365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

5

joulukuu 2016

16

COMMENTS

Vilukissan selviytymisvinkit

Written by , Posted in Muoti

Pohdin joskus syksyllä voiko liehuhousuja käyttää talvella; no voi! Tarvitaan vain sukkikset alle ja nilkkurit, joiden varsi loppuu imartelevaan kohtaan. Villasukkahousut ovat jokaisen talven pelastus, mutta joudun heti alkuun kääntymään puoleenne; mistä saa parhaat villasukkahousut? Kestävyys on tietysti kriteeri numero yksi, mutta kakkosena tulee istuvuus/käyttömukavuus. Todella monissa villasukkahousuissa on raivostuttava haarakiila, sellainen, joka joko ei istu tai joka tuntuu epämukavalta. Mistä saa mukavat villasukkahousut?! 

vilukissa

Talven luottoasuun kuuluu liehuhousujen lisäksi lämmin neule jonka alle puen ohuen silkkitopin lämmittämään – pieni asia, mutta suuri ero lämpimänä pysymisen suhteen. Edullisia silkkitoppeja on suhteellisen helppo löytää kirpputoreilta ja Uffeista – aluspaitana käytettävän topin ei ole pakko olla edes se kaikista kauneimman sävyinen. Jos silkkitoppi on vaikea löytää, kannattaa tutustua liettualaiseen ABOUT-merkkiin, jota myy ainakin Tampereella Inch” ja Lahdessa Petit St Louis Store. Muutenkin suosin aina lämmittäviä luonnonmateriaaleja; silkkiä, puuvillaa, pellavaa, villaa. Polyester ja akryyli ovat varsin kyseenalaisia molemmat muutenkin, mutta ainakaan talvella niistä ei ole mitään iloa, kun eivät lämmitä laisinkaan. 

Toinen – ja paras – vinkkini lämpimänä pysymiseen on ohut untuvatakki! Olen tainnut mainita tästä jonkin toisenkin postauksen yhteydessä, mutta nyt on syytä toistaa itseä, sillä tämä on talveni pelastus. Ostin Uniqlon kevytuntuvatakin verkkokaupasta kesän lopulla. Kerrankin olin ajoissa liikenteessä, mutta ei huolta, vieläkin ehtii pelastaa lopputalven. Ohut untuvatakki puetaan villakangastakin alle, villapaidan tai muiden sisävaatteiden päälle. Se ei ole ehkä kaunein omistamani vaate, mutta ehdottomasti näppärin ikinä! Olen huomannut, että Helsingin hyytävinä pakkaspäivinä moni muukin turvautuu kevytuntsikkaan. 

liehuhousut

Kevytuntsikan lisäksi kiitän itseäni siitä, että olen ostanut täksi talveksi lämpimän pipon. Pipolla on väliä! Sopivan napakka pitää viiman loitolla ja suojaa otsaa ja korvia. Omani on Samsøe&Samsøe:n. Talven kovimmille pakkasille mulla on nahkahanskojen tilalle nahkakintaat; löysin nätit ja yksinkertaiset kotimaiselta Kivat-merkiltä. Lasten rukkasista löytyy pari aikuisillekin sopivaa kokoa. 

Kylmyys on Helsingissä kyllä aivan omaa luokkaansa. Täällä se menee luihin ja ytimiin, vaikkei olisi edes pakkasta. Mitkä on teidän parhaat kylmyydeltä suojautumisvinkit? Otan ilolla vastaan, hrrrr! 

samsoe samsoe nor short neule

Lisää luettavaa:

16 Comments

 1. Ra
  • ida365
  • ida365
 2. heidiS
 3. Alva
  • ida365
   • Alva
    • ida365
 4. ida
  • ida365
 5. el

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.