Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

kauneus, luonnonkosmetiikka
Jätä kommentti

* Osa postauksen linkeistä affiliate-linkkejä 

Ajattelin vähän päivittää mun tän kesän ihonhoitorutiineja ja käyttämiäni tuotteita tänne, koska ihoni on voinut viimeaikoina melkoisen mukavasti.

Koska ihoni on oikutteleva, jännitin alkukesästä, millaisessa kunnossa ihoni olisi häissä ja päätin siksi minimoida käyttämäni tuotteet, jottei iho ärsyyntyisi siitä, että hoidan sitä liikaa tai vaihtelen tuotteita liian tiuhaan. Tällaisella tavalla on nimikin, skinimalism, joka varmaan alkoi trendata vastaiskuna muun muassa monivaiheisille korealaisille ihonhoitorutiineille. Tiedän, että joillekin esim. hoitonesteiden ja kasvovesien kerrostaminen toimii, mutta mun oma ihoni ärsyyntyy kaikesta ylimääräisestä, joten minimoiminen on mua varten.

Skinimalism ihonhoitorutiini

Helposti reagoiva ja herkkä sekaiho

Lyhyenä taustoituksena, etenkin, jos luet juttujani uutena lukijana: mun ihoni on helposti kaikkeen – saunomiseen, hikoiluun, vääränlaisiin ihonhoitotuotteisiin, tiettyihin ruoka-aineisiin, aurinkorasvoihin yms – reagoiva, perusominaisuuksiltaan sekaiho. Nuorempana ihoni oli rasvoittuvampi ja näppyjä oli enemmän, nyt epäpuhtauksia ja näppyjä ilmaantuu kun iho ärtyy jostain edellämainitusta sekä kuukautiskierron mukaan.

Käytän ihonhoidossa ja meikkien suhteen ripsiväriä lukuunottamatta pelkästään luonnonkosmetiikkaa siksi, että se sopii iholleni paremmin, tuntuu aidosti hoitavalta ja on ympäristön kannalta fiksumpi valinta ja on kiva tukea pienempiä brändejä jotka kehittelevät tuotteita intohimosta kuin laittaa rahat isoille kansainvälisille jäteille.

herkän ihon luonnonkosmetiikkaa

Ihonhoitotuotteiden minimointi, skinimalism

Koska ihoni on herkkä ja helposti reagoiva, minimoin alkukesästä kaiken käyttämäni kosmetiikan ja panostin Essen Sensitive -sarjan tuotteisiin, joita käytän aina silloin tällöin kuuriluontoisesti. Ne rauhoittavat ihoni ja toimivat erinomaisesti, mutta ovat melkoisen arvokkaita jatkuvassa käytössä.

Essen Sensitive-sarjasta mulla on jatkuvassa käytössä maitomainen Esse Sensitive Cleanser -putsari ja kesäisin lisäksi kuoriva Refining Cleanser, jolla saa puhdistettua myös aurinkovoiteen hyvin iholta. Näiden vakkareideni lisäksi tilasin Sensitive-sarjan kasvoveden ja Protect-öljyn (ihoni rakastaa tätä vaniljantuoksuista öljyä, mutta hitto tämä on kallis) sekä jatkoin aiemmin testiin saamani Sensitive-sarjan silmänympärysvoiteen käyttöä.

Yöllä käytin kerran pari viikossa Essen öljyn kaverina otsalleni Bybin Bakuchiol-öljyä. Se sopii herkälle iholleni eikä tuki sitä, mutta uudistaa ja tuntuu vähän tasoittavan ihoa ja uurteita. Tämäkin toimii mulla parhaiten kuuriluontoisesti käytettynä.

Esse, Dr. Hauschka, Frantsila

Suosikkejani herkälle iholle: Esse, Dr. Hauschka & Frantsila 

Minimoin ihonhoitorutiinini varsin yksinkertaiseksi: aamuin illoin putsari + kasvovesi + öljy. Näiden lisäksi käytin viikoittain myös Dr. Hauschkan Revitalising-kasvonaamiota (Kirkastava naamio) joka on sellainen ihmenaamio, ettei toista. Kun iholle puskee näppyjä, se punoittaa tai muuttuu pintakuivaksi, tämä naamio pelastaa. Toimii myös yön yli käytettynä ihon ollessa erityisen ärtynyt. Tähän luotin myös hääpäivää edeltävänä iltana.

Frantsilan savipohjainen naamio on uusi löytö ja koska se ei kuivahda iholle monen muun savinaamion tavoin, on ihoni pitänyt tästä naamiosta kovasti! Se tasapainottaa, rauhoittaa ja sopii herkälle iholle esim. saunassa tai saunan jälkeen käytettynä. Tuoksu on tosi raikas.

Kuvassa näkyy myös Dr. Hauschkan silkkipuuteri, joka on kesäreissu- ja arkivakkari. Käytän sitä suurimman osan ajasta kuivashampoon tavoin hiusten raikastamiseen pesukertojen välissä, mutta se sopii käytettäväksi iholle myös talkin tavoin; jaloissa käytettynä se voi ehkäistä hiertymien syntymistä sandaaleissa, kainaloihin taputeltuna hillitä hikoilua jne.

Jos iholle tulee hormonaalisia näppyjä tai muita epäpuhtauksia, taputtelen niihin yöksi propolista. Antibakteerinen propolis on nestemäisenä sotkevaa, mutta kunhan se kuivahtaa iholle, se ei sotke tyynyliinaa. Hoitaa näppyä, muttei kuivata ihoa muuten.

Skinimalism epäpuhdas herkkä iho babe balm

Babe Balm

Rakastan saunomista, mutta ihoni ei. Ennen saunomista pesen kasvoni huolella, kuivaan ne pyyhkeellä ja levitän iholle ohuen kerroksen Bybin Babe Balmia. Se on vedetön voide, joka ei tunnu tukkivan ihoani vaikka onkin tuhti, mutta auttaa suojaamaan sitä kuumilta löylyiltä. Ihoni on saunan jälkeen vähemmän ärtynyt eikä muutu pintakuivaksi, kun käytän tätä saunoessa.

Pakkaus on muuten nykyisin pinkki, ekat erät voidetta myytiin tässä oranssissa putelissa. Kertonee jotain tämän riittävyydestä ja säilyvyydestä, että olen voinut käyttää tätä samaa tuubia niin pitkään :-D Babe Balmia voi käyttää myös esim. kuiville kyynärpäille, kynsinauhoille ja kynsille, käsivoiteena ja taputella ”highlighterina” poskipäille tuomaan iholle kuultoa.

Mun iho tykkää siitä, että pidän ihonhoitotuotteet muutenkin minimissä enkä vaihtele käyttämiäni tuotteita usein tai ota kerralla montaa uutta tuotetta testiin. Miksi en sitten aina toimi näin? Olen ihan liian utelias testailemaan uusia tuotteita, se on varmasti se suurin syy. Lisäksi monet suosikkituotteeni ovat aika hintavia ja uskon, että edullisempiakin toimivia tuotteita voi löytää, mutta spessuhetkinä luotan noihin kalliisiin suosikkeihini. Uskon ehdottomasti siihen, että vähemmän on enemmän, enkä pidä monimutkaisista tai moniosaisista ihonhoitorutiineista, mutta etsin aina uusia toimivampia ja budjettiystävällisempiä tuotteita ja välillä huomaan vaihtelevani tuotteita turhan tiuhaan tai käyttäväni tarpeettomia tuotteita.

Tällä hetkellä toimin koekaniina uudelle brändille, jonka tuotteet tullaan lanseeraamaan vielä tämän vuoden lopulla. Olen noista testituotteista NIIIN innoissani, etten ole ollut mistään luonnonkosmetiikasta pitkään aikaan! Ne sekä sopivat herkälle iholleni että aidosti kirkastavat ja heleyttävät; tällaisia tuotteita en ole juurikaan löytänyt omalle iholleni sopivina aiemmin, sillä monet luonnollisetkin kirkastavat tuotteet ovat iholleni turhan voimakkaita. Ihana kertoa näistä teille lisää sitten kun saan, uskon, että moni teistäkin innostuu näistä. Ja huh, voisinpa jo kertoa miten upea pakkausdesign tässä uudessa sarjassa tulee olemaan.

Suostun koekaniiniksi nykyisin hyvin harvoin, koska en tietystikään toivo että ihoni oikuttelee miten sattuu, mutta tätä uutta sarjaa on ollut aidosti ilo testailla. Palataan siihen myöhemmin!

Lisää ihonhoitoon liittyviä postauksia löydät täältä ja luonnonkosmetiikkasuosituksia täältä!

Lisää luettavaa

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.