Mielessä just nyt

lifestyle
10 kommenttia

ida

 

Just nyt mielessä:  

x Meneeköhän vuosi nopsaa? Meneeköhän vuodet vuodelta aina vaan nopeampaa vai tuleeko joskus aikakausi, kun tuntuu, että aika vaan matelee?

x Välillä ennakkoajatukset ja mahanpohjatunteet joistain asioista menee ihan pieleen. Oon etsinyt uutta kotia jo hyvän tovin ja tosi tosi moni tyyppi on vakuutellut, että sen vain tietää sitten kun se löytyy ja että se löytyy kyllä jos universumilta oikein pyytää – no well, siinä tapauksessa minä ja universumi ei ilmeisesti tässä asiassa puhuta samaa kieltä ja mun vibat on osoittautuneet oikeastaan ihan joka kerta vääriksi, mitä asuntoihin tulee. Kaikki joista oon ennakkoon ollut ”ihan varma” ovat olleet kaikkea muuta…

x Miksi lopetettiin kirjeiden kirjoittelu kirjeystävän kanssa kun muutettiin samaan kaupunkiin? Miksei kukaan enää lähetä kirjeitä yllärinä? Onko mun käsiala huonontunut, kun en enää kirjoita kirjeitä tai muita pitkiä tekstejä käsin?

x Miksi isoissa päätöksissä tunteet menee aina järjen edelle? Olenkohan ainoa, jonka täytyy saada puhua isot ja mietityttävät asiat jollekin ääneen, jotta ne siinä niistä puhuessa – vaikka vain monologia pitäessä – muotoutuisivat selkeämmiksi omassa päässä? (Vähän random, mutta jos osaat samaistua tähän fiilikseen, niin käy testaamassa Float Kalliossa kelluntaa! Musta tuntuu että siellä kelluntatankissa ärsykkeettömässä tilassa kelluessa mun ajatukset selkeytyy jotenkin ihan ennenkokemattomalla tavalla – ja pystyn myös olemaan ajattelematta mitään, vaikken arjessa useinkaan muissa hetkissä pysty)

x MITEN olen onnistunut rikkomaan kuluneen vuoden aikana niin älyttömän monta astiaa?! Mistä tämä kertoo!?

x Toinen astiapohdinta: miksi kauniiden aterimien löytäminen on niin hankalaa? Iittalan Artik olisi kiva, jos haarukka olisi piikkien kohdalta säännöllinen; en kestä, että piikkien syvennykset eivät ole tasapitkät. Scandia on hauska, mutta pelkään että kyllästyisin siihen eikä sarja ehkä ole kovin juhlava. Millaisethan nämä Villeroy & Bochin Loius-aterimet ovat livenä?  

x Onko VR:llä enää sarjalippuja alessa? Joskus oli reilulla satasella 10 x Tampere-Helsinki-välille. Vitsit se oli kiva diili verrattuna noihin lähes kolmenkympin lippuihin verrattuna heh.

///////

Ei mulla kai muuta tänään, nyt taidan kurkkaa eilisen Mitä mietit, Ronja Salmi? -jakson ja saada tähän listaan lisää pohdituttavia kysymyksiä – ja sit mennä ajoissa nukkumaan, jos se on maailmanloppujuttujen jälkeen mahdollista. Kauniita unia! x

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. mulla on iittalan scandia-sarjan aterimet. tykkään niistä hirmuisesti. mutta, ymmärrän täysin sun ajatukset valinnan vaikeudesta aterimien kohdalla!

  1. Scandiat on niiiiin söpöt!!! Mutta kun ne on kuitenkin selkeästi tietyntyyliset, niin mietin, että kyllästyisinköhän niihin? Edellisillä aterimilla on nyt menty miltei 10 vuotta että ihan ok sinänsä :-D Hehee tai no ei ihan, 8 vuotta!

 2. Oho enpä tiennyt että Iittala tekee taas Scandiaa! Sehän on vanha sarja, itse rakastuin niihin muutama vuosi sitten antiikki-liikkeessä ja ostin ison kasan. Edelleen suosikkiaterimeni ikinä enkä ole kyllästynyt! Pitääpä ostaa tätä uustuotantoa paikkaamaan puuttuvia :) mutta eivät hirveän juhlavat ole, se on kyllä totta.

  1. Aaa, en tiennyt että se on ollut tauolla :) Se on kyllä ihana! Ei sillä että järkkäilisin kauheasti juhlaillallisia, mutta ehkä jotkut modernimmat toimisi useammassa tilanteessa?

   Ah, on noi kyllä nätit!

 3. Lapsuudenkodissani oli tietyssä vaiheessa Scandiaa, mutta vanhempani vaihtoivat sen Hackmanin Savoniaan koska Scandian lusikoilla ei voi syödä. Lusikka on niin pyöreä, että se sattuu suupieliin kun latoo ruokaa naamaan. En suosittele, mutta saattaa olla että meidän perhe on jotenkin oudon kapeasuisia…

  Itse kun muutin pois kotoa sain ylioppilaslahjaksi toivomani Villeroy & Bochin Mademoiselle -aterimet (https://www.villeroy-boch.com/shop/mademoiselle-64-pc-set.html) ja rakastan niitä! Niitä löytyy myös pienempiä sarjoja kuin tuo 64 kpl. Täydellinen design, jossa pienet yksityiskohdat tuo särmää ja ovat kestäneet päivittäistä käyttöä hyvin. Helsingissähän on Villeroy&Bochin liike Senaatintorin kulmalla, niin siellä varmaan voisit käydä katsomassa aterimia? Ja Stockmannilla on Villeroyta myös, ja luultavasti Iittalan aterimet.

  1. Ahaaa, hyvä tietää! :-D Olen tainnut testata vain haarukkaa ja veistä hehee ja mulla on hammaslääkärin mukaan pieni suu, joten parempi ehkä sitten tiedostaa tämä. Savoniaa on meidänkin porukoilla mutta koska äiti inhoaa sitä sarjaa, olen oppinut itsekin inhoamaan sitä hahaa.

   Hei en edes muistanut että Villeroy&Bochilla on siinä Senaatintorin kulmalla liike! Voisin kyllä hyvin käydä hypistelemässä :)

 4. 10 vuotta sitten, kun muutin omaan kotiin, mietin myös tuota Artik-sarjaa. Mut sama juttu eli haarukka ärsytti. Silloin Hackman valmisti vielä Tuulia-sarjaa ja päädyin siihen. Harmi kyllä sen valmistus lopetettiin, mutta olen itse vuosien varrella täydentänyt sitä käytettynä hyvin.

  1. Ootko löytänyt tuota Tuulia-sarjaa kirppiksiltä vai etsitkö jostain netistä? Mä oon vähän katsellut sillä silmällä yhtä jo lopetettua sarjaa Hackmanilta ja mietin voisko sitä löytää mistään muualta kuin netistä kalliilla…

   1. Muutaman kerran olen nähnyt kirppiksellä (kovaan hintaan), mutta koska mulla on ollut sarjaa jo ennestään, olen voinut odotella sopivan hinnan perään nettihuutokaupoissa. Suosittelen myös toriin ostoilmoitusta, sen avulla sain käyttämättömän 24kpl setin 25 eurolla!

    1. Ohhoh, aika hyvä hinta kyllä! :D Pitääpä kokeilla, en oo koskaan tainnut laittaa ostoilmoitusta mihinkään?!