Hilton Strand

lifestyle, ravintolat Helsinki, ruoka
6 kommenttia

* Yhteistyössä Asennemedia & Hilton Strand

Viime vuosi on ollut aika tiivistä matkustusta Tampereen ja Helsingin välillä; on ollut viikkoja, kun olen käynyt Helsingissä kolmesti. Useimmiten onneksi vain kerran viikossa. Vaikka Helsingissä on aina yhtä ihana käydä, on matkustaminen ja kavereilla yöpyminen toisinaan vähän raskasta. Hektisten päivien jälkeen kaipaisin usein hieman aikaa itsekseni; jotta voisin vain olla ja koota ajatuksiani. Siksi onkin välillä ihan mahtavaa yöpyä hotellissa Helsinkiin reissatessa.

Pääsin tutustumaan uudistuneeseen Hilton Strandiin viime viikolla. Legendaariseen Hilton Strandiin tutustuminen tuli juuri oikealla hetkellä, sillä olin ehtinyt sopia perjantaiksi itselleni pari työmenoa ja sain samalla yhdistettyä reissuun myös omien syntymäpäivieni juhlistamisen. Hotelli sijaitsee ihan Hakaniemen torin nurkilla, osoitteessa John Stenbeckin ranta 4. Ydinkeskustaan on vain pari ratikka- tai metropysäkin väliä, mutta alue on huomattavasti ydintä rauhallisempi.

Uudistuneessa sisutuksessa yhdistyy hauskasti uusi ja vanha. Tyyli on osin hillitty, osin överi; ja se toimii. Tummanpuhuva sisustus kuparisine yksityiskohtineen on kutsuva ja lämmin.

Nautiskelimme Asennemedian jengillä alkuillasta hotellin yhteydessä toimivassa ravintola Bro:ssa keittiön parhaita paloja ja drinkkejä, jotka tehdään itsekeitetyistä siirapeista ja hedelmäpyreistä ja muista tuoreista raaka-aineista. Ullan blogista voi kurkata enemmän drinkeistä ja makupaloista; ananas-drinkki nousi omaksi suosikikseni, mikähän oli Noora K:n lemppari? Yllätyin myös miten hyvää Jellalta maistettu olutpohjainen inkivääridrinkki oli. Mieleen jäi myös sokerisuolattu siika, ah. Makupalojen perusteella hotellin ravintola on todella tasokas, tänne voisi tulla ilman hotellissa yöpymistäkin. Ja drinkeille nyt ainakin. Drinkkibaarin ja ravintolan yhdistelmä toimii Bro:ssa hyvin.

Ihastuin aivan ikihyviksi noihin vihreisiin vesilaseihin. Arvaatteko mistä ne on tehty? Jep, Heineken-pulloista! En olisi arvannut, ihana yksityiskohta – kierrätetyt vesilasit uuden ja kiiltävän joukossa tuovat sisutukseen persoonaa.

Hotellihuoneiden sisustus on hillityn tyylikäs ja raikas. Sänky tarjosi makoisat unet ja minun ollessa palaveeraamassa, oli Maj nautiskellut vaahtokylvystä. Rakastan sitä, että hotellihuoneen varusteluun kuuluu kylpytakki ja aamutossut, ihan parasta. Ehdin myöskin tsekata parit työjutut ennen illan suunnitelmia, sillä hotellin wifi toimi moitteettomasti.

Näkymät viidennestä kerroksesta olivat mahtavat.

Myös aamupalapöydässä näkyy sekoitus uutta ja vanhaa; Arabian Hiltonille suunnittelemat mukit ovat osa Hiltonin vanhaa astiastoa. Mahtavaa ettei kaikkea ole heitetty kerralla uusiksi, koska nuo kupit toimivat aivan täysin uusien rinnalla. Aamupalasalin kattolamput ovat muuten ihan mielettömät, kurkatkaas vaikka:

Aamupala oli raikas ja herkullinen. Kuulin, että Hilton Strand alkaa tarjota sunnuntaibrunsseja vielä tämän kevättalven aikana, joten ihanasta miljööstä pääsee nautiskelemaan sitten myös brunssin yhteydessä. Jos pitäisin Helsingissä paleveria, voisin hyvin kuvitella tulevani tänne aamupalalle tai syömään, sillä vaikka ravintolan puolelle mahtuu paljon porukkaa, saa paikassa silti oman rauhan oman pöytänsä ääressä ilman että tarvitsee pelätä vieruspöydän kuulevan kaikkea. Palvelu oli erinomaista ja minusta oli hauska kuulla, että 80-luvun lopussa avatussa hotellissa on vielä pari alusta alkaen mukana ollutta työntekijää töissä. Mahtavaa! :-)

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Heii oon ettiny täydellisen sävyistä oranssinpunaista kynsilakkaa, mut ne tuppaa aina olemaan liian punaisia tai liian oransseja… Mitä sulla on tässä kynsissä? Entä huulissa? :D Kiitos etukäteen!