ILMAJOOGASSA

hyvinvointi
8 kommenttia

Jooga on mulle sellainen ikuisuusrakkaus; tykkään ihan hulluna joogata ja usein mun innostus menee kausina. On aikoja, kun käyn joogaamassa tosi säännöllisesti ja aikoja, kun en muista moneen kuukauteen miten ihana olo joogaamisen jälkeen tulee. Hetkiä, jolloin teen iltaisin kotijoogaa ja sitten näitä kausia, kun jännittää mennä pitkän tauon jälkeen ekalle tunnille.

Nyt on taas se vaihe, että en malttaisi odottaa että pääsen seuraavalle tunnille. Käytiin viime viikolla Maj:n kanssa testaamassa ilmajoogaa Tampereen keskustan Lentävässä Matossa ja ai luoja se oli mahtavaa. Tunnin jälkeen oli sellainen olo, että miten ihmeessä aina unohdan, miten mahtavaa tämä on. Jooga siis ylipäätään – ilmajoogassa olin ihan ekaa kertaa, mutta ihastuin samantien.

Ilmajooga sopii sellaisillekin, jotka eivät ole koskaan jooganneet – Maj:lla ei ollut mitään vaikeuksia olla tunnilla, vaikka oli joogaamassa ensimmäistä kertaa elämässään. Mulle joogailutaustasta oli varmasti jotain hyötyä, mutta ilmajooga tuntuu ihan omalta lajiltaan. Ihastuin ihan tyystin ja sovittiin jo yksi ilta viikosta, kun aletaan käydä säännöllisesti ilmajoogailemassa.

Tampereella ilmajoogaa pääsee harrastamaan Lentävässä Matossa, osoite on Pellavatehtaankatu 8E, siinä samalla kadulla missä Inez. Lentävässä Matossa on ihanan rauhallinen ja avoin fiilis, tulee sellainen olo, että kuka vaan on tervetullut tunneille. Lentävää Mattoa pyörittävät yrittäjät ovat tosi mukavia ja rentoja tyyppejä, on ollut kiva justkailla heidän kanssaan siitä, miten he pistivät paikan pystyyn. Sisääntuloaulan puolelta löytyy muuten suloinen kahvio, josta saa mm. raakakakkuja, teetä ja smoothieita. Kuulin sellaista huhua, että hetken päästä Lentävästä Matosta saa myös lounasta! Kannattaa siis ehdottomasti pistäytyä paikalle ja jäädä vaikka hetkeksi hengailemaan joogatunnin päätteeksi.

Ilmajooga sopii tosiaan kelle tahansa, raskaana olevia lukuunottamatta. Me oltiin tavallisella ilmajoogatunnilla, jonka teemana oli viimeksi keskivartalo, joten teimme lihaskuntoa vatsan ja selän seudulle. Yin Ilmajooga on hidastempoisempaa, Yin joogassa käyneille tuttua hommaa; venytyksissä ollaan pidempään kuin tavallisilla tunneilla ja tempo on muutenkin verkkainen. Dynaaminen Ilmajooga sopii sellaisille, jotka ovat jo käyneet kerran tai pari tavallisella ilmajoogatunnilla ja jotka luottavat liinaan ja osaavat olla sen kanssa. Tätä uskallamme testata kun olemme käyneet vielä parilla tavallisella ilmajoogatunnilla, vaikka täytyy sanoa, ettei liina jännitä tai epäilytä yhtään. Hammockissa, eli tuossa silkkiliinassa on myös maailman parasta makoilla loppurentoutuksen ajan.

Oletteko te kokeilleet ilmajoogaa? Mä olen aivan myyty! Juttelin eilen illalla Norjassa vaihdossa olevan ystävän kanssa Skypessä, että meidän täytyyyy mennä yhdessä ilmajoogailemaan kun hän tulee takaisin ja taisin jo vakuuttaa aikapäiviä sitten äidinkin testaamaan ilmajoogaa. Meillä on äidin suvun kanssa tapana kokeilla yhdessä isolla jengillä uusia juttuja, joten veikkaan että me mennään meidän porukalla myös ilmajoogailemaan tässä joku kerta. Jos ilmajooga Tampereella kiinnostaa, niin kurkkaa lisää vaikkapa Lentävän Maton facebookista.

Lisää luettavaa

30926265637_b5cd675e1b_o.jpg

Yasuragi – japanilainen kylpylä Tukholmassa

Pehmeämpi ja joustavampi futon

Metsäkylvyssä

Kokemuksia futonista – liian kova patja?

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Voi vitsi, kuulostaapas tosi kivalta! Oon kyllä miettinyt jo jonkin aikaa, että ilmajoogaa pitäisi päästä testaamaan! :) Joogasta noin ylipäätään tykkään myös minäkin tosi paljon, niin uskon, että myös tämä vähän erityyppinen jooga vois olla mun juttu.

    1. Jooo, suosittelen! :-) Ilmajooga on aivan superihanaa ja kuten Tiinatuulia alemmas kommentoikin, niin todella esteettistä myös. Jos tulee mahdollisuus päästä testaamaan, niin mene ihmeessä, jos tykkäät joogasta muutenkin niin tykästyt varmasti :-)

  2. Turun suunnalla on hurahdettu myös, olen aivan rakastunut lajiin kahden kerran jälkeen! Tanssia harrastavana liikeiden esteettisyys iskee omaan sieluun ihan eri tavalla kuin ”perinteisillä” joogatunneilla :)

    1. Ooh, oon niin samaa mieltä tuosta esteettisyydestä! Sitä se todella on, kaunista. :-)

  3. Ilmajooga on niin kivaa! En oo tosin käynyt kuin vain kerran, sillä se on aika kallista hupia ainakin täällä Helsingissä. Mutta haluaisin päästä pian uudelleen! Jotenkin viehättää se, että pääsee ainakin hetkellisesti pois maan pinnalta.

    1. No älä muuta sano! Täällä ei oo tosiaan mitään ylikallista, kertamaksu 15€ on musta tosi kohtuullinen. Normijoogatunnit on täällä 10-13€ kerta about.

  4. Äh, mä en oo vieläkään saanut aloitettua syksyn urheilua :D Opiskelijoiden liikuntapassin ostin jo syyskuussa mut vieläkään en oo käynyt yhdelläkään ryhmäliikuntatunnilla..