Rakkauskirje Kalliolle

lifestyle, ravintolat Helsinki
Jätä kommentti

Enää reilu kuukausi siihen, että heräämme uudessa kodissa. Lähiaikoina on ollut monta sellaista hetkeä, joissa tajuan, että tätä tulen joskus ikävöimään tai miettimään tätä hetkeä kaiholla. Etukäteisnostalgiaa?

’Anticipatory nostalgia’—that sense of sadness we feel about having to leave a beautiful place while we’re still there or stop doing something wonderful before it actually ends.
Flow magazine

Tokoinranta
Tokoinrannassa iltakävelyllä

Kolme vuotta Kalliossa on ollut ihana vaihe elämässä ja tämä koti on ollut maailman ihanin. Muutin tänne yksin, mutta tästä on tullut koti myös mun puolisolle. Täällä on valvottu öitä vastarakastuneena ja täällä oon tuntenut olevani turvassa, kun maailma on tuntunut turvattomalta.

Meidän keittiönpöydän ääressä on syöty ja naurettu myöhään yöhön ystävien kanssa. On ollut sisäpihan pöydälle katettuja aamupaloja ja ekaa kertaa ikinä oma saunavuoro. Oon vastannut täällä myöntävästi kosintaan ja viettänyt hääpäivää yhdessä meidän vihkimistilaisuudessa todistajina olleiden ystävien kanssa. Jos jotain, niin tämä asunto on tuntunut kodilta.

Talvi Kalliossa

Kolmessa vuodessa on löytynyt monta vakkariravintolaa ja -kahvilaa sekä hyväksi havaittuja palveluita lähialueelta. Haluan jakaa suosikkini teille, eli olkoon tämä rakkauskirjeeni Kalliolle. Seuraavaksi siis mun suosikkeja Kalliosta ja tästä läheltä: lemppariravintoloita ja -kahviloita, ihanin kosmetologi, hyvä ompelija, vakkarijoogapaikka, kivoimmat kirpparit ja second handit sekä parhaat iltakävelyreitit Kalliossa!

Lempparipaikkojani Kalliossa:

Tiedän jo nyt, että tuun ikävöimään iltakävelyitä Alppipuistoon ja mun lempparipensasta, syyshortensioita, jotka nuokkuvat puiston laidalla vaaleanpunaisen ja valkoisen sävyissä. Tekisi aina mieli kähveltää mukaan oksa tai pari, mutta ehkä joskus vielä asun talossa, jossa on piha, jonne voin istuttaa oman syyshortensiapensaan.

Tuun ikävöimään myös Ipi Kulmakuppilaa, vaikka tiedän, että pääsen sinne jatkossakin helposti. Se oli ekoja paikkoja Helsingissä, jonka jotenkin koin omakseni. Ihana kahvila, jonne voi piipahtaa lounaalle tai kahville tai istahtaa hetkeksi tekemään töitä matcha lattea juoden. Karhupuistossa on monta muutakin suosikkiani: Flät no 14 (ruoka on herkullista ja tunnelma rento) ja Way (ehkä Helsingin ihanin kahvila, siitäkin huolimatta että gluteenittomia vaihtoehtoja ei juurikaan ole tarjolla, joka on toisaalta ihan ymmärrettävää, kun Way on erikoistunut älyttömän hyviin hapanjuurileipiin ja leivoksiin). Kävelymatkan päässä oleva Harju8 on aina tuntunut olohuoneen jatkeelta. Siellä on istuttu iltaa, juoruiltu, kirppistelty, käyty lounaalla ja juhlittu.

Faselli Kallio pizzeria
Fasellin Margarita gluteenittomana on ollut vikat Kallio-kuukaudet perjantaivakkari

Naurattaa, että löydettiin meidän uusi lempparipizzeria vasta pari kuukautta sitten. Ihanien tyyppien pyörittämä Faselli on avattu vuoden 2021 lopussa ja löytyy vielä hetken Läntiseltä Papinkadulta ennen kuin muuttaa loppuvuodesta isompiin tiloihin Helsinginkadulle. Ihanaa, että Faselli saa isommat tilata – viime aikoina paikka on joutunut laittamaan sold out -lapun ravintolan ovelle, kun asiakasmäärät ovat yllättäneet. Fasellista saa ihan superhyvää gluteenitonta pizzaa, suositus Margaritalle.

Muita lemppariravintoloita ovat olleet Silvoplee, kun on tehnyt mieli terveellistä ja ravitsevaa ruokaa, Kampai3 kun on tehnyt mieli tofuteriaykia, Roji, kun on tehnyt mieli sushia ja Lemongrass kun on halunnut hyvää thaimaalaista ruokaa. Winoon ollaan viety vieraita illalliselle ja Kallion Green Hippossa istuttiin viime kesänä terassilla kahveilla ja kombuchalla parit kerrat, kun siihen paistoi kivasti aurinko.

Way Helsinki pulla
Kaunis taivas kotikadulta kuvattuna & Wayn pulla

Luulen, että tulen ikävöimään myös sitä, miltä auringonlaskut näytti meidän kotikadulla. Kun katsoi ovelta vasemmalle, taivas oli tiettyyn aikaan illasta haalean vaaleanpunainen ja oikealla taivas näytti olevan tulessa oranssin ja punaisen sävyissä, ennen kuin vaaleni vaaleanpunertavan sävyihin.

On ollut ihanaa, kun lähellä on asunut ystäviä. Meidän vara-avain on ollut ystävän luona jemmassa kaiken varalta ja meillä on ollut vastavuoroisesti ystävän avain – kerran sitä on jopa tarvittu! On ollut ihan parasta lähteä iltakävelylle kiertämään Töölönlahtea ja pysähtyä matkalla Sinisen Huvilan kahvilaan kahveille.

Tuun ikävöimään lähellä ollutta Pranama-joogasalia. Saatoin lähteä joogatunnille viisi minuuttia ennen tunnin alkua ja ehdin silti ajoissa. Pranamassa on aina ollut ihanan lempeä tunnelma, onneksi sinnekin pääsee edelleen vaikka muutamme kauemmas. Erityissuositus Josetan Yin-joogatunneille ja Elisan Katonah-joogatunneille.

Elokuvissa olen käynyt harvemmin kuin toivoisin, sillä Kallion Riviera-elokuvateatteri on ihana.

ida365 koti
Koti

Kauneushuone Söndagissa olen käynyt pari kertaa laittamassa geelilakkaukset spessutilaisuuksiin – Söndagin omistaja Teresa on ihana tyyppi ja tekee muuten myös hoitoja esim. Evolven luonnonkosmetiikkatuotteilla. Vakkariompelijan löysin Castreninkadulta (Vaatekorjausompelimo Nina Makkonen). Olen kavennuttanut siellä farkkuja ja lyhennyttänyt yhden takin hihat todella onnistuneesti.

Kun olen etsinyt jotain kirpparilta, olen tehnyt kierroksen näissä: Fida Hämeentie 5 (joskus taannoin täältä löysi vintage-Leviksiä edullisesti ja olen löytänyt täältä yhden hienon trenssinkin aikoinaan), UFF Hämeentie 4, Pieni sydän second hand Kaarlenkatu 10 (kuratoitu ja siten hintavampi valikoima vintagelöytöjä), Kinnunem Franzeninkatu 24 (miesten ja unisex-vaatteita ja kivoja asusteita) ja Hoochie Mama Jane (upeita vintage-aarteita, mekkoja ja asusteita – ei ehkä ihan mun tyylisiä, mutta inspiroiva!). Kurkkaa myös Almost New (unisex) Hämeentie 28:ssa.

Love is all Kallio
Hääpäivä & satumaisen kaunis kesäilta Töölönlahdella

Mutta vaikka tiedän tulevani muistelemaan tätä aikaa elämässä kaiholla, odotan tosi paljon uuteen kotiin muuttamista. Se on meidän ensimmäinen yhteinen, vaikka tämäkin on onneksi tuntunut molempien kodilta. Odotan uusia iltakävelyreittejä, uutta vaihetta elämässä. En yhtään malttaisi odottaa, mitä uusi, pian alkava vaihe elämässä tuo tullessaan. <3

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.