Testissä luonnonkosmetiikan uutuuksia

kauneus, luonnonkosmetiikka
5 kommenttia

* Osa postauksen linkeistä affiliate-linkkejä.
Tuotteet saatu pr-näytteinä. 

Olen testaillut viimeisten kuukausien aikana useampia luonnonkosmetiikan uutuuksia ja muutama niistä ansaitsee tulla esitellyksi. Tässä tulisi siis kootusti fiiliksiä viime aikoina testailluista ja niiden joukosta edukseen erottuneista luonnonkosmetiikan uutuuksista.

Yin Your Skin Sileä -kasvoöljy

Yin Your Skin – SILEÄ-kasvoöljy

Tätä öljyä olenkin jo ehtinyt hehkuttaa Instagramin puolella. Katja Kokon suunnittelema Sileä-kasvoöljy on aivan älyttömän ihana tuote. Jos yhtään tuntee Katjaa tai on seurannut hänen blogiaan, tietää, miten pieteetillä hän suhtautuu luonnonkosmetiikkaan ja omien tuotteidensa valmistamiseen. Olen pitkään odottanut, koska Katja tekisi omia tuotteita hyödyntäen kaikkea osaamistaan ja nyt meillä on vihdoin Sileä-öljy. Se valmistetaan Suomessa ja se sopii kaikille ihotyypeille.

Sileä-öljyä kuvaillaan näin: ”Hienostunut, tuoksultaan aavistuksen parfyymimainen ja väriltään jadenvihreä öljy koostuu kasviöljyjen aatelista: chiansiemen-, viinirypäleensiemen-, unikonsiemen- ja puolukansiemenöljystä. SILEÄn aistikkaat eteeriset öljyt puolestaan tulevat kurjenpolvesta, italianolkikukasta ja marokkolaisesta kamomillasta.”

Sileä-kasvoöljy on kehitetty optimaaliseksi öljyksi gua shan tekoon kasvoille, mutta sitä voi käyttää kuten kasvoöljyjä yleensä; hoitamaan, pehmentämään ja suojaamaan ihoa ja gua shaa voi tehdä toki millä tahansa muullakin öljyllä. Tämän hieman arvokkaamman öljyn voisi antaa hyvin lahjaksi jollekin, joka panostaa ihonhoitoonsa tai kaipaa ekstrahemmottelua kotispa-hetkiin.

Yin Your Skin Sileä-öljy 59,90 € House of Organicilla ja Ruohonjuuressa.

Circulove luonnonkosmetiikka kokemuksia

Circulove-luonnonkosmetiikkasarja

Uusi kotimainen Circulove-luonnonkosmetiikkasarja valmistetaan Suomessa. Sain pari kuukautta sitten testiini tuotesarjan Wash-putsarin, Calm-seerumin ja Smooth-öljyn ja olen tykästynyt sekä seerumiin että öljyyn kovasti, putsarin käyttöä vielä opettelen. Näissä on raikas kurkun ja vihreän ja valkoisen teen tuoksu ja veikkaan, että moni sellainenkin, joka ei innostu luonnonkosmetiikan yrttisemmistä tuoksuista, voisi innostua näistä. Tuoksumaailmasta tulee mieleen joku skandinaavinen spa, mmh.

Tuotteissa on prebiootteja ja probiootteja ja sarja hyödyntää mm. ruokatuotannon ylijäämämarjoja. Sarja on vegaaninen ja raaka-aineista keskimäärin 85% tulee Suomesta.

Calm-seerumi imeytyy nopeasti ja se sopii hyvin herkälle iholleni. Se onkin suunniteltu rauhoittamaan esim. herkkää, stressaantunutta, couperosa-, seka- ja rosacea-ihoa. Smooth-öljyä käytän öisin yövoiteeseen sekoitettuna vaikka sarjan ideologian mukaisesti erillistä voidetta ei seerumin kanssa käytettäessä tarvitsisi.

Circulove-tuotesarjan pakkaukset on valmistettu kierrätysmuovista, josta Ocean Plastic -muovia (eli valtameristä kerättyä uudelleen jalostettua muoviroskaa) on muun kierrätetyn ohella noin 30 % pakkauksen muovista. Circuloven ensimmäinen pakkauserä poisti meristä lähes 50 000 kappaletta muoviroskaa – nerokasta roskan uudelleenjalostamista. Toivottavasti tällaisista pakkauksista tulee jossain vaiheessa normi.

Circulove-tuotteet 49-89 € Circuloven omasta verkkokaupasta tai Lokalin verkkokaupasta.

Bybi Milk Melt kokemuksia

Bybi Milk Melt -kasvojenpuhdistusmaito

Sain Bybi Beautyn Milk Meltin testiin hetki sitten ja olen kuullut tästä hirveästi hehkutusta luonnonkosmetiikkapiireissä, mutta ehdin ottaa sen testiin vasta nyt. Ja tiedättekö mitä? Tämä saattaa olla uusi budjettiversio Essen Sensitive-sarjan lemppariputsarini kaveriksi, ainakin kesäkäyttöön!

Olen vuosia käyttänyt Essen Sensitive -sarjan puhdistusmaitoa, koska se on tarpeeksi hellävarainen ja silti tehokas putsari herkälle, mutta helposti tukkeutuvalle iholleni. Toki toivoisin löytäväni edullisemman putsarivaihtoehdon tämän rinnalle, mutta moni edullisempi tuntuu joko liian puhdistavalta ja siten kuivattavalta iholleni tai sitten koostumuksessa jokin tökkii (mikään ei ole tylsempää kuin maitomainen putsari, joka ei oikeasti poista meikkiä vaan vain levittää kaiken sotkuksi iholla) – mutta nyt vaikuttaa hyvältä. Tässä Bybin Milk Melt -puhdistusmaidossa (joka on koostumukseltaan jotain maidon, geelin ja meltin välimaastosta?) on potentiaalia päätyä uudeksi lemppariputsariksi Essen ohelle ja se on hinnaltaan about puolet lempparini hinnasta.

Muutaman käyttökerran perusteella tämä vaikuttaa Esse Sensitive-putsaria tehokkaammalta, joka talvella voi olla iholleni liikaa, mutta ainakin meikki lähtee ongelmitta ihan todella pienellä määrällä. Voi olla, ettei tämä siis korvaa Esseä talvella, mutta ehkä tästä saisi edullisemman kesäputsarin mulle? Iho on kovien pakkasten vuoksi koetuksella muutenkin, joten en osaa arvioida johtuuko ihoni pienoinen kuivuminen putsarin vaihdosta, kuivasta sisäilmasta vai pakkaslenkeistä. Eli jatkan testailua ja raportoin myöhemmin lisää, mutta olen tosi toiveikas tämän suhteen.

Hieron tämän kuivalle iholle kuten olen tottunut Essenkin putsarin kanssa toimimaan, vaikka ohjeissa neuvotaan hieromaan kostealle iholle. Putsarin tuubi on valmistettu sokeriruo’osta.

Bybi Milk Melt -putsari 24,90 € House of Organicilla ja Stockmannilla.

Bybi Night Nutrition ja Weleda Skin Food Light

Parhaat yövoiteet kuivalle iholle:

Bybi Night Nutrition -yövoide & Weleda Skin Food Light

Yllä näet talven parhaat yövoiteet: Bybin Night Nutrition sekä tuhdimpi Weleda Skin Food Light. Näiden kahden lisäksi parhaiden yövoiteiden listalle pääsee Dr. Hauschkan Ruusuvoide. Tämä kolmikko on kyllä lyömätön.

Bybin Night Nutrition on kolmikon kevyin koostumukseltaan ja olikin mulla käytössä loppusyksyn ja alkutalven. Keveydestä huolimatta se on silti kosteuttava ja rauhoittava yövoide. Weledan Skin Food Light jeesasi, kun mikään muu ei enää meinannut riittää pakkasessa ulkoilun ja saunomisen jälkeen, eikä mulla ollut aiemmin hyväksi havaittua Dr. Hauschkan Ruusuvoidetta kuin Light-versiona. Skin Food Light on ihanan edullinen monitoimivoide; jos haluat pihistää, mutta silti hemmotella kuivaa talvi-ihoa, valkkaa tämä. Kuvassa puteli näyttää hieman hassulta, sillä olen leikannut omani kahtia jotta voin käyttää sen viimeistä pisaraa myöten.

Bybin yövoiteesta on myös sanottava, että se on mm. Katja Kokon ja Eeviksen hehkuttama. Se on hajusteeton eikä siinä ole eteerisiä öljyjä, joten sopii herkkiksillekin. Todella riittoisa, hyvin pieni määrä riittää, ettei voide jää pyörimään iholle sitä levittäessä.

Bybin Night Nutrition 37,90 € House of Organicilla, Weleda Skin Food Light 15,90 € House of Organicilla.

Weleda Skin Food vartalovoide kokemuksia

Ja vikana vinkkinä vanha lemppari, uusi pakkaus. Paras talvi-ihon vartalovoide:

Weleda Skin Food Body Butter -vartalovoide

Oon ennenkin hehkuttanut, että tämä on yksi niistä harvoista vartalovoiteista, jota olen ostanut lisää ja josta olen ihan aidosti kokenut sellaisen ”vau”-elämyksen. Tämä on täyteläinen, todella kosteuttava ja ihanan tuoksuinen vartalovoide. Talvi-ihon pelastus, kosteuttaa kuivat kyynerpäät ja pelastaa hilseilevät sääret.

Uusin versio on pakattu lasipurkkiin, jee, paljon kivempi kuin muovipurkki. Pakkauksesta n. 85% on valmistettu kierrätetystä lasista. Menee varmaan hetki ennen kuin jälleenmyyjien valikoimasta alkaa löytyä muovipurkin sijaan lasista, mutta sisältö on tässä kuitenkin se, miksi teki mieli hehkuttaa tätä uuden putelin varjolla.

Weleda Skin Food Body Butter 21,90 € House of Organicilla ja Sokoksella 22,90€.

Lisää luettavaa

HOUSE OF ORGANIC IDA365

Kevään ihanimmat luonnonkosmetiikkatuotteet

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Oi, multa just loppu puhdistusmaito. Bybin vois olla kokeilemisen arvonen.
    Mun uus suosikkipuhdistusmaito on Laponien. Yllätyin sen edullisuudesta Ja plussaa myös kotimaisuudesta.

    1. Hei loistavaa, että vinkki tuli oikeaan hetkeen :) Ja arvaas mitä, just juttelin instassa tosta Laponien putsarista yhden tyypin kanssa ja tuli fiilis, että haluan testata sen. En tajua, miten en oo testannut mitään Laponielta vielä vaikka oon kuullut siitä paljon kehuja!!

  2. Kiitos taas hyödyllisestä postauksesta, nämä luonnonkosmetiikkavinkit tulee aina tarpeeseen :) Ja kiitos muutenkin kun tuotat mielenkiintoista ja visuaalisesti miellyttävää sisältöä ♡