365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

torstai

24

maaliskuu 2016

14

COMMENTS

Elämäni paras kasvohoito

Written by , Posted in Kauneus, Luonnonkosmetiikka

Olin viime viikolla elämäni parhaassa kasvohoidossa. Tai oikeastaan voisi sanoa ihohoidossa, sillä ihoni näytti hoidon jälkeen aivan älyttömän upealta. Ekaa kertaa sitten ala-asteen, oli tosi kiva fiilis omasta ihosta ilman meikkiä.

Elämäni parhaan kasvohoidon titteliä ei saa pelkästään erinomaisella hoidolla, siihen liittyy paljon muutakin, tärkeimpänä ihan mieletön henkilökemia – Ihohoitola Lupauksen Tarja Kivinen on sellainen tyyppi, että meillä riitti puhuttavaa pariksi tunniksi hoidon jälkeen – katsoin kotiin lähtiessäni kellosta, että olin ollut Lupauksessa neljä tuntia! Käsittämätöntä, ei tuntunut yhtään siltä. Lähdin kotiin inspiroituneena ja älyttömän innostuneena – ja iho kauniisti hehkuen. 

Mietin aiemmin, että onkohan uuden luottokosmetologin löytäminen Helsingistä vaikeaa, mutta ei näköjään. Helpottavaa.

Ihohoitola Lupaus on suloinen yhden huoneen kauneushoitola Punavuoressa. Tarja on aiemmalta koulutukseltaan farmaseutti ja sen ansiosta tietoa ja näkökulmia ihonhoitoon on laajasti. Hänellä on myös Sky-, Cidesco ja Dr. Hauschka -kosmetologin pätevyys. Lupaus on nimenomaan ihohoitola; Tarja haluaa auttaa ratkaisemaan asiakkaidensa iho-ongelmia, hoitaa ihoa sen hetkisen tarpeiden perusteella tasapainoon ja tarjota kokonaisvaltaisia hoitoja. 

Kokonaisvaltaisuus tarkoittaa sitä, että asiakkaan kanssa päätetään yhdessä, millaista hoitoa tämä kaipaa ja räätälöidään kokonaisuus sen mukaan. Se tarkoittaa myös kokonaisvaltaista huomioimista;  esimerkiksi kasvonaamion vaikuttaessa saa rentouttavan jalkahoidon ja hoidon voi halutessaan aloittaa vaikka selkähieronnalla. Minulle kokonaisvaltainen hoitokokemus on todella tärkeä; kun kerran panostan hoitoon ja haluan hemmottelua, haluan sitä mahdollisimman paljon. Minusta on aina ollut jokseenkin hassua, että kosmetologi poistuu kesken hoidon kahville kun naamio vaikuttaa ihollani – tykkään tämmöisestä asiakaslähtöisestä palvelusta huomattavasti enemmän. 

Minulla oli Tarjan luona erityisen huomioitu olo. Aluksi jalat kylvetettiin rentouttavassa jalkakylvyssä; kylpyöljy valittiin fiiliksen ja tilanteen mukaan. Sain harteilleni ison kasmirhuivin lämmikkeeksi ja hoidon päätteeksi hörppäsin mehua kauniista lasista. Yksityiskohdat hoitolassa ovat tarkkaan mietittyjä, mutta luontevia; moni huonekalu ja astia on ostettu taitavilta käsityöläisystäviltä käsillä tekemistä arvostaen ja kunnioittaen. Tästä kaikesta välittyy lämmin ja aito fiilis. 

Tarja käyttää hoidoissaan pääasiassa Dr. Hauschkan ja Essen tuotteita. Käytettävät tuotteet valitaan asiakkaan ihon sen hetkiseen tilaan sopien; minun ihoni kaipasi hellyyttä, tasapainotusta ja kosteutusta. Oma hoitoni tehtiin Esse-sarjalla. Essen tuotteet tuoksuvat mielenkiintoisilta; oli ihana uppoutua hoidon ajaksi itselle uuteen ja miellyttävään tuoksumaailmaan. Kuten kerroin, ihoni näytti aivan älyttömän kauniilta hoidosta lähdettyäni. Hehkutinkin hoitoa samantien snapchatissa ja pari ystävää ilmoittautui samantien Lupaus-faneiksi hekin. Ei yllätä laisinkaan. Googletellessani Esseä hoksasin, että myös Katja Kokko suosittelee Tarjaa – taaskaan ei yllätä! 

Hoidon jälkeen kyselin Tarjalta suosituksia ihoni hoitoon ja kävin läpi kysymykset, jotka yleensäkin käyn läpi uudella kosmetologilla käydessäni; millaisena hän pitää ihoani, reagoiko se tuotteisiin hoidon aikana jotenkin erityisesti ja mitä tuotteita hän suosittelee iholleni kotikäyttöön. Oli niiiin mielenkiintoista puhua ihonhoidosta ja tuotteista ihmisen kanssa, joka on todella perehtynyt asiaansa ja osaa katsoa asiaa monesta näkökulmasta.

Jatkossa jätän Tarjan vinkistä kuorinnat vähemmälle, sillä poskista couperoottinen ihoni (en ole koskaan ajatellut että mulla olisi couperosaa) on ohut ja herkkä. Sen olenkin tiennyt, mutta moni kosmetologi on kannustanut mekaanisiin kuorintoihin tosi hanakasti ja siksi ne ovat olleet iso osa ihonhoitorutiiniani. Katsotaan, mitä iho sanoo lempeämmästä kohtelusta. Kasvovoide vaihtui syväkosteuttavaan ja sain kiinnostavan öljysuosituksen, johon tartun varmasti myöhemmin. Kuorinnan lisäksi entsymaattisesti kuorivat Aha-hapot kannattaa näin herkällä iholla jättää harvempaan käyttöön.

Minulla on nyt testissäni Esse-sarjan Cream Cleanser (pääraaka-aineena rauhoittava rooibos! oih), Deep Moisturiser -kasvovoide (Nafhalle vakavastiotettava kilpailija eri sfääreistä) ja Toner Plus -kasvovesi, joka sisältää probiootteja, jotka parantavat hyödyllisten mikrobien tasapainoa iholla parantaen ihon immuunisysteemiä ja suojabarriäärin toimintaa. Olen tosi innoissani Essestä, maitohappobakteerit kiinnostaa suuresti. Lääkäriksi opiskeleva kaverini on saanut omaa ihoaan parempaan suuntaan maitohappobakteereja purkista popsimalla, joten olen kyllä erittäin utelias tutustumaan maitohappobakteereihin tarkemmin, myös kosmetiikassa.

Viikon käyttökokemusten perusteella ihoni tuntuu tykkäävän Essen tuotteista älyttömästi. Ihoni on oikukas; se saattaa olla viikon ihan täydellisessä kunnossa, kunnes yhtäkkiä päättää pukata otsan täyteen näppyä. Olen koettanut analysoida mistä tämä johtuu, mutta keksin niin monta syytä että en ole varma. Syy voisi olla sokerissa, lisäaineissa tai esim. likaisessa meikkisiveltimessä. Tai sitten kuun kierto ja muu hormonaalinen päättää räjäytellä ihoa miten sattuu… tiedän kyllä milloin ihoni reagoi esim. herkutteluun tai liian vähäisiin yöuniin, mutta sen lisäksi on noita random-näppyräjähdyksiä. Viimeksi tälläinen ”jahas, ohimot täynnä näppyä ja poskessakin pari” -räjähdys tapahtui maanantaina ja nyt ihoni on palautunut muutamassa päivässä taas oikein hyvinvoivaksi. Esse-sarjasta lisää myöhemmin, jahka olen ehtinyt testailla ja perehtyä sarjaan paremmin.

Jos etsitte itsellenne luottokosmetologia, voin lämmöllä ja varauksetta suositella Tarjaa. Ihohoitola Lupauksen ajavaraussivulle pääsee täältä. Odotan innolla seuraavaa käyntiäni Lupauksessa. En ole vielä varannut aikaa, mutta on kiva kuulla myöhemmin, miten Esse on vaikuttanut ihooni ammattilaisen silmissä ja onko kotihoitorutiineissani vielä parantamisen varaa.

Ps. Elle on samoilla linjoilla kanssani!! Lupaus on eilen päässyt Helsingin kuuden parhaan kauneushoitolan listalle! Mukana on muitakin kovia nimiä, jotka haluan joskus testata; hurmaava Jolie ja Living Day Spa (josta saa hoidot Ecocert-sertifioidulla Sacred Nature -sarjalla) pari mainitakseni. Ja tajusinpa tuossa Esseä googletellessani, että myös Katja Kokko vannoo Tarjan nimiin. :-) 

Lisää luettavaa:

14 Comments

    • ida365
  1. Alva
    • ida365
    • ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.