Mukaan lentokoneen matkustamoon

hyvinvointi, kauneus, matkailu
3 kommenttia

Pitkä lento edessä,
mitä pakata mukaan lentokoneen matkustamoon?

Kaarna Living luomupuuvilla pussukka Delia's

Luomupuuvillainen meikkipussukka: Delia’s / Kaarna Living

Omalla muistilistallani on seuraavat asiat:

x Helpot ja mukavat vaatteet, jotka eivät kiristä tai hankaa. Kengät, jotka saa helposti sujautettua jalkaan ja pois – jotta niitä ei tarvitse pitää lennolla jalassa, mutta jotta ne on helppo laittaa jalkaan vessassa käymisen ajaksi.
x Iso kaulahuivi tai shaali – koneessa on kova ilmastointi ja ison huivin alla on mukava torkkua. Toimii käärittynä tyynynä.
x Lentosukat tai sukkikset, jotka tukevat – estävät veritulppien syntyä.
x Pientä evästä; raakapatukka, kuivattuja viikunoita, pähkinöitä jne.
x Kuulokkeet (ja Spotify-listat kannattaa ladata etukäteen offline-tilaan)
x Kosteita puhdistusliinoja tai luonnollista käsidesiä
x Luettavaa. Nyt mukaan lähtee Sophia Amoruson Girl Boss sekä Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe.
x Hammasharja ja tahna. Inhoan, jos tuntuu että hampaat on likaiset tai suu epäfreesi – ja siltä takuulla tuntuu pitkän lennon ja koneessa nukkumisen jälkeen. Purkkakin pelastaa vähän, mutta lentokentälle päästyään voi käydä pesemässä hampaat ja olo on heti raikkaampi.

Sekä nämä tuotteet: 

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm 

Täydellinen tuote rohtuneille suunpielille, kuiville huulille ja kynsinauhoille sekä hätätilanteessa käsivoiteeksi – vain hätätilanteessa siksi, että tämä on sen verran arvokasta, ettei tätä kannata käsivoiteena tuhlailla. Pikkuputeli kestää ikuisuuden, mutta on helposti epähygieeninen jos tänne tunkee sormensa – kannattaa siis pakata mukaan myös spaatteli.

Wild Rose Beauty Balm -matkakoko (sama kuin kuvassa) 19,50 € Joliella*.

Vogel Echinacea kurkkusuihke

A.Vogel Echinacea-kurkkusuihke 

Echinacea-kurkkusuihke on ihan ehdoton! Mulla on tämä aina laukussani; en edes uskalla laskea montako kymppiä olen tähän laittanut rahaa viimeisen vuoden aikana, mutta tämä on ollut jokaisen euron väärti. Suihkeella on hintaa reilu 12 € ja sitä löytyy Ruohonjuuresta ja muista ekokaupoista sekä apteekeista. Myös monen tavaratalon luontaistuotehyllyltä löytyy Vogelin tuotteita. Suihke on ehdoton siksi, että jos tulee yhtään kipeä tai kurkkukipuinen fiilis, niin kun suihkii tätä kurkkuun, menee kipeä fiilis ohi. En huijaa, kannattaa kokeilla! Pari suihkausta ei aina riitä, mutta tämä todella estää flunssan iskemisen silloin kun tulee vilustunut fiilis. Jos tauti ehtii alkaa, saa tällä myös helpotettua fiilistä. Ihan paras!!

Echinacea-kurkkusuihke 13,95 € Hyvinvoinnin Tavaratalossa*.

Dabba kukkaisvesi mesiangervo

Dabba Mesiangervokukkaissuihke

Dabban kukkaisvedet ovat mun lemppareitani, kuten varmasti tiedättekin. Mesiangervo on pitänyt suosikin paikkaa pitkään, sillä epäilen että sen luontaisesti sisältämä salisyylihappo auttaa iho-ongelmiin tulehduksia hillitsevästi. Salisyylihappoa on ainakin aina kaikissa finnivoiteissa ja vastaavissa. Suihkittava kasvovesi on pitkän lennon pelastus, trust me. Iho kuivuu kovan ilmastoinnin takia joka tapauksessa, mutta kasvovettä suihkimalla kuivumista voi hieman estää. Meikki ei mene pilalle suihkimisesta jos vain malttaa olla koskematta ihoon kun se on kostea.

Dabban kukkaisvesiä saa myös matkakoossa kolmen kukkaisveden paketeissa. Kolme 50ml kukkaisvettä maksaa Biodellyllä* 19,90 €.

Ulla Grace Tea Tree Plus desinfioiva suihke

Ulla Grace Tea-Treeplus

Ulla Grace:n Tea-Treeplus -suihke on matkustajan pelastus, sillä sitä voi käyttää vaikka mihin! Käsidesinä, hyttysten puremiin, finnien hoitamiseen ja pienten haavojen tai naarmujen puhdistamiseen. Olen todennut tämän toimivaksi näppyjen hoitamisessa; töpöttelen nestettä yksittäisten finnien päälle yön ajaksi. Tämä ei kuivata ihoa eikä ärsytä, niin kuin laimentamaton teepuuöljy monella. Tea-Treeplus -desinfioiva suihke 27,90 € Sokoksella. Ulla Grace -sarjan tuotteet ovat Soil Associatonin sertifioimia, eli ne ovat 100% luonnonkosmetiikkaa.

Näiden matkustamossa ehdottomien lisäksi
pakkaan mukaan nämä: 

Wild Nutrition Food Grown Wild Traveller lisäravinne

Wild Nutrition Wild Traveller

Wild Nutritionin vitamiinit ja lisäravinteet ovat todella kiinnostavia; ne koostuvat 100% ravinnosta. Tämä tarkoittaa sitä, että elimistö pystyy tunnistamaan lisäravinteen ja vitamiinin kuten ruuasta nautittuna eikä esim. yliannostusriskiä ole, kun elimistö osaa suodattaa ylimääräiset vitamiinit pois elimistöstä. Tätä tukee yli 50 riippumatonta tutkimusta, jotka osoittavat huikean eron Wild Nutritionin imeytyvyydessä verrattuna tavallisiin markkinoilla oleviin lisäravinteisiin ja vitamiineihin. Jos siis tuntuu, ettei joku vitamiini imeydy kunnolla, kannattaa testata tämän sarjan tuotteita.

Wild Traveller on nimensä mukaisesti suunniteltu reissuun. Se parantaa vastustuskykyä ja sen sisältämät adaptogeenit lupaavat auttaa kroppaa sopeutumaan aikaeroon – eli jet lagin pitäisi helpottua! Lupaan raportoida miten toimivat. Lyhyillä reissuilla Euroopassa ovat auttaneet pitämään vastustuskykyä yllä (C-vitamiin ja sinkki), mutta nyt pääsen ekaa kertaa testaamaan onko näistä iloa jet lagin suhteen (magnesium saattaa auttaa väsymykseen ja tukee hermoston toimintaa). Wild Traveller -kapselit 39,25 € Pur-hyvinvointikaupasta.

Living Nutrition Your Multi

Living Nutrition Your Multi 

Living Nutrition tuotteet ovat ravintolisämarkkinoilla uudenlaisia: sen sijaan, että yritettäisiin tiivistää yhteen kapseliin mahdollisimman paljon ravinteita, Living Nutrition fermentoi ravintoaineet ja tuottaa elävän yhdistelmän ravintoaineita, jotka ovat suoraan elimistön hyödynnettävissä. Living Nutrition -tuotesarjaan kuuluu kuusi tuotetta, jotka on kaikki fermentoitu kefiiri-kombutsa-menetelmällä. Fermentointi tekee ravintoaineista ravintorikkaampia (ihan kuten ruuassakin) ja samalla tekee ravinteista paremmin imeytyviä. Your Multi on ravinteikas fermentoitu kefiiri-kombutsa-kasvi-probioottivalmiste, eli tekee hyvää suoliston mikrobikannalle. Syön nykyisin probiootteja päivittäin, mutta erityisesti reissussa probiootit ovat tärkeitä, kun syömme uudenlaisia raaka-aineita uudessa ympäristössä ja altistumme uusille bakteereille. Aiemmin ostin maitohappobakteerit apteekista kun en tajunnut, että näistäkin on olemassa luonnollisempia ja puhtaampia vaihtoehtoja. Nämä esim. ovat luomusertifioituja.

Living Nutrition Your Multi 26,99 € Pur-hyvinvointikaupasta.

Nordic Health D LUX suihkutettava d-vitamiini

Nordic Health D-vitamiini-suihke DLUX 3000

Reissussa saa toivon mukaan täydennettyä D-vitamiinivarastoja ihan luonnollisestikin, mutta pidän silti suihkeen mukanani. D-vitamiinisuihke on superkätevä; suihkaus kielen alle aamuisin ja that’s it. Ykköstuote etenkin talvella! 21,80 € Hyvinvoinnin Tavaratalosta*.

Terranova Smooth Synergy

Terranova Smooth Synergy

Terranovan Smooth Synergy on täydellinen tuote stressaaviin hetkiin; sellaisiin, kun kroppa käy ylikierroksilla ja pitäisi pystyä rauhoittumaan. Smooth Synergy -kapselit sisältävät yrttejä ja adaptogeenejä (ashwagandha, Amerikan ginseng, ruusunjuuri) jotka tukevat elimistön energiatuotantoa, mutta eivät stimuloi sitä liikaa – minulle tämä toimii rauhoittavana. Yleensä mulle käy niin, että kun pääsen lomalle, kaikki stressi purkautuu ja saatan tulla kipeäksi tai en pysty rauhoittumaan kunnolla tai en esim. saa unenpäästä kiinni. Tämä auttaa sellaiseen, joten pakkasin tämän mukaan hätävaraksi. Tässä on myös kauransiementä jota käytetään muissakin yrttivalmisteissa sen rauhoittavan ominaisuuden vuoksi. Lisätietoja täällä. Terranovan probiootit* ovat muuten nekin hyviä.

Terranova Smooth Synergy 22,80 € Hyvinvoinnin Tavaratalosta*.

Puhdistamo Spirulina-tabletit rusketus

Puhdistamo Spirulina-tabletit

Näitä en totta puhuen taida pakata montaa mukaan, mutta olen syönyt näitä ennen reissua, sillä huomasin pari vuotta sitten että spirulina auttaa mua ruskettumaan, eikä iho myöskään pala yhtä helposti. Ero entiseen on spirulinan hoksaamisen myötä ollut valtava. Mulla on esim. tyyliin tokaa kertaa elämässäni yhä bikinirajat jäljellä syyskuun Mallorcan reissulta, uskomatonta! Enkä palanut reissussa lainkaan, vaikka köllöteltiin paljon altaalla ja rannalla ja pyöräiltiin keskipäivän polttavan auringon alla. Toki käytän reissussa aina asianmukaisia aurinkosuojakertoimia, mutta silti! Niin siistiä. Jos palat helposti etkä yleensä päivety, vaikka haluaisit, testaa spirulina. Spirulinaan luottaa myös Muslan Mia, It ain’t hard to tell -blogin Iines, Aino Mäkelä ja Karita Tykkä.

Mitä te pakkaatte mukaanne matkustamoon? Entä onko teillä ehdottomat reissuvitamiinit ja -lisäravinteet aina mukana?

Lisää luettavaa

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hommasin sun suosituksesta kesällä ton A.Vogelin kurkkusuihkeen (aiemmin olin satunnaisesti käyttänyt niitä tippoja) ja se on ollut ehdottomasti paras juttu minkä oon ikinä minkään blogin kautta päätynyt ostamaan, kulkee nykyään aina mukana, toimii! :)

    1. IHAN PARAS KOMMENTTI EVER <33 tää on niin pelastanut mut monelta flussanalulta, joten ihanaa, että toimii sullakin! AH jes.