Nice things 2021

lifestyle
Jätä kommentti

Vuosi vaihtui ihan tosi lempeästi. Odotettiin vuoden vaihtumista ystävien ja kummitytön kanssa, tehtiin kesärullia, kippisteltiin ja käytiin kurkkimassa ulkona ilotulituksia. Ei nähty kovin montaa, mutta tähtisadetikut ilahduttivat. Pienimmän mentyä nukkumaan tehtiin kuppitaikoja (mulle luvassa harmoniaa, onnellisuutta, muutosta tai muuntautumista vuodelle 2022) ja kippisteltiin tulevalle vuodelle.

Ajattelin tiivistää vähän vuotta 2021 tähän, etenkin niitä kivoja juttuja viime vuodelta, niin tuntuu, että blogissakin saa kääntää uuden sivun vuoden vaihtumisen kunniaksi. Vitsit tykkään siitä fiiliksestä, kun saa korkata upouuden kalenterin. Käytän edelleen paperista, koska asiat ylös kirjoittamalla ne jäävät parhaiten mieleen.

ida365 vuoden 2021 muistelot

Viime vuodesta jää päällimmäisenä mieleen: Viime vuosi tuntui tosi omalta. On ollut isoista asioista elämässä rauhallinen ja harmoninen fiilis ja tosi onnellinen olo. Turvallinen ja luottavainen. Alkuvuoteen mahtui kauan kaivattua tyhjää tilaa ja hengähtämistä, loppuvuosi sitten taas oli työntäyteinen ja temmoltaan kiivaampi.

Välillä korona ja päätökset, joita sen myötä oli tehtävä, ahdistivat tosi paljon. Sellaiset, kun piti jättäytyä pois jostain tosi ihanasta siksi, että se tuntui siinä hetkessä ainoalta oikealta vaihtoehdolta.

Kotona on tullut vietettyä tosi paljon aikaa ja vaikka etsittiin kesästä alkutalveen uutta kotia tosi määrätietoisesti, en just nyt osaa olla harmissani siitä, ettei sellaista vielä löytynyt. Mun into asuntoilmoitusten jatkuvaan kyttäämiseen loppui joskus marraskuun aikana muiden kiireiden lomassa ja nyt on sellainen fiilis, että kyllä se löytyy kun on sen aika.

Kirja, joka jäi mieleen: Mariana Enriquez – Mitä liekit meiltä veivät, Adeline Dieudonne – Oikeaa elämää, Meri Valkama – Sinun, Margot, Amanda Palo – Outoja kaloja, Suvi Auvinen – Kaltainen valmiste, Elisabeth Strout – Nimeni on Lucy Barton, Kira Poutanen – Surun kartta. Lisää tänä vuonna luettuja kirjoja täällä ja täällä.

ida365: hyvästit vuodelle 2021

Mieluisin seikkailu: Essin mulle järkkäämät kahden hengen polttarit Hanasaaressa oli ihan superihana yllätys ja kaivattua kahdenkeskeistä aikaa. Oli ihana kesäsää, kevyt ja onnellinen olo. Nauratti, että mut onnistuttiin yllättämään niin täysin ja että tuo miniloma oli just sellainen irtiotto, jota kaipasin. Aivan parasta.

Myös häälomareissu Mustioon oli ihana, tuntui kuin olisi ollut ulkomailla. Mustion linnan puisto on todella kaunis ja saunominen orangeriessa ja joessa pulahtaminen oli ihastuttavaa. Löysin niin monta neli- ja kuusiapilaa etten kehtaa edes kertoa! Onnelinen reissu.

Lempiruoka: Moussaka, vegaaninen bolognese, itsetehty pizza ja Daddy Greensin gluteeniton pizza. Itsetehdyt smoothiet!

Asia, jota opettelen: Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen. Olen näiden kahden koronavuoden aikana unohtanut, miten liikutaan säännöllisesti. Mulle paras vaihtoehto olisi käydä säännöllisesti liikkumassa tiettyinä iltoina arjessa, sitten sitä ei tarvitsisi miettiä sen enempää, mutta tällainen ei ole viimeisten vuosien aikana ollut mahdollista, kun joogasalit ja muut ovat olleet välillä suljettuina pitkiäkin aikoja.

Nyt kun teen töitä kotoa käsin, mun ei tule liikuttua paikasta toiseen yhtä paljon kuin aiemmin, joten pitäisi varmaan kehittää itselle jotkut säännölliset aamukävelyrutiinit tai vastaavaa.

Onneksi viime vuoteen mahtui myös suht säännöllinen yin-joogajakso sekä kotijoogailua mm. Adrienen opastuksella. Haaveilen pilateksesta ja barresta, ehkä myös vesijuoksusta.

ida365 vuoden koonti

Levyt, joita kuuntelin eniten: Malla – Malla, Dua Lipa – Future Nostalgia, Lorde – Solar Power.

Uusi tapa: Sober curious -meininki, jota on jatkunut reilun vuoden verran. Tämän taustalla ei ole mitään suurta syytä tai päätöstä, vaan vain sellainen fiilis, ettei krapulat ja alkoholi kiinnosta.

Kiva arkijuttu: Arkiruuan kokkailu ystäville. Yhdessä syöminen on ihan parasta! Ollaan sekä kokeiltu uusia reseptejä että kokkailtu toimivaa ja helppoa arkiruokaa porukalla.

Ja edelleen ääniviestit. Rakastan ääniviestejä! Tänä vuonna ei varsinkaan alkuvuodesta tullut nähtyä ystäviä yhtä paljon kuin aiemmin, mutta ääniviestein kuulumiset vaihtuivat sujuvasti.

Kiva löytö: Matcha! Olen juonut matchaa epäsäännöllisesti ennenkin, mutta nyt se jäi mun arkeen. Sain ihanasti brändätyn It’s Rite:n matchaa pussillisen testiin ja tilasin sitä juuri lisää, koska tuntuu että iltapäivän matcha latte sopii mulle niin paljon paremmin kuin iltapäiväkahvi. Tuntuu että olo on tasaisemman energinen ja vähemmän väsynyt, kun juon vähemmän kahvia? Ihan ihmeellistä, mutta siltä musta on loppuvuodesta tuntunut.

Ja sitten on kyllä mainittava Djusie, vaikka tuotteet tulevatkin myyntiin vasta nyt 2022 vuoden puolella. Olin kesällä mukana sarjan testiryhmässä ja vitsit, en malta odottaa että tulevat vihdoin myyntiin nyt alkuvuodesta! Sarjan kolme ensiksi lanseerattua tuotetta ovat kaikki todella hyviä ja sopivia iholleni. Aivan erityisesti Liquid Silk -puhdistusöljy (lähtee vedellä, ei tarvitse toista putsaria kaveriksi!) vei sydämeni.

ida365 kivoimmat jutut

Parhaat uutiset: No vauvauutiset lähipiiristä, ehdottomasti. Minään aiempana vuonna lähipiirini ei ole täyttynyt pienistä tyypeistä tai niiden odotuksesta yhtä runsain määrin kuin vuonna 2021. Saas nähdä miten paljon uutisia vuosi 2022 pitää sisällään!

Blogin eniten luetut postaukset vuodelta 2021: 1) Iittalan vuosiväri ametisti 2) Testissä Thinx-alushousut 3) Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua? 4) Häät – rakkaus best 5) Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

TV-sarja, joka jäi mieleen: It’s a Sin, We Are Who We Are, Sex Educationin uusin kausi, Politiikka-Suomi ja The White Lotus. Katsoin aika vähän sarjoja tänä vuonna, ehkä käytin sen ajan lukemiseen?

Oivallus: Taas pieniä oivalluksia omannäköisestä elämästä ja siitä, mitä se käytänössä voi tarkoittaa. Esim. meidän minihäät tuntuu ihan superhyvältä idealta edelleen.

Kiitos 2021,
tervetuloa 2022! ♥

Lisää luettavaa

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.