Uusien kenkien suojaaminen luonnollisemmin

muoti
19 kommenttia

Ostin uudet nilkkurit ja huomasin, että vanha suojasuihke veteli viimeisiään. Pistäydyin ratikkaa odottaessani Galleria Esplanadin Nilssonille hakemaan uutta ja ilokseni vaihtoehdoista löytyi myös luonnollisempi suojasuihke.

Vagabondin sivuillakin myynnissä oleva Springyard ”Shoe Therapy 3, Protect” sopii mille tahansa pintamateriaalille (paitsi kiiltonahalle – veikkaan, että kiiltonahasta tulisi sumea tämän ansiosta) suojasuihkeeksi kosteutta ja likaa vastaan. Koska tuotteesta puuttuu muille suojasuihkeille tutut myrkyt, voi tätä suihkutella myös sisätiloissa. Olisi kiva tietää mitä raaka-ainelista pitää sisällään, mutta en löydä sellaista purkista enkä verkosta. Ehkä kenkien suojasuihkeita ei koske sellaiset lait, joiden mukaan raaka-aineet tulee lukea tuotteessa?

No, ainakin tuote on 100% biohajoava ja se kertoo jo jonkin verran. Varmasti perinteisiä aerosoleja fiksumpi vaihtoehto. Tällä suojasuihkeella on hintaa 15 € ja perinteiseen verrattuna en keksi muuta eroa, kuin että tämän kuivumiseen pitää varata 24h. Muutoin en huomaa eroja perinteiseen, eli lämmin suositukseni. Oletteko bongailleet muita luonnollisempia suojatuotteita kengille ja laukuille?

Lisää luettavaa

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

The Knotty Ones

Esittelyssä vastuullinen neulebrändi: The Knotty Ones

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mulla on ollut jo pari vuotta käytössä Woly Natura Waterstop -suoja-aine kengille. Hinta ei päätä huimaa (muistaakseni kympin paikkeilla), voi käyttää sisätiloissa ja tuoksuu ihanalle.

  Näköjään muitakin Natura-sarjan tuotteita löytyy kyseiseltä merkiltä.
  http://www.woly.fi/erikoistuotteet-natura.html

  1. Ooh, kiitos vinkistä Kaisa! :) Mullakin on ollut näiden tuo putsari näköjään. Näissäkään ei näytä olevan mitään raaka-ainelistausta netissä, muistaakseni purkeissa oli? Olisi kiva katsoa mitä sisältävät! Vaikka siis uskon että nuo ja tämä postauksessa mainitsemani ovat eniveis parempia kuin normaalit tuotteet, mutta olisi kiva tietää ovatko nämä oikeasti lähelläkään luonnollista :D

   1. Mitään tarkkaa raaka-ainelistausta ei purkistakaan löytynyt, mutta sen verran tässä lukee, että ”sisältää avokadoöljyä” ja ”Ei sisällä liuotteita. Ympäristöystävälliset, täysin vesipohjaiset tehoaineet.”

    1. Joo, no, toi ei vielä kerro kamalasti. Tai siis että avokadoöljyä voi olla vaikka 0,005% :D mutta ympäristöystävällisyys lienee sana jota ei saa käyttää perusteetta. Ja liuottimien puuttuminen on hyvä tietysti! Tässä munkaan ei oo mitään tietoja >:(

  1. Nyt tunnen itseni ihan hölmöksi!!! :D Miten en ole tajunnut? Oon ajatellut että mehiläisvahaa voi käyttää ainakin jollekin sen tyyppiselle materiaaleille kuin Kånken tms, mutta että nahkakin?! Ja että kookosöljykin?! Vau, kiitos vinkeistä Linda <3

 2. Tietty ihan kenkävaha eli mehiläisvaha on hyvä ja luonnollinen suojatuote nahkakengille myös. ^__^ Ihan satavarma en kyllä ole siitä, sisältääkö tuote jotain muutakin, koska tuoteselostetta ei purkissa ole.

  1. Haa, mä en tiennyt tätä for real!!! Tai sit olin unohtanut koko homman, mutta siis kuinka hyvä vinkki. Kenkä ei värjäänny / jää tahmeaksi mehiläisvahasta? Siistiä! Sitä itseään sen uskoisi olevan, mutta ei tässäkään suihkeessa tosiaan ole eritelty ainesosia niin tiedä sitten. Olisi siksikin kiva tietää mitä tämä on :D

 3. Itse ostin jo aikoja sitten Kaivolan tilan kotituote -merkin ”Vanhanajan nahkarasvan”, joka sisältää kasvirasvaa, tervaa, vahaa ja hapettumisenestoainetta. Taisin ostaa tämän jostakin ekokaupasta. Tuo tervan haju ei ehkä ole se kaikkein miellyttävin, koska olen kasvissyöjä ja jostain syystä rinnastan tuon sian silavan tmv hajuun (en ole koskaan moista edes haistanut, mutta silti tulee se mieleen) :’D

  Mutta on ollut hyvä ja riittoisa! Tosiaan toivoisin ehkä jo että tämä loppuisi, jotta voisin siirtyä hajuttomampaan, mutta tämä ei lopu sitten millään. Voin siis suositella, jos tervan haju ei haittaa. Saattaa olla, että heillä on myös tervaton versio.

  Kookosöljyä tekisi mieli kokeilla ja mehiläisvahaa! Mistäköhän myös noita Wolyn natuta-sarjan tuotteita saa. Tuo Waterstop kiinnostaisi :)

  1. Wolyn Naturaa oon löytänyt muistaakseni Tampereen Stockalta ainakin! :)

   Ja hei olipas tuokin hyvä vinkki! Mitenhän heräsin tälle asialle vasta nyt!? Terva on kyllä tosi voimakas tuoksu, mutta joo, mehiläisvaha ja kookosöljy käyttöön!

 4. Mulla on joku bambusuihke, minkä ostin Aleksilta, ja purkin mukaan on luonnollisempi vaihtoehto. En nyt muista merkkiä, mutta sekin tuoksuu hyvälle. Tai siis se mun on hoitosuihke, mutta niillä oli myös suojasuihke samalta merkiltä :) Mehiläisvaha ja kookosöljy kuulostaa kans aika hyvältä!

  1. Ooh joo, hyvä että vaihtoehtoja alkaa olla! :) Ja jep, niin kuulostaa, mun pitää googlaila noista lisää.

 5. Kenkien suojaamisesta tuli mieleen, että miten olet suojannut kiiltonahkaisia dr. martensejasi?

  1. No hitto, en enää muista :D Olen suojannut ne aluksi jollain kiiltonahalle tarkoitetulla aineella, mutta siitä on varmaan neljä-viisi vuotta. Itse nahka on pysynyt mulla tosi hyvänä, enkä ole tainnut tehdä sille muuta kuin putsannut sitä käytön aikana.

 6. Tuo suihke on kyllä tosi hyvä! Suihkuttelin sitä kesällä yhtiin mokkakenkiin kolme kerrosta, niin sain aikaan pinnan, josta pisarat valuvat pois.