Hei joulu

lifestyle
1 kommentti

Oon huomannut, että tänä vuonna oon pitkästä aikaa odottanut joulua tosi paljon. En ole kovin kummoinen joulufiilistelijä, mut tänä vuonna tuntuu, ettei joulu tuu hetkeäkään liian aikaisin.

Iittala lasinen joulupallo
Kotona joulu näkyy vain lasisina joulupalloina, joita olen ripustanut sinne tänne

Loppuvuoteen on kertynyt tänä vuonna paljon alkuvuotta enemmän töitä ja vikat viikot ennen joulua on ollut vähän sellainen ”maailma valmiiksi” -moodi, vaikka tietää, että kaikki jatkuu viikon loman jälkeen siitä mihin nyt jäädään. Vaikka inhoan kiirettä, niin tykkään vähän siitä, että saa nyt tiettyjä asioita mahdollisimman valmiiksi ja sitten on kiva aloittaa uusi vuosi vähän tyhjemmältä pöydältä. Kai se tekee vuoden vaihtumisesta jotenkin konkreettisempaa sekin?

En laske itseäni jouluintoilijaksi, mutta nautin kyllä meidän perheen tietyistä jouluperinteistä tosi paljon. Kuusen koristelusta aattona tai aatonaattona. Jouluruuista, vaikkei meillä ole mitään kovin perinteistä tarjolla. Odotan riisipuuroa ja äidin tekemää saaristolaisleipää sekä pipareita, jotka äiti leipomisen jälkeen pakkaa aina yhteen tiettyyn metalliseen laatikkoon – laatikon kannen napsahdus ja leivinpaperin rapina kuuluvat jouluun tosi olennaisesti.

Odotan saunomista kynttilänvalossa ja laittautumista, musta on ihana pukeutua aattoillalliselle vähän hienommin. On kivaa lakata kynnet ja valita korut joulusoittolistan soidessa taustalla. Lautapelejä ja kippistelyä.

En vielä tiedä millainen meidän joulu tulee olemaan, sillä tälle ajalle tyypillisesti suunnitelmat ovat jo ehtineet muuttua alkuperäisistä tämän viikon aikana. Onneksi on jotain mitä tiedän varmaksi: perheen kanssa hengailua ja lomaa.

Me ollaan päätetty parina viimeisenä jouluna ydinperheen kesken, ettei laiteta toisillemme lahjoja – helpottaa paljon, kun kenenkään ei tarvitse pohtia montaa eri lahjaa. Se aattoiltaan ja lahjojen jakamiseen liittyvä kutkuttava fiilis syntyy tänä vuonna muun muassa siitä, että aiotaan maistella kaikkia erilaisia holittomia kuohuvia, juomasekoituksia ja mocktaileja.

Tein Alkoon ison tilauksen kaikenlaista kiinnostavaa ja tilattiin yksi viskityyppinen holiton tisle Hollannista asti, kun sitä ei saanut vielä Suomesta. Kivaa päästä tekemään mocktaileja lautapelien pelaamisen oheen! Onnistuisikohan alkoholiton whiskey sour? 👀🥃

Iittala Oiva Toikka omena
Lasipallot saatu Iittalalta vuosi sitten vuosiyhteistyön osana

Toivottavasti tekin pääsette pian joulunviettoon ja millaista joulua ikinä vietättekään, niin toivon että pääsette rentoutumaan. Lempeää loppuvuotta tyypit. ♥︎

Lisää luettavaa

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.