Vilukissan selviytymisvinkit

/// muotiTags: , ,

Pohdin joskus syksyllä voiko liehuhousuja käyttää talvella; no voi! Tarvitaan vain sukkikset alle ja nilkkurit, joiden varsi loppuu imartelevaan kohtaan. Villasukkahousut ovat jokaisen talven pelastus, mutta joudun heti alkuun kääntymään puoleenne; mistä saa parhaat villasukkahousut? Kestävyys on tietysti kriteeri numero yksi, mutta kakkosena tulee istuvuus/käyttömukavuus. Todella monissa villasukkahousuissa on raivostuttava haarakiila, sellainen, joka joko ei istu tai joka tuntuu epämukavalta. Mistä saa mukavat villasukkahousut?!

vilukissa

Talven luottoasuun kuuluu liehuhousujen lisäksi lämmin neule jonka alle puen ohuen silkkitopin lämmittämään – pieni asia, mutta suuri ero lämpimänä pysymisen suhteen. Edullisia silkkitoppeja on suhteellisen helppo löytää kirpputoreilta ja Uffeista – aluspaitana käytettävän topin ei ole pakko olla edes se kaikista kauneimman sävyinen. Jos silkkitoppi on vaikea löytää, kannattaa tutustua liettualaiseen ABOUT-merkkiin, jota myy ainakin Tampereella Inch” ja Lahdessa Petit St Louis Store. Muutenkin suosin aina lämmittäviä luonnonmateriaaleja; silkkiä, puuvillaa, pellavaa, villaa. Polyester ja akryyli ovat varsin kyseenalaisia molemmat muutenkin, mutta ainakaan talvella niistä ei ole mitään iloa, kun eivät lämmitä laisinkaan.

Toinen – ja paras – vinkkini lämpimänä pysymiseen on ohut untuvatakki! Olen tainnut mainita tästä jonkin toisenkin postauksen yhteydessä, mutta nyt on syytä toistaa itseä, sillä tämä on talveni pelastus. Ostin Uniqlon kevytuntuvatakin verkkokaupasta kesän lopulla. Kerrankin olin ajoissa liikenteessä, mutta ei huolta, vieläkin ehtii pelastaa lopputalven. Ohut untuvatakki puetaan villakangastakin alle, villapaidan tai muiden sisävaatteiden päälle. Se ei ole ehkä kaunein omistamani vaate, mutta ehdottomasti näppärin ikinä! Olen huomannut, että Helsingin hyytävinä pakkaspäivinä moni muukin turvautuu kevytuntsikkaan.

liehuhousut

Kevytuntsikan lisäksi kiitän itseäni siitä, että olen ostanut täksi talveksi lämpimän pipon. Pipolla on väliä! Sopivan napakka pitää viiman loitolla ja suojaa otsaa ja korvia. Omani on Samsøe&Samsøe:n. Talven kovimmille pakkasille mulla on nahkahanskojen tilalle nahkakintaat; löysin nätit ja yksinkertaiset kotimaiselta Kivat-merkiltä. Lasten rukkasista löytyy pari aikuisillekin sopivaa kokoa.

Kylmyys on Helsingissä kyllä aivan omaa luokkaansa. Täällä se menee luihin ja ytimiin, vaikkei olisi edes pakkasta. Mitkä on teidän parhaat kylmyydeltä suojautumisvinkit? Otan ilolla vastaan, hrrrr!

samsoe samsoe nor short neule

17 kommenttia

 1. Avatar Ra /// 05/12/2016 / 10:23:08

  Villasukkahousuja kaipisin minäkin, ei vaan löydy mukavia sitten mistään! Joka tapauksessa, hyviä vinkkejä, kiitos näistä :) mistä nuo kuvien housut ovat, tuollaisetkin ostoslistalla niiden villasukkahousujen lisäksi ja nuo näyttävät tositosi kivoilta!

  Kivaa viikonalkua sulle :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 05/12/2016 / 10:56:10

   Joo, äläpä! Tai siis onhan niitä esim. Stockalla montaa merkkiä, mutta olen testannut ainakin kolmia ja ne on olleet kaikki surkeita haaran kohdalta :D Voguet ainakin on oudon malliset, muita brändejä en nyt muista.

   Housut on kesällä Monkista :)

   Vastaa
 2. Avatar oona /// 05/12/2016 / 10:31:24

  Mulla hitu ekalla käyttökerralla Lindexin merinosukkikset melko ohkaisiksi nilkasta ja varpaista. Ja kashmir-sekoitteisiin taisi tulla reikä varpaan kohdalle. En muista kummissa oli kamala haara, semmonen, joka ottaa ihan väärin kiinni takareisistä/ pyllystä – en siis suosittele Lindexiä :’–D

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 05/12/2016 / 10:56:42

   Ahaa, ei siis Lindexistä villasukkiksia hmmm. Just tollanen takaa kinnaava ja valuva haaraosa on kamala. Hrrrrr.

   Vastaa
 3. Avatar heidiS /// 05/12/2016 / 15:12:25

  parhaat villasukkahousut löytyy cossilta! ei nukkaannu, ihan parhaita. toivotaan et tänäkin talvena niitä sais sieltä!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 05/12/2016 / 16:24:27

   UUUUU! Hyvä vinkki, kiiitos!!!

   Vastaa
 4. Avatar Alva /// 05/12/2016 / 17:41:24

  Mie olen kyllä tykänny Lindexin villasukkiksista, mutta niissäkin on eroja. Kaks talvea nyt vannonu niiden nimeen, joissa on n. 60% merinovillaa. Kulutin kyllä yhdet tai kahdet puhki, mutta päivittäisessä käytössä kestivät paremmin kuin tavan sukkikset! Oma suosikki: merinosukkikset alle, 80 denierin perussukkikset päälle. Näyttää siistiltä, ja jalat pysyy edelleen lämpiminä :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 05/12/2016 / 21:24:46

   Ne ei oo susta huonon malliset? Hmm. Niin hankalaa kun sukkispaketteja ei viitsis alkaa availemaankaan ihan kamalasti ja tehdä haaravertailua…

   Toi on muuten hyvä vinkki! Mä oon tehnyt toisinpäin; ohuet alle ja villa päälle, mutta toihan kuulostaa fiksummalta myös esteettisesti. Luulis tosin että villasukkikset suoraan iholla kutittais?

   Vastaa
   • Avatar Alva /// 06/12/2016 / 11:48:48

    Mun kohdalle ei oo ainakaan osunu sellaisia jotka kiertyis oudosti tai joissa haarakiila olis kumma. Mun iho sietää aika hyvin villaa ihan suoraankin, vaikka herkkäihoinen ja atoopikko oonkin, ja nuo merinoiset on aika sileää neulosta, joten ei ole kutittanu :)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 06/12/2016 / 12:53:42

     Ah no sulla on käynyt hyvä tuuri! :) mun tarvii jatkaa vielä etsintöjä että löydän täydelliset…

     Vastaa
 5. Avatar ida /// 05/12/2016 / 20:09:25

  Kiitos vinkeistä, tulee tarpeeseen! :) Huomaako sen todella, jos päällä on silkkitoppi verrattuna vaikka puuvillatoppiin? Uus juttu mulle, täytyy ehdottomasti hyödyntää!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 05/12/2016 / 21:26:04

   Kyllä mä ainakin huomaan! Silkki on sellainen materiaali että kylmällä se lämmittää ja kuumalla viilentää. Ja on ihoa vasten ihanan tuntuinen ja hengittää. Silkkitopissa on myös se etu, että se on usein ohuempi kuin puuvillatoppi ja sopii siksi vielä paremmin aluspaidaksi, mutta ei puuvillatopissakaan mitään vikaa ole :)

   Vastaa
 6. Avatar el /// 07/12/2016 / 11:36:47

  Mistä sun housut on!!?? ihanat

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 07/12/2016 / 11:49:31

   Hahaa, ne on! :D ne on Monkista.

   Vastaa
 7. Toimisto-outfit | 365 days with Ida /// 24/01/2018 / 16:57:22

  […] ja päälle villaneuleen. Villakangastakki toimii kovillakin pakkasilla, jos alle pukee kevyttoppatakin – tämä on muuten juttu, jonka olen oppinut vasta Helsingissä asuessani, Tampereella en […]

  Vastaa
 8. Eettinen untuvatakki | 365 days with Ida /// 27/10/2018 / 12:27:29

  […] villakangastakilla talvella lähinnä niin, että olen pukenut alle ohuen untuvatakin, kuten täällä vinkkaan. En halua pukea turkista päälleni vaikka olemassa on myös eettisiä road kill -turkiksia ja voi […]

  Vastaa
 9. Archetype-vaatemerkki | 365 days with Ida /// 15/04/2020 / 16:15:18

  […] kyllä innolla, että pääsen testaamaan myös nuo pellavahousut. Mun monta vuotta kestäneet liehuhousut eivät ehkä palvele enää kovin kauaa, joten olen alkanut katsella sillä silmällä mustia, […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.