VIETNAM – Ho Chi Minh City, Saigon

matkailu, muoti
12 kommenttia

Ho Chi Minh City kokemuksia

Ho Chi Minh City Saigon vinkit blogi

Tips to Ho Chi Minh City, Saigon, Vietnam

Iik, kohta koittaa lähtö, nimittäin Vietnamiin!! Suuntaan Ho Chi Minh Cityyn eli Saigoniin jouluksi. Vietnamin eteläosissa pitäisi olla lämmintä, joskin nyt siellä on ilmeisesti myös sadellut, vaikka joulukuussa sadekausi on normaalisti jo mennyt ohi. Saas nähdä! Lämpötilat huitelevat sateista huolimatta 25-32 asteen välillä. Pohdin tässä just, että millä takilla lähden kentälle, kun talvitakkia ei taida reissussa kaivata.

Olen käynyt viimeksi Aasiassa miltei kymmenen vuotta sitten (muutama päivä Shanghaissa), joten on tosi kutkuttavaa lähteä Vietnamiin, joka on mulle ihan uusi maa. Oon tietysti googlaillut kaikki mahdolliset blogitekstit ja vinkit Ho Chi Minh Cityyn ja stalkannut Instagramista miltä hotelli näyttää ja mitä kaikkea sen lähellä on. Instagram on muuten ihan paras tapa etsiä esim. paikalliset kiinnostavat ravintolat ja putiikit, sillä kuvat kertoo niin paljon. Suunnitelmissa on tehdä pieni reissu HCMC:stä rannikolle, ehkä siinä joulun jälkeen, mutta muuten ei ole mitään lukkoon lyötyjä suunnitelmia. Ihanaa!

Jos teillä on vinkkejä Ho Chi Minh Cityyn tai eteläiseen Vietnamiin, niin kuulen mieluusti! Olen ymmärtänyt että kaupunki jakaa mielipiteet aika rajusti kahtia; osa ei kestä sen hektisyyttä ja osalle se näyttäytyy paratiisina ruokien puolesta. Olen valmistautunut kirjoittamalla ylös puhelimen muistioon vietnamiksi kasvis, vegaaninen ja ”ei lihaa”, sillä voi olla etten paikan päällä aina tiedä mitä tilaan.

Ho Chi Minh City Saigon vinkit blogi

kuvat: Maj / Magicpoks

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Vietnam ja varsinkin Saigon ovat tähän mennessä olleet minulle Aasian parhaat kohteet. Saigonin liikenne on aivan kreisi ja kesti muutaman päivän tottua siihen, mutta sen jälkeen uskalsin itsekin hypätä skootterin kyytiin :) ns. Backerpacker district on täynnä ravintoloita, baareja ja kauppoja, mutta myös Downtownissa oli kiva kierrellä. Jos kaipaa vähän hullumpaa menoa kannattaa mennä China Towniin ja siellä suurimmalle marketille. Kyseisellä marketilla kannattaa uskaltaa syödä paikallisten katukeittiöissä, oli nimittäin paras annos mitä koko matkalla söin.
  Päiväreissuja on tarjolla vaikka kuinka paljon, itse kävin Cu Chi -tunneleissa ja se oli kyllä todella vaikuttava kokemus/nähtävyys. Suosittelen! Jos on aikaa, kannattaa myös käydä Mekong-deltalla, aikaisin aamulla jokimarkkinoilla veneessä huomaa tosiaan olevansa Vietnamissa :) Hyvää matkaa!

  1. Ooooh ihana kommentti Veera, kiitos kaikista vinkeistä <3 ja niin huippua kuulla että Saigon on ollut sun suosikkikohde, osa tutuista on nimittäin lytänneet sen täysin sen hektisyyden vuoksi. Oon onneksi ollut aiemmin suurkaupungeissa, mm. Shanghaissa, eli veikkaan että tiedän mitä se hektisyys voi olla, vaikka tuskin oon päivässä sinut sen mopomäärän kanssa kuitenkaan.

   En ookaan varma tiedänkö vielä mikä on China Townin marketti! Hotellin lähellä on se suosittu Ben Thanhin markettialue, mutta toi taitaa olla joku eri - pitää ehdottomasti googlaa koska katuruoka kiinnostaa.

   Mekong Deltalle reissu mielessä myös, saas nähdä mihin kaikkeen lopulta on aikaa. Se veneessä matkaaminen houkuttais niin kovin! Oon nähnyt niin makeita kuvia sieltä että huh.

   KIIITOS vinkeistä, ilahduin!! Ja ihanaa kun näissä oli sellaisia juttuja mitä oon aatellut tekeväni. Jee!

   1. Tuli vielä mieleen hauska baari-elämys siellä backpacker-districtissä. Bui Vien -kadulla on muutama ”baari”, jotka on päivisin tavallisia kioskeja ja illalla kuppiloita. Omistajat laittoivat aina kasan niitä minikokoisia muovituoleja kadulle, olut maksoi muistaakseni n. 30 senttiä. Hauskinta oli kuitenkin se, että nää baarit ei tietenkään ollut luvallisia, ja poliisit ajoi mitä luultavimmin tahallaan aina ohi, jolloin omistajiin tuli vauhtia ja kaikkien piti nousta hetkeksi seisomaan, kunnes ”vaara” oli ohi. Mielenkiintoinen kokemus sekin :) itse olin Vietnamissa alkuvuodesta 2013, joten en tiiä onko kyseiset kuppilat vielä pystyssä, mutta kannattaa mennä jos on!

 2. Saigonissa kannattaa olla varovainen, jos kulkee laukun kanssa. Mut yritettiin heti ekana päivänä ryöstää niin, että mies skootterin kyydistä tarttui käsilaukkuuni, jonka hihna oli pään yli. No hihna ei katkennut, joten ”vaan ” kaaduin autotielle. Näistä tapauksista varoiteltiin kovasti hostellissakin.

  Kasvisruokaa löytyy helposti melkein joka ravintolasta, ainakin perus tofua ja riisiä/nuudeleita. Kannattaa tosiaan käydä rannikollakin. Saigonissa on tosi kuuma, hullu liikenne ja paljon ihmisiä.

  1. Moikka Kristiina!

   Kiitos vinkeistä :) Miten sitten kannoit tavaroitasi loppumatkan? Kangaskassi/olalle tuleva laukku? :O Kuulostaa tosi hurjalta, huh! Pitää varoa.

   Ja joooo, ihanaa, noista kasvisruuista oon kuullut ja lukenut hyvää, ai että! :D Rannikolle tosiaan suunnataan myös, siinä saa hetken hengähtää sitten suurkaupungin kuhinaa.

   1. Mä voisin tähän myös sanoa että mulle Ho Chi Minhissä myös paikalliset varotteli tosi paljon, ettei missään nimessä kannata kantaa mitään arvotavaroita olalle menevässä laukussa/repussa. Niitä tosiaan yritetään kiskoa skootterilla ohimennessä mukaan. Eli arvotavarat johonkin pieneen pussukkaan, joka menee paidan alle tai vähintään tiukasti kainaloon, ja muut tavarat sellaseen laukkuun jonka häviäminen ei harmita. Maalaisjärki myös auttaa, eli kun niitä tavaroita ei heiluttele ympäriinsä tai pidä autotien puolella niin mulla meni ainakin ihan hyvin!

    Mä kuulun niihin, jotka ei rakastunut kaupunkiin – se tosin olikin vasta toinen stoppi Aasian reissullani, enkä ehtinyt olla siellä kuin kolmisen päivää joten aika meni pitkälti kulttuurishokissa, rahaa ihmetellessä ja odottaessa milloin mennä tien yli. Vinkki: ylitä tie kun paikallisetkin ylittävät – mopot (joita on miljoonia) väistävät, autot eivät – älä ota katsekontaktia kuskeihin kun ylität tien, koska silloin he olettavat että väistät! Katse tiukasti tien toiselle puolelle ja määrätietosesti yli vaan :D Vietnamin raha on hauskaa, aina voi tuntea ittensä miljonääriksi, mutta esimerkiksi isolla porukalla ravintolassa omien osuuksien laskeminen meni poikkeuksetta pieleen

    1. Ainiin ja rantapaikoista osaan sanoa vaan sen, että Mui Ne on ainakin vaan yhden kadun beach resort-mesta täynnä (venäläis)turisteja, ja vailla ihmeemmin nähtävää. Muuten rannikolla pitäisi olla upeita paikkoja! Suosittelen sleeping busseja matkoilla, hauska kokemus :-) Harmi jos et ehdi pohjoiseen, Halong Bay oli uskomaton

     1. Ohhohh, mitä ihmettä! Kuulostaa niin hurjalta ja sain tästä facebookissakin kavereilta varoitteluja. Meillä oli joko tosi hyvä tuuri tai sitten varastelu on vähentynyt, koska kertaakaan emme kukaan joutuneet tällaiseen varastusyritys-tilanteeseen tai kokeneet tienylityksiä laukun puolesta ahdistavina. Arvotavarat oli kyllä pikkupussukassa reittä vasten, joten ehkä se teki itselle turvallisen fiiliksen. :) Eniten stressasin kameraa mutta senkään kanssa ei ollut ongelmaa.

      HAaa, nää tienylitysvinkit tuli tarpeeseen – ja toimivat täydellisesti! Alkuun oli kyllä opettelua mutta lopuks se jo tuntui loogiselta siellä ruuhkissa.

      Me skipattiin Mui Ne koska just tommosia kommentteja mäkin olin siitä googlaillut. Käytiin Vung Taussa joka oli ihan kiva ja rauhallinen, mut ranta oli kamalassa kunnossa, että jos siellä olis halunnut viihtyä kunnolla, olis pitänyt olla siellä jossain hotellissa jossa on allas. Mut päiväreissuna kiva. Ja harmittaa niin että Halong Baylle ei ehditty!! Mekong Delta ei ollut yhtää mitä Pinterest-kuvista oletti :D

      Kiiiiitos vinkeistä rae<3

 3. Kaikki mun mielessä olleet vinkit taiskin tulla jo tossa ylempänä, niin tyydyn komppailemaan Mekong deltaa, chu chi tunneleita ja china townin katuruokia. Itse ihastuin kaikkeen siihen hektisyyteen ja liikennekaaokseen mikä Saigonissa vallitsee :–)

 4. Moikka, ja terveisiä kuumasta Sri Lankasta. :) Vietin toissajouluna kuukauden kierrellen ympäri Vietnamia ja muutamia päiviä Saigonissa. Sillon ainakin Saigonissa oli ihan ä lyt tö män kuuma, ja tuntu ettei siellä kaupungissa meinannut millään päästä kuumuutta karkuun. Lopulta tajuttiin että siinä ihan keskellä keskustaa on hulppea hotelli nimeltä Rex, jonka katolla oli uima-allas. Sinne pääs pientä maksua vastaan myös kyseisen hotellin ulkopuolella majottuvat henkilöt (+ tuntui ihanalta luksukselta meijän backpacker-yöpymisen ohessa.) Suosittelen myös syömään kaikissa mahollisissa pienissä katuruokaloissa, kasvisruokaa on tarjolla runsaasti ja ne usein ymmärtää kun sanoo vaan että ”no meat”. :D Ihana kahvila/lounasmesta/kauppa on semmonen kuin L’usine. Niitten shopissa myydään mm. vietnamilaisten suunnittelijoitten vaatteita ja myös muistaakseni jotain länkkärimerkkejä. Taitaa olla paikallisten ”tyylilyylien” suosima paikka. :) Alkuperäinen paikka on Le Loi kadulla aika lähellä tota mainitsemaani Rex hotellia. Toinen löytyy tuolta > L’Usine Café, 151 Dong Khoi St, District 1. Ja vielä toinen siisti kahvila/baari on semmonen ku Mockingbird Cafe, sijainti on vähän syrjemmässä kun noi edellämainitut, semmosella rauhallisella kadulla todella epäilyttävän näkösessä talossa. Olisko ollu neljäs kerros, mut ettimisen ja vaivan arvonen! Vähän samassa suunnassa kuin Saigonin taidemuseo (jota suosittelen myös) Mockingbird Café, 4th Floor, 14 Ton That Dam St, District 1
  Toivottavasti näistä on hyötyä! Kivaa reissua! Ps. Näin myös ite noita kyseisiä laukkuvarkauksia, mut multa ei viety mitään. Kannattaa vaan pitää illalla liikkuessa tiukasti kassista kiinni. En ite käyttäis kangaskassia yms. muuta avonaista laukkua. Jos joku tyrkyttää jotain lappua sulle ni toinen tyyppi saattaa samalla olla kopeloimassa taskuja läpi. :/

  1. Heippa Heidi! Sori kun vastaan näin myöhään, mutta en jostain syystä päässyt kunnolla blogiin reissussa :(

   KIITOS vinkeistä!! Näistä oli kyllä iloa, käytiin L’Usinessa parikin kertaa smoothieilla ja ihastelemassa tarjontaa. Ihana bistro-kahvila ja putiikki.

   Meillä oli onneksi hotellissa katolla uima-allas, niin ei tarvinnut miettiä tuota! :) Mutta kuinka ihanaa että Rexin altaalle pääsi siellä majoittumatonkin; voisi kuvitella että allasalue oli ihana, ainakin kattoterassi oli kiva.

   Meiltäkään ei viety mitään, tai edes yritetty. Pikkulaukku toimi hyvin, tietä ylittäessä piti vain tiukasti kiinni. Ja illemmalla, ja kun kulki lähempänä autotietä. Ihan maalaisjärjellä onneksi pärjäsi tuon suhteen, ehkä varkaudet ovat alkaneet vähentyä tai sitten oltiin vaan onnekkaita?

   Toivottavasti Sri Lankassa on/oli ihanaa!