Itsetehdyt raakapatukat & -pallerot

ruoka
8 kommenttia

* Yhteistyössä Asennemedia & GoGreen

Nyt kaikki välipalapatukoihin pitkän pennin tuhlailevat huomio! Opin juuri, että pienellä vaivalla herkulliset patukat saa tehtyä kotioloissakin. Jopa ilman mitään supertehokasta blenderiä.

GoGreen on lanseerannut hetki sitten kolme erilaista Go Raw -sekoitusta, joista yhdestä on helppo valmistaa välipalapatukoita, yhdestä raakapalleroita ja yhdestä siemennäkkäriä. Pussillinen sisältää kaikki tarvittavat raaka-aineet vesi- tai öljytilkkaa lukuunottamatta – älyttömän helppoa siis.

Pussin sisältö on täyttä tavaraa, ei tarvitse pelätä että siellä vilahtaisi yksi tai kaksi pähkinää ja loput olisi jotain edullisempaa raaka-ainetta, vaan pussi ihan oikeasti on laadukas sisällöltään. Tarkalleen ottaen pussissa on: taatelia, kookoshiutaletta, kurpitsansiementä, psylliumsiementä, mustikkaa (mustikka, omenamehutiiviste), saksanpähkinää ja pistaasipähkinää – ja that’s it.  Raaka-aineet ovat osin valmiiksi pilkottuja, mutta tarkoitus on surrauttaa ne vielä pienemmäksi tehosekoittimessa tai blenderissä. Tai jos sellaisesta ei omista, niin voi näitä käsinkin pilkkoa leikkuulaudalla.

Go Raw -uutuuksien testaaminen tuli hyvään saumaan, sillä olen pikkuisen kyllästynyt kaikkiin mun entisiin raakapatukkasuosikkeihini, omien teko on varsin virkistävää vaihtelua. Raakapatukoiden valmistaminen Go Raw Bar Mixistä on tosi helppoa; puolet pussin sisällöstä blenderillä sekaisin ja pienemmäksi, sekaan 1 dl vettä ja loppu pussin sisältö blenderiin. Sekoitus tasaiseksi massaksi, levyksi pellille, koristelu siemenin ja mustikoin ja uuniin.

Tai jos haluat, voit muotoilla näistä paksumpia patukoita ja kääräistä samantien leivinpaperiin ja syödä sellaisenaan. Minä käytin nämä yön yli uunissa (maksimissaan 42 asteessa n. 8 tuntia, jotta voidaan puhua ”raakapatukasta” – tosin mun uunin minimi on 50, joten sillä mentiin) ja koristelin raakasuklaalla.  Alla lopputulos:

Raakasuklaakuorrutteen resepti (Hannamari Rahkosen Raakaleivonnan ABC -kirjasta) on yksinkertainen:

1,5 dl kaakaovoita
1 dl raakakaakaojauhetta
0,5dl-0,75dl hunajaa
1 rkl lesitiinijauhetta (ostin riisilesitiiniä)
0,5 tl vaniljajauhetta

Kaakaovoi ja hunaja sulatetaan vesihauteessa ja loput raaka-aineet sekoitetaan sulaan massaan. Sekoitetaan tasaiseksi ja koristellaan sulalla raakasuklaalla patukat. Tyyli on vapaa; osan dippasin, osan päälle tiputtelin raakasuklaata vain hippasen.

Patuka voi koristella esim. kookoslastuin, siemenin ja kuivatuin mansikkalastuin raakasuklaan ollessa vielä kosteaa. Näin patukoihin saa enemmän makua. Tykkäsin kovasti myös raakasuklaasta, jonka päälle ripottelin lakristijauhetta. Mmmmh, mikä yhdistelmä, toimii!

Testasin myös Go Raw -sarjan Raw Ball Mixin; käteviä pikkuvälipalapalleroita, jotka valmistuvat noita patukoitakin nopeammin. Hyviä sellaisenaan, erityisen maukkaita raakasuklaalla kuorrutettuna. En ole mikään makeanhimoitsija, mutta joskus kahvin tai teen kaverina tekisi mieli jotain makeaa ja terveellistä; yleensä se on pala raakasuklaata, mutta raakasuklaalla päällystetty raakapallero on sekin hyvä vaihtoehto.

Raakapallerot ja -patukat säilyvät hyvin huoneenlämmössä paperipussissa. Tein palleroita niin paljon kerralla, että pakastin puolet ja hyvältä maistuvat sulatettuinakin. Ihastuin näiden helppouteen siinä määrin, että seuraavasta pussillisesta aion testata Vaimomatskuu-blogin huikeaa raakaleivosta; näyttävät niiiiin hyvältä. Ja voisihan noista taikoa kokonaisen raakakakkupohjankin. Oletteko te ehtineet testailla Go Raw -uutuksia?

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ihanan helppoa. Usein tällaisilla valmisseoksilla vaan on hintaa vähän enemmän, toisaalta taas tarvii ostaa vain sen verran mitä kerralla tarvitsee. Ite tykkään kuitenkin että kaapista löytyy aina pähkinöitä ja muuta ”raakasälää” joita voi helpommin käyttää eri juttuihin ja yhdistellä eri tavoin :)

  1. Joo, se on kyllä kans totta, mutta mä koen että tämmöinen on kätevä just siksi, ettei kerralla tarvitse ostaa viidestä kymmeneen raaka-ainetta. :-) ja näitä voi onneksi tuunailla sitten kaapista löytyvillä raaka-aineilla lisää.

 2. Näyttää hyvälle, ihan pakko testata :-)

  Kun tuntuu, että oot reissannu aika paljon ihan täällä Suomessakin, niin osaisitko vinkata jotain kivaa hotellia hesasta/ihanmistävaan? Ajateltiin poikaystävän kanssa lähtee extempore jonnekin hotelliin täältä mansesta ja olis kiva saada jotain suosituksia :-) Etenkin jos tietäisit jotain paikkaa, missä kasvissyöjäkin sais aamupalalla masun täyteen.

  1. Uuuu, no ihan ekana tulee mieleen uusin tuttavuus, eli Hilton Strand Hakaniemessä. Ihanan överi sisustus ja alakerran raflassa hullun hyvät drinkit. http://ida365.fi/2016/01/18/hilton-strand/

   Indigo täällä Helsingissä, Bulevardilla on myöskin ihana! Postaus löytyy täältä: http://ida365.fi/2015/10/19/antoisa-i-love-me-viikonloppu/

   Sitten tulee mieleen supertyylikäs ja fancy Lilla Roberts: http://ida365.fi/2015/11/27/lilla-roberts/ ihan lemppari! Molemmissa ihanat aamupalat, Lilla Roberts tyylikkäämpi, mutta Indigokin tosi ihana ja fresh.

   Tallinnahan ois ihana myöskin, mutta sieltä ei oo mulla mitään erikoista hotellisuositusta. Muista kaupungeista ei oikeastaan ookaan hotellikokemuksia, kuin Helsingistä! :D

   Sokos hotellilla on ihania hotelleja keskustassa myöskin ja ystävä kehui hetki sitten Radisson Blu plazaa Mikonkadulla – ilmeisesti uudistunut jossain määrin, oon itsekin ollut siellä joku vuosi sitten: http://ida365.fi/2013/11/22/hotellissa/

   Jee, kivaa minilomaa teille!! :-*

   1. Jeee kiitos, toi Lilla Roberts näyttää varsinkin ihanalta!! Oot niin kiva kun vastaat niin nopeesti :-) Kiitos kaikista vinksuista, kivaa päivää sulle Ida!

    1. Jee, hyvä!! Lilla Roberts on kyllä varmasti tosi hyvä valinta. Kivaa päivää sullekin!! :-*

 3. Nää on kyllä ihanan helppoja ja hyviä! Ite oon niitä kräkkereitä tehnyt ja tykkäsin hulluna. Ja itse asiassa sattumalta just eilen aattelin et pitää näitä muitakin testata :D Kiitos siis muistutuksesta ;–)