Helsingin kivoimmat kahvilat x 3

lifestyle, ravintolat Helsinki, ruoka
2 kommenttia

KUUMA Albertinkatu 6

x Kuuman aamupala. Lemppareista lempparein! En usko, että Helsingistä saa tämän parempaa aamupalaa, jos haluaa terveellistä ja todella maukasta aamupalaa hyvistä raaka-aineista – tuo kombo ei aina ole itsestäänselvä, on helpompaa löytää joko terveellistä tai hyvää, muttei terveellistä ja hyvää. Aamupalasettiin kuuluu kahvi tai tee, mehu tai mehushotti, avokadoleipä ja chia-purnukka tai vegaaninen baobab-kookosjugurtti myslillä. Testasin tuota vegaanista jugurttia ekaa kertaa ja se oli kyllä hyvää, mutta ens kerralla otan kyllä chia-annoksen, se on mun suosikki.

Goodio Café Kanavaranta 7

x Uusi Goodio Café on suloinen ja ennen kaikkea herkullinen. Goodion acai bowl on varmasti Helsingin paras smoothie bowl! Annos on sen verran tuhti että se menee kevyestä lounaasta tai aamiaisesta sellaisenaan. Myös vihersmoothie-pohjainen versio on kuulemma hyvä ja normismoothieista Supercharge on kans täysi kymppi.

Kannattaa testata myös maidottomat jäätelöt. Inkiväärijäätelö oli sellainen, että jos tekisi mieli jäätelöä, valkkaisin sen, sillä se ei ollut makuun liian makea. Toivottavasti valikoimiin tulee pian myös suolaista tarjottavaa, muutoin valikoima on mielestäni toimiva. Listalla lukee ”avocado toasts coming soon”, jes. 

Levain Kankurinkatu 6

x Levain on kahvilan, leipomon ja ravintolan yhdistelmä ja toimii kaikilla yllämainituilla tavoilla, mutta on parasta, että Levainiin voi piipahtaa silloinkin, kun itsellä on kaamea nälkä ja kaverin tekee mieli vain jotain pientä – molemmille löytyy jotain. Jos Goodio ja Kuuma menevät herkullista & terveellistä -kategoriaan, niin Levain on syntisen hyvä. Yksinkertaisia juttuja ilman mitään turhaa kikkailua ja ehkä juuri siksi niin herkkua. Tänne kantsii suunnata kun joku ihana leivonnainen tai voilla leivottu suolainen herkku kiinnostaa. Kirjoitin Levainista aiemmin täällä – terassi oli kesällä lemppari, syksyllä herkutellaan sisällä.

Seuraavaksi tekisi mieli testata Healthinki (olen kuullut ristiriitaista palautetta, mitä mieltä te ootte?), Early Bird ja Raw’n’more. Onko teillä jotain suosituksia, ootteko testanneet lähiaikoina jonkun kivan paikan? 

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Kuuma menee kyllä testaukseen ainakin täällä, kiitos vinkistä! Tai itse asiassa kahdestakin vinkistä, sillä en oo tajunnut yhdistää baobabia jogurttiin :D Mulla on pieni pussi baobab jauhetta ollut jo vaikka kuinka kauan, ku en oo oikein keksinyt mitä sille tekisi. Mutta seuraavaan jogurttiannokseen se päätyy ihan varmasti!

    1. Jee, mahtavaa! Suosittelen lämmöllä, joskin kantsii ehkä testaa chiajar jos tykkäät sellaisista, Kuuman on ihan superhyvä.