Apua ihonhoitoon – ihonhoitorutiinien minimointi Dr. Hauschkan tuotteiden avulla

kauneus, luonnonkosmetiikka
11 kommenttia
* Kaupallinen yhteistyö, Dr. Hauschka

Ne, joilla ei koskaan ole ollut mitään merkittäviä iho-ongelmia, eivät luultavasti voi ymmärtää iho-ongelmista jauhamista ja jatkuvaa parempien hoitotuotteiden ja -rutiinien etsimistä ollenkaan. Jos näin on, niin haluan sanoa teille, että lucky you. Ja ihan todella tarkoitan sitä. Iho-ongelmat ovat todella kokonaisvaltaisia ja vaikka ne olisi helppo kuitata pinnallisina ongelmina, eivät ne ole sitä. Ihon huono kunto vaikuttaa ihan hulluna omaan fiilikseen ja itsevarmuuteen ja sitä kautta ihan kaikkeen.

En edes halua kuvitella, kuinka paljon aikaa ja rahaa olen käyttänyt (ja minuun on käytetty) 12-vuotiaasta asti ihonhoitotuotteisiin, kosmetologikäynteihin, lääkevoiteisiin ja kosmetiikkaan, aina vain parempien tuotteiden ja toimivimpien rutiinien toivossa.

Tuon toteamisen jälkeen tämä seuraava saattaa tuntua kornilta, mutta jep, musta tuntuu, että vihdoin, nyt 27-vuotiaana, olen ymmärtänyt jotain oleellista oman ihoni hyvinvoinnista ja sen hoitamisesta. Että vähemmän on enemmän.

Ja siihen sekä mun uusiin ihonhoitorutiineihin keskityn tässä postauksessa.

Dr. Hauschka ihonhoitotuotteet

 

Juttelin hetki sitten kaverini kanssa, että miten ihmeessä sitä suhtautuu ihonhoitoon ihan eri tavalla kuin kaikkiin muihin asioihin elämässä. Lähes kaiken muun suhteen on ymmärtänyt, että vähemmän on enemmän ja että laatu korvaa määrän, mutta ihonhoidon suhteen tuotteiden testailu ja maksimointi lähtee helposti käsistä. Vaikka teoriassa ymmärrän, ettei iholle voi mitenkään olla hyväksi kymmenen eri tuotteen iltarutiini ja jatkuva tuotteiden vaihtelu, en silti toimi ymmärrykseni mukaan. Suoritan ihonhoitoa niin, etten keskity olennaiseen, vaan kuvittelen, että ehkä seuraava testaamani voide tai seerumi on se pelastus, jota olen viimeiset vuodet etsinyt.

Niinpä niin. Tiedän, ettei sellaista tuotetta ole. Ettei ole yhtäkään yksittäistä supertuotetta joka olisi vastaus kaikkiin iho-ongelmiin.

Dr. Hauschka kosmetologi

 

Dr. Hauschka kosmetologit

Ihon kuntoon vaikuttaa monta ulkoista ja sisäistä seikkaa. Ei ole ihonhoitotuotetta, joka esimerkiksi korvaisi liian vähäiset yöunet ja siksi tarpeeksi pitkät yöunet, liikkuminen ja fiksu ruoka ja muutenkin säännölliset arkirutiinit ovat tärkeitä myös ihon hyvinvoinnin kannalta.

Jos syön paljon maitotuotteita, sokeria tai viljoja, en saa ihoa rauhoittumaan ihan hetkessä. Jos taas syön hyviä rasvoja, paljon vihreitä kasviksia ja kuituja, voi ihokin paremmin. Eroa ei huomaa päivässä tai parissa ja siksi varmaan onkin niin helppo yrittää löytää pelastus yksittäisistä tuotteista.

Ei sillä, etteikö hyviä ihonhoitotuotteita olisi olemassa ja etteikö erot ihonhoitotuotteiden välillä voisi olla todella merkittäviä. En tarkoita sitä, vaan sitä, että olen keskittynyt ihonhoidossa usein siihen, että koetan löytää jotain parempaa ja toimivampaa vaikka iholleni parasta saattaisi olla rutiinit ja säännöllisyys. En ole antanut iholleni kunnollista mahdollisuutta voida hyvin, kun vaihtelen tuotteita jatkuvasti. Viimeksi ihoni voi erinomaisen hyvin kun olin tiukalla Esse-kuurilla – miksiköhän? Ei välttämättä yksinomaan Essen tuotteiden ylivoimaisuuden vuoksi, vaan siksi, että käytössäni oli vain kourallinen todella hyviä tuotteita, eikä mitään ylimääräistä. Siitä ihonhoitorutiinissani juuri nytkin on kysymys. Minulle huolella valituista tuotteista, joista saan kaiken oleellisen rasittamatta ihoani turhaan.

Ihohoitola Lupaus

Miksi päätin vaihtaa ihonhoitotuotteeni Dr. Hauschkan tuotteisiin ja minimoida käyttämieni tuotteiden määrän? 

Ollessani viimeksi Dr. Hauschka -kasvohoidossa Ihohoitola Lupauksessa kosmetologini Kati kysyi multa suoraan, että ”Ida, onko sun pakko kokeilla kaikkia blogin kautta testiin saamiasi tuotteita?” Kysymys oli vilpittömän suora ja sai mut oikeasti miettimään asiaa. Vaikka tuollaiseen kysymykseen olisi helppo vastata puolustelevasti tyyliin ”tuotteiden testaaminen on osa mun työtä!”, tajusin, että Kati kysyi tätä ainoastaan siksi, että halusi auttaa mua löytämään ihonhoitooni tasapainon ja saada tuolloin varsin samean ja pintakuivan ihon takaisin hehkuvaksi ja kuultavaksi.

Oli alkusyksy ja ihoni oli mennyt yhtäkkiä tosi huonoon kuntoon; se oli aivan pintakuiva, samea ja harmaa eikä ottanut mitään hoitotuotteita vastaan ja alkoi myös siitä syystä puskea epäpuhtauksia pintaan normaalia enemmän. Iho kiristeli ja oli ärtynyt ja ihon tunsi koko ajan – olin siis valmis tekemään mitä ikinä Kati ehdottaisi. Kun hän ehdotti, että karsisin hoitotuotevalikoimaani ja siirtyisin käyttämään tuotteita, jotka hän valitsisi mulle ihoni sen hetkisen kunnon mukaan. Hetken pohdittuani päätin ostaa Katin mulle suosittelemat tuotteet ja kastoa, saisinko ihoni parempaan kuntoon hänen neuvoillaan.

Fiilikset parin kuukauden jälkeen 

Olen pysynyt Katin tuotesuosituksissa nyt muutaman kuukauden ajan ja ero entiseen on huomattava. Ihoni ei enää kiristele tai ärsyynny yhtä paljon kuin ennen ja vaikka kuukautiskierron myötä iholle ilmaantuu aina jonkin verran hormonaalisia näppyjä, eivät nekään ole tulleet yhtä pahana kuin ennen. Se tuntuu todella merkittävältä!

Siinä missä ennen käytin päivässä parhaimmillaan 15 eri ihonhoitotuotetta kasvojeni iholle, olen nyt minimoinut määrän kahdeksaan tuotteeseen viikossa. Kuvissa näkyvien Dr. Hauschka -tuotteiden lisäksi mulla on juuri nyt käytössäni vanhat hyväksi havaitut ja kosmetologini hyväksymät suosikkini Esseltä; Sensitive-sarjan putsari ja kasvovesi.

Jos käytössä on 15 tuotetta päivässä, on mahdoton sanoa mikä yksittäisistä tuotteista ei toimi – ja sen takia aina välillä ajan oman ihoni surkeaan kuntoon enkä saa sitä itse balanssiin. Noina hetkinä hakeudunkin aina kosmetologille rauhoittamaan tilannetta, mutta kenties jatkossa mun ei tarvitsisi ajatua tällaisiin tilanteisiin, jos pitäydyn minimoidummassa rutiinissa ja otan testiin uusia tuotteita aiempaa harkitummin.

Kati Saira Ihohoitola Lupaus

Tuotteet minulle valitsi Kati, Ihohoitola Lupauksen kosmetologi joka on yksi harvoista suomalaisista Dr. Hauschka-kosmetologeista. Olen käynyt Lupauksessa säännöllisesti siitä asti kun muutin Helsinkiin, eli kolmen vuoden ajan. Katilla olen käynyt Dr. Hauschka -hoidossa pariin otteeseen ja heti ensikohtaamisestamme alkaen tiesin, että voisin luottaa Katin ajatuksiin ihonhoitosuositusteni suhteen ja että pidän valtavasti siitä, millaisin ottein hän tekee kasvo- ja vartalohoidot. Katin mulle tekemä Dr. Hauschkan kasvohoito on takuulla elämäni rentouttavin kasvohoito.

Olen sanonut tämän ennenkin, mutta sanon nytkin: jos haluaa tavoittaa kokonaisvaltaisesti rentoutuneen olon, sellaisen, kuin olisi ollut viikon löhölomalla, kannattaa varata Lupauksen kasvohoito. Hoito on todellakin hintansa arvoinen eikä pelkästään rentoutumisen vuoksi vaan myös siksi, että jos todella kaipaa apua ihonhoitopulmiin, sitä todella saa Lupauksesta; varasit sitten ajan Tarjalle, Idalle tai Katille.

Dr. Hauschka ihonhoitotuotteet

Dr. Hauschka -luonnonkosmetiikka, tutkimustyö & tiukka valvonta 

Dr. Hauschkan tuotteet ovat mulle ekoja luonnonkosmetiikan tuotteita joita olen käyttänyt. Ruusuvoide on tullut tutuksi ekan kerran vuonna 2013 – hauskaa, että olen nyt tavallaan palannut monien tuotteiden testailun jälkeen takaisin niihin tuotteisiin, joista alunperinkin aloitin luonnonkosmetiikan testailun. Ennen tätä olen käyttänyt vain yksittäisiä tuotteita sieltä täältä. Nyt Dr. Hauschkan tuotteet isommin käyttöön otettuani olen tutustunut myös sarjaan ja sen taustoihin paremmin ja vitsit millainen yritys onkaan kyseessä. En esimerkiksi tiennyt, että Dr. Hauschka on säätiöity, eli sitä ei voi myydä eteenpäin.

Se, mikä tekee Dr. Hauschkan tuotteista niin erityisiä luonnonkosmetiikkakategoriassakin on se, että niissä yhdistyy sekä luonnonkosmetiikan, että lääketieteen standardit. Suuri osa raaka-aineista tuotetaan Dr. Haushckan omissa puutarhoissa, joten raaka-aineiden matka jalostukseen on parhaimmillaan muutaman metrin verran. Dr. Hauschkan omistaa WALA, joka valmistaa myös kasvipohjaisia lääkkeitä. Siten heitä koskee tiukimmat kriteerit ulkopuolisesta valvonnasta ja asioiden dokumentoinnista myös luonnonkosmetiikan suhteen. Jokainen raaka-aine-erä, valmistusvaihe ja tuotteiden säilöntä tutkitaan monipuolisesti laadun varmistamiseksi.

Korkealaatuiset raaka-aineet & ympäristön monimuotoisuuden vaaliminen

Dr. Hauschkan tuotteet on NaTrue-sertifioituja ja raaka-aineet on viljelty biodynaamisesti tai valvotuilla luomutiloilla – tällä hetkellä yli 80% raaka-aineista (poislukien vesi ja mineraalit, joita ei voi kasvattaa eikä siten sertifioida) on biodynaamisesti viljeltyjä tai luomua – siis sen lisäksi, että kaikki raaka-aineet ovat täysin luonnollisia. Sen lisäksi että tuotteet valmistetaan puhtaista ja korkealaatuisista luonnollisista raaka-aineista, otetaan kaikessa muussakin tuotannossa huomioon ympäristön monimuotoisuuden vaaliminen ja luonnonvarojen säästäminen (esim. sadeveden hyödyntäminen, ekosähkö jne).

Ihan kaikkea ei voi tuottaa omassa puutarhassa, joten muualta raaka-aineita hankittaessa WALA tekee suorat sopimukset tuottajien kanssa. Laadukkaan tuotteen varmistamiseksi WALA tarjoaa neuvojat ja laadun varmistamiseen tarvittavat tutkimukset tarvittaessa vuosia ennen ensimmäistä satoa varmistaakseen korkealuokkaisten raaka-aineiden kasvattamisen. Lisäksi WALA sitoutuu tuotantoon useiksi vuosiksi kerrallaan jonka ansiosta tuottajalla on turvallinen ja varma pohja kehittää toimintaansa pitkällä tähtäimellä.

Minulle uutta oli myös se, että jokainen tuote testataan ihmisillä vähintään vuoden kestävissä kokeissa ennen markkinoille saattamista. Tämä koskee myös brändin vuosittain lanseerattavia meikkituotteita. Näin varmistetaan jokaisen tuotteen toimivuus ja sopivuus erilaisille ihotyypeille. Uutuutena markkinoille lanseeratut tuotteet on siis jo olleet pitkään testiryhmien käytössä sekä käyneet läpi tiukat laatututkimukset.

Tutkimustyö on merkittävä osa jokaisen tuotteen taustaa. Esimerkiksi Dr. Hauschkan yöseerumia varten tutkittiin yli 20 000 omenalajiketta. Osa tutkimuksista tehdään yhteistyössä yliopistojen kanssa – jääruohoon ja sen ihon kosteudensitomiskykyyn liittyvä tutkimus on hyvä esimerkki tällaisesta tutukimuksesta. Tällä tavalla WALA osallistuu koko kasvitutkimuksen edistämiseen ja tarjoaa tiedon tutkimusyhteisöjen kautta kaikkien käytettäväksi.

Dr. Hauschka ihonhoitotuotteet

 

Dr. Hauschka kosmetologi Ihohoitola Lupaus

Dr. Hauschkan Klassinen hoito on ihan mielettömän rentouttava. Se on ehkä kokonaisvaltaisin, rentouttavin ja palkitsevin hoito jossa olen koskaan ollut. Hoito alkaa jalkakylvyllä (postauksen kuvissa Kati tiputtaa kuuman veden sekaan jalokuusiöljyä ja voi luoja miten huumavalta se tuoksuukin!) ja kasvojen ihon hoitamisen lisäksi kädet, jalat ja decoltee hierotaan rytmisesti niin, että hieronta vaikuttaa hermo- ja aistijärjestelmään, ruunsulatukseen ja aineenvaihduntajärjestelmäämme. Hoitoon kuuluu aromaterapeuttisesti vaikuttavat tuoksukompressit ja osana kasvohoitoa tehdään lymfakiertoa vilkastava hieronta siveltimillä, jotka ovat olennainen osa Dr. Hauschka -hoitoja.

En ota tuotesuosituksia vastaan ihan keltä tahansa enkä suosittelisi ketä tahansa teillekään. Lupauksen kosmetologeja suosittelen täydestä sydämestäni ja ehkä sekin tosiaan kertoo jotain, että vaikka teen heidän kanssaan tiiviisti yhteistyötä, käyn hoidoissa ja ostan tuotteita myös täysin omakustanteisesti. Nämä postauksessa olevat tuotteet olen ostanut testiin itse, vaikka postaus onkin toteutettu yhteistyössä Dr. Hauschkan kanssa.

Ruusuvoide

 

Dr. Hauschka Revitalising Day Cream

Käytössäni olevat Dr. Hauschka -ihonhoitotuotteet 

Mun ihonhoitorutiiniini kuuluu aamuin illoin puhdistus maitomaisella putsarilla ja lisäksi käytän iltaisin konjak-sieniliinaa tai musliiniliinaa kasvojen puhdistamiseen sen kevyen kuorivan vaikutuksen vuoksi. Suihkin puhtaille kasvoille kasvovettä ja päivisin käytän lähes koko kasvoille Rose Day Cream Lightia, eli ruusuvoiteen kevyempää versiota. Kevyt ruusuvoide on ihanteellinen päivävoide herkälle sekä normaalille, kuivalle ja ärtyneelle iholle. Ruusun, rohtosalkoruusun ja masmalon yhdistelmä vahvistaa ihoa ja tkallisarvoinen ruusuvesi, ruusuvaha ja ruusun uutteet tasapainottavat ja elävöittävät ihoa.

Otsalle käytän Revitalising Day Creamia, joka on vielä ruusuvoidettakin ohuempi ja nopeasti imeytyvä voide, joka lupaa palauttaa ihon hehkun ja vähentää sameutta. Kun Kati syksyllä valkkasi mulle tuotteet ihoni sen hetkisen tilan mukaan, oli otsani täysin samea, harmaa ja pintakuiva, joten Revitalising Day Cream tuli tarpeeseen. Tuote on suunniteltu kosteutta kaipaavalle kuivalle iholle aktivoimaan ihon luonnollista kosteudenmuodostumista. Ennen tämä ei olisi ollut mikään ongelma, mutta nykyisin ihoni pintakuivuu helposti ja menee sen vuoksi tukkoon.

Itaisin käytän Rose Day Creamia, eli kulttimainetta nauttivaa Ruusuvoidetta. Dr. Hauschkan ihonhoitofilosofiaan kuuluu, ettei öisin käytettäisi rasvaa sisältäviä hoitotuotteita (lisää aiheesta täällä), mutta tässä minä ainakin vielä lipsun ja se on kosmetologinikin mukaan ihan ok.

Kerran viikossa suihkun jälkeen (tai höyrytettyäni kasvot) käytän Dr. Hauschkan Clarifying Clay Maskia, joka soveltuu kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti keratisoituneen, suurihuokoisen, epäpuhtaan ja rasvaisen ihon syväpuhdistukseen. Köynnöskrassin ja taikapähkinän yhdistelmä irrottaa ja sitoo ihon kuona-aineita. Vähentää mustapäitä, punoitusta ja rauhoittaa ihoa. Annan naamion vaikuttaa ihollani n. 6 minuuttia jonka jälkeen pesen sen pois hellävaraisesti.

Heti savinaamion perään levitän iholle kahden naamion yhdistelmän; rauhoittavaa Soothing Maskia poskille (suunniteltu kuivalle, herkälle, ärtyneelle ja väsyneelle iholle) ja kirkastavaa Revitalising Maskia (samaa sarjaa kuin päivävoide) t-alueelle. Revitalising Mask tasoittaa ihoa. Kvittenin, masmalon ja kamomillan yhdistelmä kirkastaa ja supistaa huokosia ja sopii siksi myös epäpuhtaalle, suurihuokoiselle ja arpiselle iholle. Se rauhoittaa tuntuvasti, virkistää ja viilentää auringolle altistunutta ja couperosaan taipuvaista ihoa.

Annan naamioiden vaikuttaa n. 20 minuuttia ja pesen ne pois ennen yövoiteen levittämistä. Täsmähoitona näpyille käytän öisin luonnollista propolis-uutetta, mutta muuten tässä ovat kaikki käytössäni olevat ihonhoitotuotteet. Näiden lisäksi vielä yksi hyvä tuotesuositus; Dr. Hauschkan kasvohöyrykylpy! Clarifying Steam Bath on ihohuokosia avaava ja soveltuu erityisen hyvin epäpuhtaalle, tulehduksille alttiille ja sekaiholle ennen syväpuhdistusvaihetta (eli savinaamion levitystä). Kaunokaisen, köynnöskrassin ja taikapähkinän yhdistelmä aktivoi ihon verenkiertoa, irrottaa mustapäitä ja poistaa ihon epäpuhtauksia. Mulla on ollut tätä pienen putelin verran ja harkitsen täysikokoisen hankkimista seuraavalla kosmetologikäynnillä.

Ihohoitola Lupaus Dr. Hauschka

 

Ihohoitola Lupaus

Dr. Hauschka -kosmetologit Suomessa löytyvät näppärimmin täältä. Dr. Hauschka -kosmetologeja on Suomessa tällä hetkellä 13 ja heistä jokainen on saanut todella kattavan ja perinpohjaisen koulutuksen.

Dr. Hauschka -kosmetologien koulutukseen kuuluu pitkä teoriakoulutus ja käytännön harjoittelujakso, joiden etenemistä valvotaan näyttökokein. Jotta koulutukseen voisi hakeutua, täytyy pohjakoulutukseltaan olla kosmetologi; Dr. Hauschka -koulutus on siis syventävä lisäkoulutus, joka antaa valmiuden kasvohoitojen tekemiseen ja osaamistaan voi  vielä syventää erilaisiin vartalohoitoihin erikoistuen. Taitoja kerrataan säännöllisesti ja lisäksi näyttökoe tulee uusia kahden vuoden välein, jotta vaadittu taso säilyy. Ammattimainen ja kovatasoinen työskentely on Dr. Hauschkalle kunnia-asia – ja kun on kerran kokenut Dr. Hauschkan klassisen kasvohoidon, ei yhtään ihmettele, miksi kovatasoista koulutusta vaalitaan ja pidetään arvossa.

Pupulandian Jenni on kirjoittanut koulutuksesta ja Dr. Hauschka -hoidoista todella kattavan jutun aiemmin tänä syksynä, kannattaa lukea, jos Dr. Hauschkan ihonhoitofilosofia kiinnostavat vielä syvällisemmin.

Ihohoitola Lupaus Helsinki

Näin Katin sattumalta pari viikkoa sitten ollessani palaverissa ja hän huikkasi mulle ohi mennessään, että näyttääpä ihosi hyvältä, hehku on palannut! Vitsit tuollainen spontaani kehu kosmetologilta piristi! Rutiini on alkanut tepsiä ja se onkin yksi Dr. Hauschkan lupauksista – että rutiineilla todella saavutetaan näkyviä tuloksia. Jos näin ei käy, on syytä muuttaa hoitorutiineja ja selvittää, miksi muutokset eivät jostain syystä ole lähteneet oikeaan suuntaan. Näin munkin kohdallani meneteltiin. Uskon että jo yhdellä tai kahdellakin kosmetologikäynnillä voi saada merkittävän eron ihon kuntoon, mutta tietysti jotkin iho-ongelmat vaativat enemmän tarkkailua ja pidempää hoitoa kuin toiset. Joka tapauksessa jokainen hoitokerta on todellinen rentoutus ja ihon pikaparantajakin monella tavalla.

Tiedän tosi monia tyyppejä jotka käyvät Lupauksessa tai jollain muulla Dr. Hauschka -kosmetologilla hoidossa esim. ihon kannalta vaativan työn vuoksi ja olen nähnyt miten hyvin heidän ihonsa voivat kovasta rasituksesta huolimatta. Nyt just tuntuu hassulta, etten ole aiemmin ottanut selvää Dr. Hauschkasta ja heidän ihonhoitofilosofiastaan.

Olen ollut utelias testaamaan kaikenlaista ja olen kyllä yhäkin, mutta ehkä jatkossa testailen uutuuksia hillitymmin – ei ole järkeä testailla mitään oman ihon hyvinvoinnin kustannuksella kun ihoni on niin herkkä reagoimaan kaikkeen. Voi olla että rutiini tulevat muuttumaan ja tulen varmasti kokeilemaan uusia tuotteita jatkossakin, mutta nyt tulokset huomattuani ei ihan helposti tee mieli jatkaa ihon kuntoa heikentäviä rutiineita vaan pitäytyä näissä hyväksi havaituissa.

♥♥♥

Loppuun haluan vielä sanoa, että jos teillä on iho-ongelmia, niin menkää ammattilaisen puheille. Se todella maksaa itsensä takaisin.

Lupauksessa jokainen kosmetologi on ammattilainen ihonhoitoon liittyvissä asioissa ja suosittelen jokaista heistä lämmöllä. Aina ei ole helppoa luopua ohjista ja antaa jonkun muun ohjeistaa, miten olisi fiksuinta toimia, kun sitä usein luulee itse tietävänsä, mikä omalle iholle on parasta, vaikkei mitään koulutusta aiheeseen olisikaan. Tiedän luonnonkosmetiikasta ja raaka-aineista varmasti moneen verrattuna paljon, mutta ihonhoidosta minulla ei ole koulutusta eikä kokemusta kuin omastani, joten miksi ihmeessä kuvittelen, että tietäisin itse parhaiten miten toimia?

Olen todella kiitollinen Katille siitä, että hän osasi lukea mua ja kysyä suoran kysymyksen, joka oli omiaan vauhdittamaan päätöstä muuttaa omia rutiineja todella kokonaisvaltaisesti. Lupaus on pelastanut mun ihonhoitopulmat ennenkin, mutta taisin olla valmis kyseenalaistamaan omat rutiinini todella vasta nyt.

Lisää luettavaa

HOUSE OF ORGANIC IDA365

Kevään ihanimmat luonnonkosmetiikkatuotteet

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Toi tuotteiden jatkuva vaihtelu on mullekin tuttu tapa josta yritän päästä eroon, vaikka mulla ei varmasti oo yhtä suuria houkutuksia kokeilla uusia tuotteita kun sulla työn merkeissä on. Silti, kun lukee paljon luonnonkosmetiikkaa käsitteleviä blogeja ja siten tutustuu uusiin tuotteisiin, ajattelee aina että ehkä tämä on se holy grail joka muuttaa mun ihon. Kuluneen vuoden aikana oon kokeillu niin lukuisia vaiheita sisältäviä rutiineja kuin pelkkään öljyyn perustuvaa ihonhoitoa.
    Nyt käytössä on Laponie of Scandinavian koko linja sekä aamuisin Lupauksen Katin ohjeiden mukaisesti Dr. Hauschkan Soothing mask ja Revitalising mask ohuena kerroksena kosteusvoiteen alla. Ja tässä pysytään kunnes Kati muuta ohjeistaa :–D Vaikka mulla tulee varsinaisen kosmetologikäynnin hintaan lisäksi junalippujen hinnat Rovaniemeltä Helsinkiin ja takaisin, on se sen arvoista.

    1. Hei kuinka ihana kuulla että oot kans saanut avun Katilta!! <3 Mäkin laitan noita ohuelti kosteusvoiteen alle aamuisin jos iho on kuiva tai kaipaa kirkastusta, normipäivänä riittää pelkkä kevyt ruusuvoide.

      Joo siis älä, just toi!! Ja siis mä olen superhyvä kieltäytymään kaikesta, koska en yksinkertaisesti kestä ajatusta avaamattomasta putelikasasta mutta silti mulla on käytössä kerralla ihan liian monta tuotetta. Että enemmän ehkä innostaa just se kun lukee muiden hyvistä kokemuksista tai joku hehkuttaa aivan täysillä jotain tuotetta. Siks just tuntuu niin hauskalta tajuta että tähän just tarvii sitä ammattilaisen apua - valkkaamaan, että mitkä on just ne mulle sopivimmat tuotteet.

  2. Mulla myös on luonnonkosmetiikkaan viime keväällä siirryttyäni ollut suuri into kokeilla kaikenlaisia eri tuotteita (toki opiskelijabudjetin rajoissa). Kun olen tämän innostuksen puitteissa alkanut kiinnittää paremmin huomiota ihon hoitoon, on kasvot tuntuneet ja näyttäneet selkeästi paremmilta, kunnes nyt yhtäkkiä noin kuukausi sitten leukaan tuli kummallinen punainen, röpelöinen ihottuma, joka ei millään lähde pois, ja jonka aiheuttajasta mulla ei ole mitään tetoa. Kunhan saan käytyä lääkärillä näyttämässä ihottumaa ja selvittämässä, onko kyse kosmetiikka- vai ruoka-aineallergiasta, aion mennä kosmetologille, jotta saisin selville ihoni laadun. Tuntuu (ainakin musta) tosi vaikealta yrittää päätellä itse, minkä tyyppinen oma iho on, ja olo on jokseenkin neuvoton, kun tuntuu, että tuotteiden valinta tähän mennessä on ollut vähän hakuammuntaa. Tämä sun tekstisi innosti mua tähän ajatukseen: en ole aiemmin tullut ajatelleeksi, miten tärkeää olisi pohtia ammattilaisen kanssa oman ihon laatua! :)

    1. Oohhoh, voi ei! Eihän toi vaan olisi suunympärysihottumaa? :( Pupulandian Jenni on kirjoitanut aiheesta ainakin. Joillekin se on puhjennut just luonnonkosmetiikkaan siirtyessä kun käyttää sekaisin luonnonkosmetiikkaa ja synteettistä. Jos se on tuo, niin siihen ainakin Jennin blogista löytyy tosi paljon apua ja vinkkejä, mutta voihan siis olla kyseessä jotain ihan muutakin. Toivottavasti selviää pian, selittämättömät iho-ongelmat on tosi turhauttavia!

      Ammattilaiset on just tätä varten :) Mut eihän jokainen kosmetologi automaattisesti ole ammattilainen ja siksi onkin tosi tärkeää oikeasti tietää, keltä neuvoja ottaa. Oon saanut niin paljon apua Lupauksesta ja kuullut niin monen muunkin kokemuksista että voin täydestä sydämestäni suositella heitä.

      1. Itse asiassa nyt kun olen googlaillut asiaan liittyen, voisi kyse olla ihon ylihoitamisesta! Oireet ainakin viittaa juuri siihen, ja onhan tuota tullut kokeiltua aika hälyttävän montaa tuotetta sitten viime kevään… Terkkarikäynti onneksi huomenna. :) ja Lupauksessa käynnin voisi ottaa tavoitteeksi tälle keväälle, eiköhän se näiden kehujen perusteella olisi Helsinkiin matkustamisen arvoista!

        1. Ah noniin, no siitähän voi hyvinkin olla kysymys! Kyllähän iho reagoi rasituksen. Toivottavasti selviää pian ja löydät sen jälkeen tasapainon ihonhoitoon :) Ja ammattilaisen apu kyllä jeesii aina, myös silloin kun asiat on hyvin on ihanaa, jos joku sanoo ja varmistaa sen.

  3. Mun ongelmaihoon toimii parhaiten kerrostaminen, mikä takaa kosteutuksen ja sitä kautta rauhoittaa ihoa. Meni aika monta vuotta, ennen kuin tajusin, että epäpuhtauksien ja rasvoittumisen hallintaan tarvitaan riittävä kosteutus, sillä liika hoitaminen vain pahentaa tilannetta. BHA-happoa sitten epäpuhtauksille kerran viikossa tai kahdessa tarpeen mukaan, nyt käytössä Ordinaryn. Kosteusköyhän ihon hoidossa Mádaran SOS-seerumi on yksi luottotuotteistani, sitä ennen suihkin kasvoille kosteuttavaa ja ihon pH:ta tasapainottavaa kasvovettä. Seerumin päälle vielä 1-2 ohutta kerrosta kostusvoidetta.

    Hauschkan metodi ei toimi mulla, mutta merkin käsivoide on todella hyvä, kannattaa kokeilla!