Toimiva luonnonkosmetiikan deodorantti: Kaurilan Sauna deovoide

kauneus, luonnonkosmetiikka
11 kommenttia

Jos olette lukeneet mun juttuja pidempään, tiedätte, että kaikesta käyttämästäni kosmetiikasta n. 90% on luonnonkosmetiikkaa. Deodorantti, ripsiväri, hajuvesi ja pitkään kuivashampoo olivat sellaisia, joille ei mielestäni löytynyt luonnollista korvaajaa tarpeisiini.

Mutta viimeisen vuoden aikana olen löytänyt sekä deodorantille, että kuivashampoolle luonnolliset vaihtoehdot, jotka toimivat! Kuivashampoon voi spotata täältä, dödön esittelen nyt.

Toimiva luonnollinen deodorantti Kaurilan Sauna

Kaurilan Sauna – Deovoide Sitruunaruoho (vegaaninen)

Kaurilan Saunan deovoide on oikeasti toimiva luonnollinen dödö. Olen niin iloinen, että raaskin ostaa tämän testiin parin lähiaikoina pieleen menneen dödötestailun jälkeen, koska niin paljon kuin haluaisinkin käyttää luonnollista, alumiinitonta deodoranttia, en ole monien vuosien ja monista testatuista brändeistä huolimatta löytänyt itselleni sopivaa aiemmin. Jos tästä pandemia-ajasta pitää keksiä jotain hyvää, niin ainakin luonnollisten dödöjen testailu on ollut helpompaa kuin normiarjessa.

Osa testaamistani luonnollisista dödöistä ei ole pitänyt hienhajua lainkaan loitolla, osa on ärsyttänyt herkkää ihoani ja osa on tahrannut mustat paidat kainaloista käyttökelvottomiksi jo parilla käyttökerralla. Ei siis ehkä ihme, että olen aina välillä luovuttanut, ja siirtynyt ostamaan lähikaupasta jonkin ison brändin alumiinipitoista dödöä.

Kaurilan Saunan deovoide on ensimmäinen vuosiin, joka toimii mulla! On siis pari muutakin brändiä, jotka ovat pitäneet hikoilun kurissa (tai siis hajut loitolla), mutta ne ovat alkaneet pidemmällä käytöllä ärsyttää tai tahranneet vaatteet. Tämä ei tee kumpaakaan ja täytyy toivoa, ettei niin käy pidemmälläkään käytöllä.

Kaurilan saunan tuotteet valmistetaan Suomessa. Tämän deodorantin raaka-aineissa on kookosöljyä, sheavoita, mantelivahaa, ruokasoodaa, perunajauhoja ja eteerisiä öljyjä. Sitruunaruohon tuoksu on levittäessä voimakas, muttei häiritse tai tuoksu juurikaan päivän aikana; sen verran ehkä kuitenkin, etten ole haissut hieltä kertaakaan tätä käyttäessä, vaikka olen aika kova hikoilemaan. Juuri tästä syystä toimivan alumiinittoman dödön löytäminen on ollut haastavaa.

Olen testannut aiemminkin ruokasoodaan perustuvia deodorantteja, mutta yksi sellainen alkoi lopulta ärsyttää ihoani jo muutaman kerran käytön jälkeen; tämän kohdalla en ole onneksi havainnut mitään ärsytystä.

Ostin omani Ruohonjuuresta, hinta siellä 13,90 €, myynnissä myös Kaurilan Saunan omassa verkkokaupassa.

Lisää luettavaa

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Harmikseni mulla tuo Kaurilan deo ei toiminut ollenkaan. Se kuitenkin tuoksuu niin ihanalle, että sipaisen sitä silloin tällöin korvan taakse tuoksuksi! Ainoa mikä toimii mulla nykyään on Nuud. Se on pitänyt hien tuoksun poissa jo 1,5 vuotta ja on taloudellista, kun tuubi kestää itsellä luvatun 6 viikon sijaan 6 kuukautta!

  1. Niin jännää, miten eri tavalla tuotteet toimii eri tyypeillä :-) Hyvä tietää että Nuud toimii! Kiinnostaa.

 2. Kiva saada toinenkin alumiiniton deo vaihtoehto. Itse olen käyttänyt jo vuosia Foreverin ALOE Ever-shield Deodorant stickiä. On riittoisa, ei tahraa, tuoksuu miellyttävältä.

 3. Mä olin myös tosi onnessani, kun löysin tämän. Hetken aikaa toimi tosi hyvin, mutta yhtäkkiä alkoi kainalot kutiamaan ja tuli ihan hirveä ihottuma. Tämmöstä mulle ei ollut aiemmin käynyt minkään dödön kanssa.

  1. No voi kurjuus! :( Mulle on käynyt noin mm. Madaran dödöjen kanssa, niissä oli jotain mulle liian tujakkaa. Eli kuulostaa tutulta. Myös sooda, jota tässä on, ärsyttää joidenkin ihoa.

 4. Tahraako tämä minkä verran? Olen yrittänyt etsiä mahdollisimman tahraamatonta dödöä, mutta sellaista on haastava löytää :(

  1. No sellaista mäkin olen etsinyt ja olen tehnyt tämän kanssa sellaisia testejä, että käytin kotona monta päivää putkeen mustaa ohutta ja istuvaa neuletta, johon aiemmasta tämän tyyppisestä dödöstä ja valkoiset tahrat kainaloon (jotka eivät meinanneet lähteä MILLÄÄN!), mutta tästä ei ole jäänyt mitään!!! ei edes, vaikka olen hikoillut jonkin verran. Mutta voi olla, ettei havaintoni ole vielä aukottomat, mutta tähän mennessä on toiminut tahrattomasti. :)

 5. Hei! Onko sulla kokemusta Urtekramin dödöistä? Ovatko millaisia käytössä?

  1. Moi Riikka! Oon testannut Urtekramin kookos-dödön ja se ei valitettavasti toiminut mulla – testasin sitä, koska NIIN MONI vaikuttaja ja toimittaja kehui sitä mulle mun aiemmassa työssä. Tiedän siis, että moni tykkää juuri tuosta ja on kokenut toimiviksi, mutta mulla ei riittänyt silloin pari vuotta sitten kun testailin. :) Ovat onneks aika edullisia testailumielessäkin.

   1. Epäilen itsekin hieman dödön tehoa, kun hikoilen aika paljon. Mutta nyt oli Cittarin alelaarissa kolmen euron hintaan! :)

 6. Mulla on Laveran invisible 24h deodorant, se pearl extract, 10€ Ruohonjuuresta. Hikoilen hirveästi – ei tämä mihinkään sauna lämpötiloihin auta tai siis edes siihen, että olin villapaita päällä bussissa, aurinko paahtoi kybällä ja kuski oli vielä säätänyt lämmityksen päälle -huh hellettä(!), oli aivan hirveä bussimatka! Mutta huolimatta siitä, että dödö ei aina suoriudu vaikeista tilanteista loistavasti, se ei tahraa, tuoksu hirveästi millekään sekä pitää pintansa kuitenkin edes urheilusuorituksissa ja on alumiiniton. Omalle atooppiselle iholleni kyseinen dödö ei ole aiheuttanut ongelmia mutta taas ruokasooda pohjaiset on. Oon kanssa kuullut Nuudista mutta en löytänyt mistään tietoa, kuinka ympäristöystävällinen se on ainesosiltaan. Harmitti.