Eettiset urheiluvaatteet

muoti, vastuullinen muoti
30 kommenttia

Mun pitäis hankkia uudet joogahousut ja olis kiva, jos mulla olis yhden salille ja joogaan soveltuvan pitkähihaisen lisäksi toinenkin pitkähihainen treenipaita. Nyt tietysti mietin, että mistähän sellaiset hommaisi ja oon googlaillut ja selaillut eettisempien brändien tarjontaa läpi.

Pari teistä on laittanut syksyn aikana kommenttia, että tiedänkö mitään kivoja brändejä, joten tässä tulis muutama koottu vinkki!

Girlfriend Collective

Mikä siinä muuten on, että jossain vaiheessa tulee sellaisia sekoilukausia, kuten että ”joo, pinkit treenitopit on mun juttu!” tai että ”kirkkaat alusvaatteet on just tosi ok, vaikken muuten tykkää mistään kirkkaanvärisistä vaatteista, mut eihän näitä vaatteiden alta silleen tavallaan muut huomaa”. Ei mitään järkeä, sanon vaan! Mun pinkki treenitoppi ja oranssit urheilurintsikat ovat löytäneet uudet omistajat kirpparilta, mutta mun toiset salikengät on vaaleanlilat tästä samasta syystä…

Jotta nyt siis oppisin, niin kirjoitan tänne blogiin julkisesti, että jatkossa ostan vain mustia, tummansinisiä ja harmaita treenivaatteita; sellaisia, joista oikeasti tykkään vuosia. Mun käytetyimmät ja vanhimmat treenivaatteet ovat mustia hyvästä syystä. Ja käytetyin vaate on tietysti aina se eettisin, siksi kantsii ostaa vaatteita, jotka ihan oikeasti käyttää puhki – korjaa, ja sitten käyttää vielä niin kauan kuin voi.

Eettiset urheiluvaatteet Filippa K Soft Sport

Filippa K Soft Sport 

Mulla on kahdet treenitrikoot ja niistä toiset on varmaan seitsemän vuotta vanhat – sen huomaa, niiden saumat on sen verran kuluneet että voi olla, että jonain päivänä mulle käy kuten kaverilleni ja huomaan kesken treenin housujeni revenneen. Ja niistä näkyy läpikin, huomasin sen kerran joogatessa itseni peilistä nähtyäni – läpinäkyvyys ei ehkä ole se tärkein ominaisuus joogahousuille.

Toiset treenihousut on H&M:n Conscious Collectionista, jossa on ilahduttavan trendikkäitä ja minimalistisia treenivaatteita kierrätetystä polyesteristä valmistettuna. Nämä ovat vähän ärsyttävästi revenneet yhdestä saumakohdasta vaikkeivat vielä ole kovinkaan vanhat, mutta jos vain saisin aikaiseksi, saisin kyllä repeämän korjattua. Näille housuille kaipaan kaveriksi toisia, sillä nuo mun seitsemän vuotta vanhat housut eivät enää ole salikelpoiset, vaikka kävelylenkeillä ja varahousuina hyvin menevätkin.

Eettiset urheiluvaatteet Girlfriend Collective

Girlfriend Collective

Girlfriend Collectivella on ehkä markkinoiden ihanin treenivaateinsta. Nämä eivät toimita Suomeen, eivätkä kyllä moneen muuhunkaan maahan, mutta sitä päivää odotellessa…

Edit 14.12.2020: Onneksi Girlfriend Collectiven tuotteita saa nykyisin Weekendbeeltä! Mulla on nämä joogahousut itselläni ja olen tykännyt valtavan paljon.

Go as u.r.

Go as u.r.

Go as u.r. -merkin bongasin nyt ekaa kertaa, kun kävin kurkkaamassa millainen sporttivalikoima Weecosilla on. Nuo mustat kierrätyspolyamidista valmistetut yoga pantsit näyttää tosi hyvältä! Eihän kellään teistä satu olemaan noita? Koetan miettiä, minkä koon uskaltaisi tilata, jos päädyn noihin.

Filippa K eettisyys

Filippa K Soft Sport

Olen katsellut Filippa K:n Soft Sport -malliston housuja sillä silmällä, mutta vitsit ne ovat mun pituiselle tosi pitkiä kaikki! Eräs yhtä pitkä kaverini huikkasi, että Soft Sport -malliston caprit olisivat täydellisen pituiset, mutta ne ovat FIlippa K:n sivuilta loppuunmyydyt.

Filippa K:n sivuilla avataan jokaisen tuotteen kohdalla tuotteen valmistusmaa sekä tehdas, jossa tuote on valmistettu. Kuinka hienoa ja läpinäkyvää toimintaa! On paljon vaatteiden valmistajia jotka eivät pysty samaan, joten arvosta tällaista läpinäkyvyyttä valtavasti. Soft Sport -mallisto on omien selailujeni mukaan ainakin suurimmilta osin valmistettu Portugalissa. Ostin heidän Helsingin myymälänsä lopetusmyynneistä tämän topin ja olen ollut sen laatuun ja napakkuuteen tosi tyytyväinen. Ja nämä mulla oli kuvauslainassa Stockalta, kun valkkasin heidän valikoimistaan mun suosikkeja ja viiiitsit miten unelmanpehmeät urheilurintsikat ja jotenkin tosi imarteleva malli, vaikkei henkarilla roikkuessa näyttäneet mitenkään erityisiltä. Kantsii sovittaa, jos etsinnöissä on uudet.

Näiden lisäksi kantsii kurkata kotimainen Nepra, josta voi lukea tarkemmin täältä, jos kiinnostaa. Nepran Saturn Tightsit ovat myös mun harkintalistalla – ne on tosi kivat  ainakin Hannan päällä ja tykkään niistä Nepran tuotteista eniten siksi, ettei niissä ole isolla logoa. Isot ja näkyvät logot hyvin harvoin puhuttelevat mua, ihan sama mistä brändistä oli kysymys. Totta puhuen usein myös ihan pienet logot häiritsee mua suunnattoman paljon. Hehee, se onkin sitten toinen juttu. Ja hei, Uhana Designilla on kans kiva Sport-mallisto, mm. tämä toppi näyttää mukavalta – voisin kuvitella että mustiin trikoisiin yhdistettynä toi olisi kivan minimalistinen.

Onko teillä omia eeetisiä & ekologisia urheiluvaatesuosikkeja, joista haluaisitte vinkata kommentteihin mun ja muiden iloksi? Yksi vinkki on tietty koettaa bongata kirppikseltä – jos löytäisin siistit, selkeästi jonkun toisen virheostoksena ostamat treenitrikoot kirpparilta, voisin hyvin ostaa nekin käytettynä, mutta reilussa puolessa vuodessa ei ole tullut vastaan sopivia.

Edit 14.12.2020: Lisää eettisiä & ekologisia urheiluvaatesuosituksia TÄÄLLÄ!

* Osa linkeistä affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa

Yli neljä vuotta ostamatta pikamuotia

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Moi! En nyt vinkkaa sinällään mitään merkkiä vaan henkilön jonka löytää instasta nimeltä dariadaria. Vastuullista kuluttamista ja vaatteita, vegaaniruokaa ja joogailua yms. Voisin kuvitella että tykkäisit :)

 2. Indigoluna tuottaa ainakin eettisesti joogavaatteita Balilla :) Itse aina bongailen instasta eri merkkejä!

 3. Mitä muuten tykkäät Swedish Stockingin sukkiksista, ootko testannu? Muistelen että oon täällä joskus jonkun maininnan nähnyt! Mä tilasin ihan innoissani mut vyötärönauha lösähti ja alkoi rispaantua heti parin käytön jälkeen :( Mietin että sattuiko joku maanantaikappale…

  1. No siis en oo!! Oon kyllä miettinyt niitä monesti mutten oo vielä ostanut. Pitäis! Tosi harmi tosin toi sun kokemus :(

 4. https://arctic-flamingo.com/ Arctic flamingo! Suomalaisen naisen perustama yritys Saksassa, ompeli ensin kotona itselleen ja tutuille, kunnes toiminta laajeni nopeasti. Ainakin printin ystäville löytyy kaikkea, näköjään nykyään myös mustia – jee menee itselläkin siis vihdoin hankintaan! Kirkkaat lintukuviot eivät valitettavasti olleet mun ykköstoive :D Muistaakseni koot ovat aika alkuun aika tiukkoja mutta pehmenevät nopeasti käytössä.

 5. Jooo mulla ihan sama juttu käynyt treenivaatteissa!! Normaalisti käytän pukeutumisessa neutraaleja värejä mutta treenivaatteissa olen sitten jostain syystä ostellut mintunvihreetä, pinkkiä, oranssia yms…….. kaikki värikkäät treenivaatteet ovatkin jo useamman vuoden vanhoja ja olen päättänyt, että kerran ne on hankittu niin hitto sitten kanssa pidetään Kunhan noista aika jättää niin olen jo päättänyt, että vain neutraaleja värejä eettisiltä yrityksiltä.

  1. HAhaha joo, wtf :D mulla tää vaihe on onneksi menneisyyttä (jos lenkkareita ei oteta huomioon..) mutta hhahaah mikä vaihe.

  1. Kiitos vinkistä! :) Store of Hopelta oonkin katsonut jotain neuleita joskus, aika nättejä. Noi housut näyttävät olevan puuvillaa, eli eivät sitä mitä haen urheiluhousuilta, joiden pitää soveltua kunnon hikiliikuntaankin; puuvilla imee kosteutta ja on siksi huono treenivaate. Sen sijaan peruslegginseiksi tai yöhousuiksi talvella noi olis täydelliset!

 6. Hei, kotimaisella Uhana Designilla on nykyään sport-osastokin. Itse silmäilen sieltä Jellyfish-legginsejä. Itse vedän urheiluvaatteissa överimmäksi, kun muuten vaatteiden väriskaala on aika suppea (joku voisi sanoa tylsä).

  1. Joo, mainitsinkin tämän tuossa postauksen lopussa :) Noi legginsit on makeet, vaikkakin mulle too much, kun tiiän haluavani mustat. Mutta Sport-malliston toppi taasen on kiva, jos tarvitsen joskus uuden.

 7. Jes, kiitos tästä, tää tuli tarpeeseen! :-)

  Mullakin oli joskus tuo, että ostin värikästä. Edelleen saatan tykätä väreistä (neutraaleista, ei kirkuvan orannsseista tms :-D) topeissa ja urheilurintsikoissa, mutta housut olen jo pitkään hankkinut vain mustana. Koska olen pitkä, tykkään, että urheilutopit ja teepparit ovat pidempää mallia ja löysempiä. En tykkää, jos napa näkyy, kun nostaa käsiä ylös. :-D Urheilurintsikat täytyisi jossain vaiheessa hommata uudet, joten täytyy silloin pitää mielessä nuo Filippa K:n omat. En tiennytkään, että merkin sivuilla pystyy tsekkaamaan vaatteen tuotantopaikat ym tarkemmin, hienoa!

 8. Piruetti valmistaa edelleen treenipöksyjä ja -toppeja Suomessa. Voin suositella lämpimästi. Kankaat kestävät käyttöä ja pesua; mallit ovat mukavia ja istuvat nätisti. Brädäys ei harmittavasti ole (vielä?) kovinkaan mediaseksikäs ja tuotteita vastaavalla tasolla.

 9. Tuli mieleen sellainen brändi kun Népra (instassa @wearnepra), joka on käsittääkseni ihan suomalainen eettinen sporttivaatebrändi! Omaa kokemusta vaatteista ei vielä ole, mutta muistelen minnihei:n joskus puhuneen näistä instassaan ja tuli fiilis, että vaatteet olisivat juurikin sopivan minimalistisia, mukavia ja ylipäätään tsekkaamisen arvoisia :)

  1. Heii näihin viittasinkin tässä postauksessa :) Ovat kivoja, mutta monessa on isolla logo ja en tykkää siitä yhtään, ääh! :D

   1. Moikka Ida,

    aivan mahtavaa, että nostit Népran esille sun eettisten urheiluvaatteiden postauksessa! Kiitos! Pienille merkeille, kuten me, tällainen on todella merkittävää. :)

    Panin merkille, että toivot minimalistempaa tyyliä urheiluvaatteiltasi. Népra tuotteista Saturnus Tights ja Epona Top ovat täysin ilman painettua logoa. Venus Top ja Juno Longsleeve ovat pienellä logo printillä. Venuksessa logo on sijoiteltu alareunaan, joten se on vielä huomaamattomampi kuin Junossa.

    Lazywear mallistossa on tällä hetkellä tajolla tuotteita vain isolla logolla, mutta marraskuun puolella saamme sinnekin hieman uutta ilmettä!

    Meille saa myös aina laittaa viestiä, kysymyksiä ja toiveita! Pienen brändin etuja on se, että pystymme aika hyvin huomioimaan käyttäjiemme toiveita.

    Aurinkoa loppu viikkoon,
    Ama / Népra

 10. Stadiumilla on myös ReRun – mallisto kierrätysmateriaalista. Taitaa tosin olla vaan juoksuun suunniteltu, eikä joogaan, mutta kuitenkin :)

 11. Voi suloisuus, multa on mennyt ihan ohi tämä maininta <3 Jostain syystä sain nyt meiliini ilmoituksen tästä, hahaa :–D On tää teknologia ihmeellistä!

  Mutta Népra best, käytössä aikalailla päivittäin, ne on niiin ihanat päällä <3 Girlfiend kiinnostelis kovasti myös!

  1. Vau, internet toimii välillä hyvin jännästi :D <3 Mä tilasin noi Girlfriend Collectiven leggarit sit lopulta ja vitsit ne on hyvät!!! Vähän mietin olisko pitänyt ottaa pienempi koko (Tilasin S:t), kun nää on vähän löystyneet käytössä. Mut muuten superhyvät.

 12. Törmäsin tähän postaukseen kun itsellä hankinnassa sporttitrikoot. Tässä jutussa ei oteta huomioon sitä, että monet housut ovat käytännössä muovia ja niistä lähtee mikromuovia pesussa. Sen vuoksi en ymmärrä miksi ei käytetä enemmän muita materiaaleja. https://www.vyayama.com/collections/yoga-pants-and-shorts Täältä löytyi tencelistä valmistettuja leggareita, mutta ne ei ole sitten välttämättä yhtä kivoja kuin noi muut :D

  1. Jep, oot oikeassa että noista lähtee mikromuovia. En oo vaan nähnyt aiemmin esim. tencelistä tehtyjä, ainoastaan puuvillavaihtoehtoja jotka ei oo urheillessa hyvä, kun puuvilla imee kaiken kosteuden itseensä eikä siirrä sitä pois iholta niin kuin tekokuitu. Tencel vois toimia?! Noissakin on tencel + elastaani, että tiedä sitten onko se loppupeleissä parempi (ja miten kestää), kun js tuollainen vaate päätyisi kierrätykseen, en tiedä miten helppo siitä olisi erotella eri kuidut toisistaan jatkokäsittelyyn? vs. 100% kierrätetty polyester esim? Nää on niin kovin monimutkaisia juttuja! :D hyvä vinkkaus toi saitti, ei oo tuttu brändi.

 13. Moikka, piti tulla vinkkaamaan, että Girlfriend Collectivea saa nyt myös suomalaisesta verkkokaupasta Weekendbeeltä :)