Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

kauneus, luonnonkosmetiikka
9 kommenttia

* Postaus sisältää affiliate-linkkejä.
Osa tuotteista saatu testiin. 

Vitsit, tämä on postaus jonka olen halunnut koota teille jo piiiiitkään! Nimittäin herkän (seka)ihon tuotesuosituksia luonnonkosmetiikkatuotteiden joukosta.

Jos olette lukeneet mun juttuja pidempään, saatatte tietää, että mulla on aika helposti reagoiva iho. Herkkä iho ei kai ole mikään ihotyyppi sinänsä, vaan minkälainen tahansa iho saattaa joskus olla herkistynyt. Eli mun iho on ominaisuuksiltaan sekaiho, sellainen, että nenä, leukapielet, otsa ja joskus posketkin menevät herkästi tukkoon milloin mistäkin syystä, mutta iho saattaa olla myös kuiva ja toisaalta toisinaan rasvoittuva.

Ihoni on herkkä siten, että jos esimerkiksi nojaan kädellä kaulaani, jää iholle punainen läiskä. Punastuminen näkyy ihollani selkeästi ja esim. saunan tai suihkun jälkeen ihoni saattaa helottaa kauttaaltaan punaisena. Pakkaspäivinä poskeni punehtuvat herkästi.  Uusia kosmetiikkatuotteita testaillessa huomaan, ettei kaikki tuotteet todellakaan sovi iholleni ja joskus jotkut tuoksutkin tuntuvat olevan liikaa.

Ida365 Luonnonkosmetiikka herkkä iho

Laponie – Calming Treatment -seerumi, Esse Sensitive – Protect Oil,
Urang – Organic Rose Mist -kasvovesi, Dr. Hauschka – Revitalising Mask

Tässä postauksessa listaan tuotteet, jotka ovat toimineet mun ihollani ihan erityisen hyvin. Sellaisia, jotka rauhoittavat, kun iho on herkistynyt tai ärsyyntynyt jostain.

Monet monet muutkin tuotteet toimivat mulla, mutta nämä ovat ne, jotka pelastavat ihon ollessa ärtyneenä ja jotka toimivat päivittäisessä käytössä niin, ettei tarvitse jännittää että miten iho reagoi. Koska musta on ihanaa testailla uutta luonnonkosmetiikkaa ja haluan vinkkailla uusista hyväksi havaituista tuotteista, niin intoudun välillä testaamaan uutuuksia, mutta nämä ovat sellaiset vakkarit, joihin luotan. Useisiin näistä ei ole lisätty tuoksuja ja joissain on luonnolliset, miedohkot tuoksut.

Kuulen mieluusti myös teidän suosikeistanne, koska nämä eivät varmasti ole mikään universaali totuus; toinen tuote sopii toiselle ja toinen toiselle. ♥

Esse Sensitive Cleanser puhdistusmaito ja Sapienic Makeup Remover puhdistusvoide

Herkän ihon luonnonkosmetiikkaputsarit:

Näitä kasvojen puhdistustuotteita yhdistää se, että ne ovat hellävaraisia, eivätkä Bybin putsaria lukuunottamatta vaahtoa lainkaan. Olen huomannut, että hellävarainen putsari on ihan supertärkeä osa ihonhoitorutiiniani; liian pesevä putsari kuivattaa ihoani entisestään ja tekee siitä herkistyneemmän.

Luulin monta vuotta tarvitsevani tehokkaan putsarin tajuamatta, että liian tehokas tuote ylläpiti pintakuivuutta ja sai siten ihoni rasvoittumaan entisestään. Jos tuntuu, että meikki tai aurinkovoiteet eivät lähde tarpeeksi hyvin pelkällä puhdistustuotteella, otan kaveriksi musliiniliinan, konjac-sienen tai Foreon, en vaihda tujakampaan putsariin.

Esse – Sensitive Cleanser on ollut useamman vuoden lempparini. Se on aavistuksen hintava, mutta ihonhoitotuotteet ovat ne, joihin olen valmis satsaamaan, joten olen ostanut tätä jo ties kuinka monta putelillista. Käytän tätä päivittäin aamuin illoin, soveltuu hyvin myös kevyen meikin puhdistukseen.

Esse – Refining Cleanser on hellävarainen savipohjainen puhdistusvoide jota käytän syksystä kevääseen kerran pari viikossa hellävaraisena kuorintana / tehopuhdistuksena. Kesäisin käytän tätä lähes päivittäin, kun tarvitsen aurinkovoiteen puhdistamista varten puhdistusmaitoa tehokkaamman putsarin.

Sapienic – Makeup Remover on samantyylinen kuin Essen Refining Cleanser, sillä tämä on Essen tavoin savea sisältävä putsari, joskin Refining Cleanseria maitomaisempi koostumukseltaan. Tämä on suunniteltu nimenomaan meikin ja aurinkovoiteiden puhdistamiseen iholta. Tuote saatu testiin, mutta voisin hyvin ostaa jatkossakin.

Bybi – Milk to Melt on kevyesti vaahtoava maitomainen putsari. Pelkäsin etukäteen, että kuivattaisiko tämä, mut ei onneksi, vaan on mukavan hellävarainen – ja budjettiystävällinen! Tästä olen kirjoittanut täällä aiemmin.

Frantsila kehäkukka kasvovesi, Urang Organic Rose Mist -kasvovesi

Herkän ihon rauhoittavat ja kosteuttavat kasvovedet:

Esse – Sensitive Toner on yksi niistä yksittäisistä tuotteista, jonka tiedän auttavan, vaikka mikään muu ei auttaisi. Muiden Esse-tuotteiden tavoin kasvovesi on jokseenkin hintava ja hyvin harvoin alessa, joten en raaski ostaa tätä aina edellisen loputtua, mutta tähän luotan kun ihon temppuilee.

Esse – Toner Plus on myös erittäin hyvä kasvovesi. Se sisältää probiootteja ja sopii kaikille ihotyypeille, mutta on ihanteellinen tehotuote erityisesti kuivan, herkän, ikääntyvän tai tulehtuneen ihon hoitoon.

Frantsila – Calendula Face Mist on rauhoittava kasvovesi, joka sisältää luomukehäkukan kukkauutetta ja -hydrolaattia. Kasvovedessä on myös keto-orvokkia ja ratamoa, jotka rauhoittavat, pehmentävät ja uudistavat ihoa. Tiedän, että joiden herkät ihot eivät kestä kukkaisvesiä ollenkaan, mutta minun ihoni tykkää niistä kovasti ainakin silloin, kun ihoni ei ole tosi herkistynyt. Tosi herkistyneessä tilassa karsin kukkaisvedetkin pois ja satsaan Esse Sensitive -kuuriin.

Urang – Organic Rose Mist on iloinen yllättäjä, ihanan lempeä ruusuvesi kauniissa pullossa. En ole testannut Urangilta vielä mitään muita tuotteita, koska olen mieltänyt sen Whamisan kaltaiseksi supertehokkaaksi sarjaksi ja ajatellut, että se on iholleni ihan too much. Mutta tämä sisältää pelkkää luomulaatuista ruusuvettä, joten selkeästi sarjan valikoimassa on myös mulle sopivia tuotteita. Ruusuvesi saatu testiin.

Provida – Calendula-kasvovesi & 5 Flower Facial Toner ovat molemmat hyväksi havaittuja kasvovesiä iholleni. Calendula-kasvovesi on virkistävä, rauhoittava ja tasapainottava ja se sopii sekaiholle sekä tulehdusherkälle iholle. Se taputellaan iholle ja kosmetologini vinkkasi, että aluksi sitä saattaa joutua kerrostamaan enemmän, mutta kun iho on tasapainoisempi, yksikin kerros riittää – ja just siltä musta tätä käyttäessä tuntuu! 5 Flower Facial Toner -kasvovesisuihke on ihoa kosteuttava, elvyttävä ja virkistävä tehohoito ja sopii kaikille ihotyypeille. Calendula-kasvovesi saatu testiin.

Ida365 herkkä iho

Herkän ihon seerumit:

Laponie – Calming Treatment -seerumi on iholle nopeasti imeytyvä geeliseerumi. Se on öljytön, siihen ei ole lisätty tuoksuja ja se on kehitetty erityisesti herkälle ja ongelmaiholle. Ei sisällä myöskään alkoholia, kukkaisvesiä eikä maitohappoa niitä vältteleville ja inci-lista on lyhyt. Ihoni on tykännyt tästä seerumista tosi paljon! Tätä ei tarvita paljoa kerralla ja levittyy hyvin, kun sitä ei ole liikaa. Liikaa levittäessä alkaa rullata, mutta tätä ongelmaa ei ole jos levittää tätä hillityn määrän kerralla. Seerumi saatu testiin.

Sapienic – Prime Serum Phase 2 on nopeasti iholle imeytyvä seerumi, joka on suunniteltu erityisesti aikuiselle ja herkälle iholle. Seerumi auttaa ennaltaehkäisemään ikääntymisen merkkejä, kuten juonteita ja ryppyjä, sillä se sisältää runsaasti hyaluronihappoa ja  GABA- ja parakrassiuutteita, joilla on kuulemma kasvojen lihaksia rentouttava, ja täten ryppyjä vähentävä vaikutus (!). Seerumi saatu testiin.

Ihoni on ollut loistavassa kunnossa tätä käyttäessä (olen käyttänyt tätä yhdessä saman sarjan öljyn kanssa) , mutta ryppyjä en usko sen varsinaisesti vähentävän, vaikkakin hyvässä kunnossa olevasta ihosta rypytkään ei samalla tapaa erotu niin kuin silloin, kun on nukkunut liian vähän ja laiminlyönyt hyvää tekeviä rutiineja unen, liikkumisen ja syömisen suhteen.

Circulove – Calm-seerumi: Circulove on tämän postauksen tuotteista ainut, jossa on verrattain voimakas tuoksu, mutta jonka uskallan silti listata tähän, koska Calm-seerumi tuntuu niin rauhoittavalta. Kirjoitin Circulovesta tarkemmin tässä postauksessa. Jos noista kolmesta testaamastani tuotteesta pitäisi valita yksi, se olisi ehdottomasti tämä seerumi. Seerumi saatu testiin.

Herkän ihon luonnonkosmetiikkaa

Herkän ihon kasvoöljyt:

Esse – Sensitive Protect Oilia olen käyttänyt kahden putelin verran enkä voi kuin kehua. Öljy tuoksuu ihanan vaniljaiselta (huom aidolta vaniljalta, ei miltään esanssilta!), se imeytyy iholle nopeasti ja rauhoittaa ja pehmentää ihoa, eikä tuki sitä. Tätä tilasin juuri putelin verran lisää.

Bybi – Bakuchiol Oil ei ole mikään herkän ihon rauhoittaja, mutta halusin nostaa sen tässä esille, sillä se on yksi harvoista tehokkaamiksi luokiteltavista tuotteista, joka ei räjäytä ihoani tai ärsytä sitä. Tosi monet kirkastavat, antiage-vaikutteiset tuotteet sun muut eivät sovellu mulle yhtään. Tuote sisältää 1% Bakuchiolin öljyä ja 99% skvalaania. Bakuchiol on luonnollinen ja herkkäihoisille sopiva vaihtoehto A-vitamiinille eli retinolille.  Käytän tätä otsan juonteille joko tehokuurina joka ilta viikon ajan kerrallaan tai kerran pari viikossa, en koko kasvoille. Olen käyttänyt tätä varmaan ainakin neljä putelia.

Laponie – Face Oil on miellyttävän tuntuinen öljy, joka imeytyy iholle hyvin. Se sisältää ihoa korjaavaa arganöljyä, pehmentävää kauraöljyä, rauhoittavaa vadelmansiemenöljyä ja uudistavaa ruusunmarjaöljyä. Olen joskus käyttänyt puhdasta arganöljyä iholleni ja luulen, että ihoni tykkää erityisesti siitä tässä öljysekoituksessa. Laponien tuotteet valmistetaan Suomessa. Öljy saatu testiin.

Sapienic – Prime Lipids Phase 1 -öljy on itseasiassa hyvin samankaltainen tuote Essen Protect Oilin kanssa, joten ei ihme, että ihastuin tähänkin. Havahduin näiden öljyjen samaan, tunnistettavaan tuoksuun ja aloin selvittää, että on Esse ja Sapienic sukua toisilleen ja kyllä vain, brändeillä on sama perustaja. Ilmankos! Öljy saatu testiin.

Frantsila – Kehäkukka-porkkanaöljy (ei kuvassa) on herkälle ja epäpuhtaalle iholle loistava öljy rauhoittamaan. Koska öljymieltymykseni ovat suhteellisen kalliita, niin tämä on muihin verrattuna budjettiystävällinen ja tosi hyvä hinta-laatu-suhteeltaan, vaikkakin ominaisuuksiltaan eri, mutta välillä on kiva vaihdella tuotteita. Frantsilan tuotteet valmistetaan Suomessa ja niihin käytetään oman yrttitilan luomuraaka-aineita.

Herkän ihon luonnonkosmetiikkaa

Herkän sekaihon kasvovoiteet:

Esse – Sensitive Nourish Moisturiser -kosteusvoide on täydellinen sekä päivä- että yökäyttöön. Kermainen rauhoittava voide imeytyy nopeasti ja tuoksuu miedosti vaniljalle. Tässä voiteessa yhdistyy toimivuus luksukseen; harva voide on näin täyteläisen kermainen ja silti hyvin imeytyvä. Essen Sensitive -tuotteita tulisi käyttää kuuriluontoisesti ja siten minäkin tätä ja öljyä olen käyttänyt, kerran vuodessa tai puolessa vuodessa -tyyppisesti. Saman sarjan putsaria ja kasvovettä käytän muutenkin, vaikka niistäkin saanee parhaat tehot irti kun käyttää samanaikaisesti pelkkiä saman sarjan tuotteita.

Bybi – Night Nutrition -yövoide on hajustamaton yövoide, joka on todella riittoisa ja koostumukseltaan kevyt, mutta hoitava.  Voide on myös kosteuttava ja korjaava ja sen koostumus hoitaa ihoa yön aikana proteiinien, lehtikaalin, porkkanan ja sitruunan antioksidanttien ja hoitavan kauraöljyn avulla. Tämä on muuten vaihdettu purkista ekologisempaan tuubiin, joten älä ihmettele, kun et löydä tätä kaupasta samannäköisenä kuin kuvassa. Yövoide saatu testiin.

Dr. Hauschka – Soothing Day Lotion Rauhoittava kosteusvoide: Dr. Hauschkan rauhoittava kosteusvoide on odotettu lisäys Dr. Hauschkan tuotevalikoimaan. Rauhoittava voide imeytyy nopeasti iholle ja tekee ihosta tasaisen ja sileän, eli se sopii hyvin päiväkäyttöön ja meikin alle. Myös Dr. Hauschkan Ruusuvoide (ja sen light-versio) sopivat iholleni hyvin, mutta tällä voiteella on eri tavalla rauhoittavampi vaikutus.

Olen kirjoittanut tästä ja kahdesta muusta Dr. Hauschka -kosteusvoideuutuudesta tarkemmin täällä.  Kosteusvoide saatu testiin.

Weleda – Almond Soothing Facial Lotion & Cream. Tästä kombosta kevyempi Lotion on ollut lempparini vuosia. Luulin pitkään ettei paksumpi Cream olisi makuuni, mutta ostin sen kerran epähuomiossa ja tykästyin myös kermaisempaan voiteeseen. Nämä hajustamattomat voiteet ovat todella toimivia ja herkkisystävällisiä ja myös budjettiystävällisiä.

Ida365 herkkä iho luonnonkosmetiikka

Herkän sekaihon kasvonaamiot & tehohoidot:

Dr. Hauschka – Revitalising Mask Kirkastava kasvonaamio on Essen Sensitive -kasvoveden ohella sellainen ihmetuote, että tämä auttaa nopeasti, jos ihoni on ärtynyt. Tämä auttaa erityisesti silloin, kun iho on epätasapainossa niin, että se puskee epäpuhtauksia ja kuivuu tai tuntuu samealta. Tästä ja muista Dr. Hauschkan herkälle sekaiholle sopivista tuotteista olen kirjoittanut aiemmin täällä.

Moi Forest – Multipurpose Cream: Moi Forestin Multipurpose-voide sopii käytettäväksi myös kasvonaamiona. Vaikka Moi Forestin ytimessä on metsän hyvät mikrobit, jotka vaikuttavat silmiltä näkymättömissä kun niitä levittää iholle säännöllisesti, huomaa Multipurpose-voiteen ihoa hellivät ominaisuudet muiden raaka-aineiden osalta samantien. Käytän tätä kasvonaamiona, jos toivon että ihoni olisi pehmeämpi. Olen kirjoittanut Moi Forestista tarkemmin täällä.

Bybi – Babe Balm on loistava tuote olla olemassa kaikkea yllättävää varten! Olen käyttänyt tätä vähän kuin luonnollisena vaihtoehtona Bepanthenille. Käytän tätä myös säännöllisesti suojaamaan ihoani saunoessa ja tuntuu, että tämä todella auttaa. Balmi muodostaa iholle suojaavan kalvon, muttei tuki ihoa ja siten iho ei kuivu pinnasta saunoessa. Jos ihoni kuivuu liikaa, se ärtyy entisestään ja kohta tuntuu ettei mikään auta. Ihon kannalta saunomattomuus voisi olla paras valinta, mutta en halua luopua tuosta perjantai-illan luksuksesta, kun saunominen muutoin on niin kokonaisvaltaisen rentouttavaa.

Oletteko te löytäneet toimivia tuotteita herkälle iholle luonnonkosmetiikkatuotteiden joukosta? Saa vinkata kommenteissa!

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Kiitos hyvästä postauksesta! Sain tästä monia vinkkejä. Itselläni on hyvin samanlainen iho kuin sinulla ja sopivien tuotteiden löytäminen on ollut välillä hyvinkin hankalaa. Mulle monet säilöntäaineet tuntuu olevan ongelma, joten varsinkin kasvovesistä ja voiteista on ihana saada uusia vinkkejä. On ollut ihanaa huomata, että herkästi reagoivalle, herkälle iholle on tullut ja tulee lisää vaihtoehtoja luonnonkosmetiikasta.

  Mun oma vinkki on kotimaisen Fiini Naturallyn kaura tyrni-öljyseerumi. Se vaikuttaa hyvältä ja heillä on tuotteissa myös mukavan yksinkertaiset ainesosat. Täytyy myös ehdottomasti koittaa tuota Bybin Babe Balmia saunassa. Rakastan saunomista, mutta se ihon kuumotus ja punoitus on niin ikävää sen jälkeen.

  1. Siis i feel you, saunominen tekee hyvää kaikelle muulle paitsi mun iholle kasvoissa. Babe Balm rauhoittaa jonkun verran just sitä kuivumista ja punoitusta, testaa ihmeessä toimisko sullakin. Sen jälkeen sit tietty kasvovettä ja parhaassa tapauksessa joku rauhoittava naamio <3

   Ooh, pitääpä testaa tuo Fiini Naturally joskus, oon kuullut kehuja brändistä minäkin, mutten vielä törmännyt tähän missään. :-) Ihanalta kuulostaa kaura-tyrniöljyseerumi.

 2. Kasvoöljyistä Flow Rosehip Intensive Treatment Oil toimii omalla herkällä ihollani, kuten myös P’URE Papayacare Papaya Glow Rejuvenating Face Oil. Kasvovoiteista JOIK organic moisturizing day cream. Paras naamio itselleni on Tata Harper Resurfacing Mask. Ja Esse tietysti toimii aina!

  1. Ooh ihanaa kun vinkkailet sun suosikkejasi <3 ! Tosta Pure Papayacaresta oon kuullut tosi paljon kehuja, voisin ostaa joskus niiltä jonkun tuotteen testiin kun mun vanhat loppuu. Niiden Skin Food varmaan toimis Babe Balmin tavoin kuvailun perusteella.

   Ja ooh Joik on ihana brändi kyllä kanssa, hyvä tietää että niiden kasvovoide on toiminut sulla. Ja Tata Harperin maskin pistän kans ylös! Flow:lta mun lemppareita on muutes se probioottinen kasvovesi, en muistanut listata sitä tähän.

 3. Miten kosteuttavina oot kokenut Essen kasvovedet? Netin tuote-arvosteluissa moni on kokenut ainakin Sensitive-sarjan kasvoveden ei-kosteuttavana. Ostin Sensitive-sarjan kokeilusetin aiemmin keväällä, mutta siihen ei kuulunut kasvovettä ollenkaan ja oon jäänyt sitä vähän kaipaamaan. Puhdistusaineesta ja Sensitive Protect Oilista oon tykännyt kyllä.

  1. Oho, aika jännä että moni on tuota mieltä! Riippuu tietty varmasti mihin vertaa; ehkä joku Whamisan kasvovesien rakastaja saattaisi ajatella näin tms? Musta Sensitive-kasvovesi on kosteuttava. Ehkä se toimii mulla just siksi, että se ei ole liian tuhti tai liian hoitava, joten se imeytyy hyvin ja ihoni tykkää. Liian hoitavat (esim. Whamisan) kasvovedet aiheuttaa mulle sellaista, että iho lehahtaa kauttaaltaan punaiseksi ja ärtyy, kun tuote on liian voimakas.

   Mulle tuo Sensitive-kasvovesi on juurikin sellainen pelastus, että jos mikään muu ei enää toimi, ostan sen. Se auttaa aina, just viikko sitten tilasin uuden :D

 4. Kiitos vastauksesta! Ostin Sensitive-sarjan kaivoveden nyt testiin :)

  1. Voi toivottavasti pidät siitä!! ☺️❤️ mä suihkin sen ensin kasvoille ja sit kevyesti taputtelen.