Kirjasuositus: Emma Cline – Tytöt

lifestyle
8 kommenttia

Emma Cline – Tytöt

Linda lainasi Emma Clinen Tytöt-kirjan mulle luettuaan sen ensin itse kun arveli, että voisin pitää Clinen tavasta kuvailla asioita. Kirja tempaisikin mut nopeasti mukaansa ja sitä lukiessa muistin, miten nuorena uppouduin paljon useammin kirjoihin ja vain luin ja luin tuntikausia. Tämän kanssa kävi samalla tavalla; luin kun menin nukkumaan ja luin aamupalaa syödessäni. Luin hampaita harjatessa ja vielä ratikassakin. Lopulta luin päivän altaalla ja lopetin hengästyneenä; sekä lukutahdistani että tarinasta. 

Olen lukenut parikin kommenttia siitä, miten kirja ei meinannut aluksi ollenkaan aueta joillekin, mutta mulle kävi toisin; uppouduin tähän samantien, mutta petyin kirjan loppuun. Kun pääsin yli pettyneestä fiiliksestä, tajusin lukeneeni tosi hyvän kirjan. Minulle kirjan hienous oli ehdottomasti mukaansatempaavassa kerronnassa. Taitavasti rakennetussa tunnelmassa, ihmissuhteiden, tyttöyden ja ystävyyden kuvailussa, jotka tuntuivat välillä pelottavan samaistuttavilta. Juoni ja kultti, johon tarina pohjautuu, jäivät toissijaisiksi. 

Tarina sijoittuu 1960-luvun lopun Kaliforniaan, jonka paahteen saattoi lukiessa välillä suorastaan tuntea (tai sitten se johtui siitä, että luin kirjaa rannalla auringon paahtaessa). Kuvailu teini-ikäisenä koetusta tylsyydestä on niin tutun tuntuista, ettei tosikaan. Jos halautte tietää kirjasta ja kultista sen taustalla lisää, kannattaa lukea tämä Hesarin juttu. Odotan innolla, mitä Cline kirjoittaa seuraavaksi. 

/////////

Ehdin lukea reissussa pari muutakin kirjaa, joten kirjavinkkailuja on tiedossa pian lisää. Sain just luettua loppuun reissussa aloittamani Elena Ferranten Napoli-sarjan ensimmäisen osan ja vitsit se oli hyvä. Aloitin tokan osan samantien – mutta tästä lisää toisella kertaa. 

Oletteko te lukeneet Emma Clinen Tytöt? Entä mikä kirja teillä on luvussa just nyt?

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Aloitin ton samaisen kirjan lukemisen ehkä noin 1,5 kuukautta sitten ja oon jollain sivulla 20.. Jotenkin ei vaan nappaa. Ehkä täytyy antaa sille vielä uusi mahdollisuus! :-D

  2. Eivitsit tää vaikuttaa kivalta! Pitää pistää lukulistalle noiden parin koulukirjan jälkeen :)

  3. Minäkin pidin tästä, vaikka oma lukukokemukseni taisi jäädä vähän laimeammaksi kuin sinun. Luen parhaillaan Anni Saastamoisen Depressiopäiväkirjoja ja Peppi Pitkätossun uutta suomennosta hehe. Sitä ennen luin muun muassa Koko Hubaran Ruskeat tytöt ja Roxane Gayn Bad Feminist, joita molempia suosittelen!

    1. Ooh, kuulostaa hyvältä, molemmat suositukset, kiitos! :) Vähän hävettää että en oo lukenut Roxanne Gayta enkä Koko Hubaran kirjaa, nämä ovat todella mun tän vuoden listalla. Hyvä että muistutit!!!

  4. Pitää kokeilla tätä. Itse luin juuri loppuun Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävän. Jos et ole vielä lukenut Johannes Ekholmin Rakkaus niinku- kirjaa niin suosittelen vahvasti! Myös Saara Turusen Rakkaudenhrviö ja Malala Yousafzai Minä olen Malala ovat lukemisen arvoisia. Jos haluat kokeilla näytelmäkirjallisuutta, niin E.L Karhun Prinsessa Hamlet!