365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

perjantai

30

maaliskuu 2018

4

COMMENTS

Lempparivaatteista

Written by , Posted in Muoti

lempparimekko

Vaatteiden ostamisessa kaikista kinkkisintä on se, että ikinä ei oikeasti voi etukäteen tietää, mistä vaatteesta tulee se ultimaattinen lemppari, joka tekee aina mieli pukea päälle ja jossa on hyvä, itsevarma ja helppo olla. Siihen fiilikseen ei liity vaatteen merkki, ei se, että on himoinnut sitä ikuisuuden ennen ostopäätöstä, ei eettisyys tai ekologisuus eikä hinta. Sitä ei ihan oikeasti voi tietää.

Joskus jostain parin euron kirppislöydöstä, josta ei ostaessa ollut ihan varma, tulee se ykkössuosikki ja joskus se juttu, jota kävi monta kertaa hiplailemassa ennen ostamista, osoittautuukin käytännössä ei-niin-kivaksi. 

ida h

ida365 pitkä kukkamekko

Tämä mekko on just sellainen lempparivaate. En ollut ihan varma sovituskopissa; mietin että joko tämä on nyt joku ihmeellinen sekoaminen tai sitten tämä on just sellainen ultimaattinen lempparivaate, jollainen esimerkiksi tämä leopardihaalarikin on. Onneksi ostin tämän, sillä vaikka kävin päässäni taistelua siitä, että äh, tämä on ketjuliikkeestä, niin tästä tuli heti kertaheitolla mun suosikkivaate. Tässä on hyvä olo ja tämä sopii moniin tilanteisiin. 

Oon vaatteissa vähän kaikki tai ei mitään ja on hassua, että mun lempparivaatteet on usein just niitä mun vaatekaapin kreiseimmän värisiä ja -kuosisia, kun kuitenkin tykkään painaa myös kokomustissa ja arkena meen usein farkut + neule -kombolla. 

pitkä kukkamekko

kukkamekko

mekko – Other Stories, kengät – Vagabond
kuvat: Nina / Tunnetila

Vähemmän on vaatteiden kohdalla ehdottomasti enemmän; mieluummin vähän, mutta lemppareita. Sellaisia jotka pääsevät useasti käyttöön ja jotka kestävät käytössä – jopa seuraavalle käyttäjälle.

Edelleen sitä päivää odotellessa, kun jotain tämän kaltaista voi ostaa eettisenä & ekologisena ja alle kolmen sadan euron hinnalla. Odotan sitä päivää, kun Reformationin mekkojen tilaus Suomeen olisi edullisempaa, mutta tietty ymmärrän, miksi niin ei ole. Tällä hetkellä n. 200 dollaria maksavalle mekolle tulee postikuluja ja veroja reilun 100 dollarin edestä… äh. Onneksi kivoja perusvaatteita löytää helposti eettisesti ja ekologisesti, mutta kaikki vähänkin spessumpi on yleensä keskenään tosi samankaltaista, tai sitten sellaisia ei vain yksinkertaisesti ole. Onneksi oon spotannut viime aikoina uusia tosi kivoja eettisiä brändejä, vinkkailen niistä pian lisää! 

Lisää luettavaa:

4 Comments

  1. riiri
    • ida365
    • ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.