Arkea kaunistavat käyttöesineet: lasinen kasvituki

sisustus
2 kommenttia

Mä oon tajunnut, että mulla on kotona paljon sellaisia esineitä, joilla on jokin arkinen käyttötarkoitus, mutta samalla itse esine on niin kaunis, että se menee samalla koristeesta. Se on musta ihan parasta! Kauneuden ja käytännöllisyyden ei tarvitse olla tosiaan poissulkevia ominaisuuksia.

Iina Kettunen lasinen kasvituki Artek

Muistanette, kun kirjoitin reilu kuukausi sitten Iina Kettusen suunnittelemista lasisista kasvituista? Mä sain suunnittelijalta lahjaksi kuvien kauniin kasvituen, en kestä! Kiitos ihana Iina.

Iinan tyyli ja viimeiseen asti mietityt yksityiskohdat puhuttelevat mua paljon ja ehkä joku hoksasikin, että mun Field dayn nahkainen kamerahihna on sekin Iinan suunnitelema. Yksinkertainen, mutta funktionaalinen muotoilu kiinnostaa. Sellainen, ettei ole mitään turhia logoja tai härpäkkeitä vaan muotokieli, materiaalivalinnat ja tuntuma ovat sekä käyttötarkoitukseen sopivat, että kauniit.

Iina Kettunen kukkatuki kukkakeppi

Ihastuin näihin Iinan suunnittelemiin lasisiin kasvitukiin ikihyviksi. Vaikka tämä kukkatuki vaikuttaa siroudestaan ja keveydestään huolimatta jämäkältä ja kestävältä, tiedostan, että lasinen esine ei välttämättä ole ikuinen, mutta kun sitä kohtelee hellästi (painaa sen multaan kaksin käsin), se voi kestää vuosia ja vuosia. Siinä missä ohuet lasiset juomalasitkin kestää käyttöä, niin miksei tämäkin? Ja jos tuote rikkoontuisi, voisi sen korjaaminenkin olla mahdollista; ehkä japanilaiseen kintsugi-tyyliin, niin, että korjauskohta saisi näkyä?  Viherkasvien kasvaessa lasinen kukkakeppi tulee siirtymään ruukusta toiseen.

Tämä n. 70 cm korkea lasinen kasvituki on niin kaunis, että sen voisi laittaa myös jonkin tosi yksinkertaisen kasvin kaveriksi, mutta se näyttää kauniilta myös mun molemmille sivuille rönsyilevän peikonlehden kaverina – ja hoitaa tehtävänsä, eli tukee kasvia oikeaan kasvusuuntaan. Nämä kauniit lasiset kasvituet on tehty käsityönä Nuutajärven lasikylässä, eli jokainen kasvituki on uniikki.

Artek lasinen kasvikeppi kukkatuki

Lasisia kukkatukia on kahtaa eri sävyä: vaaleampaa keltaista sekä tummempaa, poltettua keltaista. Mun omani on tuo vaaleampi, hentoisen raikas Pale yellow. Voit kurkata kaikki eri mallit täältä.

Iina Kettunen lasinen kasvituki Artek

Pakkauksessa tulee mukana paperilla päällystettyä ohutta rautalankaa,
jolla kasvin voi kiinnittää kasvitukeen

Rakastan sitä, kun tuotteessa, sen myyntipakkauksessa ja tuotekuvissa on kaikki kohdillaan jokaista pienintäkin yksityskohtaa myöten. Tämä on just sellainen tuote, jonka antaisi mieluusti lahjaksi. Esim. tuo kasvituen mukana tuleva rautalanka on pakkauksessa ihan supernätisti pienellä kerällä paketin mallisessa kartongissa, josta myös selviää sen käyttötarkoitus.

Iina Kettusen suunnittelemat lasiset kasvituet ovat tosiaan Artekilla ja jos vain voit, käy ihastelemassa värivaihtoehtoja ja malleja paikan päällä. Jos asut kauempana, niin laita Artekille viestiä ja kysy toimituksesta, sellainenkin saattaa olla mahdollista – Artekilla ollaan aina ihanan auttavaisia.

Lasinen kukkakeppi Artek

Lisää luettavaa

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

Ida Hanhiniemi Iittala

Iittalan kierrätyskokoelma meillä kotona

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Kannattaa tsketa myös Nuutajärveläisten @nugoshop, ovat ihania kaunistuksia