Pieniä suuria muutoksia

lifestyle, sisustus
Jätä kommentti

pieniä suuria kuulumisia

Iittalan kaunis Putki-valaisin saatu osana vuosiyhteistyötä

Viimeiset viikot ovat kuluneet pakkaus- ja muuttorumban parissa. Poikaystävällä tuli kaksi vuotta asumista täyteen omassa asunnossaan, joten hän voi laittaa kämppänsä myyntiin ja muuttaa sen myytyään mun luokse. Ihan superkivaa. Tuntuu hassulta, että joskus muutama vuosi sitten vielä mietin, että totunkohan enää ikinä asumaan kenenkään kanssa yhdessä, kun oon niin tottunut itsekseni asumiseen. Tämä yhteen muuttaminen tuntuu kuitenkin vain luonnolliselta, helpolta ja tosi ihanalta. Yhdessä olo on ollut tämän koronavuoden ajan niin tiivistä ilman että meillä on lukenut sukunimet samassa postilaatikossa, eli mikään ei oikeastaan muutu nykyisestä tämän yhteenmuuton myötä.

Ollaan kumpikin karsittu tavaroita, sillä kahden kodin tavaroissa on luonnollisesti tiettyjä asioita on tuplana. Paljon ollaan myös laitettu asioita jemmaan odottamaan seuraavaa, yhteistä ja isompaa kotia. Mun keittiöön ei mahdu kuin mun astiat, mutta poikaystävän omat ovat niin kivoja, ettei niistä tee mieli hankkiutua eroon, joten jemmattiin ne säilöön tulevaisuutta varten. Viimeistään sitten, kun voi järjestää isompia illallisia ja kutsua kylään ystäviä, pitää kaivaa joitain ekstra-astioita esille.

Muutamia vaatteita laitoin just myyntiin Zadaaseen ja yksittäisiä astioita, keittiötarvikkeita, kirjoja ja muutamia muita sisustustarvikkeita lahjoitimme kierrätyskeskukseen. Jossain toisessa tilanteessa olisin vuokrannut kirppispöydän ja myynyt ne itse, mutta tässä ajassa tuntui yksinkertaisemmalta lahjoittaa tavarat pois kuin miettiä kirppispöydän vuokraamista ja kaikkea siihen liittyvää järjestelyä. Käyköhän kukaan kirppareilla tällä hetkellä? Mun oma kirppiksillä käyminen on ainakin vähentynyt merkittävästi tänä vuonna kaiken muunkin vähennyttyä.

Ollaan myyty huonekaluja Tori.fissä ja myin myös mun kahvinkeittimen, koska olen siirtynyt kuluneen vuoden aikana mokkapannulla keitetyn kahvin juojaksi ja siten mun vaaleanpunainen Moccamaster ansaitsi päätyä ahkerampaan käyttöön jonkun toisen kotona.

Vaikka tiedän, että ollaan muuttamassa tästä jossain vaiheessa seuraavaan asuntoon, on mun luultavasti hankittava tänne työpiste. Tehdään tällä hetkellä kumpikin töitä kotoa käsin ja välillä on hankalaa tehdä töitä yhdessä keittiönpöydän ääressä, etenkin jos toisen tai parhaassa tapauksessa kummankin pitää osallistua palavereihin tai soitella puheluita. Siksipä olkkariin pitäisi keksiä työpiste; sellainen, joka toivottavasti sopisi sitten myös tulevaan kotiin. Tässä asutaan kuitenkin vielä ainakin tämän vuoden lokakuuhun saakka, joten aika monta kuukautta tarvitsee vielä pystyä tekemään etätöitä näissä neliöissä. Olen miettinyt klassista String-hylly + pöytätaso -ratkaisua, koska se toimisi samalla myös kaivattuna kirjahyllynä ja voisin kuvitella, että se sopisi hyvin myös seuraavaan kämppään.

Heh ja ainiin, mun yläkerran asunnossa alkoi pari viikkoa sitten kovaääninen ja arkisin n. klo 9-17 kestävä remontti, ilmeisesti siellä pannaan koko kämppä uusiksi. Huh huh, aikamoista, täytyy sanoa. Sympatiat on täysin niiden puolella, jotka ovat joutuneet elämään kuluneen vuoden remontin keskellä tai remonttikämpän läheisyydessä – taustalla kuuluva meteli ja töiden tekeminen eivät ole mitenkään kovin ihanteellinen kombo etenkään nyt, kun etätyöt esim. kahvilasta käsin eivät tunnu parhaalta idealta. Jännityksellä aina seurailen remontin ääniä, että missä vaiheessa uskallan soittaa puheluita ja osallistua palavereihin mikki päällä. Toivotaan, että saavat remontin pian valmiiksi tai ainakin vähän vähemmän äänekkääseen vaiheeseen.

Lisää luettavaa

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Ida Hanhiniemi Iittala

Iittalan kierrätyskokoelma meillä kotona

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.