Vuoden paras hankinta: vaatehöyrystin

muoti
20 kommenttia

Mietin, voinko otsikoida tätä postausta näin mahtipontisesti, mutta en keksinyt mitään, mikä olisi kiilannut yksittäisenä tarvikkeena tai varsinkaan kodinkoneena tämän ohitse. En ole hankkinut uutta puhelinta tai kameraa, jotka olisivat voineet olla tätä fiksumpia ja parempia hankintoja, joten jep, tämän vuoden paras hankinta so far: vaatehöyrystin

Philips vaatehöyrystin kokemuksia

Ostin tämän kesällä ja veikkaan, että olen tässä ajassa käyttänyt tätä määrällisesti enemmän kuin silitysrautaa koko vuonna. Vaatekaappi tuntuu monipuolisemmalta, kun arkikäyttöön pääsee nekin vaatteet, joiden silittämiseen on aiemmin tuhraantunut liian monta minuuttia.

Vaatehöyrystin lämpenee käyttökelpoiseksi silitysrautaa nopeammin (minuutissa), mutta varsinainen ero on siinä, miten nopeasti höyryttämällä saa sileän vaatteen silittämiseen verrattuna. Laitan vaatteet ripustimeen, täytän vesisäiliön, laitan laitteen kuumenemaan ja höyrytän vaatetta hetken – valmista! Itse höyryttämiseen menee vaatteesta riippuen muutama kymmenen sekuntia tai pari minuuttia, ei sen enempää. Höyrystin toimii täydellisesti ohuiden silkkivaatteiden ja muiden arkojen materiaalien kanssa, sellaisten, joiden silittäminen on haastavaa ja riskialtista. Se toimii täydellisesti myös t-paitoihin, paksumpaan puuvillaan, helposti rypistyvään viskoosiin ja jopa villakangastakin paksuun kankaaseen. Ja esim. verhoihin! 

Pikkuiseen yksiöön ei jaksa alkaa levittää silityslautaa joka ainut aamu eikä mun kärsivällisyys muutenkaan riitä ohuiden silkkipaitojen silittämiseen – siitäkään huolimatta, että kaapista löytyy ainakin kolme silkkipuseroa, jotka ovat aiemmin olleet hintaansa nähden aivan liian vähällä käytöllä. On varmasti vaatteita ja materiaaleja joihin silitysrauta tepsii varmemmin, mutta mun käytössäni vaatehöyrystin korvaa silitysraudan täysin. 

Silkkipaita

Silkkipusero – second hand / Adornment, hopeinen riipus – maman tekemä

Philips StyleTouch Pure -vaatehöyrystin

Philips StyleTouch Pure -vaatehöyrystin maksaa Gigantissa 129 € ja on mielestäni ehdottomasti sen hintansa väärti. En ole tarvinnut silitysrautaa kertaakaan tämän ostettuani (joskin silitysrauta on varmasti kätevämpi jos silittää esim. lakanat, mutta ei mulla ole sellaiseen energiaa) ja aika paljon kertonee se, että tämä pääsee käyttöön monta kertaa viikossa, ei ehkä ihan päivittäin, mutta lähestulkoon, siinä missä käytin silitysrautaa pari kertaa kuukaudessa. Vaatekaappi pääsee siis paljon paremmin käyttöön ja juhlavaatteet siliävät hetkessä ilman että tarvitsee pelätä että esim. arka samettimekko menee pilalle tai että silkkipaidan hihaan tulisi kummallisia taitoksia. 

Halvempia vaatehöyrystimiä saa alle kuudellakympillä, esim. tällaisen. Meillä on tuollainen toimistolla ja se ajaa asiansa ihan hyvin myös. Suurimpana erona tuohon kalliimpaan laitteeseen on pienempi vesisäiliö, jota pitää olla täyttämässä huomattavasti tuota isompi säiliöistä useammin ja se, ettei tuossa halvemmassa höyrystimessä ole metallista suutinosaa. Metalli kuumenee eri tavalla kuin muovi ja helpottaa ja nopeuttaa siten esim. paksummasta puuvillasta valmistetun vaatteen höyryttämistä. Joten siis joo, edullisemmallakin saattaa pärjätä, mutta kannattaa ehdottomasti panostaa tähän pikkuisen kalliimpaan malliin, jos tietää että höyrystimelle tulee käyttöä. Isommassa höyrystimessä on miinuspuolena se, että se painaa enemmän, mutta en ole kokenut sitä ongelmalliseksi, sillä höyrytän yleensä kerralla yhden tai kaksi vaatetta.  

No fear Taika Mannila x Sugar Helsinki -t-paita

Sugar x Taika Mannila No fear -t-paita 

Ehkä jotain mun ja vaatehöyrystimen suhteesta intensiivisyydestä kertoo se, että pakkasin sen mukaani Sardinian lomalle – ja sillehän oli käyttöä, viskoosiset ja pellavaiset kesämekot oikenivat hetkessä – ja viime viikonlopun Tampereen reissulle, kun pakkasin iltaa varten mukaani helposti rypistyvän takkimekon. Onneksi läheiseni alkavat olla vakuuttuneita vaatehöyrystimen tarpeellisuudesta, niin kohta saan ehkä jättää omani kyläilyreissujen ajaksi kotiin… haha! 

Lisää luettavaa

Yli neljä vuotta ostamatta pikamuotia

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Silitysrauta pääsee itsellänikin vähän turhan harvoin käyttöön, pitää siis harkita höyrystimen ostoa! Kiitos vinkistä :) Mistä tuo No Fear -paita on kotoisin?

 2. Inhoan silittämistä, mutta tämähän olis näppärä! Kiitti vinkistä!

 3. Mä en edes muista koska olisin viimeksi silittänyt mitään, koska se show pyykkilaudan ja -raudan kanssa on niin ärsyttävää ja etenkin pienessä yksiössä, jossa silityslautakin on kätketty hienosti kaapin perälle kaikkien vaatteiden taakse, niin eipä usein tee mieli sitä sieltä ottaa. Vedän sitten ryppyistä paitaa päälle…

  Ehkä voisi harkita pyytää/hankkia tällaisen joululahjaksi itselle. Kuulostaa oikeasti kätevältä!

  1. No älä muuta sano!! :—D Mulla on käytävällä sellainen hassu komero jossa on pyykinpesukone ja silitystarpeet mutta pieneen kotiin raudan ja laudan roudailu ei kiinnosta sitten yhtään.

   Tää on oikeasti niin best hankinta että suosittelen kyllä oikeasti kaikille sydämestäni. Toivottavasti toi laite kestää käyttöä hyvin, se on ainut mitä en vielä tiedä.

    1. Joo, viikoittaista, välillä päivittäistä käyttöä ongelmitta :)

 4. Meillä on aina ollut silitysrauta, mutta lautaa ei ollut pitkään aikaan kunnes rupesin taas itse ompelemaan. Ennen laudan hankintaa oli välillä sellaisia hätäsilityspaikkoja ettei tosikaan :D Arkikäytössä tuollainen vaatehöyrystin voisi olla superhelppo ja kätevä! Ainakin olisi useammin vaatteet tip top kunnossa :)

  1. Hahaa siis mä tajusin vasta joku pari vuotta sitten että silitysrautaa on ylipäätään mahdollista käyttää ilman lautaa kun kaveri silitti paitaa pöydälle asetetun pyyhkeen päällä… :–D

   Arkikäytössä tämä todellakin toimii! :) Pelastaa kiireessä.

 5. Silittääkö toi miten hyvin esim. puuvillahousuja, paksumpaa trikoota tai puuvillaisia kaulupaitoja? Vai käykö lähinnä ohuille paidoille ja mekoille?

  1. Mulla ei oo paksumpia puuvillahousuja mutta paksummat puuvillapaidat (sekä ohuempi puuvillapaitapusero) suoristuu kyllä. :) Myös mun villakangastakki sileni hyvin säilytyksessä syntyneistä vekeistä.

 6. Hymyilytti alkuun tuo ensimmäinen kappale, kun siitä voi melkein kuulla sun äänen ja ilon. Sitten luin eteenpäin ja koko postaus oli täynnä samaa aitoa innostusta :) Tämmöstä on mukava lukea.

  Ja arvaa vaan haluanko nyt tuollaisen. Varsinkin villasukkien kutojana helpottaisi valmiiden sukkien viimeistelyä. Nyt olen aina kostuttanut pyyhkeen, levittänyt sen sukkien päälle ja painellut sitten silitysraudalla.

 7. Näitä myydään sellaisia missä on teline mukana. Onko siitä mielestäsi mitäön etua? Toki jossei rekkiä tms. ole himassa niin varmaan jeesii, mutta onko muuta hyötyä. Entäs onko uudempia malleja tullut kokeiltua tai suositusta muuten?