Lempparivaatteista

muoti
4 kommenttia

Vaatteiden ostamisessa kaikista kinkkisintä on se, että ikinä ei oikeasti voi etukäteen tietää, mistä vaatteesta tulee se ultimaattinen lemppari, joka tekee aina mieli pukea päälle ja jossa on hyvä, itsevarma ja helppo olla. Siihen fiilikseen ei liity vaatteen merkki, ei se, että on himoinnut sitä ikuisuuden ennen ostopäätöstä, ei eettisyys tai ekologisuus eikä hinta. Sitä ei ihan oikeasti voi tietää.

Joskus jostain parin euron kirppislöydöstä, josta ei ostaessa ollut ihan varma, tulee se ykkössuosikki ja joskus se juttu, jota kävi monta kertaa hiplailemassa ennen ostamista, osoittautuukin käytännössä ei-niin-kivaksi.

ida h

ida365 pitkä kukkamekko

Tämä mekko on just sellainen lempparivaate. En ollut ihan varma sovituskopissa; mietin että joko tämä on nyt joku ihmeellinen sekoaminen tai sitten tämä on just sellainen ultimaattinen lempparivaate, jollainen esimerkiksi tämä leopardihaalarikin on. Onneksi ostin tämän, sillä vaikka kävin päässäni taistelua siitä, että äh, tämä on ketjuliikkeestä, niin tästä tuli heti kertaheitolla mun suosikkivaate. Tässä on hyvä olo ja tämä sopii moniin tilanteisiin.

Oon vaatteissa vähän kaikki tai ei mitään ja on hassua, että mun lempparivaatteet on usein just niitä mun vaatekaapin kreiseimmän värisiä ja -kuosisia, kun kuitenkin tykkään painaa myös kokomustissa ja arkena meen usein farkut + neule -kombolla.

pitkä kukkamekko

kukkamekko

mekko – Other Stories, kengät – Vagabond
kuvat: Nina / Tunnetila

Vähemmän on vaatteiden kohdalla ehdottomasti enemmän; mieluummin vähän, mutta lemppareita. Sellaisia jotka pääsevät useasti käyttöön ja jotka kestävät käytössä – jopa seuraavalle käyttäjälle.

Edelleen sitä päivää odotellessa, kun jotain tämän kaltaista voi ostaa eettisenä & ekologisena ja alle kolmen sadan euron hinnalla. Odotan sitä päivää, kun Reformationin mekkojen tilaus Suomeen olisi edullisempaa, mutta tietty ymmärrän, miksi niin ei ole. Tällä hetkellä n. 200 dollaria maksavalle mekolle tulee postikuluja ja veroja reilun 100 dollarin edestä… äh. Onneksi kivoja perusvaatteita löytää helposti eettisesti ja ekologisesti, mutta kaikki vähänkin spessumpi on yleensä keskenään tosi samankaltaista, tai sitten sellaisia ei vain yksinkertaisesti ole. Onneksi oon spotannut viime aikoina uusia tosi kivoja eettisiä brändejä, vinkkailen niistä pian lisää!

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Uudet eettiset merkit kiinnostaa paljon, sillä en yksinkertaisesti löydä mistään mitään vaatteita, en ketjuliikkeistä, mutta en myöskään kotimaisilta merkeiltä. Tyylini on yksinkertainen ja rakastan laadukkaita luonnonmateriaaleja. Kotimaisten merkkien ongelmana usein on reilut koot, jotka roikkuvat XS-kokoisen päällä.

  1. Nonni, suosituksia tulossa! Teen pääsiäisenä parikin postausta valmiiksi jos vaan suinkin ennätän.

   Toi on muuten totta, että usein XS-kokoiset kivat laadukkaat vaatteet on liian isoja, jos ei oo kyse ketjumerkeistä, joilla on nafti mitoitus. Pläh!

 2. Oi onpa kiva mekko, sopii sulle hyvin!

  Se on kyllä hassua, miten joistain vaatteista tulee lemppareita ja joitakin ei sitten vain koskaan opi kunnolla käyttämään. Onneksi huteja tulee tosi harvoin, mutta toki niitä vaatteita vielä on, joita käyttää lähinnä sitten, kun kaikki muu on pyykissä…

  Oma vähän tylsäksikin käynyt ostosfilosofiani on, että jos vaate näyttää siltä kuin omistaisin sen jo, se kannattaa ostaa. Näin ainakin olen saanut hankittua perusvaatteita, joista käytän kaikkia mielelläni. Ongelma on vain se, että hankin uusia vaatteita niin harvoin, että tälläkin hetkellä vaatekaappi on niin tehokkaalla käytöllä, että sinne tarvitsisi perusvaatteita, mutta myös vähän edustavampia vaatekappaleita. Nyt kun ne siisteimmätkin vaatteet ovat koko ajan käytössä, niin alkaa väkisinkin käytön ja pesun jäljet näkyä. Vaikka toisaalta positiivinen ongelmahan se!

  1. Jep, sama! Kyllä niitä huteja tulee ja joskus joku juttu, josta on lähtökohtaisesti ollut tosi varma, ei tunnukaan yhtään siltä hetken jälkeen. Ihan ihmeellistä.

   Mulla on kyllä joissain vaatteissa tismalleen sama ongelma! Omistan esimerkiksi vain kahdet farkut (kolmannet odottaa käyntiä ompelimossa, niistä pitää vaihtaa vetskari) – aiemmin mulla on ollut kolmet tai neljät, mutta farkut ovat sellainen vaatekappale, jotka kuluvat loppuun. Valkoiset t-paidat menettää kirkkauden ja mustat kuluu kovassa käytössä haaleiksi… Ja jos käyttää ahkerasti vain paria kenkäparia niin kyllä ne jossain vaiheessa kuluu loppuun.