Vastuullinen neule x 18

lifestyle
2 kommenttia

Multa on tiedusteltu lähiaikoina, että mistä voisi löytää itselleen vastuullisesti valmistetun neuleen fiksuista materiaaleista. Ensisijaisesti suosittelen aina kirppiksiä, koska neule on hyvä kirppislöytö siinäkin mielessä, että käytettynä ostetusta neuleesta näkee heti, miten se kestää käyttöä; nukkaantuuko se, kuluuko se puhki vai onko se edelleen käytöstä huolimatta kuin uusi. Voisiko neule löytyä esim. Curatedin, Milou second handin tai Vintage Magasinetin valikoimasta?

Tiedän, ettei kaikkea aina löydä second handina etenkään silloin kun on tarve, joten toisiksi paras vaihtoehto lienee hankkia jotain ajatonta, kestävää ja vastuullisesti valmistettua. Siksi valitsin tähän postaukseen useammalta eri vastuulliselta brändiltä useita kauniita klassikkoneuleita. Brändien valikoimista löytyy myös villimpiä vaihtoehtoja, mutta kuvissa kunkin brändin klassikot sellaisina kuin ne itse ostaisin, eli mustina tai vaaleina.

Mun omalla ostoslistallani on ollut useamman vuoden musta neuleatakki, mutten ole löytänyt täydellistä! Jatkan etsintöjä. Sen sijaan kauniita ja vastuullisesti valmistettuja neulepuseroita ja pooloja osaan vinkata useammankin:

Alpan neuleet, R-Collection neulepoolo, The Knotty Ones
Alpa – Pearl-neulepusero, The Knotty Ones – Laumes-neulepusero, R-Collection – Saana-neulepaita


Alpa Pearl-neulepusero 159,90 €

Tätä puoliksi alpakasta ja puoliksi silkistä tehtyä neuletta on helppo kehua, koska mulla on tämä neule, juurikin mustana. Päällä hengittävä eikä kutise. Viileällä säällä lämmin ja lämpimällä viileä, ihan täydellisen skarppi pusero arkeen ja juhlaan. Neulos on pysynyt hyvänä ja napakkana. Valmistettu vastuullisesti Liettuassa.

The Knotty Ones LAUMĖS -neulepusero 229 €

Tämä ihanan muhkea neule on valmistettu vastuullisesti Liettuassa. 100% merinovillaa, mulesing-vapaata. Mulla on samantyylinen musta neule jonka olen löytänyt kirpparilta ja mulle tämä on sellainen joka menee sekä farkkujen että mekkojen kanssa, jos haluan esim. syksyn alussa kesämekon päälle reilun ja muhkean neuleen.

The Knotty Onesista olen kirjoittanut tarkemmin täällä.

R-Collection Saana-merinoneulepaita 169 €

R-Collectionin pooloneuleessa on ihanan pitkä helma ja sivuilla halkiot. Valmistettu mulesing-vapaasta merinovillasta, lanka on Itävallasta. Neule on suunniteltu Suomessa ja valmistettu Liettuassa.

The Knotty Ones – MIŠKO-neulepusero, Alpa – Poppy Kimono -neuletakki, UHANA – Harmony-neule

The Knotty Ones MIŠKO cable knit-neulepusero 239 €

100% merinovillasta vastuullisesti Liettuassa valmistettu neule. Ihana malli ja kuvio, voisin kuvitella että tämäkin olisi täydellinen kesämekkojen päälle puettuna! The Knotty Onesista olen kirjoittanut tarkemmin täällä.

Alpa Poppy kimono -neuletakki 249,90 €

Kietaisuneuletakki on suunniteltu Suomessa ja valmistettu vastuullisesti Liettuassa. Saatavilla myös ihanana hiekan sävyisenä. 70 % Premium Baby Alpaca, 30 % Mulberry-silkki. Tykkään tämän mallista ihan hirmuisesti ja mietin tätä tai Alpan Swan-neuletakkia yhtinä potentiaalisina vaihtoehtoina mustaksi neuletakiksi itselleni, jos en löydä vastaavaa second handina. Pitkä musta neuletakki menisi sekä juhlavampien vaatteiden, että arkivaatteiden kaverina syksyt talvet.

Uhana Harmony-neule 249 €

Klassinen neulepusero, valmistettu Suomessa! Tämä on ihanan tuntuista neulosta, päällä todella mukava ja laadukkaan tuntuinen. Materiaali on mulesing-vapaata 100% merinovillaa. Paita on valmistettu Suomessa, Tuusulassa. Lanka on peräisin italialaiselta yritykseltä ja sillä on Öko-Tex standardi 100 -sertifikaatti.

Vastuullinen neulepusero
R-Collection – Meri-poolo, Armedangels – Alaani-poolo, Kaiko – Cashmere-poolo


R-Collection Meri-merinopooloneule 99 €

Klassinen pooloneule merinovillasta. Neule on valmistettu Liettuassa italialaisesta, mulesing-vapaasta merinovillalangasta.

Armedangels Alaani-puuvillaneulepoolo 59,90 €

Nudgella myynnissä olevalla Armedangels-brändillä on valikoimassaan ihania perusneuleita puuvillaisina. Tätä Alaani-neulepooloa on myös valkoisena.

Kaiko kashmirpooloneule 159,90 €

70% kashmiria, 30% villaa. Suunniteltu Suomessa, valmistettu vastuullisesti Nepalissa.

Arela – Bice-neule, Uhana – Forever-neuletakki, Aarre – Filipa-neulemekko

Arela Bice merino-pooloneule 240 €

Arelan Bice-pooloneule on hienoa mulesing-vapaata merinovillaa, valmistettu Nepalissa. Kuvassa neule näyttää nopeasti katsottuna mekolta, koska se on puettu mustan hameen kanssa.

Uhana Forever-neuletakki 259 €

Uhanan neuletakin materiaali on mulesing-vapaata merinovillaa. Neuletakki on valmistettu Suomessa, Tuusulassa. Lanka on peräisin italialaiselta yritykseltä ja sillä on Öko-Tex standardi 100 -sertifikaatti. Tässä on taskut!

Aarre Filipa-merinovillamekko 179 €

Aarre-merkin merinovillaneuleet (mulesing-vapaa) ja -mekko ovat kivan ohkaista merinovillaneulosta, sellaista kauniisti laskeutuvaa. Valmistettu Portugalissa merkin omistajien omistuksessa olevalla tehtaalla.

vastuullinen neule
Alpa – Moment-neulepusero, UHANA – Morning Dew -neule, Alpa – Swan-neuletakki

Alpa Moment-neulepusero 199,90 €

Jos etsii ihan superklassista neulepaitaa, niin voisiko tämä olla sellainen? 100 % alpakan villaa, valmistettu vastuullisesti Liettuassa.

Uhana Morning Dew -neule 199 €

Tässä Morning Dew -neuleessa on kiva neulospinta ja kaunis pääntie, kantsii kurkata lisäkuvat Uhanan sivuilta. Neulepusero on valmistettu Suomessa, Tuusulassa. Uhanan neuleen materiaali on mulesing-vapaata 100% merinovillaa. Lanka on peräisin italialaiselta yritykseltä ja sillä on Öko-Tex standardi 100-sertifikaatti.

Alpa Swan-neuletakki 219,90 €

Tässä neuleessa ei ole mitään ylimääräistä; ei nappeja, ei vyötä, ei turhia leikkauksia tai saumoja. 100 % alpakan villaa, valmistusmaa Liettua.

vastuullinen neule
R-Collection – Ebba-neulepaita, Arela – Laine-neulepusero, AIAYU – Memo-neule

R-Collection Ebba-merinoneulepaita  109 €

Valmistettu kevyestä sataprosenttisesta merinovillasta. Mulesing-vapaa merinovillalanka on Itävallasta. Neule on suunniteltu Suomessa ja valmistettu Liettuassa.

Arela Laine cashmere-neulepaita 375 €

Cashmere-neule, valmistettu Nepalissa. Mulla on ollut Arelan cashmere-neule ja itku, se oli ihan superpehmeä päällä. Ostin sen aikoinaan second handina ja myin myöhemmin eteenpäin, mutta ah, se oli ihanan tuntuinen. Ja hyvässä kunnossa käytöstä huolimatta!

AIAYU Memo Sweater 410 €

Vastuullisesti neuleensa käsityönä valmistavaa AIAYU:a olen fiilistellyt ekan kerran Köpiksen pikkuputiikeissa, mutta nyt brändiä myy myös Glasshouse Helsinki. Tämä laaman villasta valmistettu neule näyttää ihanalta.


Jos näistä ei löytynyt sopivaa, kannattaa kurkata vinkkaamieni brändien valikoimat tarkemmin sekä Nudgen ja Weecosin valikoima. Todella lämmin suositus myös Suomessa valmistettavalle NOUKI:n Iisi-villapoololle, jota saa tilattua ennakkoon nyt – mulla on tämä mustana. Ihanaa matskua, todella laadukas neulos!

Tuleeko teille mieleen muita kotimaisia tai muita vastuullisia neulebrändejä? Saa vinkata kommenteissa, vinkeistä on varmasti iloa muillekin.

Kuvat valmistajien nettisivuilta.

Lisää luettavaa

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hei Suomalaisella Papu Designillä myös ihania vastuullisia neuleita :-)

    1. Ooh hei niinpäs näkyy olevan, tai siis että tänä syksynä myös yksivärisiä! Kivaa :) Kiitos vinkistä!