Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

lifestyle
27 kommenttia
Kaupallinen yhteistyö OP KOTI

Kerroin hetki sitten että etsimme uutta kotia. Vaikka meille ei vielä ole selvää, millainen uusi kotimme tulee olemaan – onko se kenties kerrostalossa, rivarissa, paritalossa vai kenties pieni omakotitalo (!) – tai millaiselta alueelta tulemme sen löytämään, on tietynlaiset ajatukset ja kriteerit hyvinkin selkeitä.

Kaikista epäselvintä on se, millä alueella olisi ihana asua. Olen muuttanut Helsinkiin 5,5 vuotta sitten ja olen ehtinyt asunut Krunassa, Eirassa ja Kalliossa ja kantakaupungin kadut ovat tulleet melko tutuiksi, mutta heti kun lähdetään Taka-Töölöä tai Vallilaa pidemmälle, muuttuu alueet mulle melko tuntemattomiksi.

Saimme tämän yhteistyön myötä OP Kodin kiinteistönvälittäjältä apua pohdintoihimme. Asuinalueiden ja asuntomarkkinatilanteen asiantuntijoina OP Kodin välittäjiltä saa apua myös uuden asunnon etsimiseen tai vinkkejä sopivan uuden asuinalueen löytämiseen. 

Mailailimme ja soittelimme OP Kodin asiantuntijan kanssa aiheesta. Listasimme hänelle tiedoksi, millaiset raamit asunnonetsimistä ohjaa (budjetti, asunnon koko) sekä muita asuntoon ja alueeseen liittyviä mieltymyksiämme. Lisäksi listasimme alueita, joita pidämme jo silmällä ja asiantuntija teki tämän perusteella meille listauksen alueista, joilla meidän kannattaisi käydä fiilistelemässä.

Ennen kuin mennään niihin meille suositeltuihin asuinalueisiin, aloitetaan ihan alusta. Eli:

Millaista kotia etsimme?

Etsimme valoisaa, nykyistä hieman isompaa ja avarampaa kotia, jossa viihtyisimme myös elämäntilanteiden muuttuessa. Sellaista, jossa voisimme tuntea olevamme kotona. Ehkä tästä läheltä tai sitten jostain vähän kauempaa, kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Rauha kiinnostaa, mutta myös palvelut, eli kovin kauas Helsingistä emme ole suuntaamassa ainakaan vielä tässä vaiheessa.

Ensisijaisesti etsimme kerrostalokolmiota. Eniten meitä puhuttelee korkeahuoneiset 1900-luvun alun kivitalot, etenkin ennen 1940-lukua rakennetut. Ja kuten taisin jo aiemmin sanoa, niin ollaan kyllä katseltu myös 60- ja 70-luvun rivareita. Tiedättekö sellaiset, joissa on kaunis atrium-piha? Jep, ah! Myös joistain 50- ja 60-luvun kerrostaloista löytyy tosi sympaattisia asuntoja. Parempi varmaan olla koskaan sanomatta että ei ikinä, mutta on tosi vaikea kuvitella että löydettäisiin unelmien asunto 80-luvun jälkeen rakennetusta tai upouudesta talosta.

Tietysti olisi upeaa löytää koti suhteellisen korkealta, niin, että valo yltäisi asuntoon kauniisti. Toisaalta myös rivari tai paritalo voisi olla hurmaava vaihtoehto, joskin niihin liittynee paljon yksityiskohtia jotka eivät vielä ole tuttuja minulle ja siksi kerrostalo ensisijaisesti vielä mielessä. Voi olla, että löytämämme kohde on sellainen, että voimme vain kantaa tavarat sisään ja asettua kodiksi tai sitten voi olla, että tulemme tekemään jonkilaista remonttia.

Mitä toivomme tulevalta asuinalueelta?

Pohdimme kovasti, että halutaanko edelleen pysyä keskustan tuntumassa vai olisiko järkevämpää muuttaa vähän kauemmas, jolloin budjetillamme saisi enemmän neliöitä ja ehkä remontoidun tai spessumman kämpän kuin ihan keskustan läheltä. Kaipaamme rauhallisuutta, mutta myös palveluita suht läheltä. Hyviä kulkuyhteyksiä, ehkä metron varrelta esimerkiksi.

Näitä alueita olemme itse miettineet budjetti mielessä pitäen: Kallio, Taka-Töölö, Vallila, Kruna, miksei Käpylä ja Hermanni, Munkkiniemikin. Tiedostamme hyvin, että asuinalueesta riippuen meidän mahdollisuudet löytää kiva koti on tosi erilaiset.

Kolmioita ei tunnu olevan tarjolla ihan hirveästi ja siinä missä Krunasta voisi etsintöjemme perustella löytyä kiva kolmio budjettiimme sopien, löytyisi se todennäköisesti kerrostalon alimmista kerroksista tai remppakuntoisena kun taas kauempana ytimestä kiva kolmio voisi hyvinkin löytyä hieman korkeammalta, kivasti rempattuna ja niin edelleen. En usko, että ennen kuin kiinnostava asunto tulee kohdalle, osaan edes sanoa tarkasti, mistä olen valmis joustamaan ja mistä en.

Lauttasaaressa

OP Kodin kiinteistövälittäjä avuksi asuinalueen ja unelmien kodin etsimiseen

OP Koti tarjoaa asunnon myynnin lisäksi palvelua myös uuden kodin löytämiseen. Aloitin keskustelemalla OP Koti Helsingin välittäjän kanssa ensiksi toiveistamme ja budjetistamme. Tämän perusteella asiantuntija kertoi meille näkemyksensä, eli mitä aluetta hän suosittelisi meille.

Soittelimme asiantuntijan kanssa ja nauratti, kun tajusin, että olimme itse miettineet kiinnostavia alueita vain idästä ja välittäjän juuri meille suosittelemat alueet olivatkin sitten vastavuoroisesti lännestä. Hyvä niin, Espoon ja Vantaan suunta sekä läntinen Helsinki ovat mulle tuntemattomampia kuin itään suuntautuvat alueet.

Kävimme tutkailemassa asiantuntijan meille suosittelemia alueita yhdessä ja tunnustelemassa, miltä mm. Etelä-Haagassa, vanhan Lauttasaaren, Tapiolan, Haukilahden ja Länsi-Pakilan alueilla näyttää.

Lauttasaari oli yksi asiantuntijan meille vinkkaamista asuinalueista ja sieltä erityisesti vanha Laru kauniine kivitaloineen.

OP Kodin välittäjän vinkit keskustan ulkopuolelta, hyvien kulkuyhteyksien varrelta:


Lauttasaari (vanha Laru)

Kerroin OP Kodin välittäjälle, että en ole koskaan osannut ajatella asuvani Lauttasaaressa, vaikka olen huomannut että joillain ig-kavereillani on sieltä ihania koteja vanhoista kivitaloista. Niinpä hän vinkkasikin mulle samantien, että unohtaisin Lauttasaaren Vattuniemen ja kävisimme ihastelemassa vanhempia kivitaloja vanhan Larun puolella.

Täytyy sanoa, että enpä tosiaan tiennyt miten kauniita kerrostaloja Lauttasaaressa on! Plussaa tietysti meren läheisyydestä ja kivoista puistoalueista sekä siitä, että ollaan niin lähellä Helsingin keskustaa. Lauttasaaressa seikkaillessamme tuli sellainen fiilis, että tämä on kaikentyylisten reippailijoiden unelmapaikka asua; onko näin?

Etelä-Haagassa
Etelä-Haaga

Etelä-Haaga oli pienen kiertelyn perusteella todella symppis, ehkä aavistuksen uinuva asuinalue. Sellainen, jossa voisi olla tosi ihana asua joskus, jos olisi lapsia ja miettisi jo tarkemmin millaisilla pihoilla lapset leikkivät jne. Tuntui, että oltiin tosi kaukana keskustasta, mutta junalla keskustaan pääsisi Huopalahden asemalta näköjään n. 10 minuutissa ja bussilla n. 30 minuutissa, eli varsin kohtuullisen matkan päässä ollaan todellisuudessa.

Etelä-Haagassa oli paljon kauniita 50-luvun kerrostaloja, sellaisia suloisia pastellisävyisiä. Paljon pensaita ja puita ja rauhallisen tuntuista.

Tapiola, Espoo

Oli kiva saada OP Kodin välittäjältä täsmäsuositukset Tapiolaan ja Haukilahteen Espooseen, sillä mun Espoon tuntemus rajoittuu suunnilleen siihen, miten pääsee Emma-museoon Helsingistä.

Kun pääsimme asiantuntijan suosittelemalle kadunpätkälle, oli helppo ymmärtää miksi meille oli suositeltu juuri sitä. Kivannäköisiä matalia rivareita rauhallisen kadun varrella, jotenkin pikkuisen piilossa kaikesta. Pihoille ei juuri nähnyt, mutta tuli sellainen fiilis että haa, pitääpä laittaa hakuvahti ulottumaan myös tänne, jotta näkisi millaisia asuntoja näillä pihoilla on.

Haukilahti, Espoo

Haukilahdessa oli myöskin muutama meille etukäteen vinkattu kadunpätkä joilla oli tosi kivannäköisiä rivareita. Alue oli rauhallisen oloinen ja siisti, mutta tuli sellainen fiilis, että ei ihan vielä. Että voisin hyvin kuvitella itseni tänne vaikkapa 3-6 vuoden päästä, mutta ei ehkä ihan vielä. Alue oli tosi viihtyisän ja hyvänä pidetyn oloinen.

Tapiolasta olisi helppo metroyhteys Helsingin keskustaan, Haukilahdesta taasen pikkuisen enemmän matkaa metrolle sijainnista riippuen, muttei toki mitenkään pitkä matka sieltäkään.

Tapiolasta ja Haukilahdesta en ottanut kuvia, koska alueet tuntuivat paljon selkeitä kerrostaloalueita intiimimmiltä, sellaisilta, ettei tuntunut sopivalta kuvata muiden koteja samalla tapaa kuin anonyymimmäksi jääviä kerrostaloja.

Länsi-Pakila

Länsi-Pakilaa meille suositeltiin siksi, että vaikka omakotitalo- ja paritaloajatukset tuntuvat vielä aavistuksen kaukaisilta, löytyy tältä alueelta kuulemma suloisia taloja pienillä tonteilla, jolloin omakotitaloon muuttaessa ei tulisi samalla kerralla hoidettavaksi myös valtava tontti.

Ihan tosi hyvä pointti! Koska juuri tätä olen miettinyt paritalojen ja omakotitalojen suhteen, että ei tässä elämänvaiheessa vielä taitaisi olla aikaa ison pihan hoitamiseen (talosta nyt puhumattakaan), vaikka pieni puutarha kyllä kiinnostaisikin.

Alueella on kuulemma sekä 60-70-luvun rivareita, pieniä omakoti- ja paritaloja sekä ihana, kylämäinen yhteisöllinen meininki. Emme vielä ennättäneet seikkalemaan Länsi-Pakilaan, mutta mitä veikkaatte, ihastummeko alueeseen?

Etelä-Haagassa bongatut kauniit syyshortensiat

Meidän kaverit ja samanhenkiset tutut ovat muuttaneet viime vuosina itään ja meille on suositeltu mm. Laajasaloa, Tammisaloa, Roihuvuorta, vanhaa Vuosaarta, Marjaniemeä ja Jollasta kivoina asuinalueina.

Olipa avartavaa ja kivaa saada niin konkreettisia vinkkejä OP Kodin asiantuntijalta kivoista alueista ja kadunpätkistä. Oli ihana käydä seikkailemassa alueilla joista mulla ei aiemmin ollut minkäänlaista mielikuvaa ja tajuta, että voisi kuvitella itsensä moneen erilaiseen paikkaan ja mikä hauskinta, moneen sellaiseen paikkaan, jonne en kaksi vuotta sitten olisi voinut kuvitellakaan muuttavani.

Jos tiedät mistä haluat löytää seuraavan kodin, muista ostotoimeksianto mahdollisuutena

Jos meille kirkastuisi, että ah, TÄLTÄ alueelta haluamme löytää kodin, voisi ostotoimeksianto olla fiksu vaihtoehto. Tällöin OP Kodin kiinteistövälittäjä etsisi meille asuntoa puolestamme esimerkiksi tietyltä alueelta näiden meidän asettamien raamien puitteissa. Näin meillä olisi myös mahdollisuus päästä neuvottelemaan asuntokaupasta ilman muita ostajaehdokkaita. Nyt kun vaihtoehtoja on niin valtavan paljon emmekä ainakaan vielä ole varmoja mistään yksittäisestä alueesta, ei ostotoimeksiannon toteutus olisi kohdallamme mahdollinen. Mutta jos haaveilee vaikka jossain tietyssä talossa tai tietyllä kadulla asumisesta, kannattaa tämä vaihtoehto kodin etsinnässä tiedostaa.

Ei kai auta kuin luottaa siihen, että kun sopiva asunto tulee kohdalle, sen tietää. Se auttaa ihan älyttömän paljon, että on käynyt tutustumassa kivoihin kortteleihin ja asuinalueisiin jo etukäteen.

Lukeeko tätä juttua joku, joka on juuri muuttanu jollekin uudelle, kiinnostavalle asuinalueelle Helsingissä tai sen läheisyydessä? Entä katuuko joku muuttoa kauemmas ja kaipaakin takaisin keskustaan? Olisi ihana kuulla kokemuksia ja ajatuksia omien pohdintojen tueksi.

Lisää luettavaa

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Olipas ihana postaus! Kaikin puolin kivasti ja ennakkoluulottomasti kirjoitettu. Monesti nämä asuinalue mietintä -postaukset on omien ennakkoluulojen esittelemistä ja toisten alueiden haukkumista sekä herjaamista ja toisten ylistämistä.
  Jotkut alueet on Helsingissä tottakai idyllisempiä ja viihtyisämpiä arkkitehtuurin, kasvillisuuden ym myötä, mutta Hki:n ei niin suositutkin alueet ovat todella hyviä, rauhallisia ja viihtyisiä, jos antaa ennakkoluuloilleen mahdollisuuden tutustua uuteen paikkaan. :) Onnea teille asunnon etsintään ja mukavaa syksyä.

  1. Kiitos Tiia kivasta kommentista! Mä uskon siihen että jokaisessa alueessa on hyvät ja huonot puolensa, eikä kaikkea voi kuitenkaan etukäteen ennakoida eikä moneenkaan asiaan itse vaikuttaa.

   Toivotaan että asunto löytyisi pian! Tuntuu, että tosi moni muukin etsii kolmiota suht samoin kriteerein kuin me, joten saas nähdä millä aikataululla asunto löytyy.

 2. En usko, että Länsi-Pakila on teidän alue ainakaan vielä. Tämä on sellainen perinteinen lapsiperhehelvetti :D Periaatteessa kaupunkiin pääse bussilla reilussa puolessa tunnissa, mutta silti alueella on helpointa kulkea autolla. Palvelut on suppeat, vaikka Pakilantien varrelta peruspalvelut (ruokakauppa, apteekki, ravintola, kahvila) löytyykin.

  1. Haa, kiitos kommentista ja omien kokemusten jakamisesta :’-D Ehkä voi olla, että tämä olis meille vielä turhan kaukana palveluista, kun liikkuminen myös selvästikin yksityisautoiluun kallellaan vs. sellaiset alueet, joista pääsee iisisti junalla. Mut ehkä joskus!

 3. Kiva postaus ja onnea kodin etsitään. Hei sellainen korjaus että Huopalahden juna-asemalta keskustaan kestää seitsemän (7!) minuuttia. Eli se on on tosi lähellä. En ole itse sieltä kotoisin mutta paras ystäväni on ja siellä tuli ns. luuhattua teininä.

  1. Hei kiitos kovasti! :) Ja hmm, totta näköjään. HSL antaa kyllä koko matkalle n. 18min, ehkä siinä on laskettu asemilla kävelyihin kuluvat ajat myös mukaan, vaikka junassa istumiseen tosiaan näyttää menevän vain n. 9min. Onhan se siis junalla liikkuessa oikeasti lähellä!

 4. Kiva postaus ja onnea kodin etsitään. Hei sellainen korjaus että Huopalahden juna-asemalta keskustaan kestää seitsemän (7!) minuuttia. Eli se on on tosi lähellä. En ole itse sieltä kotoisin mutta paras ystäväni on ja siellä tuli ns. luuhattua teininä.

 5. Hei! Itä-Helsinki on ehdottomasti mainettaan parempi! Täällä riittää luontoa, meri on lähellä sekä metrolla pääsee liikkumaan erittäin vaivattomasti. Vartiokylä on todella ihana paikka asua. Puotilan kartanossa on kesäisin tarjolla mm. ilmaisia keikkoja ja alkusyksystä ulkoilma leffanäytöksiä! Olen asunut ydinkeskustassa muutama vuosi sitten ja enää en sinne muuttaisi. Arvostan enemmän luontoa ja rantalenkkejä. :)

  1. Ooh Vartiokylä on jäänyt mieleeni erään bloggajakolleegan kotijutuista :-) Vaikuttaa idylliseltä! Ja itäinen Helsinki kyllä kiinnostaa jo valmiiksi, siksi tässä postauksessa olikin kiva saada OP Kodin välittäjältä vinkkejä myös länteen, kun Itää on osannut selvitellä itsekin.

  2. Hei,
   Olen aivan samaa mieltä Sofian kanssa, lämmin suositus Itä-Helsingille! Muutimme hiljattain keskustasta aivan Puotilan ja Marjaniemen kupeeseen Itäkeskukseen, ja naapurustomme on aivan ihana, yhteisöllinen ja rauhallinen. Metrolla pääsee n 13 min Rautatieasemalle, kotiovelta kävelee minuutissa vehreään lähimetsään, 7 minuutissa merenrantaan ja vieressä on Itiksen ja Eastonin todella kattavat palvelut. En voisi kuvitella muuttavani enää keskustaan, ja Itäkeskuksen maine on kyllä hyvin kaukana todellisesta asumiskokemuksesta. Olen itse asunut Berliinissä, Barcelonassa ja Brooklynissä, ja idässä on samaa kivaa rosoisuutta, rentoutta ja monimuotoisuutta.

   1. Jatkona vielä, suosittelisin teille idyllistä ja merellistä Marjistä, josta saisitte ihanan omakoti-/rivi-/paritalon pihalla. Siellä kannattaa yrittää bongata lähellä metroa olevia asuntoja, siinä saa kivan asuinalueen (metrolla) läheltä keskustaa (muuten pitää olla auto tai kävellä n 15-20 min metrolle), mutta samalla tarvittaessa kivenheiton päässä on kaikki keskustaa vastaavat palvelut. Marjiksessa on upeita taloja ja hauskasti monen tyylistä arkkitehtuuria, kannattaa käydä vaikka sunnuntaikävelyllä.

    1. Voi joo, Marjaniemi on aivan ihana! Ehkä sinne joskus vielä <3 Toi luonnon, meren ja toisaalta kulkuyhteyksien läheisyys kiinnostaa, vaikka Marjaniemestä joiltain kohtaa on jonkin verran matkaa metrolle, mut alue on kyllä aivan ihana. Kiva, kun siellä on niin erityyppisiä rakennuksia ja koteja, ihania vehreitä pihoja ja se uimaranta on superkaunis.

 6. Ollaan asuttu tammikuusta lähtien Katajanokalla ja en lähtis täältä enää minnekään. Vaikka asunkin ns uudella puolella eli 70 & 80- luvulla rakennetuissa taloissa. Mutta joo lähellä keskustaa ja silti niin rauhallista ja ennen kaikkea meri hyvin lähellä. Vanhalla puolella on ihania taloja.

  1. Oh joo, Katajanokan vanhat talot kiinnostais kyllä, mutta taitavat olla kaikki lähempänä miljoonaa kuin puolta miljoonaa siellä.

   1. On.. siksi mekin asutaan täällä ns uudella puolella.. Ja käydään ihailemassa vanhaa puolta vaan

 7. Todella kiva postaus!
  Muutin itse kahdeksan vuoden jälkeen keskusta-alueelta (Punavuori & Alppila) hieman sivummalle Maunulaan, ja en ole katunut päätöstä hetkeäkään. Ihana 50-luvun kerrostalo, jossa jäi remontillekin budjettia. Olen viihtynyt, ja tämä tulee varmasti olemaan tärkeä alue koko loppuelämän <3

  1. Oi, kuulostaa ihanalta! Maunula ei oo sekään mulle tuttu, ihana kuulla että oot viihtynyt Punavuoren ja Alppilan jälkeen! :-)

 8. Todellakin antaisin mahdollisuuden kantakaupungin ulkopuolisille alueille! Länsi-Pakilaa en (siellä aikaisemmin asuneena) suosittelisi, sillä vaikka alue on rauhallista, keskuspuisto lähellä ja muutenkin mukava paikka, on palvelut niin suppeat ja etäisyydet silti esim. keskustaan pitkät (bussilla n. 30-40 min) että en usko sen toimivan teidän elämäntyylin kanssa. Haaga taas on tosi kivaa aluetta ja todella hyvät yhteydet joka suuntaan, niin keskustaan kuin Espooseen päin (näin btw Huopalahden asemalta on alle 10 min keskustaan, sen korjaisin tekstiin!).

  Itse muutin hiljattain Kannelmäkiin ja ekaa kertaa elämässä tuli sellainen fiilis, että on löytänyt just eikä melkeen oikean alueen itselle. On tullut asuttua vaikka minkälaisilla asuinalueilla niin Suomessa kuin ulkomailla, ja omasta mielestäni Kantsussa yhdistyy nämä kaikki. Kaikki palvelut löytyvät kävelyetäisyydeltä, junalla menee keskustaan alle 15 min, viheralueet ovat todella nätit, Kanneltalossa riittää kulttuuria, uuden Kantsun puolella on sopivaa rososuutta (ettei mene liian pliisuksi meininki) ja taas vanhan Kantsun puolella on 1950-60-luvun ihania taloja (täynnä toimivia kolmioita, joista yhdessä itsekin asustelen ;) ). Suosittelen lämpimästi tutustumaan Kannelmäkeen!

  Kun me viimeksi etsittiin puolison kanssa asuntoa, oli meillä aluksi hyvin tarkkaan rajatut kriteerit ja alueet. Mitä pidempään etsintä kesti, sitä enemmän laajennettiin hakua koko Helsingin alueelle, ja tuli käytyä aivan uusissa paikoissa ja nähtyä todellisia helmiä sellaisillakin alueilla, missä ei olisi sitä heti odottanut. Sen myötä tajusi taas sen, että paras asia Helsingissä on sen monimuotoisuus, ja että jok’ikisellä alueella on omat mahtavat puolensa!

  1. Sain Kannelmäestä toisenkin tosi ihanan suosituksen ja nyt vaikuttaa siis siltä, että mun pitäis tutustua Kannelmäkeen paremmin! Kävin siellä Helsinkiin muuttaessani hierojalla suht säännöllisesti vuoden pari, mutta en nähnyt noilla reissuilla kuin sitä aseman välitöntä läheisyyttä ja hitsit, se oli aika levotonta. Mutta mun tuntemus ja kokemukset rajoittuu täysin siihen, eli pitäisi selkeästi käydä Kannelmäessäkin seikkailemassa! :-)

   Ja hei kiva kuulla sun ajatus Länsi-Pakilasta, tosi samansuuntaisia ajatuksia kuin tänne aiemmin kommentoineella toisella tyypillä. Että ei ehkä vielä ainakaan olis meidän alue, vaikka varmasti ihana tietyssä elämänvaiheessa!

   1. Kannelmäki best! Itsekin täällä asunut lapsena ja nyt aikuisena 10v ja pidän siitä että kaikki on saatavilla oven avauksella. Palvelut, julkiset yhteydet joka suuntaan, luonto. Asuntojen arvonnousu ollut myös vauhdikasta. Aseman seutu ei oo mieluisin mutta vanha kannelmäki aseman itäpuolella rauhallista.

    1. No toi kuulostaa kyllä kaikki tosi ihanalta. Pitääpä joskus käydä pyörimässä siellä vanhallakin puolella! :-)

   2. Minäkin voin sanoa, että Vanha Kannelmäki on asuinalueena idyllistä ja väljään rakennettua. Palvelut ja luonto aivan vieressä. Kolmioiden hinnat ovat maltillisia: reilusti alle 300 tuhannella saa putki- ja julkisivuremontoidusta yhtiöstä kolmion. Keskustaan junalla alle puoli tuntia.

  2. Kannelmäelle mäkin olisin antanut suositukseni. Asuin siellä putkiremonttipakolaisena puoli vuotta ja olin tosi tyytyväinen kaikkeen, vaikka muuttaessa ennakkoluuloja oli. Paikasta pääsee tosi näppärästi keskustaan, koska junien vuoroväli on vain 10 minuuttia ja matka-aika suurin piirtein sama. Kaari tarjoaa kaupalliset palvelut ja Kanneltalon kirjasto on tosi hyvä. Tykkäsin Kantsussa myös siitä, että siellä oli tosi erityylisiä kävelymaastoja ihan vieressä: Mätäjoen varsi luontohetkiä varten, lisäksi vanhempaa omakotitaloaluetta ja toisaalta myös Haagan puolelle pääsi näppärästi.

   Asema-aukio on joo levoton, mutta toisaalta musta on jepa, että välillä tulee nähtyä myös yhteiskunnan heikompiosaisia. Pysyy realiteetit mielessä ja ei tuu kuplauduttua niin helposti ;)

 9. Kiitos kivasta kirjoituksesta! Asuimme mieheni kanssa neljä vuotta Sörnäisissä ja Kalliossa eri osoitteissa vuokralla. Viime keväänä aloimme etsiä omistusasuntoa ja päädyimme muuttamaan ihanaan rivitalokolmioon Mellunmäkeen. Oma mielikuva tästä alueesta ei ollut kovin ruusuinen, mutta tää meidän koti on täällä Fallbackan kupeessa, ei siinä metriksen vieressä. Täällä on tosi rauhallista ja paljon luontoa, Mustavuoren luonnonsuojelualue ihan kävelymatkan päässä ja tosi hyvät palvelut ja bussiyhteydet metron varrelle. Lämmin suositus, tervetuloa itään!

  1. Hei kiitos ihanasta kommentista Jennu! Kiva kuulla että Mellunmäki on ollut ihana paikka asua. Mulla ei ole mitään mielikuvaa alueesta, paitsi ehkä joku hippaisen vanhentunut jostain Suomi-sarjoista tai leffoista, just ei-niin-mairittelevassa mielessä. Mut tollaiset mielikuvat harvoin on täysin totta, että ihana kuulla tämä, koska mulla ei ole mitään oikeaa kokemusta tuosta alueesta. Luonnon läheisyys + hyvät kulkuyhteydet on kyllä niin tärkeä kombo.