Flumine-keramiikka

kauneus
6 kommenttia

Luottokosmetologini luona on lempeä tunnelma. Hoitohuone on pieni, mutta siellä ei ole mitään ylimääräistä tai turhaa. Tunnelma on lämmin ja  hyväksyvä ja olen usein miettinyt, mistä muusta se johtuu, kuin kosmetologini lempeästä läsnäolosta ja hoitohuoneen rauhallisuudesta. Sitten keksin; kaikki huolella valitut esineet ja huonekalut! Ne luovat oman, aivan erityisen tunnelman.

Kaikki esineet ja käyttötavarat on valittu rakkaudella; hoidon aikana päälleen saa Arelan lämmittävän cashmere-viltin, liinavaatteet ja pyyhkeet ovat Lapuan Kankureiden, saarnista valmistetut pöydät ovat Yoshimasa Yamadan kättenjälkeä ja kaikki keramiikka nenäkannuista kippoihin ja kasvojenhöyrytysastioihin on Henna Nivarpää-Ampujan käsialaa – ja juuri niistä haluan vinkata teillekin. Hennan käsissä syntyi tänä syksynä aivan erityinen spa-keramiikkamallisto.

Luottokosmetologini Tarja Kivinen ja luonnonkosmetiikkaguru Katja Kokko ideoivat tänä syksynä ihastuttavan yhteistyömalliston ja lopputuloksena syntyi Hennan tekemät kauniit ja käytännölliset keraamiset käyttöesineet arkeen. Keraamiset spaattelit (ilmeisesti ainoat laatuaan maailmassa?), kasvonaamiokulhot ja kasvojen höyrytyskulhot ovat täydellisen kauniita käyttöesineitä – sellaisia, joita kehtaa pitää esillä ja joihin tarttuu ihan eri tavalla mitä  esimerkiksi muovisiin vastaaviin. Kaunis keramiikkasarja kantaa herkkää ja kuvaavaa nimeä Flumine.

Malliston kiinnostavin tuote on keraaminen spaatteli. Tiedättehän, sellaisen muovisen pikkutikun korvaaja, jollaisia tulee mukana ainakin vähän kalliimmissa voidepurnukoissa? Spaattelin käyttö pitää voidepurnukan hygieenisena kun tuotetta annostelee purkista sormien sijaan puhtaalla keraamisella spaattelilla. Sellaiset muoviset hukkuvat helposti eivätkä ne yhtään sovi kalliin lasipurkin kaveriksi. Käsintehtyjä tuotteita kohtelee erityisellä hellyydellä ja tuntuu, että voiteen levittäminen kasvoille on aavistuksen ylellisempi juttu, kun siihen käyttää kaunista spaattelia.

Keraaminen spaatteli on siro mutta tarpeeksi jämäkkä kestääkseen käyttöä. Sain valita itselleni Tarjan ja Katjan lahjoittamana suosikkituotteeni Flumine-sarjasta ja päädyin valitsemaan lyhyen hennon vaaleanpunaisen spaattelin sekä pidemmän haalean mintunvihreän spaattelin. Pesen näitä useasti, mutta kannattaa pestä spaattelit ainakin kerran viikossa, kuten siveltimetkin – ja säilyttää vaikkapa siveltimien kanssa samassa kipossa pystyssä. Spaatteleita löytyy siis kahdessa eri pituudessa ja näiden värien lisäksi valkoisena ja mustana – kurkkaa Katjan blogista kuvat muista tuotteista.

Spaatteleiden lisäksi sain kaksi pientä suloista kippoa. Näissä voi sekoitella itsetehdyt kuorinnat ja jauhemaiset savinaamiot. Ja keksin juuri, että taidan sijoittaa toisen kipoista keittiöön sormisuolaa varten. Tai sitten säilytän siinä suosikkikoruni. Niin kauniita pikkukulhoja! Ja jokainen kippo on tietysti yksilöllinen, joten oli kiva valikoida se omasta mielestä kaunein ja puhuttelevin kippo uniikkien kippojen joukosta.

Pikkukulhojen ja spaatteleiden lisäksi Flumine-keramiikkasarjasta löytyy iso kasvojenhöyrytyskulho. Tämä on sellainen esine, jonka tiesin tarvitseavani, mutta jollaisen löytämisestä en osannut edes haaveilla. Olen tehnyt kasvojenhöyrytystä ja höyryhengitystä pari kertaa ihan vain lavuaarin yllä ja huh, se on epämukavaa. Mun kylpyhuoneeni lavuaari on pieni eikä sen ylle ole mukava kumartua. Kasvojenhöyrytyskulho tekee tästä huomattavasti helpompaa!

Dr. Hauschkalta löytyy kasvohöyrykylpy-tuote*, jota sekoitetaan puoleen litraan vettä 1-2 rkl. Minulta löytyy tästä pikku koko, jota on vielä vähän jäljellä. Yrttikylpy puhdistaa epäpuhdasta ihoa ja tukee aineenvaihduntaa. Joskus flunssaisena teen höyryhengitystä suolavedellä, se aukaisee hengitysteitä ja auttaa tukkoiseen oloon. Kulho täyteen kiehuvaa vettä ja suolaa, pyyhe pään päälle ja hengittelemään.

Helppo vartalonkuorinta syntyy aamuisista kahvinpuruista ja kookosöljystä. Sekaan tippa mieleistä eteeristä öljyä joko virkistämään tai rauhoittamaan; esim. appelsiini toimii hyvin virkistämismielessä. Teen aina pienen kerta-annoksen jonka käytän kerralla pois, joten en osaa sanoa miten tämä säilyisi isompana eränä. Luultavasti ihan hyvin?

Flumine-keramiikkaa voi ostaa Ihohoitola Lupauksesta sekä Uudenmaankadun Proloque shopista – tai jos asut kauempana, niin Proloque-verkkokaupasta. Pieni spaatteli maksaa 19€, iso 25€. Pienet naamiokulhot maksavat 32€ ja iso, höyrytyskulho 75€. Nämä ovat täydellisiä lahjaideoita jouluksi tai muuten sellaiselle, joka arvostaa kauniita ja laadukkaita käyttöesineitä. Olen kehunut tätä yhteistyötä ääneen sekä Tarjalle että Katjalle, mutta sanotaan tämä vielä kerran; ihana mallisto, upeaa työtä! ♥

Lisää luettavaa

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Oi ihana juttu ja kuvat Ida! Ja niin samaa mieltä Lupauksen tunnelmasta, se on aivan erityinen ja yhtenä tekijänä juuri kaikki esineet, huonekalut ja tarvikkeet, jotka on huolellisesti valittu. Sitä samaa tunnelmaa voi viedä ripauksen kotiin Fluminella <3

    1. No nimenomaan. Huippua että teitte tämän malliston ja ihanaa että Tarjalta löytyy keraamiset nenäkannut valikoimista jne. Kauniita ja uniikkeja käyttöesineitä <3