Vanha Ikea-sohva, uudet Bemz-päälliset

sisustus
10 kommenttia

Tuntuu vähän hullulta kirjoittaa oikeastaan yhtään mistään, kun mielessä pyörii lähinnä koronajutut (ei paniikkia, mut onhan tämä aika hullua jotenkin), mutta tiedostan hyvin, ettei mun blogi ole se paikka mistä tästä aiheesta kuuluisi saada tai löytää tietoa, joten jätän siitä viestimisen asiantuntijoille. Toivon, että te ja läheisenne pysytte terveinä ♥

Kevyempiin aiheisiin siis. Tilasin mun vanhaan Ikea-sohvaan uudet päälliset Bemziltä ja nyt tuntuu, että mulla olis upouusi sohva. Ai että!

Bemz-samettipäälliset Ikea Karlstad sohvaan

Mun sohva on Ikean kolmen istuttava Karlstad (näkyy alkuperäisillä päällisillä mm. täällä) ja laskeskelin, että sen täytyy olla jo kahdeksan vuotta vanha. Aika hyvin se on kestänyt aikaa ja käyttöä – ja palvellut mua peräti viidessä eri osoitteessa!  Enää se ei olisi sohvavalintani, jos olisin hankkimassa uutta, mutta silloin kahdeksan vuotta sitten opiskelijana se oli ykkösvalintani pienellä budjetilla ja tuntui silloin suurelta ostokselta.

Muutin tänne uuteen kotiini lokakuussa ja kodin laittaminen on edelleen kesken. En halua ostaa mitään ihan kivaa siksi että pitäisi saada sisustus valmiiksi nopeasti, vaan haluan harkita ja koettaa etsiä vastuullisia ja jo elämää nähneitä vaihtoehtoja aina kun mahdollista. Kirppislöytöjen tekeminen on tietysti hidasta puuhaa, mutta ei keskeneräisyys hirveästi häiritse, kun tietää miksi asiat on kesken.

Tänne muuttaessani mun vanha sohva ei näyttänyt enää yhtään kivalta, mutta koska se on ehjä päällisten nuhjuisuutta lukuunottamatta, eikä mulla ollut mielessä uutta unelmien sohvaa, niin olisi tuntunut hullulta ostaa uusi ja laittaa vanha kiertoon tietämättä edes mitä haluaisin tilalle. Joten vanhassa vara parempi – vanha sohva näyttää uusien päällisten myötä ihan uudelta! Ostin samalla Bemziltä uudet jalat vanhojen tilalle.

Bemz kokemuksia blogi

Bemzin samettipäällinen valmistettiin Liettuassa tilauksesta, kuten kaikki muutkin Bemzin päälliset (tiedustelin tätä asiakaspalvelusta kun tuotekuvauksessa lukee ainoastaan, että valmistettu vastuullisesti EU:ssa). Mun päällinen on malliltaan Regular Fit  ilman helmaa kuten näkyy ja materiaali on Simply Velvet sävyssä Clover pink.

Päällisen hinta on 399 €, jalat maksoivat 9 € kappale, eli tilaukselle tuli yhteishintaa 435 €, postikuluja ei veloitettu erikseen. Kokonaishinnalla saisi tietysti uuden sohvan Ikeasta, mutta samalla summa on vain murto-osa sellaisen sohvan hinnasta, jollaisista olen viime aikoina haaveillut, joten hyvä näin. Mun päällisten saapumiseen meni reilu kaksi viikkoa, toimitusajaksi arvioidaan sivuilla 2-3 viikkoa.

Bemzin sivusto on ihanan selkeä ja helppokäyttöinen. Samettipäällisen sijaan valittavana on myös pellavaa, puuvillaa ja kierrätyskuiduista valmistettuja päällisiä ja vaihtoehtoja löytyy moneen eri Ikea-sohvaan ja -tuoliin.

Ai että olen tyytyväinen! Sohva näyttää uusien päällisten ansiosta ihan tosi paljon aiempaa skarpimmalta ja koko huone ihan erilaiselta vaikka onkin vielä aivan kesken. Nyt mietin miten sisustan olkkarin loppuun – vaaleanpunaisen sohvan kaveriksi sopisi ehkä joku hiekan / neutraalin sävyinen matto (tämä vanha vaalea matto muuten joutaisi uuteen kotiin, huikkaa, jos kiinnostaa!) ja muista väreistä keltainen, oranssi ja tummanvihreä tämän kuvan tyyliin. Mun pitäisi löytää jostain joko kiva senkki tai kirjahylly, että saisin kirjat olkkariin ja uusi sohvapöytä. Vanha, mittatilaustyöntä tilattu pöytä sai onneksi uuden kodin siskon luota

Lisää luettavaa

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

Ida Hanhiniemi Iittala

Iittalan kierrätyskokoelma meillä kotona

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hei! Sohva näyttää ihanalta! Mua kiinnostaisi tietää, miten uuden päällysen vaihto sohvaan käytännössä tapahtui? Erityisesti rungon ja pohjan osalta.

    1. Eikö vaan! :) Se tapahtui ihan vaan noi päälliset avaamalla (vetoketjuin ja tarranauhoin ovat kiinni) ja laittamalla uudet tilalle. Siis ihan superiisi! Käsinojat piti irrottaa rungosta, jotta päälliset sai rungon ja käsinojien osalta asennettua, mutta se ei oo iso vaiva. Tuolla saitilla oli jotain ohjevideoitakin, esim. tämä: https://www.youtube.com/watch?v=gJphbRoj9x4

  2. Voin myös kertoa että Bemzin päälliset on paljon laadukkaampia kuin Ikean. Ihan huippu firma. :)

  3. Moi! Et sattumoisin oo kiinnostunut myymään noita vanhoja päällisiä? Itselläni on sama sohva valkoisena ja haussa nimenomaan tuo harmaa Isunda-päällinen. :) Hyvää kevättä!

  4. Ihana! Just suunnittelen samaisten päällisten tilaamista. Mulla on vielä rahi lisäksi, niin mahtavaa kun siihenkin saa saman päällisen. Onko nuo uudet jalat muuten 14 cm vai 18 cm?

    1. Jalat on 14cm :) Kiva jos tästä oli iloa!! Toi päällinen on palvellut tähän mennessä ihan täydellisesti <3

  5. Saako Holmsund sohvaan päällistä ja jos, niin mitä maksaa