Kuivan ja ärtyneen hiuspohjan ja rasittuneiden hiusten hoito

kauneus, luonnonkosmetiikka
4 kommenttia
* Kaupallinen yhteistyö Dr. Hauschka

Dr. Hauschkan hiustenhoitotuoterepertuaari on saanut kaivattuja tuotelisäyksiä! Dr. Hauschkan tuotevalikoimaan kuuluu nykyisin myös shampoo ja hoitoaine, jotka lupaavat olla avuksi eri tyyppisissä hius- ja päänahkaongelmissa.

ida365 Dr. Hauschka shampoo ja hoitoaine

Olen siitä onnekas, että mulla ei ole koskaan ollut isoja tai jatkuvia haasteita mun hiusteni tai päänahkani kanssa, mutta joka ikinen talvi tai syksy ilmojen viiletessä mulla on viikon tai parin jakso, jolloin päänahkani kiukuttelee kuivasta sisäilmasta, hiostavasta piposta ja kylmästä viimasta ja vaatii rauhoittuakseen pienen tehohoidon.

Päänahkani on voinut tosi hyvin siitä saakka, kun olen sekä lopettanut hiusteni värjäämisen ja siirtynyt käyttämään luonnollisia shampoita ja hoitotuotteita. Värjäsin hiukseni kokonaan edellisen kerran yli 10 vuotta sitten, yo-juhliini. Sen jälkeen meni viisi vuotta omaa väriä kasvatellen ennen kuin innostuin laittamaan parin vuoden ajan blondeja raitoja hiuksiini. Se oli päänahalle hellempi tapa vaihtaa hiusten tyyliä, mutta hiuksille melko katastrofaalinen. Nyt en ole raidoittanut hiuksiani sitten elokuun 2016 (?!) ja oma väri alkaa olla kasvanut takaisin. Jos pidän hiuksia nutturalla, näytän tosi tummahiuksiselta, mutta hiukset aukiollessa vaaleat latvat tekevät kokonaisuudesta vielä vaaleahkon. Jännää!

Koska hiukseni ovat aika taipuisat ja kuivat, ne kaipaavat paljon kosteutusta. Tykkään pestä hiukset parin päivän välein ja suosin vähän vuorotellen kosteuttavia ja tuuheuttavia tuotteita. Kesällä mulla on käytössä tuuheuttavammat tuotteet mutta ilmojen viiletessä huomaan päänahkani kaipaavan hoitavampia ja tasapainottavampia tuotteita. Dr. Hauschkan uusi shampoo ja hoitoaine ovat olleet todella hyvät! Mun hiukset ovat ihanan kiiltävät ja hyväkuntoiset.

Dr. Hauschka shampoo

Luonnollinen shampoo & hoitoaine hiuspohjan ongelmiin

Dr. Hauschkan shampoo on suunniteltu hellävaraiseksi ja hoitavaksi. Siinä on neem-uutetta, joka on mulle entuudestaankin tuttu ayurvedinen yrtti. Se tasapainottaa ja olen tosi kiinnostunut tästä raaka-aineesta, koska olen kerran syönyt kuuriluontoisesti neem-yrttiä ravintolisänä ja tuntui, että se rauhoitti silloin ihoani. Shampoossa on myös rosmariinia, joka stimuloi päänahkaa ja siitä saattaa olla apua esim. hauraiden hiusten hoitoon, hiustenlähtöön, hilseeseen, hiuspohjan kuivuuden tai rasvoittuvuuden hillitsemiseen.

Sekä Dr. Hauschkan shampoossa että hoitoaineessa on kikherne-uutetta, joka on todella proteiinipitoinen raaka-aine. Se helpottaa hiusten kammattavuutta. Shampoo tuoksuu ihanasti sitruunan, kamomillan ja piparmintun eteerisille öljyille.

Dr. Hauschkan hoitoaine on aivan taivaallisen tuoksuinen, todella naisellinen ja lempeä, hienostunut. Ah, en ole hetkeen tuoksuttanut mitään näin ihanan tuoksuista kosmetiikkatuotetta! Kuten shampoossakin, myös hoitoaineessa on kikherne-uutetta tekemässä hiuksista helpommin kammattavat. Hoitoaine kosteuttaa ja tekee hiuksista todella kiiltävät. Mun rutikuivat latvat vaativat kesän jäljiltä hieman tehokosteutusta öljyhoitojen muodossa, joten tämä hoitoaine + öljyt toimivat, mutta mua ei haittaisi, vaikka hoitoaine olisi hippasen kosteuttavampikin, mutta moniin luonnonkosmetiikan hoitoaineisiin nähden tämä on tavallista kosteuttavampi ja hiukset jäävät helposti kammattaviksi.

Sekä shampoon että hoitoaineen pakkaukset ovat kierrätettäviä ja ne on valmistettu osaksi jo kierrätetystä muovista. Lisäksi noiden tuubien korkit ovat nerokkaat; niitä ei tarvitse rullata kokonaan pois, vaan niissä on pohjassa reikä, joka aukeaa, kun korkkia kääntää hieman. Näppärät!

Dr. Hauschka shampoo ja hoitoaine

Joskus aiemmin tajusin päänahkani ärsyyntyvän siitä, että käytin niin säännöllisesti kuivashampoota. Se ehkä tukkii tai ärsyttää mun päänahkaani ja saa mut raapimaan päätäni ajatuksissani. Nykyisin en enää käytä kuivashampoota päivittäin (olen siirtynyt Dr. Hauschkan silkkipuuterin käyttäjäksi arjessa ja tartun tavalliseen kuivashampoopulloon yhä harvemmin) tai joka toinen päivä kuten ennen (huh), joten päänahkani saa olla senkin puolesta rauhassa.

Mutta jos päänahkani ärsyyntyy esim. kuivasta sisäilmasta, otan käyttööni Neem-hiusveden, joka on nykyisin kätevässä spray-pullossa:

Dr. Hauschka hiusvesi ja hiusöljy

Rauhoittava neem-hiusvesi ärtyneelle päänahalle

Kun päänahkani on ollut oikein ärtynyt, olen ottanut avukseni hiusveden. Dr. Hauschkan Neem-hiusvesi on kätevässä suihkupullossa. Sitä hierotaan päänahkaan ja tuote on siitä loistava, että se toimii samalla kevyenä muotoilutuotteena; hiusvettä voi siis suihkia pestyihin hiuksiin! Tuote kuivuu nopeasti jättäen hiuksiin kevyen pidon, jolloin tukka on helpommin muotoiltavissa.

Neem-hiusvesi sopii erityisen hyvin hilseilevälle päänahalle sekä liikaa rasvoittuvalle – tuote sopii kahteen eri tyyppiseen vaivaan siksi, että sen funktio on nimenomaan palauttaa päänahan tasapaino. Hiusveden uutteet vahvistavat ja elvyttävät hiuspohjaa. Tämä sopii hyvin myös mun herkkäpäänahkaisen poikaystävän käyttöön; hiusvesi rauhoitti ärtynyttä päänahkaa nopeasti eikä kutittanut tai kirvellyt.

Dr. Hauschka hiusvesi

Hiusöljy vaurioituneille hiuksille ja ärsyyntyneelle päänahalle

Dr. Hauschkan Neem-hiusöljyn käyttö on vaatinut multa pikkuisen totuttelua, mutta se on kyllä pienen vaivan arvoinen hiustenhemmottelutuote. Öljyä levitetään pestyihin ja kuivattuihin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa ennen poispesua. Hiusöljyn vaikuttamisen aikana kannattaa tehdä joku toinen itseä hemmotteleva kauneusrutiini, esimerkiksi kynsien lakkaus, kasvonaamio tai jalkakylpy. Kun öljyn vaikutusajalle on jokin toinen aktiviteetti, sen suorittaminen ei tunnu hankalalta – ja lopputulos palkitsee! Hiuksista tulee superpehmeät ja kiiltävät ja hiuspohja saa tervehdyttävän hoidon.

Neem-hiusöljy sopii hyvin kuiville, haaroittuneille ja elottomille hiuksille. Öljy sopii erityisesti ärsyyntyneelle päänahan iholle ja käsitellyille tai auringon kuivattamille hiuksille, myös värjätyille hiuksille.

Dr hauschka hiusten hoito
Hiusten lähteminen & matala ferritiinitaso

Aikalailla kaksi vuotta sitten elin tähän astisen elämäni stressaavinta ajanjaksoa ja hiukset ohenivat roimasti – hiuksia jäi ihan älytön määrä harjaan niitä harjatessa, käteen hiuksia haroessa ja suihkun jälkeen lattiakaivon ritilään – hiusten suurempaa lähtöä ei todellakaan voinut olla huomaamatta.

Olen miettinyt paljon mikä on ollut syy ja mikä seuraus, mutta tuolloiseen hiustenlähtöön vaikutti takuulla monta asiaa. Olin lopettanut e-pillerit n. kaksi vuotta ennen tuota tilannetta ja sen seurauksena kuukautiseni olivat huomattavasti runsaammat kuin aiemmin. Sen seurauksena ferritiini-tasoni laskivat hälyttävän alhaisiksi ja ihoni ja hiusteni kunto huononi – ja yhdessä vaiheessa hiukset tippuivat päästä. Tuo aika oli muutenkin todella stressaavaa; tein ihan liikaa töitä ja kävin aikamoisilla kierroksilla. Että ei ehkä ihmekään, että kroppa ei pysynyt tahdissa mukana.

Juttelin tästä samasta aiheesta Ihohoitola Lupauksen Tarjan, eli Dr. Hauschkan maahantuojan kanssa. Hän on hoitotyössä huomannut ferritiinin puutteen korreloivan erilaisten hiuspohjan ongelmien kanssa; oli kiinnostavaa kuulla, ettei tämä välttämättä sis ole vain oma havaintoni. Tarja on kohdannut työssään selittämättömiä iho-ongelmia otsan alueella ja juuri otsan alueen iho-ongelmat saivat hänet selvittämään asiaa perinpohjaisemmin. Useilla hänen asiakkaillaan on ollut samanlaisia oireita ja ongelmia kuin minulla ja kun ferritiiniarvot saatiin nousemaan, myös iho-ongelmat helpottivat. Hiuspohjaa hoidettiin samanaikaisesti rauhoittavilla Neem-tuotteilla hyvin tuloksin.

Dr. Hauschka silkkipuuteri kuivashampoo

kuvat: Linda Lehtovirta 

Parempi vaihtoehto kuivashampoolle

Viimeisenä haluan vinkata vielä täälläkin Dr. Hauschkan silkkipuuterista, joka on aivan nerokas tuote. Ostin tuotteen keväällä ja ihastuin siihen välittömästi; se toimii sekä kuivashampoon että hiuspuuterin tavoin antaen hiuksille rakennetta ja poistaen rasvaisuutta hiuksista, mutta se toimii myös koko vartalon puuterointiin. Kesällä tuote voi pelastaa jalat hankaavien sandaalien kanssa ja kuumista aalloista kärsivälle tämä voi tuoda helpotusta iholla – ja kuulemani mukaan tästä voi olla apua, jos sisäreidet hankaavat ilman sukkiksia yhteen.

Aika nerokas monitoimituote! Ja ihan älyttömän riittoisa. Mulla on se keväällä ostettu puteli edelleen käytössä enkä usko, että se tulee loppumaan vielä ihan hetkeen.

Kaikki hiustenhoitotuotteet ovat Natrue-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja hiuspuuteria lukuunottamatta vegaanisia. Dr. Hauschkan hiustenhoitotuotteet myynnissä mm. Lupaus Puodissa, Sokoksella (myymälöissä) ja House of Organicilla, Biodellyllä ja Jyväskylän Seppälän apteekissa. Hiusvettä, hiusöljyä ja silkkipuuteria löytyy lisäksi myös Ruohonjuurista ja heidän verkkokaupasta.

Lisää luettavaa

HOUSE OF ORGANIC IDA365

Kevään ihanimmat luonnonkosmetiikkatuotteet

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Kysyn sulta kun selvästi tiedät paljon hiustuotteet/luonnonkosmetiikka aiheesta. Oon pitkään käyttänyt sulfaatittomia, parabeenittomia, alkoholittomia vegaanisia luonnonkosmetiikka shampoita ja hoitoaineita. Nyt epähuomiossa ostin sulfaatteja sisältävän synteettisen shampoon. Tuntuu että tukkaa lähtee paljon enemmän, varsinkin suihkussa. Luuletko että johtuu vain siitä että sulfaatit saa aikaan vaahtoamisen ja siten tulee hierottua tukkaa enemmän/kovempaa kun levittyy niin tyydyttävästi luonnonshampoisiin verrattuna? Vai voiko noi synteettiset aineet olla oikeasti niin pahaa myrkkyä että ne aiheuttaa hiustenlähtöä? Vai onkohan ihan vaan sattumaa. Eli mitä mieltä tästä – onko luonnonkosmetiikkaan vaihtamisella vaikutusta hiusten lähtöön? Mikä olis semmonen oma ykkös shampoo/hoitoaine setti mitä suosittelisit? Kuvien ja tekstin perusteella vaikuttaa että meillä on aika samanlainen hiustyyppi.

    Kiitos vastauksesta :)

    1. Kääk, onpas hurjaa! En ole asiantuntija, mutta tuntuisi hurjalta että heti synteettiseen vaihdettua hiukset lähtisivät, eli ehkä hiusten lähtö ja se, että huomaat sen, on monen asian summa? Synteettiset, pesevämmät shampoot tekevät kyllä herkkäpäänahkaiselle hallaa pitkällä juoksulla ja jos päänahka on pitkään huonossa kunnossa, tukkeutuu ja ärtyy, voi varmaan seurata ikäviäkin juttuja, mutta sun tapauksessa ei kuulosta tältä :)

      Mä käytän arkena Urtekramin shampoita (rasul, kookos, nordic berries, lemongrass) kun haluan pihistää, ja esim. Bruunsin kookos-kardemumma jos tuntuu että haluan panostaa shampooseen (se taitaa olla yli 30€, joten en usein raaski ostaa sitä).

      Nuo Dr. Hauschkat käytin nyt testatessa kuuriluontoisesti ja ostan niitä uudelleen, jos päänahka syksyllä ärtyy, mutta silloin kun mulla ei ole päänahan kanssa ongelmia, pihistän shampoosta ja ostan Urtekramia.