5 x Paras alkoholiton kuohuva

& juoma, ruoka
1 kommentti

Mulla tulee pian vuosi täyteen tällaista paineetonta sober curious -meininkiä, joten haluan suositella teille parhaaksi kokemani alkoholittomat kuohuvat!

Ennen tätä sober curious -ajanjaksoa tykkäsin kuivista kuohuvista (niin shampanjoista, proseccosta, cavasta kuin cremanteistakin – kuohuviineistä varsinaisesti mitään kuitenkaan tietämättä) enkä väitä, että nämä alkoholittomat olisivat sama asia, mutta näillä skoolaan nyt mieluiten:

Barrels and Drums Chardonnay non-alcoholic sparkling, alkoholiton kuohuviini

Kuvaus Alkon sivuilla: vaaleankeltainen, makeahko, hapokas, aprikoosinen, kypsän päärynäinen, seljankukkainen. Yläkategoriana vivahteikas ja ryhdikäs. Sokeria 35g/litra.

Tämä on ainut alkoholiton kuohuviini, joka mielestäni maistuu suhteellisen paljon siltä, miltä tavallinen kuohuviini. Kippistelen tällä mieluusti ja tämä menee pullon sekä juoman värin puolesta ihan tavallisesta kuohuviinistä, jos haluaa sulautua muiden kippistelijöiden joukkoon. Tätä olen bongannut useamman Alkon hyllystä.

Hinta: 7,59 €

Erityistä: Paras alkoholiton kuohuviinin korvike.

Alkoholiton kuohuva

Copenhagen Sparkling Tea BLÅ alkoholiton kuohuva. Luomua.

Kuvaus Alkon sivuilla: keltainen, puolikuiva, keskihapokas, hedelmäinen, kukkainen, sitruksinen. Yläkategoriana pirteä ja hedelmäinen. Sokeria 50g/litra.

Tämä ei ole tavallisen kuohuviiniin makuinen. Jos kukkaiset ja parfyymiset viinit tai kuoharit ovat mieleesi, tämä kannattaa kokeilla. Tässä maistuu jasmiini ja häivähdys teestä, juomana tämä on ihan omanlaisensa. Täydellinen kippistelyyn ja loistava makupari esim. sushin kanssa. Tätä saakin mm. Sushi bar+wineista.

Tätä löytyy harvoin hyllystä, mutta Alkon verkkokaupan kautta tätä on helppo tilata lähimpään Alkoon. Tätä myy myös Cilla’sin verkkokauppa ja kivijalka.

Hinta: 20,27 €

Erityistä: Erityislaatuisin!

Copenhagen Sparkling Tea LYSERØD alkoholiton kuohuva. Luomua.

Alkon kuvauksen mukaan hennon vaaleanpunainen, kuiva, keskihapokas, elegantti, marjainen, vivahteikas. Yläkategoriana vivahteikas ja ryhdikäs. Sokeria 20g/litra, eli kuivin ja vähäsokerisin näistä viidestä.

Tämä on täydellinen salaattien ja kalaruokien kanssa. Vaikka tätä ei kannata verrata valkoviiniin, kuohuvaan tai roseeseen, niin kai tämä on lähinnä kuivaa kuohuvaa roseeta, jos pitää verrata. Ei niin mieleenpainuva maultaan verrattuna sisareensa Copenhagen Sparkling Tea Blå:hon, mutta kuivempaan makuun ja siten monipuolisempi myös ruokajuomana.

Tähänkään en ole törmännyt Alkon hyllyillä, joten kantsii tilata verkkokaupasta lähimpään Alkoon.

Hinta: 20,27 €

Erityistä: Kuivin ja vähäsokerisin näistä kuohuvista!

Alkoholiton lehtikuohu

Lehtikuohu

Kuvaus Alkon sivuilla: kullankeltainen, makea, keskihapokas, herukanlehtinen, sitruksinen, kevyen aprikoosinen, minttuinen, hennon hunajainen, yläkategoriana vivahteikas ja ryhdikäs. Sokeria 100g/litra, eli tämä on näistä ehdottomasti makein.

Kippistelyyn, jälkkäreiden kaveriksi. Lasillisen verran kerralla – liian makea nautiskeluun. Lehtikuohua myy monet paikat: Ruohonjuuret, Alkot ja monet ruokakaupat.

Hinta: 13,91 €

Erityistä: Tämä maistuu yleensä ihan kaikille – kenties siksi, että tämä on melkoisen makeaa. Vaikken ole koskaan tykännyt makeista viineistä tai kuohuvista, tähän kerkkäkuohuvaan makeus sopii.

Freixenet alkoholiton kuohuviini

Freixenet Rosado Alcohol Free Sparkling alkoholiton kuohuviini

Olen tainnut juoda Freixenetin skumppaa viimeksi ylioppilasjuhlieni jälkeisenä kesänä (arvioin juhliin tarvittavan kuohuvan hippasen yläkanttiin ja puhuin itselleni ylimääräisiä pulloja ylioppilaskesän rientoihin aina milloin mitäkin kotiaskareiden toimittamista vastaan) ja täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti tästä Freixenetin alkoholittomasta Rosado-kuohuviinistä!

Alkon kuvauksen mukaan: punertava, makea, hapokas, hennon kukkainen, sitruksinen, kevyen marjainen. Yläkategoria pirteä & hedelmäinen. Sokeria 55g/litra. Sopii kippistelyyn, salaattien ja kevyiden kesäruokien ja marjaisten jälkkäreiden kaveriksi.

Hinta: 6,99 €

Erityistä: Tämä on näistä edullisin ja tätä saa myös monista ruokakaupoista!

Mionetto Alcohol Free Sparkling alkoholiton kuohuviini

Päivitin tätä artikkelia 7.1.2023 sillä Mionetton alkoholtion kuohuviini on noussut suosikikseni kaikkien tässä postauksessa mainittujen hyvien holittomien kuohuvien joukkoon ja ansaitsee ehdottomasti olla mukana tässä listauksessa. Tämä maistuu oikealta kuohuviiniltä ja on sellainen, jota tekee mieli juoda parikin lasillista siinä missä montaa muuta holitonta kuohuvaa juo mieluiten vain lasillisen.

Tätä kuvaillaan Alkon sivuilla näillä sanoilla: viherkeltainen, puolikuiva, hapokas, päärynäinen, viheromenainen, sitruksinen, kevyen kukkainen.

Mionetton alkoholitonta kuohuvaa löytyy hyvin Alkoista ja osasta hyvinvarusteltuja ruokakauppoja.

Hinta: 7,05€

Erityistä: erinomainen hinta-laatu-suhde! Ja vieläpä nätti pullo.

Lisäksi haluan vinkata, että tämä tölkissä myytävä Leitz Eins-Zwei-Zero Sparkling Riesling Alcohol Free -kupliva alkoholiton Riesling on kyllä paras alkoholiton viini, jota olen tähän mennessä maistanut. Nimestä voisi ajatella tämän olevan kuohuviiniä, mutten laskisi tätä sellaiseksi; kupliva alkoholiton valkkari on oikeampi kuvaus. Suosittelen testaamaan! Tölkillinen puoliksi oli kiva ruuan kanssa, isompi määrä voisi tuntua turhan makealta, sillä tässä on sokeria 45g/litra.

Lisää alkoholittomia juomasuosituksia voi kurkata täältä.

Kuvat lainattu valmistajien / Alkon sivuilta.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.