Vastuulliset urheiluvaatteet – Organic Basics, Patagonia ja Girlfriend Collective -kokemuksia

muoti, vastuullinen muoti
4 kommenttia

* Osa postauksen linkeistä affiliate-linkkejä.
Organic Basicsin tuotteet saatu blogin kautta 

Olen pärjännyt vuosia samalla treenivaaterepertuaarilla ja ostanut uusia vain tarpeeseen, joten en ole ennen tätä osannut vinkata vastuullisista brändeistä teille ennen tätä, kun mulla ei ole ollut tarpeeksi kokemusta. Täällä olen listannut minua kaksi vuotta sitten kiinnostaneita eettisempiä urheiluvaatebrändejä.

Otan mieluusti vastaan suosituksia teidän hyväksi havaitsemistanne brändeistä ja tuotteista. Vaikken just nyt ole uusi joogahousuja vailla, kotimaisen Nepran legginsit kiinnostaa tulevaisuutta silmällä pitäen (heillä näyttää nykyisin olevan legginssimalli jossa ei ole logoa, jes – en yhtään tykkää logoista vaatteissa) ja jos kaipaan lämmittäviä kerrastoja, tilaan ne Ruskovillalta. Ja jos kaipaan mitä tahansa muuta urheiluvaatetta, selaan vastuullisiin urheiluvaatteisiin erikoistuneen Weekendbeen valikoiman läpi.

Mutta nyt niihin mun lemppareihin:

Organic Basics urheiluvaate kokemuksia

Organic Basics

Organic Basicsilta jokin aika sitten testiin samaani joogahousut ovat supermukavat ja ihanan napakat päällä. Ne ovat ohuemmat kuin toiset joogahousuni, mutta näistäkään ei onneksi kuulla läpi, kuten sitä aiemmista joogahousuistani (huomasin tämän kesken joogatunnin jossain alastaivutuksessa kun näin itseni ja alushousuni peilin kautta…). Tykkään siitä, että nämä ovat sävyltään todella mustat, intensiivisemmän väriset kuin Girlfriend Collectiven.

Koko XS-S on mulle sopiva, tosi napakka ja tiivis. Näiden matsku vaikuttaa tosi hyvältä; vaikka käyttäisin näitä monta päivää putkeen osana etätoimisto-oufitiä, ei näihin tule näkyviä polvipusseja tai tartu pöly tms. Mustien lisäksi näitä on myös sinisinä ja burgundin värisinä, toppia samaten. Legginssien hinta on 81 €.

Organic Basics urheiluvaate kokemuksia

Koodilla IDAOBC2 saa 1.12. asti -10% Organic Basicsiltä

Organic Basicsin urheilurintsikat on kivat ja koska niihin sopiva alaosa on korkeavyötäröinen, voisi kai tätä käyttää yläosanakin. Kotona oon niin tehnytkin kyllä. XS-S-koko on mulle sopiva tässäkin. Nämä tuntuvat päällä ihanan pehmeiltä ja tukevilta, mutta eivät yhtään ahdistavalla tapaa napakoilta, vaikka yläosan materiaali onkin tukevamman tuntuista kuin legginsien. Toppi on 59 €.

Organic Basics listaa kaikki tehdasinfonsa ja perustelee materiaalivalinnat läpinäkyvästi. Organic Basics tekee päästöjensä kompensoimiseksi yhteistyötä CHOOSE-organisaation kanssa. Kannattaa selata läpi Organic Basicsin vuoden 2019 vastuullisuuskatsaus; siellä avataan lukuja ja fiksujen matskujen käyttöä ja kerrotaan, missä on vielä parantamisen varaaa.

ORGANIC BASICS ALEKOODI

Koodilla IDAOBC2 saa 1.12. asti -10% Organic Basicsiltä tehdyistä tilauksista, myös alusvaatteista siis! Kurkkaa mun Organic Basics -alusvaatekokemukset täältä, jos etsit vastuullisia alusvaatteita.

Patagonia fleece Weekendbee

Patagonia

Tämä Patagonian fleece on ostettu purjehtumista varten – se oli tämän kesän suunnitelmissa, mutta purjehtimishaaveet siirtyivät toistaiseksi vielä vuodella eteenpäin.

Fleece on mulle ristiriitainen materiaali enkä tarvitse fleece-vaatteita arjessani, mutta purjehtiessa tämä on paljon näppärämpi kuin raskas, paksu villapaita. Fleece ei ime itseensä kosteutta ja kastuessaan kuivuu nopeasti toisin kuin villapaita, joten tämä on tietynlaisissa olosuhteissa paljon luonnonkuituisia paitoja näppärämpi. Vaikka purjehtimishaaveet siirtyivät tulevaisuuteen, ei paita ole jäänyt käyttämättä; se on täydellinen ulkoillessa; alkusyksystä sellaisenaan ja myöhemmin vuodesta takin alla.

Patagonian Synchilla Snap-T -fleece on valmistettu kierrätetystä polyesteristä. Ostin omani Weekendbeeltä. Mulla on S-koko, hinta on 129,90 €.

Patagonian mallistosta jo 68% on tällä hetkellä kierrätettyistä raaka-aineista valmistettu ja tavoitteena on, että koko mallisto tulee jatkussa koostumaan vain kierrätysmateriaaleista valmistetuista tuotteista. 83% Patagonian tuotteista valmistetaan Fair Trade -sertifioiduilla tehtailla, osalla tuotteista on Bluedesign-sertifikaatti.

Pure Waste huppari

Girlfriend Collective

Girlfriend Collectiven joogahousut ovat olleet tosi hyvät, mutta yksi huono puoli niissä on; niihin tarttuu kaikki pöly! Ei tätä joogassa tai salilla käydessä huomaa jos pesee housuja usein, mutta jos housuja käyttää myös kotihousuina, tämän kyllä noteeraa. Jos tämän jättää huomioimatta, niin housut ovat täydelliset; ne istuvat napakasti, niissä on paksu ja jämäkkä kangas, joten niistä ei näy läpi. Mulla on  Girlfriend Collectiven joogahousuista lyhyempi 7/8 -malli ja koko S ja olen ollut todella tyytyväinen näihin.

Girlfriend Collectiven joogahousuja myy nykyisin Weekendbee, jee! Mä tilasin omani jostain ihan random nettikaupasta, kiva että saa kotimaiselta yritykseltä nykyisin. Girlfriend Collectiven tehtaalla on SA8000-sertifikaatti, tuotteet valmistetaan kierrätetystä polyesteristä ja ne ovat Öko-tex-standardin mukaisesti myrkyttömiä. Heillä on myös GRS-sertifikaatti ja Bluedesign-sertifikaatti eli he pyrkivät minimoimaan kaikki ympäristövaikutukset ja ilmeisesti Bluedesign-sertifikaatti vaatii tarkistuksia kaikille tuotantoketjun osille. Lisää Girlfriend Collectiven vastuullisuudesta täällä.

Harteilla mulla on Pure Wasten huppari, joka on monta vuotta vanha mutta edelleen hyvässä kunnossa. Harmaa huppari on värinsä puolesta armollinen, käyttö- ja pesukerrat eivät juuri näy siinä. Se on mulla usein joogatessa päällä.

Vastuullisia urheiluvaatteita myy myös Nudge ja Weecos.

Suosin pukeutumisessani luonnonkuituja niiden tunnun ja hengittävyyden vuoksi, mutta esim. urheiluvaatteiden kohdalla tekokuidut ovat esim. kosteudensiirto-ominaisuuksiensa vuoksi luonnonkuituja käytännöllisempi valinta. Synteettisistä kuiduista valmistetut vaatteet voi halutessaan pestä guppy friend -pussissa, joka kerää mikromuovia pesun aikana.

Lisää luettavaa

5 uuden vaatteen vuosi paketissa

Yli neljä vuotta ostamatta pikamuotia

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Nepran trikoot on tosi kivat multa löytyy Saturnus trikoot sekä Cella shirt (tätä moni on toivonut crop mallisena koska jos on lyhyt selkä paita on kuin tunika) ja sitten multa löytyy Juno shirt joka on tosi kivan lämmin syyslenkille. Multa löytyy myös Yed joggersit mutta ne kutistui pesussa, nyt ne puristaa tosi paljon, oon pessyt vielä kaikki vaatteeni max 40 asteessa.

  2. Suositus myös Nepralle! Itselläni on useitakin tuotteita, jotka ovat ihan päivittäisessä käytössä :)