Iittalan kierrätyskokoelma meillä kotona

sisustus
Jätä kommentti
Kaupallinen yhteistyö Iittala

Olen tosi iloinen, että olen saanut tehdä Iittalan kanssa jo useamman vuoden ajan yhteistyötä. Se, että Iittalan mallistot on suunniteltu kestämään aikaa ja siirtymään sukupolvelta toiselle, on loistava lähtökohta kaiken kertakäyttöisen keskellä, mutta on ollut mahtavaa seurata, miten Iittala on tuonut valikoimiinsa mukaan alati kehittyvän kierrätyskokoelman sekä vanhoille Iittala- ja Arabia-tuotteille omistetun Vintage-palvelun myymälöihinsä.

Hihkuin innosta, kun Iittalan kierrätyskokoelma lanseerattiin pari vuotta sitten ja muistan, että tosi moni muukin fiilisteli uutta sarjaa, kun esittelin sitä Instagramissa. Nyt pääsen tarkemmin näyttämään, miltä malliston eri tuotteet näyttävät meillä kotona ja millaisia uutuksia kokoelmaan kuuluu – ja miten upeita erilaisia sävyjä kierrätyslasista saadaan!

Iittala Recycled kierrätyskokoelma
Syksyinen kattaus: sesongin hedelmiä, kynttilöitä, tummia kukkia & kauniit kierrätyskokoelman lasituotteet

Iittala Recycled Raami, Oiva Toikka, Aalto, Ultima Thule
Kaikki Iittalan kierrätyskokoelman lasituotteet on valmistettu Suomessa

Iittalan kierrätyskokoelman lasista valmistetut tuottet ovat valmistettu 100% tuotannon hukkalasista Iittalan lasitehtaalla. On nerokasta, että hukkalasi voidaan hyödyntää näin; säästytään hävikiltä ja kun ei tarvitse käyttää neitseellistä materiaalia, myös luonnonvaroja säästyy. Jos hukkalasia jää hyödyntämättä kierrätysmallistossa, se voidaan jatkohyödyntää rakennusteollisuuden eristysmateriaaliksi.

Lasituotteiden sävyt vaihtelevat hieman keskenään käytetyn hukkalasin värin mukaan. Multakin löytyy kaapista kierrätysmateriaalista valmistettuja Raami-laseja sekä kauniin vedenvihreänä että rauhoittavan jäänsinisenä. Tältä videolta pääsee kurkkaamaan Iittalan lasitehtaalle.

Iittala kierrätyslasi Ultima Thule juomalasi
Iittala Ultima Thule kierrätyslasista valmistettuna

Iittalan rakastettu klassikko Ultima Thule juomalasi (20cl), on nyt saatavilla kierrätyslasista valmistettuna. Kaunis jäänsininen sävy sopii lasin tekstuuriin loistavasti! Tätä uutuutta myydään Iittalan omista myymälöistä ja verkkokaupasta.

Toinen kierrätyskokoelman tämän syksyn uutuuksista on luuposliinista valmistettu pilkullinen Teema-muki, jonka materiaaleista 15% on kierrätettyä.

Iittala Recycled Oiva Toikka Sieppo
Vaaleansininen Sieppo on kierrätyslasista valmistettu

On ihanaa, että kierrätyslasista valmistettujen tuotteiden valikoima on laajentunut jo melkoisen kattavaksi. Useampien eri juomalasien lisäksi valikoimassa on kierrätysmateriaaleista valmistettuja sisustusesineitä, esim. Oiva Toikan suunnittelma Sieppo, Aalto-maljakko kahdessa eri koossa ja Kastehelmi-tuikkukippo sekä Harri Koskisen suunnittelemat kierrätyspolyesterista valmistetut Meno-kotikassit.

Tiesittekö muuten, että jokainen Sieppo syntyy käsityönä suupuhaltamalla Iittalan lasitehtaalla? Tuo kierrätyslasista valmistettu Sieppo on ihana kaveri meiltä entuudestaan löytyvälle lohenpunaiselle Siepolle, näyttävät söpöiltä yhdessä.

Iittala Aalto Recycled kierrätyskokoelma
Iittala Aalto 120mm & 160mm kierrätyslasista

Ida Hanhiniemi Iittala

Kierrätyskokoelman sävyt ovat kauniin eläväisiä livenä. Tässä kuvassa olen kattanut kierrätyslasista valmistettuja laseja, maljakon, tuikkukipon ja Sieppo-linnun Raami-lautasten kaveriksi. Aterimet ovat Iittalan Scandia-sarjaa ja patinoitunut kynttilänjalka Iittalan Nappula.

Jos vertaatte tätä kuvaa ja Aalto-maljakon sävyä vaalean senkin päällä otettuun kuvaan Aalto-maljakoista, näette saman, minkä minä livenä: sävy näyttää eriltä eri valaistuksessa ja erilaisilla pinnoilla.

Iittala Kotikassi Harri Koskinen beige

Saan välillä työni puolesta roudata milloin mitäkin ympäri kaupunkia, joten isot, mutta kauniit ja kevyet (!) laukut ja kassit kiinnostavat. Harri Koskisen Iittalalle suunnittelema Meno-kotikassi (400x500x250mm) sopii nimensä mukaisesti säilytyskäyttöön kotona, mutta se on myös loistava silloin, kun pitää pakata reissuun mukaan kampetta tai roudailla tavaroita ympäriinsä.

Tämä beigen värinen kotikassi sopii meidän kotiimme parhaiten, valikoimassa on myös viileään taittava harmaa ja musta Meno-kotikassi hieman pienemmässä koossa. Uudet Meno-kotikassit on valmistettu kierrätetystä polyesterista.

Ida365 Iittala kierrätyskokoelma

Iittalan kierrätyskokoelman tuotteet myydään kierrätyskartonkipakkauksissa, tunnistat ne ”Recycled Collection” -merkinnästä ja ruskeista pahvipakkauksista. Nuo ulkopakkauksetkin on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja vähäeleisyydessään tosi kauniit ja selkeät.

Lisää luettavaa

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Arkea kaunistavat käyttöesineet: lasinen kasvituki

Kauniit lasiset kukkakepit kasvun tueksi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.