Lomavaatekaappi & syysväsymyksen ehkäisy

muoti
7 kommenttia

Käykö teillekin niin, että lomalla omat arkivaatteet tuntuvat tosi tylsiltä tai yksinkertaisesti vääriltä uuteen ympäristöön? Mulle käy niin aina, kun matkaan johonkin lämpimään! En onneksi enää tee mitään hulluja lomavaatehankintoja reissukohteesta kotiin, kuten nuorempana lomilla. Niitä ihmetteli kotona, että jahas missäs ajattelin näitä käyttää. Mutta koska tiedän, että lomalla ei tee mieli pukeutua kokomustaan kuten syksyisessä kotimaassa, osaan pakata reissuille mukaan sinne sopivia vaatteita.

Tätä punaista kietaisumekkoa käytin reissulla useampana päivänä. Reissussa ollessa en myöskään mieti, onko joku asu ollut viikon aikana jo useamman kerran päällä vai ei, jos vain vaatteet ovat puhtaat ja raikkaat. Ehkä se on osa lomaa; päästää irti omista rutiineista ja tavoista.

Onneksi rentoutuminen ja rutiineista irrottautuminen onnistui hyvin. Olen ollut täydessä työntouhussa ja nauttinut arjesta, mutta tällä viikolla on väsyttänyt paljon enemmän kuin aiemmin; olen nukkunut 8-9,5h yöunia (jotka ovat mulle todella poikkeuksellisia, mutta ah-niin-tarpeellisia ja tervetulleita) ja silti aamuisin on vaikea nousta. Huomaan että hämäryys ja valonpuute vaikuttaa muhun samantien, sillä mikään muu ei ole muuttunut.

Olen alkanut harkita kirkasvalolamppua (ja liikunnan lisäämistä ja värikkäiden smoothieiden tekoa); toimiiko sellaiset teillä? Meillä oli sellainen viime talven töissä ja mietin, että mahtoikohan se vaikuttaa muhun positiivisesti? Nyt lamppua ei enää ole ja mietin, ostaisinko oman. Toinen kysymys: onko olemassa kauniita kirkasvalolamppuja?

Lisää luettavaa

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

The Knotty Ones

Esittelyssä vastuullinen neulebrändi: The Knotty Ones

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Täällä kärsitään kroonisesta väsymyksesta, jospa joku keksisi silmälasit kirkasvalolampuilla :-D

  Meillä oli amkissa moinen ja se oli kyllä ihana! Aamuisin sen avulla herää hyvin ja samalla se tietääkseni parantaa nukkumistakin, kun elimistön melatoniinitasot yms pääsee kunnolla heittelemään, kun ei ole koko ajan hämärää.

  Mistä tuo mekko on? Tai minkä merkkinen? Aivan ihana! Löysempi kietaisumekko on ollut haussa jo kauan!

  1. Hahaha, loistava keksintö :-D Ehkä sun pitää alkaa kehitellä moisia…

   Toi kuulostais kyllä täysin loogiselta! Olin kyllä viime talvenakin väsynyt, mutta tuntui että en NÄIN poikki mitä nyt oon ollut tän viikon iltoina vaikka ei oo ollut mitenkään erityisen raskasta tai kiireistä ja oon nukkunut hyvin.

   Tuo mekko on Topshopin :-)

 2. On olemassa kauniita kirkasvalolamppuja! Katso Innolux: http://www.innolux.fi/ Mulla on tuo Rondo-lamppu, sitä kehtaa pitää esillä. Aamiaisella tuntuu mukavalta olla kirkkaassa valossa ja heräillä sen avulla, kun ulkona on pimeää.

  1. Ooooh, eikä ole ihan tajuttoman kalliskaan näköjään?! Oi että, tosi hyvä vinkki!!

 3. Miult löytyy kans Innolux Rondo Led, sopivan kokonen pieneen kämppään! Ja nätti! Pitäis vaa muistaa käyttää…

  1. Oh joo, toipa on fiksun hintainenkin!! Vitsit, mun pitäis kyllä nyt vaan panostaa tuollaiseen. Ois hyvä meikkausvalo aamuisin mulle myös :-)