Kauniit lasiset kukkakepit kasvun tueksi

sisustus
2 kommenttia

Mun peikonlehtien ruukuissa on kasvia tukemassa sormenpaksuiset bambukepit ja voi olla, että isoin peikonlehteni kaipaisi sitäkin tukevamman kukkakepin kasvunsa tueksi, mutta noita pienempiä, kevään valossa venähtäneitä kasveja ja niiden tukemista olen nyt miettinyt. Bambukeppien pätkät tuntuu niissä kovin isoilta ja siltä, että ne vievät huomion itse kasvilta, kun ovat niin läpinäkymättömiä ja jämäköitä.

Menevät nuo bambuisetkin parempien puutteessa, mutta vitsit ilahduin kun sähköpostiin tuli tiedote muotoilija Iina Kettusen suunnittelemista lasisista kukkakepeistä:

Iina Kettunen kukkatuki lasinen Artek

”Lasi on materiaalina omapäinen ja hauras, niin kuin on luontokin. Molemmissa on samankaltaista vangitsevaa herkkyyttä ja kauneutta – samanaikaisesti ohikiitävää ja ikuista”, tiedotteessa sanotaan.  

Iina Kettunen kukkatuki lasinen Artek

Nämä kauniit kukkakepit saavatkin erottua! Lasiset kasvutuet on valmistanut Nuutajärven lasikylässä lasinpuhaltaja Paula Pääkkönen. Tuotteet tulevat myyntiin Artekille huhtikuun lopussa.

Kaunis kukkakeppi lasia

Tiedotteeseen oli kiteytetty lasin ja luonnon yhtäläisyyksiä niin kauniisti, että lainaan tähän tiedotteesta suoraan vielä muutaman lauseen:

 

”Kodin viherkasveja tai puutarhassa kiipeileviä versoja kannattelevat kasvituet ovat esineitä, joiden ääriviivoissa voi nähdä lainauksia kasvimaailmasta: ne piirtyvät imitoiden jo lakastuneiden, unohdettujen kasvien hahmoja.

Näihin muotoihin on käpertynyt jokin olennainen. Ne eivät enää kilvoittele elinvoimaisten kasvien kanssa, vaan edustavat pikemminkin himmeän hiljaista ja pysyvää kauneutta.”

 

Iina Kettunen kukkatuki Artek

KUKKAKEPPIEN SUUNNITTELU: Iina Kettunen
VALMISTUS: Paula Pääkkönen
STYLING: Pinja Forsman
PHOTOGRAPHY: Unto Rautio

 

ps. Kurkista täältä, miltä kasvituki näyttää kotonani ♥

Lisää luettavaa

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Arkea kaunistavat käyttöesineet: lasinen kasvituki

seisomatyöpiste

Työpiste kotona

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Niin kaunista ja yksilöllistä. Tosi hyviä vinkkejä. Kiitos hyvästä ja hyödyllisestä artikkelista! ;)