PETIT ST LOUIS / Lahti 24h

muoti, sisustus
14 kommenttia

Olin viime viikolla käväisemässä Lahdessa; äitini työasunto on siellä, joten pääsin hetkeksi pois omista arkikuvioistani mm. viimeistelemään opparia, tapaamaan kiinnostavaa vaatesuunnittelijaa ja pitämään extempore-luennon blogialustoista ja bloggaamisesta kultaseppäopiskelijoille, hohoo. Päätin ottaa tuolla minireissulla kaiken ilon irti Lahdesta; syödä hyvin ja kurkata kiinnostavimmat putiikit.

Tässä tulee mun Lahti 24h -sarjan eka suositus; PETIT ST LOUIS -putiikki. 

Petit St Louis -putiikin takana häärii sama pariskunta, joka aiemmin pyöritti Saint Louis Storea Aleksanterinkadulla. Petit St Louis on edeltäjäänsä harkitumpi ja kompaktimpi kokonaisuus ja aivan älyttömän kaunis. Hieno tila ja mainio valikoima huokuvat arjen luksusta; kauniita kosmetiikkatuotteita, vaatteita ja kenkiä arkikäyttöön. Enpä olisi uskonut että näin kaunis keskieurooppalaisuutta henkivä putiikki löytyisi Lahdesta.

Valikoimasta löytyy Acnea, laadukkaita alusvaatteita About-merkiltä (mm. pellavaisia, silkkisiä ja merinovillaisia, Armor Luxin raitapaitoja, Levi’stä, Marvis-hammastahnoja, Byredon tuoksuja, L:a Bruketia, Lakrids-lakuja Tanskasta, Triwan kelloja, Support Your Localia…. 

Petit St Louis on ainoa suomalainen liike, joka on saanut myyntiin Byredon kulttimaineesta nauttivat tuoksut, tuoksukynttilät ja saippuat. Tuoksuttelin useamman hajuveden läpi ja tiedän suosikkini. Ei auta kuin tehdä uusi visiitti Lahteen kun haluan uuden tuoksun. Jotenkin tosi ihanaa, ettei kaikki upea löydy aina vain Helsingistä. 

Lakrids! Toin näitä Köpiksen reissulta tuliaisiksi perheelle ja maistelin itsekin; chililaku oli törkeän hyvää. 

Kusmi Tea on sekin kulttituote, ihanissa peltipurkeissa olevaa irtoteetä. Ostin paketillisen testiin, katsotaas ovatko maineensa veroisia.

Juteltiin liikkeen toisen omistajan, Tonin, kanssa siitä, miten mahtavaa on että ihmiset ovat löytäneet pikkuputiikit Lahdessa ja miten tärkeää on tukea just noita pieniä makeita kauppoja, jotta meillä olisi jotain muutakin kaupunkikuvassa kuin vain ketjuliikkeitä. Allekirjoitan tuon ajatuksen ihan täysin ja olenkin ottanut omaksi tavoitteekseni tarkastella Tampereen tarjontaa tänä keväänä ja kesänä entistä tarkemmin; haluan löytää kaikki ne siistit pienet tapahtumat, paikat ja putiikit (ja otan mielelläni vinkkejä vastaan jotta voin myös jakaa parhaimmat blogissa).

Tätä henkeä puhkuen ostin Petit St Louisin oman brändin ekopuuvillasta Bangladeshissa eettisesti valmistetun collegen.

Siistiä, että vaateteollisuudesta alkaa kuulua jotain yksittäisiä hyviä merkkejä myös niistä maista, joissa yleisesti ottaen työolot ja palkat ovat surkeita. Tämä paita on valmistettu sitoutumattoman Fair Wear Foundationin säädösten mukaisesti (college tehty Stanley & Stella -merkin alle). Mm. Nudie jeans, Acne, Haglöfs ja Filippa K noudattavat samaa säädöstä. Listalle kuuluu 120 brändiä joiden toimintaa ja kehittymistä FWF tarkkailee ja raportoi. FWF takaa perusihmisoikeuksien toteutumisen työpaikalla, sen, ettei ketään pakoteta töihin, kieltää lapsityövoiman käytön ja sallii työntekijöiden kuulua työntekijäjärjestöihin. Se tarkkailee, että työehtosopimukset ovat reiluja palkan ja työaikojen suhteen. Työntekijät voivat olla yhteydessä suoraan Fair Wear Foundationiin, jos jokin on pielessä. Lisätietoja täältä, kannattaa katsoa informatiivinen video. 

Support your local. 

PETIT ST LOUIS
Rautatienkatu 18
Lahti
——–

ma-pe 11:00 am – 6:00 pm
la 11:00 am – 3: 00 pm
facebook / verkkokauppa

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Tuolla pitää ehdottomasti käydä tarkastamassa ensi Lahden reissulla! :) Miten luento opiskelijoille meni? :)

  1. Hihii jee! :–) Käy ihmeessä, ihania ja erikoisia.

   Haa, tuo jäi ensi kertaan, vaikka olikin mielessä; ei ehtinyt kahvitella tällä mun pikareissulla, syömään ja putiikkeihin kerkesin vain! Näyttää kyllä sun postauksessa vielä paremmalta mitä omilla nettisivuilla, oioi!

 2. Joo mieluummin näitä lahtimissejä eli ketä ei paljon kiinnosta kuka sen 5e paidan ommellut..

  1. Poistin kommentistasi nimen, en halua että blogini kommenttiboksissa arvostellaan muita – etenkään asiassa jossa meillä ihan kaikilla on parantamisen varaa.

 3. Kiva postaus! Vaikka lahdessa asunkin niin liian harvoin tulee käytyä noissa kahviloissa ja putiikeissa. Odotan innolla seuraavia postauksia :-) !

  1. Hei jee, ihana kuulla! :-D On parasta tietää että joku paikallinen inspiroituu, hoho!

 4. Ens kerralla sitten! :) Ps. Vanhan juna-asema tiloihin rakennettu Kariranta on kanssa symppis paikka, vähän kauempana keskustasta.

  1. Ouiii, voi kiitos Jaana! <3 Nyt mulla on ens kertaa varten jo ohjelma valmiina, ihanaa!! :-D

 5. Olipa kivasti toteutettu tämä, aina mukava lukea blogeista Lahti-juttuja :) Petit St Louis on kyllä ehdottomasti kotikaupunkini paras juttu, ja sinne pääsy onkin agendana joka kerta, kun kotona tulee vierailtua. Ja ostinpahan itsekin juuri tuon samaisen collegepaidan pari viikkoa sitten ;)

 6. Jos tykkäät myös vanhoista tavaroista, niin ensi kerralla tervetuloa myös Villähteelle Lahden kupeeseen (12 km Lahdesta Kouvolaan päin). Nostalgiaa ja mielenkiintoisia vanhoja tavaroita =) löytyy Villähteen Kylähullu -kaupasta.