Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

kauneus, luonnonkosmetiikka
3 kommenttia

Oletteko te jo törmänneet Moi Forestiin? Seuraavaksi vuorossa olisi pieni Q&A Moi Forestin perustajan, Karita Sainion kanssa, mutta ennen sitä kerron lyhyesti, mistä on kyse, jos Moi Forest ei vielä soita kelloja. 

Kyseessä on ihan hetki sitten lanseerattu kotimainen tuotesarja, joka perustuu Suomessa kehitettyyn Reconnecting Nature™ -mikrobiuutteeseen. Tuotteista löytyvä mikrobiuute on suomalaisten yliopistojen kehittämä ja tutkima ja se tutkitusti tukee elimistön mikrobiomia ihon kautta käytettynä. Lisäksi Moi Forest -tuotteisiin tarkasti valitut luomulaatuiset raaka-aineet hemmottelevat ja hoitavat ihoa ja ne ovat luonnollisesti sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. 

Moi Forest ihonhoitotuotteet

Moi Forest – Forest Dust Multipurpose Cream 

 

Metsän hyvät bakteerit iholle voiteena

Hyvät bakteerit ovat trendanneet ihonhoidossa jo tovin, kun on alettu tiedostaa ja tieteellisesti havaita, että myös ihon mikrobiomilla on väliä. Luonnonkosmetiikkatuotteissa on jo useamman vuoden ollut saatavilla probioottisia ja prebioottisia tuotteita ja nyt Moi Forest vie mikrobiajattelun uudelle tasolle. Tuotteissa on Suomen luonnosta peräisin olevaa mikrobiuutetta, joka  sisältää muun muassa maatuneita kasvien osia (kuten esimerkiksi turve tai metsämulta) ja erilaisia metsä- ja maatalousympäristöistä peräisin olevia mikrobeja, mikrobien osia ja mikrobien tuottamia yhdisteitä, joilla on tutkitusti immuunipuolustusta vahvistavia vaikutuksia. Turvallisuuden takaamiseksi potentiaaliset patogeeniset mikrobit on poistettu ja mikrobit ovat inaktivoituja.

Reconnecting Nature™-innovaatio syntyi Helsingin ja Tampereen yliopistojen yhteisestä Adele-hankkeesta.

Hankkeessa kehitetään tapoja, joilla pyritään ehkäisemään immuunivälitteisten sairauksien syntyä. Tällaisia tauteja ovat mm. useimmat allergiat, astma, autoimmuunisairaudet sekä tulehdukselliset suolistosairaudet. Nykykäsityksen mukaan vähentynyt ja yksipuolistunut mikrobialtistus on syynä näiden sairauksien nopeaan yleistymiseen. Toistuvaa luontoaltistusta pidetään keskeisenä tapana suojautua näiltä taudeilta.

Moi Forest -tuotteiden ideana on tuoda metsän hyvät vaikutukset kylpyhuoneeseen – luontoaltistuksen voi saada purkista, jos se jää omassa arjessa vähäiseksi. Mun ei tule tehtyä puutarhatöitä tai maattua mättäillä säännöllisesti, joten koen että tämä on just mun kaltaisilleni kaupunkilaisille suunniteltu tuote! 

Moi Forest kokemuksia

Tummaa väriä ei kannata säikähtää – voide levittyy iholle kauniisti metsäpölyn sävystä huolimatta! 

 

Haastattelin Moi Forestin perustajaa Karita Sainiota tuotteiden kehityksestä ja taustoista. Alla olevat boldatut tekstit ovat kysymyksiäni ja sen jälkeen olevat kappaleet Karitan vastauksia. 

Heippa Karita ja onneksi olkoon! <3 Moi Forest -tuotteet on vihdoin lanseerattu ja somen perusteella myynnissä ympäri Suomen. Miltä tuntuu?

Tuntuu tosi inspiroivalta, että tuotteet ovat vihdoinkin materialisoituneet! Olemme nimittäin olleet projektissa jo yli kaksi vuotta mukana. Kaikki on aloitettu aikoinaan Helsingin yliopiston kanssa, kun metsäpöly kosmetiikkatuotteessa oli vasta ajatus. Lähdimme tekemään raaka-aineelle turvallisuustestaukset ja haimme sille Inci-nimen, aloitimme tuotekehityksen ja nyt vihdoin – tuotteet ovat kaupoissa :)

 

Olen tutustunut sinuun useampi vuosi sitten ja olemme tehneet useasti töitä yhdessä. Ensiksi Sugar Helsingillä, joka on perustamasi vastuullisten brändien PR-toimisto ja sittemmin olen saanut olla myös mukana Hyvin eletty -kirjasi valokuvaajana. Sain ilokseni olla mukana työstämässä Moi Forestin brändistrategiaa – on siksikin ihanaa ja jännää nähdä tuote vihdoin valmiina. Mietin aina, että vitsit, sinulla on ehtymätön ja ajanhermolla oleva ideavarasto! Mistä Moi Forest sai alkunsa?

Ollaan päästy tekemään niin paljon hienoja projekteja yhdessä! Kiitos niin paljon Ida avustasi myös Moi Forest -brändin rakentamisessa! Moi Forest sai alkunsa oikeastaan Yasuragi-kylpylässä Tukholmassa noin kolme vuotta sitten. Olin myynyt Sugar Helsingin ja jäänyt pois sen toiminnasta ja uusille ajatuksille alkoi olla tilaa. Olin myös alkanut seurata Helsingin ja Tampereen yliopiston metsäpölytutkimusta ja se herätti mielenkiintoni. Olin silloin raskaana ja kävelimme ystäväni kanssa kylpylän kauniissa puutarhassa. Otin käsiini puutarhan multaa ja sanoin ystävälleni ”Tätä pitäisi purkittaa!”. Harrastan paljon keittiökvanttifysiikkaa ja uskon, että tuossa hetkessä Moi Forest syntyi jossakin ulottuvuudessa.

Moi Forest vauvoille lapsille

Moi Forest – Nurturing Forest Dust Baby Cream

 

Kenelle Moi Forestin metsäpölyä sisältävät tuotteet sopivat?

Moi Forest -tuotteissa on ainutlaatuista Reconnecting Nature™-mikrobiuutetta, joka on syntynyt Helsingin ja Tampereen yliopistojen yhteisessä Adele-hankkeessa. Moi Forest tuotteet tuovat metsän hyvät ominaisuudet kenen tahansa kylppäriin – kenelle tuotteet on suunniteltu, hyötyvätkö kaikki metsäpölystä?

Metsän hyvät mikrobit ovat todella tärkeitä kaikille läpi elämän – ilman niitä me emme pysy terveenä. Nykyisin joka viides kehittyneiden maiden asukas kärsiikin immuunivälitteisistä sairauksista, kuten allergioista, astmasta, atopiasta, tyypin 1 diabeteksesta tai keliakiasta. Nämä sairaudet lisääntyvät globaalisti ja taustalla ajatellaan olevan nimenomaan vähentynyt yhteys luontoon. Vietämme siis aivan liikaa aikaa kaupunkiympäristössä eikä elimistömme ja vastustuskykymme saa tarvittavaa harjoitusta luonnon mikrobeilla. Juuri näitä hyviä mikrobeja sisältää Reconnecting Nature™ -uute, jota on lisätty Moi Forest -tuotteisiin korkea pitoisuus. Yliopistotutkimuksen ja innovaation ajatuksena on, että niinä päivinä kun itse ei pääse luontoon, voiteen kautta saa saman positiivisen altistuksen.

Erityisen tärkeää luontoaltistus on ihmisen 2–3 ensimmäisenä ikävuotena, jolloin elimistömme opettelee tunnistamaan sopivia mikrobeja, jotka voivat asettua pysyvästi kehoon. Pienen lapsen pitäisikin päästä metsään vähintään 5 kertaa viikossa, jotta immuunipuolustus rakentuisi vahvaksi loppuelämän taivalta varten. Tämän vuoksi me olemme kehittäneet Moi Forestin alkulanseeraukseen kaksi eri tuotetta, toinen on Baby Cream joka sopii vauvojen ja taaperoiden herkälle iholle, sekä Multipurose Creamin, joka sopii kaikille muille.

 

Olen sen verran kaupunkilainen, että oma suhteeni metsään on jokseenkin etäinen, vaikkakin nautin metsässä kävelystä ja luonnossa liikkumisesta ja tiedostan metsäkylpyjen hyödyt hyvinvointini kannalta – uskon, että Moi Forest on suunniteltu minunlaisiani varten. Millainen sinun suhteesi metsään on?

Hei totta, sinähän olet city girl! Itse olen kasvanut metsien ympäröimänä. Lapsena oman huoneeni ikkunasta avautui metsämaisema ja kaikki päivät tottakai leikin metsässä kavereiden kanssa tai yksinkin. Metsä oli todella oleellinen osa kaikkea, sen läpi kuljettiin kouluun tai kavereille. 18-vuotiaasta alkaen asuin (ja asun edelleen!) erilaisissa kaupungeissa, kuten Barcelonassa ja Prahassa sekä tietenkin täällä pääkaupunkiseudulla, missä asun nytkin. Muutama vuosi sitten muutin Helsingistä Vantaalle, lähelle metsää, mutta nyt haluaisin ehkä vieläkin enemmän luonnon ääreen.

 

Miten Moi Forest tuotteissa oleva Reconnecting Nature -mikrobiuute eli metsäpöly käytännössä vaikuttaa?

Moi Forest -tuotteiden sisältämä metsäpöly on ns. hyvää likaa, eli se ei juuri imeydy ihoon vaan käynnistää ihon pinnalla vastustuskykyä vahvistavan signalointiketjun mikrobien kautta. Tuotteiden sisältämä metsäpöly toimii tutkitusti ihon kautta parhaiten, kuin esimerkiksi ravintolisänä sisäisesti nautittuna. Adele-tutkimukseen perustuvia metsäpölytuotteita tullaan näkemään jatkossa varmasti myös muissa mielenkiintoisissa yhteyksissä, kun tekstiilituotteissa, vauvan vaipoissa ja jopa lääkkeenä.   

moi forest iholla

Voide levitettynä iholle. Muutama hippunen jää näkyviin, etenkin,
jos iho on kuiva, mutta iho ei jää harmaaksi 

 

Moi Forest on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa

Moi Forest -tuotteet ovat Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja ne valmistetaan Suomessa. Millaisia tuotteet ovat sen lisäksi, että ne sisältävät Reconnecting Nature™ -mikrobiuutetta?

On todella tärkeää, minkälaisiin muihin ainesosiin mikrobiuutteen lisää, jotta muut raaka-aineet eivät tukahduta hyviä mikrobeja. Juuri tämän vuoksi tuotekehityksemme on ollut pitkä, sillä olemme halunneet luoda optimaaliset tuotteet. Tuotekehittäjämme Maria Varon on ihonhoidon sekä ihon mikrobiomin asiantuntija, ja hän on kehittänyt tuotteista hoitavan yhdistelmän tuhansia hyvää tekeviä mikrobeja, arvokkaita luomuöljyjä kuten mustikka- ja kauraöljyä sekä muita mikrobiomia tukevia ainesosia kuten kotimaista koivunmahlaa. Hellivät ja täyteläiset tuotteet sopivat myös herkälle iholle sekä erilaisista iho-ongelmista, kuten atopiasta kärsiville. Metsäkylvyn lisäksi tuotteet hoitavat kokonaisvaltaisesti ihon hyvinvointia ja sen mikrobiomia.

 

Moi Forest -tuotteita on tällä hetkellä kaksi: Multipurpose Cream ja Baby Cream. Tuleeko Moi Forestin valikoima olemaan kahden täsmätuotteen minimalistinen sarja vai voisitko kuvitella, että Reconnecting Nature -mikrobiuutetta, eli metsäpölyä, voisi käyttää muunkin tyyppisissä kosmetiikkatuotteissa?

Kun perustin Sugar Helsingin, halusin luoda siitä hybridibrändin: Sugar on PR-toimisto, media sekä tuotebrändi. Sama filosofia pätee Moi Forestiin, kaksi ensimmäistä tuotetta on vasta alkua ja vain taivas on rajana :) Vielä tämän vuoden puolella tuoteportfoliomme tulee kasvamaan uusilla metsäpölytuotteilla, joita juuri kehitämme.

 

Miten käytät Moi Forest -tuotteita itse ja millainen oma ihonhoitofilosofiasi on?

Käteni eivät kestä ollenkaan edes hellävaraisia käsidesejä, ja silloin kun niitä pitää käyttää, iho ärtyy. Moi Forestin Multipurpose Creamilla saan kädet rauhoitettua muutamassa päivässä entiselleen, joten tämä on ollut minulle todellinen tämän ajan pelastus. Talvella taas minulla puhkesi vuosien tauon jälkeen atooppinen ihottuma, sillä oli paljon pakkasta eikä tällä kertaa päässyt ulkomaille antamaan iholle lepotaukoa. Käsivarsiini tuli isot punaiset atooppiset läikät, jotka sain hoidettua Moi Forestilla pois!

Toivoisin, että voisin hoitaa ihoani kasvojoogalla tai gua shalla sekä hyvinvointiani muutenkin yin-joogalla sekä meditoimalla, mutta rehellisesti pienen vilkkaan tyttären äitinä sekä startupin vetäjänä tällaiseen ei juuri nyt riitä aikaa ja se on ihan ok. Kasvoille käytän päivittäin ihania luonnonkosmetiikan seerumeita (kuten Madaran hyaluronhapposeerumia tai Muru Murun C-vitamiiniseerumia) ja hoidan muutenkin ihoani vain luonnonkosmetiikalla. Uskon myös, että kasvisruokavalio pitää ihoani hyväkuntoisena.

Moi Forest metsäpöly

Sain sinulta loistavan vinkin kokeilla käyttää Multipurpose Creamia myös kasvonaamiona ja ihastuin heti. Kermainen voide tuntui iholle hellivältä ja rauhoittavalta. Kuinka paljon ja kuinka usein voidetta tulisi käyttää, jotta sillä olisi tutkitusti positiivinen vaikutus mikrobiomillemme?

Ihana kuulla! Olemme alkaneet nyt saada palautetta tuotteista, ja Multipurpose Cream tuntuu todella rauhoittavan ärtynyttä ja herkkää ihoa! Kyseessä on loistava raaka-aineiden kombinaatio, joka tukee ihon mikrobiomia. Tuotesuunnittelijamme Maria Varon on osannut yhdistää arvokkaat, hiilidioksiuutetut luomuöljyt metsämikrobeihin juuri täydellisellä tavalla!

Tutkitusti jo kahden viikon käyttö parantaa mikrobiston monimuotoisuutta. Moi Forest tuotteita kannattaa oikeastaan käyttää aina niinä päivinä, kun luontoon ei itse pääse – niin tärkeä luontosuhde ihmisen hyvinvoinnille loppujen lopuksi on, me olemme vain unohtaneet sen. Ja toki kaupungissa tai esimerkiksi talvella, tai ylipäätään kiireisen arjen keskellä luontoon on vaikea päästä, vaikka se olisi lähelläkin!

Moi Forest metsäpöly

Ekompi pakkausinnovaatio – kosmetiikkaa kartonkituubissa

Moi Forestin pakkaukset ovat korkkia lukuunottamatta kartonkia – vau! En muista törmänneeni vastaavaan kosmetiikkatuotteen kohdalla aiemmin, onko pakkauskin uusi innovaatio?

Pakkaus on todellakin uusi innovaatio! Suomessa tällaista ei ole vielä käytössä ja pääsimmekin loppukehittämään tuotetta sellaiseksi, että siitä tulee kaunis pakkaus. Uskon, että niin pienet kuin suuretkin kosmetiikkabrändit tulevat seuraamaan tietämme nopeastikin, ja muovituubit vähenevät merkittävästi jo lähivuosina.

Olemme pyrkineet koko brändissä maksimaaliseen vastuullisuuteen, ja tämän vuoksi tuotekehitys on myös ottanut aikansa. Jokainen tuotteemme on myös tuplakompensoitu ja olemme hiilineutraalibrändi.

 

Moi Forest -jälleenmyyjät & alekoodi

Moi Forestia voi ostaa heidän omasta verkkokaupastaan sekä useilta eri jälleenmyyjiltä, mm. House of Organicilta, PUR Hyvinvointikaupasta ja Ruohonjuuresta. Loput jälleenmyyjät voit tarkistaa täältä.

Jos haluat testata Moi Forestia itsekin, niin saat koodilla ”Ida” -20% huhtikuun loppuun Moi Forestin omasta verkkokaupasta! Sain alekoodin teille koska tunnen Moi Forestin tyypit ja haluan jeesata heitä, mutta en hyödy koodista mitään itse eikä tämä siis ole kaupallinen yhteistyö :)

 

Olen ihan superylpeä siitä, että meillä tehdään Suomessa tällaisia innovaatioita ja tällaista tutkimusta, ja superylpeä Karitasta ja Mariasta, Moi Forestin kehittäjistä. On aika ilmeistä, että tällaiselle tuotteelle on tarvetta, jos minä, jolla on nopeahko ja helppo pääsy metsään, en käy tarpeeksi metsässä. Onneksi palan metsää voi näin tuoda omaan kylppäriin sellaisina hetkinä, kun luontoaltistus jää vähäiseksi.

 

Lähteet: Helsingin Yliopisto 2020, Yle uutiset 2018, Yle uutiset 2018,
Maaseudun tulevaisuus 2019, Yle uutiset 2021, Uute Scientific 2021

Lisää luettavaa

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.