Alkoholittomat juomavinkit juhliin

& juoma, ruoka
Jätä kommentti

Kuten aiemmin kirjoitin, oli jouluaattona hauska maistella erilaisia alkoholittomia juomia porukalla – näin sai kerralla useamman mielipiteen juomista myös sellaisilta, jotka eivät ole unohtaneet miltä viini tai skumppa alkoholilla maistuu. Tilasimme ennen joulua alkoholittoman rommityyppisen tisleen Fluère-nimiseltä brändiltä ja testailimme jo aiemmin ostamistamme Seedlip-tisleistä tehtyjä mocktaileja.

Jos kaipaat uuden vuoden juhliin mocktail-ideoita tai suositusta kivasta kuivasta kuohuvasta, edullisesta valkkarista tai valmiista alkoholittomasta juomasekoituksesta, nappaa tästä vinkit talteen.

Alkoholiton juoma juhliin:

Alkoholiton juoma juhliin

Seedlip Garden 108

Seedlip Garden on makumaailmaltaan lähinnä giniä. Yrttinen ja melko ”vihreän makuinen” alkoholiton tisle. Tässä ei kuitenkaan ole katajanmarjaa kuten gineissä, joten ei voi puhua alkoholittomasta ginistä. Tätä suositellaa tonic-veden tai soodan kanssa nautittavaksi mutta tisle sopii myös alkoholittomiin drinkkeihin.

Alkon sivuilla Seedlip Gardenia kuvaillaan näin: ”Väritön, kuiva, hiilihapoton, avomaankurkkuinen, tillinen, yrttinen, hennon suolainen, raikas.” Maku tulee mm. herneestä, rosmariinistä, timjamista, vihermintusta ja humalasta.

Testasimme tästä jouluna tämän mocktailin ja vaikka se maistui suurimmalle osalle, oli tämä makuuni vähän turhan kuiva makeutuksesta huolimatta, Seedlip Gardenin vihreä makumaailma puski niin kovasti läpi. Meidän kotitekoinen omenamehu ei ollut ehkä riittävän makea makupari vihreälle ja kurkkuisalle Seedlip Gardenille. Mietin, että tämä mocktail olisi saattanut olla enemmän makuuni Seedlipin Spice-tisleellä. Saa siis vinkata toimivista mocktail-resepteistä Seedlip Gardenille, jatkan testailua tämän suhteen.

Tätä myy Alko sekä ilmeisesti osa K-kaupoista, sillä bongasimme tämän Redin K-Supermarketista.

Hinta: 29,98€ / 0,7l

Seedlip Spice 94

Seedlip Spice on Gardeniin verrattuna ihan toisenlainen, mausteisempi. Alkon sivuilla kuvaillaan ”väritön, kuiva, greippinen, sitruksinen”, mutta lisäisin tähän kuvailuun kyllä mausteisen myös. Mausta bongaa sitruksen lisäksi helposti myös kardemumman.

Tämä sopii pelkän tonic-veden kaveriksi, jos haluaa tiukahkon juoman ilman makeutta, mutta makeampaa juomaa kaipaavien kannattaa kokeilla tämän kaveriksi esimerkiksi Pink Tonicia tai jotain makeampaa lantrinkia. Aion kokeilla tätä Fentimansin ruusulimonadin kaverina! Ja vähän luulen, että tämä sopisi maultaan omenamehun kaveriksi myös.

Hinta: 29,98€ / 0,7l

Seedlipin valikoimaan kuuluu näiden kahden lisäksi myös sitruksinen ja inkiväärinen Grove, mutta sitä ei taida saada Suomesta?

Fluere viskin kaltainen alkoholiton

Fluère Spiced Cane Dark Roast

Fluère Spiced Cane on rommin tyylinen alkoholiton tisle – erehdyin aluksi luulemaan viskityyppiseksi, mutta siis rommiahan tämä on lähinnä! Makumaailmaltaan tämä sopii hyvin limen ja colan kaveriksi kuten rommikin (yhdessä ja erikseen). Tämä mocktail toimi hyvin, samoin tämä.

Ei tätäkään varmasti voi suorilta rommiin verrata, mutta makumaailmaltaan tämä on ainakin ihan erilainen alkoholiton Seedlipin kirkkaisiin ja raikkaisiin makuihin verrattuna. Fluère Spiced Canen mauista voi tunnistaa tonkapavun, kahvin, karamellin ja toffeen.

Hinta: 21,95€ / 0,7l (suoraan Hollannista tilattuna. Alkon valikoimiin tulee ilmeisesti Fluèren ginityyppinen Floral blend of botanicals huhtikuussa)

Noughty kuohuviini

Thomson & Scott Noughty Organic -kuohuviini

Tätä Thomson & Scott Noughty-kuohuviiniä en ollut maistanut aiemmin, mutta valikoiman sen rohkeasti jouluiseen juomatilaukseeni mukaan, koska tämä oli kuvailtu puolikuivaksi (sokeria 5,5g/l) ja tämä on luomua.

Tämä saksalainen kuivahkon makuinen (kenties kuivin maistamani alkoholiton kuohuva!) kuohuva oli täydellinen ruuan kaverina. Voisin hyvin kuvitella tämän niin salaattien, kevyiden syömisten, kalojen kuin kesäruokienkin kaveriksi. Alkon sivuilla tätä kuvaillaan seuraavasti: ”vaalea, puolikuiva, keskihapokas, hedelmäinen, elegantti.”

Hinta: 15,49€ / 0,75l

Muita alkoholittomia juomasuosituksia:

Myös tämä Jacob’s Creek UnVined Riesling 2021 -valkoviini oli kylmänä ruuan kaverina aivan hyvä. Ei ehkä kovin erikoinen, muttei huonokaan ja hintaa vain 7,96 €.

Jos haluat päästä helpolla, nappaa juhliin mukaasi Spritzish-tölkki, viileänä hyvin ja tarjoile jäiden ja appelsiiniviipaleen tai -kuoren kera. Olen maistanut jonkun muun brändin vastaavaa pitämättä siitä, mutta tämä oli mielestäni ihan okei. Voisin kuvitella juovani tätä toiste joskus kesähelteellä.

Jos kaipaat lisää alkoholittomia juomasuosituksia, lue nämä aikaisemmat postaukseni: 5 x paras alkoholiton kuohuva & 9 x paras alkoholiton kesäjuoma.

Lisää luettavaa

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.