Punaisessa mekossa

muoti
12 kommenttia

Olen tässä huomannut sellaisen hauskan jutun, että mulla ei ole kunnollisia kesävaatteita! Sellaisia ohutolkaimisia narutoppeja on muutama kiva, mutta ne ovat kaikki niin avonaisia, etteivät ne sovellu työvaatteiksi. Hameita löytyy, mutta kivoja yläosia ei. Sellaisia, jotka toimivat lämpimillä keleillä, mutta eivät ole liian avonaisia. En tainnut viime kesänä ostaa mitään kesävaatteita, kun kelit olivat mitä olivat.

Tuntuu että olen selannut jokaisen verkkokaupan ja kolunnut jokaisen putiikin, mutta en vain löydä mitään silmääni miellyttävää. Eräs haastateltavani totesi kerran, että ”maailmassa on tosi paljon vaatteita, joita en halua” ja juuri siltä minusta on tänä keväänä tuntunut. Kivojen kesävaatteiden etsimistä ei yhtään helpota tunnontuskat siitä, että haluaisi löytää jotain eettisesti valmistettua tai vähintäänkin kestäviä materiaaleja, jotta vaate ei jäisi yhden kesän vaatteeksi ja kestäisi käyttöä. Ihan helpottavaa, että on kehkeytynyt niin nirsoksi, ettei löydä helposti mitään, mutta kesähelteiden yllättäessä olisi ihan kiva, jos olisi muutakin kuin villapaitoja ja pitkähihaisia. Vaikka just nyt niitä helteitä ei olekaan näkynyt… mulla on silti kova luotto Suomen kesään!

Yhden kivan kesävaatteen olen löytänyt; se on tämä Topshopin mekko. Ei siis varmasti järkevin merkkivalinta, mutta kerrankin kivan värinen ja mallinen mekko. Matskultaan polyesteriä, jota en suosisi muuten, mutta olen huomannut, että reissaamista varten on fiksua omistaa pari sellaista vaatetta, jotka eivät vaadi silitystä. Nimimerkillä käytin silittämiseen viime työreissulla aika monta minuuttia aamuisin….

kuvat: Henriikka Simojoki 

Ystäväni totesi mulle tämän mekon nähtyään, että mun pitäisi ehdottomasti käyttää enemmän värejä, että kyllä ne sopivat mulle. Totta, totta, tässä tulee kyllä raikas olo. Olen vaatteissa sellainen kaikki tai ei mitään -tyyppi, kuten olen tainnut aieminkin todeta — ja tämä mekko menee väriltään just tuohon kaikki-kategoriaan.

Lisää luettavaa

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

The Knotty Ones

Esittelyssä vastuullinen neulebrändi: The Knotty Ones

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Punainen sopii sulle kyllä törkeän hyvin! Mä olen vähän käsi mitä tulee vaatteiden materiaalien tuntemiseen mutta sun blogista oon oppinut niistä aika paljon!:-) Oot inspiroinut muakin miettimään kahdesti ostospäätösten kohdalla eettisyyden ja materiaalien puolesta. Kiitos siitä!

  http://www.lily.fi/blogit/tyhja-ajatus

  1. Ooh, kiitos Saranda! :-) Ihana kuulla että oot saanut täältä inspistä!! Vähemmän on enemmän ja laatu korvaa määrän; siinä kiteytettynä mun ostofilosofia.

 2. Ihana mekko! Mulla on ollut kans viime aikoina sellanen yläosa-jämähyds (en tiedä, onko edes oikea sana toi jämähdys), mutta jotenkin tuntuu että mitkään omistamani yläosat ei ole hyviä, enkä löydä myöskään kaupoista tai kirppareilta mitään kivaa. En tiedä yhtään mitä haen, mutta mikään ei vaan oikein iske :D Pitää ehkä alkaa selaamaan enemmän inspiskuvia netistä…

  1. Kiitos Mia!! :-*

   Ja siis jep, ihan sama homma täällä. Tiedän että etsin jotain ei-niin-avonaista mutta silti sellaista, jossa ei tuu matskun puolesta nihkee olo kuumalla kelillä ja joka sopii sekä toimistolle että muihin rientoihin. Pinterestiin siis :D

 3. Aivan ihana mekko! Itse vierastan punaista, kun tuntuu että se sopii niin harvalle. Sua se pukee ihanasti!

  1. Voi kiitos Iida! Punaisen sävyjäkin on tietty monia, tää taittaa oranssiin ja tykkään siitä siksi niin kovasti :-)

 4. Aivan täydellinen mekko, sopii niin hyvin! *sydänsilmäemoji tähän* Mulla on ”kesävaatteita” eli näitä toppeja ja teeppareita ja hameita joita käytän vuoden ympäri, niin niihin on mennyt jo maku. Täytyisi hommata uusia ja pakkaa sekoittaa vielä sekin että sain toimistoduunikesätyön ja enhän mä omista toimistokelpoisia vaatteita!! Oon tässä koittanut selailla nettikauppoja ja huomenna suuntaan ihan kivijalkoihin toivoen, että jotain ihan perusvaatetta tarttuis mukaan..

  1. Voi kiitos Eveliina!! mulla taas on ollut talven käytössä villapaidat ja colleget niin ei ole ollut tarvetta topeille tai spessummille t-paidoille…

   Lycka till ja onnea uudesta työstä!! :-*

 5. R/H:lla on näkynyt lähiaikoina aika kivoja yläosia – kävimpä itsekin ostamassa yhden, Hand-printillä kuvioidun, lyhyehkön ja ilmavan t-paidan. Se on ihana, mut en uskalla aran värin ja arvokkaan hinnan takia käyttää sitä ihan missä vaan :D

  1. totta totta! :-) katoin yhtä valkoista toppia, mutta se oli liian iso (ja avoin), mietin samaa paitana, hmm. mutta joo, se käsiprintti on ihana! Mulla on se kangaskassi.

 6. Ihana mekko! :) Kiitti vinkeistä, keksin just itelleni uuden mekkovärin töihin! Yleensä se on ollut pelkkä musta, haha.