Alennusta kesäkengistä & esittelyssä ekologiset tennarit

muoti
11 kommenttia

Tampereen kenkävalikoima on ihan sairaan suppea – tuntuu että joka paikassa on ainoastaan peruskenkiä ja kenkäkaupat vaan lopettaa. Onneks meillä on kuitenkin Vamos! Mut kutsuttiin käymään putiikissa, sillä Vamoksen tyypit olivat huomanneet että eettiset ja ekologiset seikat kiinnostavat mua muodin suhteen.

Pääsin kuulemaan Natural World -merkin ekologisista tennareista, joissa ei käytetä ollenkaan myrkyllisiä liimoja pohjan ja kankaan kiinnittämiseen – superhyvä valinta ympäristön ja työntekijän kannalta, mutta myös käytettävyyden. Noita tennareita voi nimittäin pestä huoletta koneessa pelkäämättä sellaisia kamalia keltaisia liimarajoja. Mulla oli joskus yläasteella H&M:n valkoiset halpistennarit ja ne meni pilalle ekan pesun jälkeen just noiden liimatahrojen takia. Näissä kengissä sitä ei onneksi tarvitse pelätä, sillä kumi ja kangas on liitetty toisiinsa höyryttämällä. 

Ympäristöystävällisiä Natural World -tennareita on useampia, sekä miehille että naisille ja monissa eri väreissä mustasta valkoiseen. Kengissä käytetty puuvilla on 100% luomupuuvillaa. Näitä saa myöskin koossa 35, jihuu!! Vamoksella on hyvin huomioitu pienijalkaiset, johtuiskohan se siitä että yhdellä myyjistäkin on minijalka? 

Ovat lisäksi melkoisen söpöjä, mielestäni kivemmat jalassa mitä hyllyssä. Useinhan kaikki ekologisesti valmistetut kengät on just niin hipin näköisiä ja täynnä härpäkkeitä, mutta nämä eivät. Tuntuivat jalassa supermukavilta ilman sukkia ja noita voisi huoletta pitääkin niin, koska ne voi pestä tarpeen mukaan pesukoneessa. Voisi myös kuvitella ympäristöystävällisten tennareiden hinnan olevan korkea, mutta ei, varsin kohtuulliset 34,90€. 

Olihan siellä Vamoksella käydessä pakko sovitella muitakin kenkiä ja kuvailla omia lemppareita teille. Tässä esim. söpöt nahkaballerinat, joskin ehkä aavistuksen klassiset mun makuun? Näitäkin oli ollut kolmevitosina, mutta onneks kolmekuus ei ollut sekään hirveän iso. Musta on supersiistiä, että niin monet Vamoksen kengistä on tehty Euroopassa, joko Italiassa, Espanjassa tai Portugalissa. Toinen mainio juttu on tosiaan se, että kokoa 35 otetaan myyntiin aina kun mahdollista. Myyntierät ovat pieniä, joten toisia samanlaisia kenkiä ei tule vastaan kovin monella :-) 

Nättejä nahkaisia nauhakenkiä syksyksi ja viileisiin kesäpäiviin. Eihän muuten uskoisi, että nauhakenkien merkki on SoWhat? :-D Jep, ei uskoisi ei. Miettikää mikä kehitystarina niistä 2000-luvun sämpyläskedeistä! Siistiä että niinkin vanha, kuin vuonna -86 perustettu merkki porskuttaa yhä ja kehittyy matkan varrella. 

Nämäkin korkkarit olivat kokoa 35! Ja SoWhat merkkiä ovat nämäkin kengät. 

Mulla oli viime vuonna tämmöiset vaaleat glitter espadrillokset ja nyt sain itselleni uudet. Harmitti kun noista tummista glitter-espadrilloksista ei ollut enää mun kokoa jäljellä, niin päädyin sitten mustiin, jotka ovatkin jo vilahtaneet asukuvissa. Nämä tehdään käsin Espanjassa ja ovat ihan sairaan hyvät jalassa. Kengät maksavat 27,90€. 

Sain Vamokselta lahjaksi sovittamani nauhakengät – vitsit tulette näkemään näitä syksyllä asukuvissa! Kengät ovat älyttömän hyvät jalkaan, mietin että mulla ei oo pitkiin aikoihin ollut näin mukavia ja laadukkaan tuntuisia kenkiä (jos ikikäytössä olevia Martenseneja ei lasketa). Tuo vaalea väri on myöskin älyttömän nätti, mietin kyllä että myös konjakin väriset olisivat aika upeat. 

Ihanat Vamoksen tyypit lupasivat antaa kaikille mun lukijoille -20% alennuksen ostoksistaan, kunhan vain mainitsette kassalla että luette mun blogia. Ihan huippua, käykää ihmeessä kurkkaamassa valikoima ja fiilistelemässä ekologisia tennareita! Suosittelen kesäkengiksi erityisesti niitä espadrilloja ja valkoisia tennareita, hihii! Toisaalta alennuksestahan sais eniten irti jos miettis jo syyskenkävalikoimaa ;-) Alennus on voimassa 2 viikon ajan 23.6 asti. 

Ihanaa alkanutta viikkoa!! :-*

Lisää luettavaa

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

The Knotty Ones

Esittelyssä vastuullinen neulebrändi: The Knotty Ones

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Kivannäköisiä:) Harmittaa kans että kenkäkaupat vähenee. Kenkä- ja vaatekauppojenm myynti on pienentyky kuulemma ihan sairaasti parina viime vuonna ku ihmiset tilaa kaiken netistä… Harmi meille jotka haluis vielä sovittaa ja jutella myyjein kans mut niin se tuntuu vaan menevän…

  1. No älä muuta sano :-( Mä arvostan ainakin mahtavaa asiakaspalvelua yli pienen netistä saatavan alennuksen… Mutta sit taas tuntuu ettei Tampereelta esim oikein saa mitään, niin eipä huvita ostaa mitään jos ei saa _just sitä_ mitä haluaa ja sit tilaankin netistä. Esim. noita 35-kokoisia kenkiä ei tunnu saavan melkein mistään muualta, välillä on yksittäisiä kokoja jossain Kookengissä mutta just niistä ihan perusmalleista vaan, huoh.

 2. Osaatko sanoa, kuinka suuria kokoja Vamoksesta löytyy? Mulla taas ainainen ongelma löytää tarpeeksi suuria naisten kenkiä, perus 41 kun ei riitä.. :(

  1. noo ainakin sitä 41 tais olla, mutta hitsit, mitenhän 42… mä voin kysyä ja kertoa sulle! :-) Poikien puolelta luulis saavan esim noita ekokenkiä just 42-koossa :-)

   1. Noniin, sain sulle vastauksen:-)

    ”Helou!

    Kesämallistosta ei oo juurikaan tullut 42 kokoa likoille, mutta syys- ja talvimallistossa on ollu paremmin kyseistä kokoo :-) Niinkun kokoo 35, myös kokoo 42 otetaan aina kun mahdollista.
    Mutta esimerkiks natural world ekokenkien miesten mallisto on tosi samanlinjanen kun naisten ja sellanen ”unisex”, eli jos esimerkiks ne kiinnostaa, niin sieltä löytyy kyllä kokoja! :-)

    Kannattaa tulla ihan sovitteleen, oon myyny muutamalle koon 42 jalan omaavalle koon 41 kengät, kun ne onkin ollu sopivat. Vaihtelee niin paljon malleittain, mitä kokoo kengät on.”

 3. Nyt tuli haettua uudet kesäkengät :-* vamos on melkein oman työpaikan vieressä mutta jostain syystä ei oo tullu käytyä aiemmin vaikka monet kaveritkin on kehunu sieltä hankittuja kenkiä.

 4. Aaa miksen asu Tampereella :'(((. Kenkiä ei kauheasti uskalla netistä tilata, mutta on ainakin hyvä syy käydä moikkaamassa kaveria sielläpäin ja käydä testaileen Tampereen ravintolatarjontaa :)