Rakkaus best

lifestyle
18 kommenttia

Ida ja Victor

Me mentiin naimisiin!

Mulla on pakahduttavan onnellinen olo ja tuntuu että aika kuluu hassusti, koska miten hääpäivästä voi olla jo yli kuukausi? Kotona tasojen päällä näkyy vieläkin juhlien jälkiä; hääpäivämme käsinkirjoitettu menu muistona, kuivatut laventelit jotka koristivat tervetuliaismaljoja, kuivamassa oleva hääkimppu ja kortit, joita läheisemme ovat meille lähettäneet.

Huomaan olevani aika sanaton, kun yritän kirjoittaa meistä tai rakkaudesta. On niin onnekas ja onnellinen olo, että pelkään sen olevan jonkun toisen mielestä ärsyttävää, vaikka samalla tajuan, miten hölmö ajatus moinen on. Mitä hittoa, rakkaushan on maailman ihanin asia!

Ida ja Victor häät

Meillä oli suloiset, rakkaudentäyteiset minihäät.

Me mentiin naimisiin perjantaina, kesäkuun puolenvälin paikkeilla. Oltiin varattu myöhäisin vapaa vihkimisaika maistraattiin useampi kuukausi sitten, mutta myöhäisinkin saatavilla ollut aika oli normaalia lounastaukoamme aikaisemmin.

Perjantaiaamu alkoi siis epätyypillisen aikaisella herätyksellä. Vaikken oikeastaan ollut jännittänyt hääpäivää etukäteen, tuntui perjantaiaamuna kutkuttavalta ja malttamattomalta. Unohdin jännityksen hetkeksi kampaajalla Sannin ihanan varmoissa otteissa. Joku saattaisi neuvoa, ettei hääpäivänä kannata mennä itselle tuntemattoman kampaajan penkkiin, mutta jostain syystä olin aivan varma, että saisin Sannin käsissä just sellaiset kiharat, kuin toivoinkin. Ja niin sainkin! Olo oli kuplivan kepeä, kun suuntasin kampaajan jälkeen keskustasta takaisin Kallioon hiukset kauniilla laineilla.

Kotona oli jo täysi tohina päällä, ihana Outi valmisteli meille ja kolmelle todistajallemme juhlalounasta keittiössä. Victor oli hakenut morsiuskimppuni ja huojennuin, kun kimpun kotona nähdessäni totesin sen täydelliseksi. Naurattaa, että olin ensin se tyyppi joka ei ehkä edes haluaisi morsiuskimppua ja sit lopulta olin se tyyppi joka lähetti nelisivuisen pdf:n toivekimpustaan kukkakauppaan. Refekuvissa oli muun muassa jaloleinikkejä, vaikka tiesin, ettei häidemme aikaan enää olisi niiden sesonki, mutta jotenkin maagisesti Kukkatehtaan tyypit onnistuivat löytämään kimppuuni kotimaisen kukkatilan jaloleinikkejä.

Maistraatin pihalla meitä vastassa oli kolme ystäväämme, Linda, Essi ja Salla, jotka olimme pyytäneet todistajiksemme ja juhlimaan päivää kanssamme. Päätimme naimisiin menemisestä kevättalvella, jolloin rajoitukset olivat supertiukat, joten tuntui turvallisimmalta ja yksinkertaisimmalta pitää häät ihan superpieninä; vain me ja todistajat. Kumpikaan meistä ei ole koskaan haaveillut häistä saati osannut kuvitella itseään isojen juhlien ja huomion keskipisteeksi, joten mitä enemmän asiaa pohti, sitä enemmän pienet häät kummastakin tuntuivat omalta.

Toimitus maistraatissa oli ohi hetkessä (siis oikeasti varmaan alle kolmessa minuutissa) ja kaikki se muodollisuus ja vakavuus rakkauden äärellä sai mut sellaiseen tilaan, että virallinen osuus melkein nauratti.

Ida365 häät

Oli ihana juhlia häitä intiimisti kotona rakkaiden ystävien kanssa ja ollaan monta kertaa kiitelty itseämme siitä, että palkkasimme Outin vastaamaan juhlapäivämme suunnittelusta ja toteutuksesta ruokien, juomien ja somistuksen osalta. Meidän ei tarvinnut kuin siivota kotona, tehdä päivää varten soittolista ja pakata kuohuva ja viinilasit mukaamme, jotta saimme kippisteltyä heti maistraatin jälkeen todistajien kanssa. Kaikki muu kukista ruokiin, juomiin ja pöydän somisteisiin oli Outin käsialaa.

Istuimme maistraatista kotiin päästyämme hetken olohuoneessa alkumaljat käsissämme ja kun Outi kutsui meidät ruokailuhuoneeseen, tuntui, että olisimme olleet jossain muualla kuin kotona. Vähän kuin olisi ollut ravintolassa, mutta oltiinkin meillä. Ihan täydellisen ihanaa makuumme – intiimi pienen porukan häälounas.

Ennen häitä herkistelin vähän väliä miettiessäni, miten ihmeellistä elämä on. Että oisinko uskonut, jos joku olisi vuoden 2015 Sidewaysissa sanonut mulle, että se samassa porukassa hengaillut nuori mies tulisi kuuden vuoden päästä olemaan mun aviomies.

Tai että miten hitossa maailman ärsyttävin ”se tulee kun vähiten sitä odotat” -klisee oli muuttunut todeksi mun kohdalla (tuo on muuten tosi surkea lohdutus tyypille, joka pohtii, tuleeko löytämään elämäänsä rakkautta) – että miten tapasinkin rakastettavimman tyypin just sellaisessa elämäntilanteessa, kun olin sinut jopa sen aiemmin itseäni pelottaneen ajatuksen kanssa siitä, että mitä jos en koskaan kohtaakaan sellaista tyyppiä, jonka kanssa elämän jakaminen tuntuisi ihanalta ajatukselta, että voisinko silti elää onnellista elämää?

Vaikka toivoin, että kohtaan tyypin, jonka kanssa kaikki tuntuisi luontevalta, mun oli hyvä olla itsekseenkin. Olin totaalisen kyllästynyt kaikkiin epäselviin kuvioihin ja ajattelin, että mun on tosi hyvä yksinkin. Välillä jopa mietin, että osaisinkohan enää edes asua kenenkään kanssa, kun olin ollut niin monta vuotta itsekseni.

Ja niin – sitten mä tapasin sut. Eikä tarvinnut jossitella tai ihmetellä yhtään mitään, kaikki oli alusta asti selkeää.

Häät

Hääpäivänä en sitten yllättäen itkenytkään miltei ollenkaan. Vähän pyyhin liikutuksen kyyneleitä ystävän pitäessä puhetta ja huomatessani toisen ystävän silmiin kohonneet onnenkyyneleet maistraatin pihassa. Ei siis ehkä ihme, että aloin itkeä vollottaa häälomalta kotiin päästyämme, kun luin eteisen lattialle postiluukusta tipahtaneen kortin äidiltä ja isältä.

Kortti oli osoitettu ”avioparille” ja oli niin kauniisti kirjoitettu, että kai siinä sitten itketti kortin ja kauniiden sanojen lisäksi vähän kaikki. Meidän ihanat ystävät. Kaikki onnittelut tutuilta ja tuntemattomilta – on ollut häkellyttävän ihanaa, miten moni on myötäelänyt meidän onnea. Ja itketti sekin, että miten voikin olla, että oon tavannut tyypin, joka on aivan ihmeellisen ihana, empaattinen, viisas, hauska, avoin ja herkkä ja jonka kanssa voin todella keskustella kaikesta ja tulla ymmärretyksi.

Cecilie Bahnsen mekko häät Ida Hanhiniemi

Vaikka mikään ei oikeastaan muuttunut, niin kuitenkin ihan kaikki on muuttunut. Ja se tuntuu ihan maailman parhaalta. ♥

kuvat: rakas Linda Lehtovirta ( ˘͈ ᵕ ˘͈♡)˚๐*˟
Kiitos otsikko-inspiksestä Essi, joka kiteytit tuohon
lausahdukseen kaiken oleellisen <3 

Lisää luettavaa

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Wääää, itkuhanat aukes täällä! ❤️ Ihanasti kirjoitettu ja mieleen palasi myös omat maistraattihäät. Niin paljon onnea teille ihanille!

  1. Voi ihana Minttu ❤️ kiitos. Mä googlailin häitä suunnitellessa kaikkea ja luin silloin sun postaukset aiheesta :’-) <3

 2. Niin ihanaa, paljon paljon onnea! ❤️ Kauniit, herkät kuvat. Me mentiin myös huhtikuussa naimisiin maistraatissa, ihan kaksin. Mulla on tunne, että ihmiset ainakin omassa kuplassa uskaltaa yhä useammin viettää häitä juuri omalla tyylillään, mikä on ihan parasta.

  1. Voi kiitos Piia ❤️ Oli ihan parasta, että Linda kuvasi meidän kuvat; oli helppoa olla kameran edessä kun kuvaajana toimi läheinen ystävä.

   Ja totta, on ihanaa, että ihmiset juhlii häitään just siten, miten omimmalta tuntuu. Sain häitä suunnitellessa ystävältäni tosi hyvän neuvon, se oli että viettäkää häät just niin kuin itse haluatte, se on teidän päivä. Niin yksinkertaista ja itsestäänselvää, mut luulen, että helposti tuo unohtuu jos alkaa pohtia, että mitähän se ja se ajattelee, jos ei saa kutsua / pitääkö olla tämä ja tämä perinne jne.

   Häät maistraatissa ihan kaksin kuulostaa täydelliseltä <3

 3. Ihana teksti ❤ tuli kyynel silmään tätä lukiessa. Rakkaus on niin ihana asia❤ ja sun mekko oli upea!

  1. Voi ihana Venlaaa!! <3 Ihana kun myötäelät ja kiitos!

   Mulla oli tuossa mekossa niin ihana olla :'-) ja haluun käyttää sitä myöhemmin vaiks maihareiden tai sandaalien kanssa!

 4. Niin ihanasti ja kauniisti kirjoitettu – rakkaus välittyi täydellisesti ruudun tällekin puolen. ❤️ Paljon onnea teille! ❤️
  Rakkaus best ja myös maistraattihäät best! Me mentiin myös maistraatissa naimisiin, se oli eräs aivan tavallinen tiistai viisi vuotta sitten lokakuussa – vain pari ystävää todistamassa. Mutta niin vain tuo päivä muuttui erityislaatuiseksi. ☺️

  1. Voi kiitos Tiia! ❤️ Ihanaa, että Linda sai taltioitua kuviin niin paljon fiiliksiä ja tunnetta, vaikka kuvattiin pitkän päivä päätteeksi nämä kuvat.

   Ah voi vitsit kuulostaa ihanalta tuo teidän hääpäivä. Se on kyllä hurmaavaa, että miten jostain ihan tavallisesta päivästä voi tulla niin spesiaali.

 5. !!!!!
  Oon kattonu tarkkaan kuka tämä miekkonen onkaan, ja ihanaa, että hän on näin hyvä ja tärkeä :’-) onnea teille <3

  1. Oona ihana, kiitos ❤️❤️ !! :’-) Hän on ihanin, oon ihan superonnekas ja onnellinen.

 6. Törkeen ihanaa! Täydelliset häät! Paljon onnea! ❤️❤️❤️❤️

 7. Äää onnea ihan miljoonasti ❤️ kaikesta kirjoittamastasi tihkuu läpi onni ja rakkaus sepä vasta onkin ihanaa !

  1. Äää ihana Eerika!!! :’–) <3 <3 Kiiitos. Ihana kun jätit viestin!!!

 8. Sun asu on tosi ihana ja jotenkin niin sä! Ja kuulostaa muutenkin täydellisiltä häiltä <3 Niiin paljon onnea!