Testissä Thinx-alushousut

muoti, vastuullinen muoti
2 kommenttia

Ostin viime syksynä Nudgesta Thinx-alushousut, eli kuukautisalushousut. Thinx-alushousut eroavat tavallisista alushousuista siten, että niiden haaraosa on imukykyinen – siitä siis nimi kuukautisalushousut. Thinx-alushousut voivat korvata muut kuukautissuojat tai vähentää tarvetta niiden käytölle, sillä Thinxit pestään käytön jälkeen ja niitä voi käyttää uudelleen ja uudelleen. Miten nerokasta!

Thinxin valikoimasta löytyy useita eri malleja, materiaaleja ja eri tyyppisiä vuotomääriä  huomioivia alushousuja.

THINX alushousut testissä

Thinx-kuukautisalushousut

Suosittelen ostamaan omat Thinxit Nudgen kivijalkamyymälästä jos vain voi, mutta etukäteisvertailua voi silti hyvin tehdä Thinxin omilla sivuilla, sillä sieltä löytyy jokaisesta eri alushousumallista hyvät kuvat, imukyvyn vertailu ja materiaalitiedot.

Esim. multa löytyvä Hi-Waist -malli vastaa imukyvyltään 1,2 kuukupillista, n. 4 tamponin verran. Tämä malli on valmistettu ÖKO-TEX-sertifioiduista materiaaleista, eli matskut on testattu, eivätkä ne sisällä haitallisia kemikaaleja.

Thinx High Waist -kokemuksia

Tämä multa löytyvä High Waist -malli on päällä todella miellyttävä, myös silloin, kun vatsa turpoaa menkkojen takia tämän kokoiseksi. Jotkut korkeavyötäröiset mallit tuntuvat menkkaturvotuksen aikaan kamalan ahdistavilta päällä, jos ne jäävät väärään kohtaan vatsaa, mutta tämä malli on minulle mukava pahimpinakin päivinä.

E-pillereiden lopettamisen jälkeen mun kuukautiset ovat palanneet takaisin runsaiksi; ne eivät onneksi kestä kuin nelisen päivää, mutta yleensä yhden tai kahden päivän ajan saan ravata vessassa tyhjentämässä kuukuppia parin tunnin välein. Se on välillä hivenen ahdistavaa jos päivä on täynnä ohjelmaa tai vaikka matkustamista, joten vaikka tykkään käyttää kuukuppia, nämä toimii hyvänä backupina pahimpina päivinä. Ja niukan vuodon päivinä nämä riittävät mulle täydellisesti koko päiväksi.

Oon hämmentynyt siitä, miten freesi olo nämä jalassa on, siis paljon freesimpi kuin vaikka sidettä käyttäessä. En oikein tajua, minne se kaikki veri oikein imeytyy ja miten se ei tunnu kosteutena, mutta ei se suuremmin tunnu. Olen käyttänyt vuosia kuukuppia ja sitä ennen tamponeita, joten tunne siitä, että verta valahtaa pikkuhousuihini välillä aika runsaastikin, on uusi ja kieltämättä hieman hämmentävä, mutta kun siihen tottuu ja tajuaa, että Thinxit oikeasti toimivat, sen unohtaa kyllä.

Tiedän tulevani käyttämään jatkossakin pääasiassa kuukuppia, mutta on ihanaa, että on muitakin vaihtoehtoja. Tekisi mieli ostaa toiset Thinxit, yhdillä ei oikein pärjää. Thinxit eivät ole ihan edullisia kappalehinnaltaan (nämä maksoivat muistaakseni 42€), mutta jos ne helpottavat elämää ja kestävät kauan, ne ovat hyvä ostos.

THINX alushousut kokemuksia

Thinxin alushousut ja Lovannan Glow-bralette (gifted) sopivat täydellisesti yhteen

 

Parasta Thinxin alushousuissa on se, että ne näyttävät ja tuntuvat ihan tavallisilta alushousuilta. Tässä mallissa on sekä peittävää mustaa kangasta että ohutta, läpikuultavaa meshiä, tykkään. Vaikka haaraosa onkin paksumpi kuin tavallisissa alushousuissa, se ei tunnu vaippamaisen paksulta –  ja nämä ovat imukykynsä puolesta ilmeisesti kuitenkin sieltä topatuimmasta päästä, vaikkeivat ihan topatuimmat – nämä alushousut ovat näitäkin imukykyisemmät.

Mikä koko Thinxeistä? Miten pesen Thinxit?

Mun omat on XS-kokoa. Uskalsin ostaa normaalia alushousukokoani yhtä pienemmän koon tästä mallista asiantuntevan myyjän opastuksen vuoksi, muutoin olisin varmaan ottanut tottumuksesta S-koon, jota käytän esim. Organic Basicsin alushousuissa.

Olen pessyt näitä sekä käsin että koneessa (kolmessakympissä), ohjeistuksena on viileä pesuohjelma ilman huuhteluainetta. Nudgessa neuvottiin, että alushousut kantsii ennen pesukonepesua huuhdella verestä kylmässä vedessä etenkin jos alushousut eivät mene heti pyykkiin ja että näitä ei kannata kuivattaa lämpöpatterin päällä; joku epäonninen oli siten saanut alushousunsa kutistumaan.

Thinx Suomesta

Thinx-alushousuja voi ostaa Nudgen kivijalkamyymälästä Yrjönkadulta. Valikoima on laaja vaikkei sitä voikaan tutkia verkosta. Nudgen nettikaupasta näitä ei valitettavasti voi tilata Thinxin oman toimintamallin vuoksi. Lisää Thinx-alushousuista ja valmistusolosuhteista voi lukea täältä.

Ps. Huomasin, että myös Elsa oli kirjoittanut Thinxeistä hetki sitten. Lue Elsankin ajatukset, jos kaipaat lisää näkökulmia.

Lisää luettavaa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Kannattaa mittauttaa varastoraudan määrä, sillä liian alhainen ferritiinitaso tekee kuukautisista todella runsaat! Todella hämmentävää, että keho ”tuhlaa” verta raudan ollessa vähissä mikä tietenkin kuluttaa lisää rautaa. Itselläni kuukautiset muuttuivat radikaalisti niukemmiksi raudan puutteen korjaantuessa, ja ”normaaleina” pitämäni vuoto olikin ollut aivan liian runsasta.

    Terkkuja vanhalta koulukaverilta Tampereen ajoilta :) käyn aina välillä lueskelemassa blogiasi, kirjoitat itselle mielenkiintoisista asioista asiantuntevalla otteella. Hirmuisesti tsemppiä nyt ja tulevaisuudessa!