Tuoksuista luopumisen vaikeus

/// kauneus, luonnonkosmetiikkaTags: , ,

Aiaiii, mulla on uusi hajuvesi! Ja arvaatteko mitä? Aiemmista poiketen se on täysin luonnollinen!

Vaikka käyttämäni kosmetiikka on siirtynyt luonnolliseen jo ajat sitten, löytyy multa vieläkin useampi puteli tavallisia hajuvesiä. Tiedän, että niissä on vaikka mitä kaameuksia ja yliherkkyttä aiheuttavia raaka-aineita, mutta kun juuri tuoksujen vaihtaminen on mulle kaikista vaikeinta. Kun on sellaisia tuoksuja, jotka on mun. Ja sellaisia, joiden tuoksu saa mut muistamaan jonkun ajanjakson tai tunteen. Sellaisista ei haluaisi luopua. Eikä mun tietysti tarvitsekaan, mutta taidan alkaa pikkuhiljaa siirtyä luonnollisten tuoksujen puolelle kun nuo vanhat kuluvat loppuun.

Olen ihastellut tätä Honoré des Présin Vamp À NY -tuoksua jo ties kuinka monta vuotta, ainakin kaksi tai kolme, ja nyt vihdoin raaskin ostaa sen. Se on aivan ihana! Tuoksua kuvaillaan urbaaniksi ja voimakkaan naiselliseksi. Tuoksusta löytyy yllättävän paljon mulle ei-niin-tuttuja elementtejä, mutta jokin tässä vain ihastuttaa, nytkin huomaan vähän väliä nuuhkivani ranteitani. Näitä elementtejä löytyy tästä tuoksusta:

Latvatuoksu : Tuberoosa ja rommi

Sydäntuoksu : Aito bourbonvanilja

Juurituoksu : Benjoin, Perunbalsami, Tolubalsami

(lähde)

Honoré des Prés on ranskalainen parfyymitalo, jonka missiona on luoda upeita, täysin luonnollisia parfyymejä. Parfymööri-tiimiin kuuluu mm. Hermesille tunnettuja klassikkotuoksuja suunnitellut Olivia Giacobetti. Honoré des Prés -tuoksut lanseerattiin vuonna 2008 ja valikoimaan kuuluu tällä hetkellä seitsemän persoonallista tuoksua.

Tuoksut tulevat aivan ihanissa paketeissa, tämä Vamp à NY tulee newyorkilaisittain pahvisessa take away -mukissa, tietysti.

Ostin omani Keidas by Lumosta, josta löytyy myös muut ihanat Honoré Des Présin tuoksut. Kookosta rakastavat, oletteko nuuhkineet Love Coco -tuoksun? Sekin on huumaavan hyvä. Turkulaiset voivat käydä nappaamassa oman tuoksunsa Greenlipsiltä ja helsinkiläiset Jolielta* – josta tuoksua voi tilata myös kotiin.

10 kommenttia

 1. Avatar Belle /// 29/10/2015 / 11:47:10

  Minulta löytyy tuo samainen tuoksu. Se on kyllä aivan ihana ja sopii minusta erityisesti syksyyn. Käytän tuoksuja aika harvakseltaan, tällä hetkellä en muita tuoksuja omistakaan. Pelkään aina käyväni jonkun tuoksuyliherkän hermoille – tai paremminkin aiheuttavani oikeasti ikäviä tilanteita. Siksi eniten tulee käytettyä tätä tuoksua ollessani yksin kotona. Silloin se on kuin kietoutuisi turvalliseen villapaitaan, vaikka kuinka sitä kuvailtaisiin urbaaniksi ja voimakkaan naiselliseksi. :D Minusta se luo mielleyhtymiä pikemminkin yksityisiin metsäretkiin, omiin maailmoihin unohtumiseen, mummolan pullakahveille kirpakan ulkoilun päätteeksi. Ja siis sopii minulle. :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 01/11/2015 / 21:15:07

   Tuo tuoksu on kyllä joo syys- ja talvituoksu munkin mielestä! :-) Se on ihanan raikas ja freesi ja mun mielestä myös urbaanin naisellinen ;-) Mutta ehdottomasti syksyinen!

   Vastaa
 2. Avatar Laura /// 29/10/2015 / 15:29:21

  Noni, sait aikaan akuutin tuoksutarpeen. Mulla on nimittäin sama normituoksu lemppari eli D&G L’Impératrice kanssasi, ja luulen että saattaisin siis innostua tästäkin.
  Ja mikä pakkaus <3

  Kiitos siis ihana Ida!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 01/11/2015 / 21:16:21

   Ihana Laura! :-* Suosittelen että menet kipin kapin nuuhkimaan tämän vaikkapa Jolieen, aivan ihana tuoksu kyseessä. D&G:n L’Impératrice on ikilemppari, siitä en varmasti tuu luopuun lopullisesti koskaan, mutta hyvä ehkä siirtyä luonnollisiin edes osittain kun edelliset synteettiset loppuu. :-)

   Vastaa
 3. Avatar Sofia /// 31/10/2015 / 09:56:19

  Selailin just sun blogia, kun muistin, että oon täällä törmänny usein Tampere vinkkeihin ja nyt niille löytyis käyttöä kun olen täällä käymässä! Hirmu kivoja postauksia sulta täältä löyty, mutta pyhäinpäivä sattu tähän päälle niin en taida päästä koklailemaan kahviloita… :D Ens kerralla sitten!

  sofiaelizabetha.blogspot.com

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 01/11/2015 / 21:19:28

   Voi eikä, harmillinen ajoitus! Oliks mikään paikka auki!? :D

   Vastaa
 4. Avatar HANNA /// 02/11/2015 / 18:07:25

  Mulla on Acorellen Absolu Tiare ja oon tykännyt ihan valtavasti! Hintakaan ei oo paha :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 24/02/2016 / 20:03:56

   Se on IHANA.

   Vastaa
 5. […] Vuoden paras tuoksulöytö on ehdottomasti Honoré des Présin Vamp à NY, vihdoin mun oma! Olen haaveillut tästä tuoksusta ainakin pari vuotta, mutta en ole raaskinut ostaa uutta ennen kuin olin saanut vanhoja tuoksuja loppumaan. Hajuvedet on ihania, en oikein osaa kuvitella lähteväni mihinkään ilman jotain tuoksua. Valitsen tuoksun omasta minivalikoimastani aina fiiliksen mukaan. Ostin tuoksun Keidas by Lumosta, mutta sitä saa myös verkkokaupoista ainakin Jolielta* hintaan 76,60€. Luonnollisesta Vamp à NY -tuoksusta lisää täällä.  […]

  Vastaa
 6. Kesän suosikkituoksut | 365 days with Ida /// 14/07/2016 / 19:35:42

  […] Honoré des Présin Vamp à NY* on ollut suosikkini pitkään; se ei oikeastaan ole yhtään idamainen tuoksu, mutta sitten taas toisaalta on. Se ei muistuta mitään muuta hajuvettä, jota olen käyttänyt. Voimakas ja urbaani, tästä olenkin vinkannut aiemminkin.  […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.