavaksi!! :D

 105. Lempivaatteeni on aikanaan, siis todellakin aikanaan, varmaan 7-8 vuotta sitten Indiskasta ostetut lappuhaalarishortsit! Ostin nuo sinivalkoraidalliset shortsit, ja edelleenkin kaivaessani niitä joka kesän alussa kaapin perältä päällepäntäväksi hymyilen leveästi!

 106. Ostin elämäni ensimmäiseen asuntoon verhot Indiskasta. Ostaminen oli helppo työ, mutta niiden ripustaminen yksin oli oma haasteensa! Läpikuultavat verhot ovat yhä makuuhuoneessa.

 107. mun indiska-muisto liittyy muutaman vuoden taakse, kun ostin alennuksesta ihanan mekon. käytän sitä vieläkin koko ajan, eikä se ole edes kulahtanut! yksi nappi on kadonnut johkin, mutta toimii ilmankin :)

 108. Mun ensimmäinen muisto indiskasta on vuodelta 2006, kun oltiin luokkaretkellä Tampereella. Kavereiden kanssa kierreltiin kaupunkia ja piipahdettiin Indiskaan, siitä kun oltiin kuultu paljon hyvää ja Indiskan vaatteet sopivat omaan tyyliin. En millään muista, mitä sieltä tarttui mukaan, mutta olisihan sitä halunnut raahata kassikaupalla tavaraa…

 109. Ihana Indiska! Rakastan etenkin Indiskan astioita, joita sitten kotoa löytyykin aika arsenaali. Aamu ei lähde käyntin ilman aamukahvia Indiskan saavin kokoisesta mukista! :D

 110. Kiitos mahtavasta jutusta! Olen just miettinyt näitä asioita, ja tämä antoi kivasti vastauksia.
  Lempi-indiskatuotteeni on yksi norsukoru, se tosin poistui myynnistä ennen kuin ehdin ostaa sitä… :–(

 111. Tutustuin Indiskaan joskus seiskaluokalla ollessani eli n. 10 vuotta sitte, silloin ostin sieltä semmosen kauniin harmaan neuleen. ja tää neule on mulla vieläkin käytössä hyväkuntosena ja kauniina. Joten Indiskan laatuun oon kyllä tyytväinenja ois ihanaa voittaa niitten vaatteita lisää :))

 112. Omat suosikkimuistoni Indiskasta liittyvät koruihin. Vanhoja kuvia katsellessa kaulassa ja korvissa killuu useimmiten Indiskan koru. Osa koruista on matkan varrella kadonnut tanssilattioille, hostellien kylpyhuoneisiin, ihmisten koteihin ja ties minne. Osa taas on yksinkertaisesti käytetty puhki ja osaa on menossa mukana edelleen!

 113. Heips!

  Indiskasta tulee mieleen Turku. Siellä käytiin aina Indiskassa, kun sitä ei vielä monessakaan kaupungissa ollut ja viime kesän paras maximekko on Indiskasta :)

 114. Oih, Indiska oli mun ensimmäinen ”lempparikauppa”, silloin nuorempana kun alkoi ostelemaan omilla rahoilla vaatteita. Sukulaisten kysellessä mitä toivon synttäri- tai joululahjaksi oli vastaus ”mitä vaan Indiskasta” tai ”lahjakortti Indiskaan”. Nykyään tulee harvemmin käytyä liikkeissä ja ehkä sekin painottuu enemmän sisustuspuolelle, mutta nyt kun sellainen kreisi printti- ja värivillitys alkaa vähän vallata mieltäni, voisi sieltä löytyä jotakin mieluisaa :)

 115. indiskasta tulee mieleen ihanat tuoksut ja hyvä fiilis.
  kyseisestä liikkeestä on myös löytynyt mun (ex)lempparihuivi, joka valitettavasti osottautu jonkun toisenkin lemppariks ja lähti sille teilleen!

 116. Indiskalta on tullut ostettua sisutusjuttuja ja asusteita. Indiskan vaatteista en ole sen kummemmin välittänyt, mutta hitto vie tuo mekko näyttää niin supersöpöltä että on pakko kokeilla onneaan! :)

 117. mun indiska-muisto on, kun äitin kanssa löydettiin täydellinen christmas-jumper tyylinen neule mulle, mutta tässä tietyssä ruotsalaisen pikkukaupungin putiikissa ei sinä päivänä toiminut kortinlukija-laite ja jouduttiin juoksemaan melkeinpä kaupunki ympäri, kun yritettiin löytää automaatti, että saataisiin neule ostettua ennen kauppojen sulkeutumista :——–D mutta sain kuin sainkin neuleen ja oli kyllä talven eniten käytetty neule hhe!

 118. Lempparituotteeni indiskasta on ehdottomasti chai-tee. Sitä on parasta juoda sateisena syyspäivänä soijamaidon kanssa^^

 119. Oi, Indiska-muistot! Asuin koko lapsuuteni ja nuoruuteni Lapissa ja siellä ei ole Indiskaa mailla halmeilla, paitsi – Ruotsissa, totta kai. Joskus ajettiin siis rajan yli Luulajaan ja parasta siellä oli, kun pääsi Indiskaan. Muistan ysiluokan luokkaretken: ostin Indiskasta ihanan kukallisen silkkihuivin. Ja se sama huivi on mulla vieläkin. Joskus hyvän ja kauniin perässä kannattaa mennä vähän kauemmas. : )

 120. Indiska on mulle se kauppa jota kamalasti aina ihastelen, mutta jostain syystä päädyn aina ostamaan rytkyni niistä teollisenhajuisista kaupoista. Yöööök! Kaapista löytyy kuitenkin kaksi ihanaa Indiska juttua.
  Tehokäytössä ollut jo ”hieman” nyppyyntynyt ihana valkoinen pitsihame, johon ilkeä metallikaide haukkasi viime kesänä reiän eräällä Seinäjokisella parkkipaikalla. Kyllä mä sen vielä jotenkin käyttöön saan jonkun ompelutaitoisen avulla, prkl!
  Toinen on kirpparilta löytynyt oletettavasti nahkainen musta yliolanlaukku joka on juurtunut koululaukukseni.

  Nyt kun tätä taas pääsin pohtimaan, voisin enemmän alkaa poikkeamaan näissä liikkeissä joita aina vaan ihastelen, ja kiikuttaa euroni mieluummin niihin. Niitten aina niin houkuttelevien alennuksia pursuavien halppisketjujen sijaan.

 121. Vautsi, hyvä kuulla että lemppari-joululahjaostosputiikkini on kanssa eettisesti ihan oikeilla vesillä! Eli siis, Indiska on toimittanut mulle jo monta vuotta joululahjaostoksien ihmemaata – sieltä on löytynyt äitille joulukahvit ja lämpöiset paidat, isälle teesihdit ja lasinaluset, siskolle lapaset ja korut ja niin edelleen. Ehkä muutamaan otteeseen on itsellekin tarttunut jokin kiva teemuki mukaan. Voisin alkaa jatkossa jouluperinteeni lisäksi käydä tutkailemassa vaatetarjontaa ihan itsellenikin, ja kiikuttaa mukaani samalla vielä pari niitä mukeja…. ;-)

 122. Pieniä sisustusjuttuja on tullut ostettua ♥ tykkään kaupasta ehdottomasti!

 123. Jes, mulla on ihana Indiska-muisto jostain 90-luvulta! Olin Ruotsissa äitini kanssa Indiskassa ja löysin sieltä maailman kauneimman kukikkaan kangaskassin, jonka halusin kovasti. Meidän perheessä kuitenkin ostettiin kaikki yleensä kirpparilta (mikä itseasiassa näin jälkeenpäin ajateltuna on tosi hyvä juttu), joten kassi sai jäädä kauppaan. Matkaseurana ollut äitini ystävätär kuitenkin kävi myöhemmin ostamassa kassin mulle, ja en voinut uskoa että se maailman kaunein kassi oli mun! Kassi pysyikin melkein päivittäin mukana matkassa koko seuraavan vuosikymmenen ja ylikin. :)

 124. Indista on mulle aika uusi juttu ! Meinaan ekaa kertaa kävin pari vuotta sitten kyseisessä kaupassa Tampereella :) Mitään ei tullut rahatilanteeni vuoksi ostettua, mutta moniin sisustusjuttuihin kyllä rakastuin! Ihanan erikoisia ja siistejä juttuja :)

 125. Indistan sisustuspuoli on kyllä niiiiiiiiiiiin ihana ja persoonallinen ♥_♥

 126. Ah, indiska oli mun lempparikauppa silloin kun se vielä oli täällä Jyväskylässä. Yleensä aina Tampereella siellä pitää käväistä, ainakin ihailemassa :)

 127. Tämä oli tosi hyvä postaus! Oon aina tykännyt indiskasta todella paljon, mutta miettinyt myös vaatteiden eettisyyttä ja tuotantoa. Tämä siis vastasi kaikkiin mun kysymyksiini! Ihanaa, kiitos :)

  Ja tottahantoki osallistun arvontaan.

 128. Mukavan valaiseva postaus, kiitos siitä :)

  Indiska-muistoni liittyy söpöön peltiseen teepurkkiin, jonka ostin joskus 2008 siskolleni synttärilahjaksi. Purkki oli alennuksessa/erän viimeinen. Kun synttäripäivä lähestyi, en raaskinutkaan antaa purkkia eteenpäin, ihastuin siihen itse ja ostin siskolle jotakin muuta. Hups : D
  Ikkunalaudallani nököttää edelleen!

 129. Hei, mahtava postaus! Kiva tietää, että yks suosikkiliikkeistä ei ole mikään pahin riistäjä.
  Yks varhaisin Indiska-muisto on yläasteen ajoilta. Asuin aika pienellä paikkakunnalla, missä ei todellakaan ollut Indiskaa. Kun kaveri kävi Helsingissä, pyysin sitä tuomaan Green Mangoa, joka on siis teesekoitus (toimii edelleen!). Epäluuloinen äiti kuuli sen ja arveli heti vihastuneena, että kyseessä on joku viinapullo. On tolle väärinkäsitykselle pari kertaa naurettu!

 130. Ensimmäinen muistoni Indiskasta on jostain 10-12 ikävuoden paikkeilta. Muistan katselleeni kirkkaan keltaista kukallista paitapuseroa ihaillen Demin sivuilta, mutta vailla toivoa saada sitä asuessani pienellä paikkakunnalla. Voi sitä onnen määrää, kun Vaasaan suuntautuneella kesäreissulla törmäsin samaan paitaan Indiskan alerekissä!

 131. indiskan sisustusjutut on kyllä ihan lemppareita, niillä saa huoneen helposti eloisammaksi ja piristää joka kerta osuessaan silmään! isoihin mukeihinkin liittyy niin monia ihania hetkiä :’)

 132. Indiska onkin yksi lempikaupoistani, käyn siellä usein ihastelemassa :) Ja siellä olen aina tuntenut shoppailevani hyvällä omalla tunnolla, samaa ei voi sanoa monista muista ketjuista…

  Indiska on siis yksi lemppareistani ja olenkin joskus sanonut ystävilleni ja perheelleni, että jos he eivät keksi mitään lahjaa minulle jouluna/synttärinä, menevät vain Indiskaan ja ostavat sieltä mitä vain – se on varmasti minulle mieluinen yllätys :D Tuokin asukokonaisuus on aivan ihana, mekko varsinkin näyttää minun silmääni erittäin hienolta!

 133. Muistan kun Indiska aikoinaan tuli Jyväskylään, se oli mun lempikauppa! Saatoin vain mennä sinne pyörimään ja ihastelemaan, ilman että ostin mitään. Yhden ison mukin ostin, vielä kun liike sijaitsi Jyväskylässäkin, ja se muki on edelleen tallessa ja käytössä. Maistuu iltateet paremmalta jättimukista juotuna!

 134. Oiskohan ollu Helsingissä forumin indiska, tyyliin 15 vuotiaana kävin liikkeessä ekan kerran (maalta kun alkujaan ollaan) ja löysin unelmieni kaulakorun ja muuta ei sitten käytetty viimeisenä peruskoulun vuotena :) siitäkin 8 vuotta :D

 135. mulla oli joskus muutamia vuosia sitten indiskasta sellanen kuva että siellä myydään vaatteita vaan hipeille ja mammoille :-D mut sitten kun myöhemmin tutustui kauppaan vähän tarkemmin, niin kyllä mielipide muuttui!

 136. Indiska on aivan ihana liike, mutta pääsen sinne aivan liian harvoin, sillä lähin Indiska on kaukana :/ Edellisestä käynnistä on taas aikaa, mutta kohta taas pääsee ja sitä tuskin maltan odottaa :)

 137. ostan indiskasta usein pöytäkynttilöitä eri väreissä. niin kauniita!

 138. Paras Indiska -muisto on, kun oltiin ystävän kanssa terapiashoppailemassa ystävän eron jälkeen ja hän löysi Indiskasta ihan oman tyylisen, todella kauniin mekon. Pieni asia, mutta se sai hetkeksi paremmalle tuulelle muuten niin kurjana aikana!

 139. Indiskassa tulee aika harvoin käytyä, kun ei sellaista löydy lähikaupungeista! Se on kuitenkin hirmu kiva kauppa, ja oon ostanut sieltä esim. joululahjoja tutuille. Tämä postaus sai mut vasta oikeastaan muistamaan koko ketjun olemassaolon ja sen että sieltä saa ihan vaatteitakin! Pitää kyllä käydä ehdottomasti tsekkaamassa ensi kerran kun olen maisemissa, sillä tää sun asukokonaisuus näyttää upealta ja itsekin tykkään syynätä materiaalilappuja vähän tarkemmin :)

 140. Aamut alkaa aina tiukalla kisalla: klohmuinen, kulunut lempparimuki Arielin kuvalla vai indiskan ihana jättimuki…<3 menee kirjaimellisesti enemmän aikaa kahvimukin valintaan kuin meikkaamiseen :D

 141. Voi että, mulla oli menny kokonaan tää postaus ohi silmien! Onneks seuraan sua facebookissa koska muuten ois voinu harmittaa etten edes yritä osallistua näin ihanaan arvontaan. :-D

  En tienny MITÄÄN noista jutuista mitä kerroit Indiskasta, tosi hyvä postaus, ja nyt tykkään Indiskan vaatteista ja tavaroista vielä enemmän!
  Mun viimeisin muisto Indiskasta on viime kesältä, kun ekaa kertaa päätettiin kaverin kanssa lähteä yhdessä minilomalle Helsinkiin, nukuttiin yhdessä hotellissa ja kierreltiin kaupunkia. Kävin kahtena päivänä peräkkäin Indiskassa, ja joka kerta katselin yhtä ihanaa simppeliä tunikaa minkälaista olin jo pitkään etsinyt. Hinta oli vaan aika korkea opiskelijan lompakolle, vaikka tuote oli pienessä alennuksessakin. Mietin tositosi pitkään että mitä teen, ostanko vai enkö, ja lopulta tulin siihen tulokseen etten osta. Nyt mua sitten edelleen, _melkein_vuoden_jälkeen_, kaihertaa kun en sitä täydellistä tunikaa ostanut! :-D Varsinkin nyt tän postauksen jälkeen, kun tiedän että olisin saanut maksaa laadusta! Yleensä en ostamattomien vaatteiden perään haikaile, mutta tätä murehdin varmaan vielä toisenkin vuoden jos en jostain nyt löydä samanlaista. :-D

 142. indiskassa on aina ihana, erityinen tunnelma kun sinne astuu sisään :) Menen sinne usein pyörimään, vaikken olisi mitään ostamassakaan. Itseltä löytyy indiskan tuotteista parit verhot, tyynynpäälliset, tuikkukipot, koruja ja koriste-esineitä. Rakkaimmat esineet ovat kuitenkin iso valkoinen teemuki kultaisilla koristeilla sekä metallilangasta tehty lintu. Molemmat toimivat aamujen piristäjinä päivittäin :) Vaatteita ei ole tullut indiskasta ostettua, joten olisi kiva päästä katsomaan, minkälaisen tyylin sieltä löytäisi kesäksi :)

 143. Onpa mahtavaa, että tartuit tähän blogiyhteistyöprojektiin Indiskan kanssa! Itse pikkukylän tyttönä kävin ensimmäistä kertaa Indiskassa Turun reissulla yläasteella. Liike teki lähtemättömän vaikutuksen ja vuosia vain muistelin ja haaveilin, että ehkä joskus kohtaamme taas. Nykyisin tulee aina Tampereen reissulla käytyä hypistelemässä ja ihastelemassa. Kodin sisustus jää valitettavasti useimmiten vain siihen hypistelyyn, koska puolison mielestä näyttää liian söpöltä ja naiselliselta ;) Mutta vaatteita ja asusteita on tarttunut mukaan ja nykyisin tilailen myös tuolta nettisivuiltaan aletuotteita.
  Kuten muutkin tässä ovat kommenteissaan maininneet, minullakin oli aiemmin erilaiset mielikuvat Indiskan arvoista. Tämä oli kyllä kullanarvoista tietoa, shoppailen Indiskassa vastaisuudessa entistä innokkaampana!

 144. juu mullekin tulee ekana mieleen pöytäkynttilät niitä olen hankkinut.

 145. Just yks päivä harmiteltiin työkamun kanssa, kun Jyväskylässä ei oo enää Indiskaa! En oo käyny liikkeessä moneen vuoteen, mut pitääkin seuraavalla Tampereen reissulla käväistä. :-) indiska oli ihan mun lempparikauppa joskus teininä!

 146. En ole koskaan asunut Indiskan kanssa samassa kaupungissa, mutta Helsingissä käydessä syöksyn sinne aina ensimmäisenä. Kerran nykyinen avomieheni vei minut sinne mekko-ostoksille :) Siitä on jäänyt ihana muisto, ja edullinen trikoomekko on edelleen täydellisessä kunnossa! Nyt haaveilen tuosta nahkarepusta! Ja kyllä, tuo hajujuttu…. Ostin vasta h&m:ltä paidan ja teki ihan pahaa sovittaa sitä, huh huh…. Alkaa olla aika vaatia enemmän kuluttajana.

 147. Indiskaa ei täällä päin ole, joten ainoat muistoni liittyvät muutamiin tyynyihin ja mukeihin joita olen reissuiltani haalinut.

 148. Muistan kun pienempänä himoitsin Indiskassa myytäviä pikkuisia rasioita, jotka oli koristeltu koristekivillä. Yhtään sellaista en tosin silloin kotiini saanut. :( Nykyään Indiskassa ei ole tultukaan käytyä niin paljoa, sillä niitä ei oikein meiltäpäin löydy. :)

 149. Oon käyttänyt melkein puhki yhden Indiskan vihreän kangaskassin, joka on jo vuosia vanha :)

 150. Indiska oli vuosia minulle jotenkin vain liike jossa kävin ihastelemassa ja hipelöimässä sisustustuotteita mutta en osannut oikein ostaa mitään..sitten ostin ensin sohvatyynyn, sitten koruja ja lopulta uskaltauduin vaatteitakin sovittelemaan..ja nyt Indiska onkin yksi ehdottomia lemppariputiikkeja myös vaatteiden osalta! Eilen viimeksi sovittelin mekkoja.. Mulle on alkanut vaatteiden alkuperä merkkaamaan yhä enemmän ja enemmän ja oon todella iloinen että Indiska toimii niin vastuullisesti! :)

 151. Indiska vastaa elämäntyyliini, vapaa, rento, värikäs, kaunis ja välittävä. Aivan ihania vaatteita ihanilla kuosilla, joita on ilo kantaa!

 152. Indiskan jättimäisten ja ihanan värikkäiden teemukien ääressä on naurettu elämän iloja yhdessä ystävien kanssa jo useiden vuosien ajan <3

 153. Silloin teini-ikäisenä kun ne puoli naamaa peittävät aurinkolasit tulivat muotiin, löysin Indiskasta pitkäksi aikaa ihan täydelliset yksilöt! :)

 154. Mulla on ikuisesti jäänyt kaivelemaan kun en muutama vuosi sitten ostanut Indiskasta tosi kaunista, teräksistä vesisäiliötä. Silloin en muka keksinyt, mihin olisin sitä tarvinut, halusin tuotteen vain, koska se oli niin kaunis. Jälkeenpäin olisin tarvinut sitä moneenkin otteeseen.

 155. Indiskasta ostetut vanhan tyyliset, jotenkin keskiaikaiset aterimet on mun suosikkini heidän tuotteistaan

 156. Olen ostanut Indiskasta ihania, pyöreitä lattiatyynyjä. Niiden päällä on istuttu ystävien kanssa teekupposella ja naurettu monet hyvät naurut

 157. Indiskasta on tullut ostettua niin vaatteita, kodin esineitä kuin korujakin, mutta muistaakseni ihan ensimmäinen sieltä ostamani asia vuooosia sitten, oli aivan ihana värikäs lasimosaiikkityylinen kynttilälyhty. Se oli pitkään lempparisisustusesineeni, kunnes sitten eräässä muutossa jossakin muuttolaatikon sisuksissa ollessaan se ei enää kestänyt toisten kynttilälyhtyjen suunnalta tulevaa painetta ja hajosi :(

 158. Indiskassa on paljon kivoja tuotteita,olen ostanut vaatteita ja sisustustarvikkeita. Yksitäistä muistoa ei nyt mieleen tule.

 159. Eka muistoni on kun äidiltä sain valkoisen ihanasti kirjaillun tunikan. Kyllä sieltä paljon kaikkea kivaa löytyy.

 160. Indiskassa on ihani rentoja, mukavia vaatteita! Hinta laatu suhde hyvä!!! On siellä paljon muutakin ihanaa!!!

 161. Indiskassa on ihania tuotteita! Pakko poiketa kun ohi kävelee! Ja tuotteen on olleet laadukkaita!

 162. Insiskasta olen löytänyt muutamia kivoja ja rentoja kesävaatteita, varsinkin tunikoita. Ja siellä on ihanan värikkäitä astioita <3

 163. Indiskasta tuli hankittua ekaan kotiin muutama piristävä astia

 164. Ai vitsit, meillä on kotona melkonen kokoelma Indiskan kippoja ja kappoja, koska äitini on vallan ihastunut niihin. Meillä juodaan kaikki; maidot, lämpimät juomat, mehut – kaikki joko Indiskan kupeista tai muumimukeista. Semmoinen suhde mulla on Indiskaan.

 165. Indiska on kuin karkki, väriä ja makua elämään. Mä oon ostanut sieltä lähinnä mukeja ja tarjottimia, siis kodintavarapuolta. Ja muutaman mieluisan huivin vuosien saatossa.

 166. Mullakin on tuollainen Indiskasta ostettu jättimäinen teemuki, ihan lempparikuppini, ei tarvi hauduttaa monta kupillista vaan yksi riittää :D

 167. Indiskasta olen ostanut monta ihanaa tyynyä, niissä on väriä ja mielikuvitusta ja niillä on edullista muuttaa kodin sisustusta. En ollutkaan tietoinen, että Indiska tekee noin paljon työolojen varmistamisen eteen, pitääkin alkaa suosia kauppaa entisestään

 168. Olen viime päivinä tehnyt vähän tavallista perusteellisempaa kevätsiivousta jonka yhteydessä olen luopunut tosi monista vaatteista joita ei ole oikein tullut käytettyä. Yllätyksekseni olen huomannut että suuri osa niistä vaatteista jotka ovat olleet kaapissa jo useita vuosia ja joita edelleen käytän ovat indiskasta! Tyylini on muutaman vuoden aikana muuttunut tosi paljon eikä tulisi mieleenkään käyttää enää monia sellaisia vaatteita joita käytin vaikkapa neljä vuotta sitten. Hassua että niin moni tuolta ajalta säilynyt ja vieläkin kivalta näyttävä vaate on juuri indiskasta, en nimittäin ikinä ole erityisemmin ihaillut kyseisen yrityksen vaatteita vaikka sisustustuotteita käyn hipelöimässä vähän turhankin usein :D.

  Tämä teksti lisäsi arvostustani indiskaa kohtaan todella paljon, koska minulle on nykyään todella tärkeää että vaatteeni on tuotettu luontoa ja työntekijöiden oikeuksia kunnioittaen. Joten hyvä indiska ja kiitos Ida tästä postauksesta, odotan mielenkiinnnolla seuraavaa postausta tästä aiheesta! :–)

 169. Käyn aina ajoittain Indiskassa hypistelemässä tavaroita ja varsinkin kodintarvikkeissa on kaikkea söpöä ja hauskaa. Vaatepuolelta olen löytänyt muutaman kivan kesäasun.

 170. Yritän suosia myös luonnonmaterialeja vaatteiisani, enpä ole ajatellutkaan ennen, mutta Indiskassahan tosiaan harvemmin törmää keinokuituihin. Itse on tullut sieltä katsottua enemmän sisustusjuttuja

 171. Indiskasta tulee aina mieleen sellaiset miellyttävät suitsukkeet ja värikkäät printit. :)

 172. Mua Indiskassa miellyttää eniten pienhuonekalut ja tyynyt yms

 173. Mä oon yleensä hyvin laiska kommentoimaan mitään netissä, etenkään blogitekstejä, mutta nyt on pakko tehdä poikkeus. Nimittäin tuo sun asu on aivan liian ihana. Siis ihan käsittämättömän kiva. Huh! :-D