9 x paras alkoholiton kesäjuoma

& juoma, ruoka
10 kommenttia

Viimeisen parin vuoden ajan olen juonut alkoholia vähemmän ja vähemmän. Nautin kyllä hyvästä lasillisesta (tai parista) viiniä ruuan kanssa enkä usko että on kovinkaan montaa tilannetta jossa sanon ei lasilliselle skumppaa, mutta darra ja paristakin alkoholiannoksesta seuraava väsymys ja alakuloisuus eivät kiinnosta. On ihanaa käydä ulkona niin, että vaikka on valvonut koko yön tanssien tai seikkaillen, ei aamulla ole darra tai alkoholista johtuva alavireinen ja mitään aikaansaamaton fiilis.

Siispä baarien ja terassien mocktail-listat ja alkoholittomien juomien tarjonta kiinnostavat siinä missä lähikaupan kylmäkaapin tarjontakin.

Parhaat alkoholittomat juomat

Vesimelonimehu valmistuu helposti blenderillä 

Kotona on tietysti helppo nautiskella alkoholittomista juomista ja useimmin valkkaan lasiini vichyä tai alkoholitonta olutta, kun ulkona ollessa tekee mieli jotain muuta kuin vettä, mutta vaihtelu virkistää. Alla mun suosikkini alkoholittomista kesäjuomista.

Parhaat alkoholittomat (kesä)juomat:
 • Vesimelonimehu – pilko puolikkaan vesimelonin hedelmäliha blenderiin, surrauta mehuksi ja tarjoile. Jos olet säilyttänyt vesimelonin jääkaapissa, juoma on viileä vielä blendauksen jälkeenkin. Huoneenlämpöisestä hedelmästä surrautettu juoma kannattaa viilentää jääkaapissa tai jääpaloilla ennen tarjoilua. Vinkki: tuoreesta limestä puristettu mehu sopii hyvin vesimelonin kaveriksi!
 • Kookosvesi – Foodinin luomukookosvesi ja Puhdistamon kookosvesi ovat markettien parhaat. Kumpikin maistuvat siltä, miltä tuore kookosvesi suoraan hedelmästä Vietnamissa maistui. Moni Suomessa myytävä kookosvesi on hirveän makuista, joten on ihanaa, että kahdella kotimaisella brändillä on niin hyvät vaihtoehdot valikoimassaan.
 • Jäätee – Clipperin valmiit jääteet ovat superhelppoja (haudutus 8 minuuttia, suoraan kylmään veteen) ja hyvänmakuisia; koska ne eivät sisällä teelehtiä vaan ovat yrttisekoituksia, ne eivät maistu pitkänkään haudutuksen jälkeen kitkeriltä tai kaipaa mitään makeutusta. Oma suosikkini on sitruuna-inkivääri, mutta kaikki kolme makua toimivat mielestäni hyvin.
 • Alkoholiton olut – oli aika, kun en voinut sietää olutta, mutta nykyisin valitsen hyvän oluen mausteisen tai tulisen ruuan kaveriksi ja joskus sellaisenaan nautittavaksi. Paras alkoholiton olut taitaa makunsa puolesta olla Peronin alkoholiton olut.
 • Hakuma matcha-juoma – En olisi muistanut tämän raikkaan herkkujuoman olemassaoloa, ellen olisi lukenut kolleegani vinkkausta siihen liittyen. Valkkaan tämän usein kahviloissa kylmää ja piristävää juomaa kaivatessani, mutta tätä saa myös joistain K-marketeista.
 • Luonnolliset energiajuomat – hahaa, enpä olis uskonut tämän päivän koittavan, mutta kyllä, olen löytänyt suosittelujen arvoisen energiajuoman, luonnollisen ja lisäaineettoman tietty, ja vielä kaksin kappalein. Puhdistamon Bergamotti -energiajuoma on hyvä (olen maistanut kaksi muutakin makua enkä pitänyt niistä), joskin makeutukseen käytetty stevia puskee voimakkaasti läpi. Toinen loistava, maultaan ehkä aavistuksen parempi, on Anton&Antoneissa ja Ekolossa myytävä Novan appelsiini-seljankukka-lime-energiajuoma. Siinä ei maistu stevia!
 • Kombucha – Tamperelaisen The Good Guys:n kombuchat ovat mun lemppareita. Mansikka-basilikan valkkaan, kun en halua perinteistä kombuchaa, Fresh Gingerin silloin, kun tavallinen kombucha kiinnostaa. Totta puhuen mikä vain makuvariantti tältä brändiltä maistuu. Tykkään myös Kellaripanimon hienostuneesta Greippi-kataja-kombuchasta sekä lempeästä Tyrnistä.
 • Club mate – Kävin joku aika sitten tiukan keskustelun, jossa porukka jakautui täysin club mate lovereiksi ja hatereiksi – mä kuulun luonnollisesti ensimmäisiin.
 • Vegaaniset mylkitMö:n kuulerit ovat hyvä vaihtoehto silloin, kun kaipaa jotain makeaa, kuplatonta ja pikkuisen täyttävämpää juotavaa. Mun tuttavapiiri jakautuu tämänkin juoman suhteen kahtia; osa ei ymmärrä ja osa tykkää hulluna. Jos maitopohjaiset makeat drinkit (ville vallattomat, mariannet yms) olivat joskus sun juttusit muttet enää juo maitopohjaisia drinkkejä, tässä hyvä vegaanivaihtoehto – miksei myös drinkkien blandikseksi mutta sellaisenaan alkoholittomana juomana.

Seuraavaksi voisi varmaan alkaa opetella alkoholittomien cocktailien tekoa ja testata, olisiko joku alkoholiton skumppa hyvä. Onko suosituksia?

Ps. Listasimme lisää hyviä alkoholittomia juomavinkkejä myös Sugar Universeen! Kurkkaa alkoholiton gt-resepti ja parhaat makuvesivinkit.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Lehtikuohulle iso suositus! Löytyy Alkosta, mutta myös Prismasta hyvällä tuurilla. :)

  1. Hei kiitos!! En tajua miten en oo jo maistanut tätä, tuttu pullo ja juoma! :) Kiitos!!

 2. Kuohuvista – https://www.viinitie.fi/alkoholittomat/loimer-donauriesling Jos saat tätä jostain haltuusi tai bongaat ravintolassa, niin kannattaa testata! Tämä on sikäli erikoinen juoma, että se on tosiaan rypälemehua ja näin ihan luontaisesti alkoholitonta, eikä siis teknisesti ottaen lainkaan viiniä (josta alkoholi olisi sitten poistettu). Mutta ihanaa kuplivaa yhtä kaikki! Itse bongasin tän alunperin Tampereella Kajon viinibaarista Villeistä & Viineistä.

  Alkoholittomista oluehkoista vinkkaan myös Krombacherin sitruuna-radlerin! Huomasin että vinkkasit instassa toisen merkin samantyylisestä, niin ehkä tykkäisit tästäkin.

  1. Apua sain nyt monta päivää myöhemmin oivalluksen että mähän puhuin täällä ihan puuta heinää! Elikkä kyseinen radler on siis Clausthalerin eikä Krombacherin. Hehe.

   1. HAA, kiitos vinkeistä Elli! :) Toi kuohuviini kiinnostaa tosi paljon, koska oon maistellut vain muutamia alkoholittomia ja toi kyllä vaikuttaa jännältä!

    Haa maisteltiin toi Clausthalerin Radler sattumalta pari päivää sitten tortillojen kanssa, oli hyvä! Aika makea, mutta tosi hyvä ainakin tolleen ruuan kanssa puolikas pullo. IHANAA että alkaa olla vaihtoehtoja!!!

 3. Tykkään lehtikuohusta (vaikkakin aika makee) ja bongasin just että samalta valmistajalta on ilmestynyt myös raparperikuohu <3 Se lähtee seuraavana testiin! Ehkä se olis vähän kirpsakampi. Noi Clipperin jääteet kuulostaa myös ihanilta :)

  1. Oii mun pitää kans testata toi raparperikuohu jossain vaiheessa!