Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

muoti, vastuullinen muoti
Jätä kommentti
* Kaupallinen yhteistyö Weekendbee

Olen alkanut ymmärtää välineurheilun päälle ulkoilun suhteen oikeastaan vasta kuluneen vuoden aikana. En ole aiemmin tajunnut, miten suuren eron oikeanlaiset, säähän sopivat varusteet voivat tehdä. Olen kai aiemmin ajatellut, että koska en ole mikään himoliikkuja, niin ei ole syytä panostaa ulkoiluvaatteisiin sen enempää – mutta juuri tuosta syystä mun ei ole aiemmin tullut lähdettyä ulkoilemaan, jos sää on ollut mun mittareillani kehno.

Nyt alan pikkuhiljaa ymmärtää että sää on usein varustautumiskysymys: ei mua vieläkään saa räntäsateella kovin helposti suostuteltua kävelylle, mutta ainakaan kylmyys, pieni sade tai tuuli eivät haittaa, kun osaa pukeutua säähän sopivasti.

Patagonian Hike Out -legginsit

Patagonia Hike Out -legginsit

Weekendbee myy vastuullisesti valmistettuja ulkoilu- ja urheiluvaatteita

Sain Weekendbeeltä tätä postausta varten lainaan muutamat erilaiset ulkoiluhousut, jotta voisin kertoa niiden eroista ja helpottaa siten oikeanlaisten ulkoiluvaatteiden valitsemista. Etsin alunperin kuorihousuja käytettyinä, mutta koska en löytänyt sopivia second handina, päädyin tilaamaan kuorihousut suomalaisen Weekendbeen valikoimista.

Weekendbee on 2018 perustettu kotimainen verkkokauppa, joka  myy vastuullisesti valmistettuja ulkoilu- ja urheiluvaatteita. Eli jos tarvitset ulkoilu-, urheilu-, jooga- tai alusvaatteita, kannattaa kurkata Weekendbeen valikoima! Valikoimassa on Patagonian lisäksi monia muita mun aiemmin suosittelemiani vastuullisia brändejä: Organic Basics, Pure Waste, People Tree, Veja, Girlfriend Collective ja North Outdoor.

Weekendbee-alekoodi:
Koodilla IDABEE15 saat -15% KAIKISTA Weekendbeen tuotteista 25.4.-2.5.2021. 

 

Testissä 3 x ulkoiluhousut Patagonialta

Sain tätä juttua varten testiin Patagonian Calcite-kuorihousut, Altvia Alpine -softshell-housut ja Packout Hike -trikoot. Kaikki vertailussa mukana olevat tuotteet on valmistettu sertifioiduilla Fair Trade -tehtaalla. Ennen tuotteisiin menemistä pari nostoa Patagoniasta ja sen vastuullisuudesta, mutta tarkemmin Patagonian vastuullisuudesta voit lukea täältä ja kurkata heidän ratinginsa Good on You -sivustolta täällä.

Patagonian tuotteista jopa 72% on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista ja brändin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Patagonia panostaa vastuulliseen tuotantoon ja Patagonian 2014 perustama Fair Trade -ohjelma on työllistänyt jo yli 72 000 ihmistä ympäri maailman. Lisäksi Patagonia lahjoittaa joka vuosi 1% myynneistään 1% For the Planet -järjestölle, joka on sitoutunut ympäristön suojeluhankkeisiin.

Koska brändi on iso, myös sen valinnoilla ja teoilla on suuri merkitys ja Patagonia onkin yksi vastuullisista suunnannäyttäjäbrändeistä, vaikka heilläkin takuulla löytyy edelleen parannettavaa. Moni varmaan muistaa Patagonian Don’t buy this jacket -mainoksen, jolla otettiin kantaa ylikuluttamiseen ja haluttiin kannustaa pitämään vaatteista parempaa huolta ja käyttämään ne loppuun? Mainos tietysti toimi myös Patagonian myyntiä kasvattavasti, mutta hyvin harva brändi uskalsi sanoa tuolloin, että älä osta uutta. Ja koska Patagonia tarjoaa tuotteilleen ilmaista korjauspalvelua, tuntuu tuo kehotus uskottavalta – tekstiiliteollisuuden päästöt vähenisivät merkittävästi vaatteen käyttöikä tuplaamalla ja korjaaminen on siihen yksi ratkaisu.

Patagonia tarjoaa ilmaisen korjauspalvelun myös meille, jotka olemme ostaneet tuotteet Weekendbeen kautta. Rikki menneen Patagonia-tuotteen voi toimittaa Weekedbeen kautta korjautettavaksi ja korjattu tuote toimitetaan takaisin sinulle, ilmaiseksi. Tämä on mielestäni todella kova lupaus ja toivoisin, että useampi brändi tarjoaisi tällaista palvelua tulevaisuudessa!

Nyt niiden ulkoiluhousujen vertailuun:

Patagonian Hike Out housut

Taustatiedoksi housuvertailuja tekeville: olen n. 159 cm pitkä ja käytän alaosissa XS- ja S-kokoja, farkuissa merkistä riippuen tällä hetkellä 25-26-tuumakokoa. En omista vaakaa, joten en tiedä paljonko painan, mutta ehkä nämä antavat jonkinlaista osviittaa kokoa ja istuvuutta arvioidessa.

Lisäksi Weekendbeen sivuilla on tuotekohtaisesti jätettynä tosi hyviä tuotearviointeja! Niiden perusteella on helppo päätellä lisää tuotteiden mitoituksesta.

Patagonian Hike Out housut Weekendbee

Patagonia Pack Out Hike -trikoot

Nämä Patagonian Hike Out -legginsit ovat nimensä mukaisesti suunniteltu kevyiksi vaellus- ja patikointihousuiksi. Ne ovat tunnultaan mun joogahousuja napakammat, jotenkin tiiviimpää ja ehkä aavistuksen paksumpaa matskua, mutta näyttävät ja tuntuvat aivan joogalegginseiltä hyvässä mielessä.

Jos olet etsinyt tukevampia tai materiaaliltaan aavistuksen paksumpia ja kauniisti istuvia joogalegginsejä, nämä sopivat takuulla myös siihen tarkoitukseen. Siinä missä jotkut joogahousut puristavat, nämä tuntuvat päällä ihanan napakoilta ja imartelevilta. Mutta tavalliset joogahousut nämä eivät kuitenkaan ole: näissä on reidessä kätevä vetoketjullinen tasku esim. avaimia/luottokorttia/puhelinta varten ja ylempänä reisissä molemmilla puolilla myös syvät vetoketjuttomat taskut. Polvissa on softshell-paikat, jotka kestävät paremmin hankausta ja kosteutta; jos on esim. tarpeen polvistua ulkoillessa. Vyötärö on korkea, jottei reppu hankaisi selkää ikävästi patikoidessa.

Koko ja istuvuus: Minulla on testissä XS-koko, joka on aavistuksen reilumpi, kuin esim. Organic Basicsin XS/S-koko. Sanoisin että tälle oikeampi kokoluokitus olisi XS/S, muttei ihan S kuitenkaan. Malli on mulle täyspitkä, muttei liian pitkä. Housut on valmistettu kierrätetystä nylonista.

Hinta ja värivaihtoehdot: Saatavina musta-sinisten lisäksi täysmustana ja musta-oliivinvihreänä. Hinta 119 € Weekendbeellä.

Patagonia Calcite kuorihousut kokemuksia

 

Vastuullinen ulkoilutakki

Patagonia Calcite Gore-Tex -kuorihousut ja Calcite-takki

Vastuulliset ulkoiluhousut Weekendbee

Patagonia Calcite Gore-Tex-kuorihousut 

Patagonian veden- ja tuulenpitävät Calcite-kuorihousut ovat olleet mun käytössäni jo talvella, joten ehdin testata nämä myös lumisemmissa maisemissa. Calcite-housut on suunniteltu mm. retkeilyyn, vaellukseen ja kiipeilyyn. Kun alle puki lämpimät merinovillasukkahousut tuplana ja joogatrikoot, pärjäsi kuorihousuissa pakkasellakin. Ehkä tuplasukkiksia järkevämpi ratkaisu olisi lämmin kerrasto, mutten omista sellaista(kaan), niin sukkiksilla mentiin! Gore-Tex-pinnoite suojaa todella hyvin tuulelta ja vedeltä, housut eivät kastu lumihangessa saati kosteilla mättäillä keväisessä metsässä.

Vyötäröllä vyö, joilla housut voi kiristää istuvammiksi. Lahkeissa nepparit joiden avulla lahkeen leveyttä voi hieman säätää ja housuissa on 3/4-vetskarit alhaalta miltei ylös.

Koko: Mulla on koko XS ja sanoisin, että tämä on mitoitukseltaan reilu, enemmän S-kokoa vastaava malli niin pituuden kuin istuvuudenkin puolesta. Tämä koko on mulle loistava kylmillä keleillä, koska housujen alle mahtuu hyvin kerrastoja. Tuntuvat miellyttäviltä jalassa myös ilman kerrastoja, joskin silloin melko reiluilta mulle.

Hinta ja värivaihtoehdot: Saatavilla mustana, saman sarjan takkia saatavilla useissa eri väreissä. Housujen hinta 229,90 € Weekendbeellä.

Ida365 Weekendbee Patagonia

 

Patagonia housuvertailu

Patagonia Altvia Alpine softshell-housut

Patagonian softshell ulkoiluhousut

Patagonia Altvia Alpine softshell -housut

Patagonian Altvia Alpine softshell -housut vaikuttavat testailujeni perusteella todella monipuolisilta; sellaisilta, jotka sopivat oikeastaan kaikenlaiseen ulkoiluun. Eivät suojaa tuulelta ja kosteudelta yhtä hyvin kuin kuorihousut, mutta kuivilla keleillä kevyemmät ja joustavammat, trikoita suojaavammat. Näitä kehutaan kestäviksi ja jos tarvitsisin kuivalle kaudelle yhdet housut, valkkaisin varmasti ensisijaisesti nämä. Jos taas tarvitaan enemmän tuulen- ja kosteudensuojaa, valkkaisin Calcitet.

Näissä on kolme vetoketjullista taskua. Tuntuvat päällä todella kevyiltä ja mukavilta ja täytyy sanoa, että musta nää on tosi kivannäköiset maihareiden kanssa.

Koko: Mulla on lainassa koko 4, joka vastaa tuumamitoitukselta n. 27-kokoa. Kuvista ehkä näkeekin, että housut ovat mulle aavistuksen isot ja löysät, mutta maihareiden kanssa se ei haittaa, kun lahkeen saa taiteltua kengän sisälle. Lisäksi näiden lahkeissa on kiristettävät kuminauhat, joten eivät jäisi liian pitkiksi tai lerpattaviksi matalavartisten kenkienkään kanssa. Hieman reilun kokonsa puolesta näihin mahtuu mulle alle joogahousut tai kerrasto. Veikkaan, että koko 2 olisi mulle oikeampi.

Hinta ja värivaihtoehdot: Värivaihtoehtoina musta ja turkoosi/sininen. Hinta 150 € Weekendbeellä.

Patagonia kuoritakki Calcite Weekendbee

Patagonia Calcite Gore Tex -kuoritakki

Patagonia Calcite Gore Tex -kuoritakki

Kuvissa mun päällä näkyvä takki on sekin Patagonian (kuten myös tuo fleece, jonka ostin vuosi sitten purjehtimista varten Weekendbeeltä). Mallin nimi on Calcite (eli samaa sarjaa kuin nuo kuorihousut) ja sitä on saatavilla sekä naisten että miesten mitotuksella ja useassa eri värissä! Päädyin mustaan, mutta tämä korallinpunainen voisi olla tosi ihana, samoin tämä oliivinvihreä.

Koko: Takki vastaa kokoaan hyvin: XS on mulle sopiva ja istuva, mutta sen alle mahtuu paksumpi paita tai kevytuntuvatakki lämmittämään. Takissa on kolme vetoketjutaskua ja huppu, jota voi kiristää kuminauhojen avulla tuulenpitävämmäksi. Myös takin helman voi kiristää tuulenpitäväksi kuminauhakiristyksellä ja hihoja tarranauhan avulla. Huppu on suunniteltu niin, että sen alle mahtuu myös pyöräily- tai laskettelukypärä, nerokasta.

Takki on valmistettu kierrätetystä polyesteristä ja siinä on Gore Tex -pinnoite, joten se pitää kuivana sadekeleillä ja suojaa viimalta ja pakkaselta, kun alle pukee riittävän lämpimästi.

Hinta ja värivaihtoehdot: Takilla on hintaa 270 € Weekendbeellä. Useita eri värejä.

Weekendbee-alekoodi:

Koodilla IDABEE15 saat -15% KAIKISTA Weekendbeen tuotteista 25.4.-2.5.2021!

Lisää luettavaa

5 uuden vaatteen vuosi paketissa

Yli neljä vuotta ostamatta pikamuotia

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.